vrijdag, april 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameVoor het eerst ambassadeur van Angola voor Suriname

Voor het eerst ambassadeur van Angola voor Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft op donderdag 15 april 2021 tijdens een virtuele ontmoeting een kopie van de geloofsbrieven in ontvangst genomen van de niet-residerend ambassadeur van de Republiek Angola voor de Republiek Suriname, met standplaats Brasilia. 

Ambassadeur Florêncio Mariano de Conceição de Almeida is de eerste vertegenwoordiger die de belangen van zijn land zal vertegenwoordigen in Suriname, sedert het aangaan van diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Angola in september 1985.

Tijdens dit onderhoud hebben de bewindsman en de Angolese diplomaat, de verschillende mogelijkheden van samenwerking besproken, ten einde de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Angola gestalte te geven tot wederzijds voordeel. Er is onder meer gekeken naar mogelijke samenwerking op het gebied van mijnbouw: petroleum, aluminium en andere gebieden welke Suriname belangrijk acht.

Voorts is het belang benadrukt om als ontwikkelingslanden politieke consultaties te blijven hebben op internationale fora.Het ligt in de bedoeling dat de ambassadeur naar Suriname afreist, zodra de reisrestricties zijn opgeheven dan wel versoepeld zijn als gevolg van de COVID-19 pandemie, om zoals het protocol 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Niet nodig voor Suriname.
    Samenwerking? twee zeer arme Landen, kan ik niet begrijpen.
    Wil Suriname met heel de wereld samenwerken.
    Zijn alle landen op de loer voor de grondstoffen.
    Ik zou meer inzien om samen te werken met de Rijke landen.
    Als het SUCCES wordt weet niemand.


    gemodereerd
  2. Angola is rijk geworden door olie en andere mineralen alleen is het steeds weer hetzelfde verhaal als in de rest van Afrika; het volk ziet van al die rijkdommen niets van terug want de opbrengst wordt door de dictatoren bij westerse banken opgepot. De fascist en racist Idi Amin van Oeganda had miljarden bij Franse en Zwitserse banken ondergebracht terwijl het volk honger leed.
    Wat biedt Angola Suriname ? Hoe zit het met de terreurbeweging Unita ? Heeft de regering van Angola nog banden met deze terreurbeweging ?


    gemodereerd
  3. En natuurlijk die andere terreurbeweging SWAPO. Suriname begeeft zich op glad ijs door met dit soort landen samenwerkingsverdragen af te sluiten. Nog een paar landen die op de nominatie staan met Suriname verdragen te sluiten: Afghanistan, Noord Korea, Myanmar etc.


    gemodereerd
  4. Malingri man e gi gado sari. Is zoals men zich hier steunt in Suriname. Neks no fout, totdat a tori kasten en dan komt met even tot inkeer en dan verder op dezelfde voet.
    Laats waren de krijgers weer bezig en vele doden omtrent oliplant van Total meen ik.
    De macht en invloed van multinationals is en blijft.
    Ze dicteren wie wat en wanneer krijgt dan wel mag.
    Wie arm is en potentie heeft zal arm blijven. Geld en macht is dat bepaald.
    Samenwerking moet, maar ren koste van wie en waarvan.


    Maak melding
  5. Ooh, dus suri mag alleen ‘relaties’ aangaan met rijke landen en landen met een schoon blazoen(Utopia), terwijl Suriname arm is als een kerkrat en absoluut geen tien schone vingers heeft.

    Daarnaast bestaan de diplomatieke betrekkingen sinds 1985.
    Iets met ‘handen in eigen boezem’.


    Maak melding
  6. Dat we al vertegenwoordigd worden in de VN
    Is toch al genoeg, waarom nog apart ambassades in landen waar Suriname niks te zoeken heefd, als of er genoeg geldt in kas is om deze vriendschappen te onderhouden,
    En thuis kraperen we van de honger


    gemodereerd
  7. @Ray
    Angola heeft expertise op het gebied van de export van ruwe aardolie, zie OPEC. (Kennisoverdracht)
    En véél monden te voeden 32 miljoen. Goed voor de landbouwexport v suri.

    Wat de regering op het oog heeft staat in het artikel.


    Maak melding
  8. Soso fatoe, gaan wij kippebouten uit Angola importeren? De minister van buitenlandse zaken kan zich niet eens een one way ticket naar Angola veroorloven.


    Maak melding
  9. Voordat jullie op basis van berichten over Afrikaanse landen in westerse media, de samenwerking van Suriname met Afrikaanse landen bij voorbaat afwijzen, zou het goed zijn een beetje onderzoek te doen naar de stand van zaken in die landen. Veel Afrikaanse landen zijn economisch veel verder ontwikkeld dan Suriname. Samenwerking met een minder ontwikkeld land zou misschien veel meer voordelen voor Suriname kunnen opleveren. Bij samenwerking met een rijk, ontwikkeld land heeft Suriname vaak niets te vertellen, alle @#$& die ze je opdringen heb je maar te slikken, terwijl dat bij een armer land waarschijnlijk minder het geval zal zijn.


    Maak melding
  10. Politiek!, Lied, van Bram Vermeulen.

