Communicatie over herstelplan Suriname ingaande maandag intensiever

9
Communicatie over herstelplan Suriname ingaande maandag intensiever
Archieffoto: Marten Schalkwijk licht de overheidsvoorlichters in.

Hoewel het Herstelplan om de Surinaamse economie weer op spoor te brengen, gedeeltelijk reeds door gecommuniceerd wordt naar de bevolking, zal dit binnenkort op intensievere wijze gebeuren. In deze zal er een belangrijke taak zijn weggelegd voor overheidsvoorlichters. Deze groep is op vrijdag 16 april 2021 tijdens een presentatie door Marten Schalkwijk, coördinator van het Herstelplan, verder ingewijd in dit document. 

Het ministerie van Financiën en Planning heeft de Communicatie Raad Herstelplan in het leven geroepen om het Herstelplan verder bekend te maken bij de samenleving. Het plan ligt reeds bij deskundigen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en zal mogelijk een aangepaste versie ter goedkeuring aan het parlement worden aangeboden.

Afra Accord, coördinator van de Communicatie Raad, zegt echter dat er niet gewacht kan worden. “We moeten alvast starten met de voorbereiding om de samenleving te informeren wat het Herstelplan inhoudt, zodat het slaagt.” Accord voegt eraan toe dat de voorlichters samen gaan moeten werken, omdat de verschillende ministeries delen van het plan zullen uitvoeren. 

De communicatie zal ingaande maandag intensiever geschieden. Vanuit het ministerie van Financiën en Planning als trekker van het Herstelplan, maar ook de overige departementen zullen er meer producties komen. “Het gaat om een gezamenlijk project”, zegt de coördinator, eraan toevoegende dat de ministeries en de communicatiediensten van de overheid de samenleving goed en genoegzaam zullen informeren. Er wordt in deze geen gebruik gemaakt van externe bedrijven. Echter, de samenleving mag haar feedback geven en mee helpen denken. “Als de samenleving ook betrokken wordt is dat een garantie voor welslagen.”

Volgens Schalkwijk is het Herstelplan bedoeld om de Surinaamse economie te herstellen. Het moet tot normale proporties worden teruggebracht, zodat de overheid genoeg inkomsten heeft om haar uitgaven te kunnen dekken. De inkomsten zijn nu niet toereikend vanwege de vele genomen leningen. De uitvoeringstermijn voor het Herstelplan is gesteld van 2020-2022. De regering is vorig jaar reeds begonnen met het herstellen en oplossen van de crisis.

9 REACTIES

 1. Het herstelplan verder bekend te maken bij de samenleving.
  Het Volk wil het voelen of inzien in zijn Portemonnee .
  Er kunnen duizenden Herstelplannen komen wat heb je eraan:
  luisteren en wachten tot de volgende verkiezing.
  Kom met ZEER URGENTE aanpak en laat zien, dat het werk.
  Alles is Peperduur, er heerst een GROTE ARMOEDE en alleen maar vergaderen.
  wie houdt wie voor de Gek.


  Maak melding

 2. Rayik weet jij een oplossing om de schade te herstellen die de ndp en hun afgod bouta de laatste 10 jaar heeft aangericht , zal wel niet , deze regering onderneemt tenminste wat , maar het herstellen zal meer dan twee jaren duren , we denken tot mei 2025.


  Maak melding

 3. waarom hoor je niemand meer over de besteding van al die leningen ? voor de verkiezingen was het toch pe a moni de ? waar is dat geleende geld dan naar toe gegaan ? is er geen enkele verantwoording meer bij het lenen van gelden door de overheid ? dus gewoon wordt er 500 miljoen us dollars ergens geleend en niemand kan vertellen waar die 500 miljoen dan naartoe zijn gegaan ? waarom wordt er geen leninggelden raad benoemd ? die mag nagaan waar al die miljoenen us dollars naartoe zijn gegaan. lijkt mij meer op te leveren dan je hoofd nu gaan breken over meer inkomsten etc dat allemaal ten koste zal gaan van het inkomen van het volk. leg beslag op alle personen die iets te maken hebben met het verdwenen geld. is toch crimineel zulke mensen.
  gemodereerd

 4. Wat hebben mensen toch boter op hun hoofd!
  Het “herstel” pan is gestoeld op IMF randvoorwaarden; ga maar wereld na de impact is, wie heeft de meeste baat bij? Dus Ryik heeft gelijk… de kleine man gaat het niet merken. Die mag alleen betalen w.o. belastingen verhoging, stopzetten van subsidie, etc… de betalingsbalabs steun komt ten goede van de handelaren die producten importeren en ondernemers die machines het land binnenbrengen; de winst is voor hun!
  gemodereerd

 5. @Joost, blijf jij maar dromen….de regering weet dat 95% vd leningen in afobakka dam zit; verder SLM, staatsolie, GGD, huizenproject, wegen achter zanderij, wanica ziekenhuis, studenten campus, ambtenaren salarissen, etc… dus bargeld zal het niet opleveren, tenzij Chan die objecten gaat verkopen.
  gemodereerd

 6. Follow the money trail. In de meeste gevallen is dat niet gemakkelijk. Het geld is verborgen, op een buitenlandse bank etc. De mafia geeft je een pak slaag en als het geld er niet is schieten ze je familie dood en als er geen geld komt dan ben jij aan de beurd. Maar eerst worden je auto en huis verkocht. In een rechtstaat kan je dat niet doen.


  Maak melding

 7. Tegen de tijd dat het IMF klaar is met je hebben ze al alle zaadvocht uit je ballen leeggezogen.
  Btw, wist je dat van dingen als placenta, eicel, zaadvocht, embryo’s veel make-up spullen worden gemaakt en dat ze ook mondjesmaat (of misschien wel in grote hoeveelheden, wie zal het zegge) in voedsel worden verwerkt?
  Die lippenstift die je gebruikt, bevat(te) placenta.


  Maak melding

 8. P.S: het extract van de ballen van een Bever smaakt als vanille en wordt vaak in producten gebruikt onder de noemer ‘natuurlijke vanille aroma’. Smakelijk beveren!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.