30-jarige slaat gestoorde jongeman met eind hout op hoofd

13
Gevangenis
Voorbeeldfoto

De 30-jarige Quincy F. is op vrijdag 16 april door de politie van het bureau Moengo aangehouden voor zware mishandeling van een geestelijk gestoorde jongeman. Deze jongeman bracht Quincy op vrijdag 16 april eerst een klap toe, meldt het Korps Politie Suriname.

Quincy stapte naar de politie van het bureau Moengo en deed zijn beklag over wat de geesteszieke man gedaan had; namelijk dat die hem op straat een klap verkocht had. Na zijn klacht verliet Quincy het politiebureau en zag de jongeman in kwestie in de buurt van de Lijnweg.

Hij nam een eind hout en sloeg de geestelijk gestoorde man daarmee op diens hoofd. De man raakte zodanig gewond dat hij ter verpleging is opgenomen in het ziekenhuis. Na zijn daad meldde Quincy zich aan bij de plaatselijke politie waarna hij werd aangehouden.

Naar zijn zeggen was het niet zijn bedoeling om de man te verwonden. Hij wilde hem alleen aanspreken over zijn gedrag, maar dat zaken uit de hand zijn gelopen. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Quincy in verzekering gesteld meldt de politie.

13 REACTIES

 1. Het was niet de bedoeling in de man te verwonden aldus Quincy.
  Het was zeker allen de bedoeling om hem aan zijn verstand terug te brengen hè masra Quincy???
  Zo te zien is Quincy niet christelijk op gevoed, want als iemand jouw één klap op je rechter wang geeft moet je je linker wang om draaien voor nog één klap.
  Beste mensen laat je nooit klappen.
  Heb respect voor elkaar.


  Maak melding

 2. Als je kwetsbaar, geïrriteerd bent , kan weleens verkeerd aflopen.
  Eigen rechten in hand nemen is ook niet verstandig, maar gefrustreerd zijn, heb je, jezelf
  niet onder de controle. Het wordt Jammeren.
  gemodereerd

 3. Iemand met een eind hout op zijn hoofd slaan en geen bedoeling hebben om hem te verwonden????
  Je wilde hem aanspreken over zijn gedrag. Jij spoort kennelijk ook niet. Je weet dat de man geestelijk niet in orde is, je doet je beklag bij de politie, waarom.
  Nu ben je een poosje van je vrijheid beroofd. Je hebt jezelf nu geslachtofferd. Twee-nul sta je nu achter nadat jij je gram hebt gehaald.
  Snugerrrrrr.


  Maak melding

 4. @Koos Banti

  Het hangt eraf wat voor klap je krijgt, ik ben gelovig maar ik ga me niet omdraaien!
  @ John
  In dit gveal waren er 2, die elkaar tegenkwamen.

  @Mix Chick
  Misschien een koevoet, er zijn andere nog optie’s zoals, Accu boormachine hakbijl
  pijl en boog, speer houwer.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Blijkbaar zijn er veel gestoorde figuren afkomstig uit Moengo en omgeving; de man die een klap uitdeelde aan Quincy, Quicy zelf met zijn eind hout en we kennen allemaal de vele verhalen van een zekere Bravo die met een ‘krimneri’ en dan weer met een andersoortig wapen mensen op het voetbalveld achterna zat of bedreigde omdat hij zijn zin niet kreeg.


  Maak melding

 6. Ik neem als ik op wandel ga altijd een pollepel mee. Daarmee kan ik achterhalen of iemand geestelijk niet in orde is. Hoe? Door hem of haar met de pollepel zachtjes een klap op het hoofd te geven. Klinkt het geluid hol dan weet ik dat er geen eer aan te behalen valt. Klinkt het geluid vol dan is hij van mij!
  gemodereerd

 7. @Koos Banti,

  Als je zelf 100% geweldloos bent, zal een ieder die in je buurt komt ook geweldloos worden.
  Angulimaal had tientallen mensen gedood, hun anguli (vinger) agfesneden en een mala (rozenkrans) ervan gemaakt. Hij kwam in een dorp waar ook de Buddha vertoefde. Het gerucht ging dat Angulimaal in de buurt was gezien. In paniek rende iedereen naar binnen en sloot de deuren. Toen Buddha ter ore kwam wie Angulimaal was en wat hij gedaan had en hoe gevaarlijk hij was, glimlachte Buddha. Hij ging het bos in waar Angulimaal zich bevond. De twee kwamen tegenover elkaar te staan. Angulimaal was onder de indruk dat de Buddha geen enkele teken van angst toonde. Integendeel, in diens ogen zag hij barmhartigheid.
  Angulimaal wierp zich neer aan de voeten van Mahatma Buddha, gaf zich aan hem over, zwoer geweld af en werd een van de beter leerlingen van de Buddha.
  Je andere wang aanbieden voor nog een klap is waanzin. Daarmee laat je de dader nog een misdaad plegen. Bovendien is er geen garantie dat hij het daarbij laat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.