    Suriname kan op dit moment andere accenten leggen waardoor op korte termijn Surinamers veel meer aan zouden hebben. Haitianen lijken ook veel op een bepaalde etniciteit in Suriname en deze worden massaal naar Suriname gehaald. Wat heeft Suriname aan die armoedzaaiers? Zo te zien heeft de regering hier niets van geleerd. Haal die armoedzaaiers overal ter wereld vandaan en laat ze maar massaal in Suriname komen wonen, lang leve de lol. We hebben een Moskee naast een Synagoge. Sranan is een mooie boeket.

    Dit is gewoon poer broekoe, weer broekoe. Waardeloze daad.


    Maak melding
  11. Van UNITA en SWAPO horen we nagenoeg niets meer. Was meer in de tijd van mijn ouders dat deze twee organisaties actief waren. Weet niet binnen welke context ik hun afwezigheid moet plaatsen, maar liever geen burgeroorlog meer en militaire interventies.


    gemodereerd
  12. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    Voor het eerst ambassadeur van Angola voor Suriname.
    Suriname en Angola hebben sedert september 1985 diplomatieke betrekkingen.

    Dus nu zullen de diplomatieke betrekkingen worden geïntensiveerd.

    Angola is een OLIE PRODUCERENDE land.
    Maar de vraag is of de totale Angolese bevolking hiervan ook profiteert.
    Want in Angola hebben ze jaren gevochten tegen de Portugezen.

    Er zijn slechts enkele Angolezen die van de olierijkdom in hun land profiteren.
    Dan zal het volk ook regelmatig in opstand komen.

    Bron ad.nl van 23-01-2020
    Presidentsdochter en rijkste vrouw van Afrika aangeklaagd voor miljoenenfraude.
    De vrouw van wie wordt aangenomen dat ze de rijkste vrouw van Afrika is, Isabel dos Santos, is in haar land Angola beschuldigd van verduistering en witwassen.
    Dos Santos is de dochter van de voormalige president van Angola, José Eduardo dos Santos, die van 1979 tot in 2017 over het land heerste.

    Hij maakte zijn dochter onder meer de baas van staatsoliebedrijf Sonangol begin 2017.
    Dat bedrijf is de belangrijkste bron van inkomsten van het delfstofrijke land waar 70 procent van de bevolking van minder dan 2 euro per dag moet leven.

    Isabel dos Santos zou bij Sonangol een vermogen hebben weggesluisd.
    Na het aftreden van haar vader in september 2017 leek de gevestigde orde in goede handen bij de nieuwe leider, voormalig minister van Defensie, Joâo Lourenço.
    Hij begon de familie Dos Santos echter al snel te vervolgen wegens corruptie.

    VERDUISTERING:
    Dos Santos zou in totaal circa twee miljard euro hebben vergaard dankzij verduistering, corruptie en vriendjespolitiek. Ze ligt al jaren onder vuur en woont in Londen.
    Ze zegt dat ze haar vermogen heeft verdiend door hard te werken en weerspreekt de beschuldigingen.
    De 46-jarige Dos Santos heeft brievenbusfirma’s in Nederland waarmee ze haar internationale zaken regelt.

    De Angolese justitie heeft eind vorig jaar beslag gelegd op bijna een miljard euro aan bezittingen van Dos Santos.
    Ze heeft belangen in meer dan veertig landen, schatten waarnemers.
    In Lissabon is donderdag haar privébankier, Nuno Ribeiro da Cunha, de baas bij de Portugese bank EuroBic, dood in zijn woning aangetroffen.
    Volgens Portugese media wijst alles op zelfmoord. Dos Santos is via twee andere ondernemingen de grootste aandeelhouder van de bank.

    Ook het volgende artikel met wat (videobeelden) Bron: (ad.nl van 21-01-2020)
    ‘Rijkste vrouw van Afrika kreeg 2 miljard euro door corruptie die liep via Nederland’
    (VIDEO) De Angolese oud-presidentsdochter Isabel dos Santos beheert vanuit Nederland al jaren honderden miljoenen aan betwiste bezittingen.
    Via Nederlandse brievenbusmaatschappijen bezit de van corruptie beschuldigde Dos Santos grote belangen in onder andere olie-, telecom- en diamantbedrijven.

    De Nederlandse connecties van Dos Santos komen naar voren in onderzoek van Trouw en Het Financiële Dagblad naar de zogeheten Luanda Leaks, de gelekte interne administratie van Isabel dos Santos.
    Hoewel De Nederlandsche Bank al in 2012 vraagtekens zette bij de belangen van Dos Santos via Nederland, onttrokken haar bedrijven zich redelijk eenvoudig aan het toezicht en zijn ze nog altijd actief.

    De dochter van voormalig president José Eduardo dos Santos van Angola gebruikt zeker negen Nederlandse brievenbusbedrijven voor het beheer van haar belangen in olie, telecom en diamanten. Sommige van die bv’s zijn betrokken bij transacties die volgens de Angolese staat corrupt zijn.

    Honderdtal arrestaties bij antiregeringsbetogingen in Angola
    Bron: BELGA 26-10-2020
    Een artikel met beelden uit ANGOLA.

    Er zijn wel enkele Afrikaanse landen die economisch veel verder ontwikkeld zijn dan Suriname.
    B.v. Ghana etc.


    Maak melding
  13. De nieuwe regering had toch in het begin van hun aantreden gezegd er zullen minder Ambassades komen en ook minder Ambassadeurs , voor kostenbesparingen , het blijkt dat er juist bij komen , weet iemand welke Ambassades zijn opgeheven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES