zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWegafsluiting in verband met krijgsraadzitting verzetzaak Bouterse

Wegafsluiting in verband met krijgsraadzitting verzetzaak Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

In verband met de voortzetting van het 8 december strafproces zal de Krijgsraadzitting op woensdag 31 maart 2021 worden gehouden. Hiervoor worden een aantal wegen afgesloten, heeft het Korps Politie Suriname dinsdag bekend gemaakt.

De Mrg. Wulfingstraat zal vanuit beide zijden worden afgesloten voor alle verkeer. Er zal geen verkeer worden toegelaten vanuit zowel de Henck Arronstraat als de Roseveltkade in de Mrg. Wulfingstraat. De afsluiting zal vanaf 06.00 uur v.m. plaatsvinden tot na de krijgsraadzitting.

Het gaat om het vervolg in de verzetzaak van hoofdverdachte Desi Bouterse aangaande het 8 Decemberstrafproces in Suriname. De Krijgsraad zal op 31 maart een uitspraak zal doen over de excepties die Bouterse’s raadsman Irvin Kanhai heeft opgeworpen.

Op de verkeersdeelnemers wordt een beroep gedaan de aanwijzingen ter plaatse stipt op te volgen, meldt de politie.

opening
Fernandes Express
BODO Party

28 REACTIES
 1. This is for sure a never ending story. Er is een patstelling gecreëerd. Aan de ene kant heb je de amnestiewet en aan de andere kant, de uitspraak van de Krijgsraad. De Krijgsraad zal blijven vasthouden aan zijn eis. Tegelijkertijd heeft de Krijgsraad niet de bevoegdheid om te bevelen dat Bouterse achter slot en grendel moet. Want, dan treedt de amnestiewet in werking. De eis is wel uitgesproken en daar blijft het bij. Of, er moeten andere stappen ondernomen worden. De geldigheid van de amnestiewet is tot heden van kracht. Je kunt wel langs de zijlijn schreeuwen en zeggen ,ja ,het telt niet etc. Nee hoor , zaken worden niet op deze manier behandeld. Het moet echt langs de officiële en wettelijke wegen. De Krijgsraad moet in zijn straatje blijven en de amnestiewet overruled de eis tot op dit moment. Hoe kan het dat de schoft Brunswijk, amnestie gekregen heeft van Venetiaan? Maar Bouterse niet? Twee lakens van hetzelfde pak. Omdati Vene no ben lobi Bouta! Sorry hoor. Recht voor eén en allen.


  gemodereerd
 2. De minister van defensie zou nu in Suriname moeten zijn met haar onzichtbare troepen. Je weet nooit hoe een veroordeelde drugscrimineel en moordenaar gaat reageren bij het horen van zijn vonnis.


  gemodereerd
 3. Kan nu eindelijk eens een uitspraak komen zodat hij wel of niet moet naar Santo Boma doch wel van toepassing “recht voor één recht voor allen” m.a.w. geen luxe hotelleven voor opa Bouta als hij richting Santo Boma moet.
  Zelfde badkamer en zelfde schijthuis gebruiken als de overige veroordeelden.
  Want mi kon weri over a torie disie


  gemodereerd
 4. Ik denk niet dat het tot een veroordeling komt, de Rechters schijten lood en zijn bang voor een chaos indien ze DDB gaan veroordelen. Het domme volk(DNA)aanhangers zullen naar de wapen grijpen en dan, heb je zo een burger oorlog in Su. En als DDB een echte vent is, dan moet hij zijn straf gewoon accepteren en gewoon zijn straf uitzitten. Hij heeft tenslotte al 10 jaar genoten van het arme volk, en nu moet hij maar zelfs ondervinden wat armoede is ! Als hij een echte Djadja man is, en zijn straf gaat uitzitten zullen velen in Su respect voor hem hebben, en misschien hem zelfs vergeven en vergeten wat hij uitgespookt heeft. Maar daarboven zal hij alsnog moeten uitleggen, wat hij tijdens zijn leven hier op aarde uitgespookt heeft. ( Volgens de mensen die in onze lieve Heer geloofd, )en ik ben daar één van !

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. Het is te hopen dat de rechterlijk macht ballen toont en eindelijk tot een definitieve uitspraak komt. Deze moordenaar heeft veel kapot gemaakt en moet gestraft worden voor zijn misdaden. Ik hoop dat eng go e goeya en dat hij slapeloze nachten heeft.
  Ook is het niet te begrijpen dat er nog geen uitspraak is gekomen in de zaak van aloe baba.
  Er zijn wel 3 loopjongens veroordeeld, maar hij lijkt buiten schot te blijven.
  Ik hoop dat ook hierin schot komt zodat het vertrouwen in de rechtstaat en democratie hersteld wordt. Tot nu toe is het een hele slechte toneelvoorstelling en niet goed voor het imago van Suriname.


  gemodereerd
 6. Aanvulling: het is mij een groot raadsel waarom boefdraad nog niet op de opsporingslijst van Interpol staat. Het zaakje stinkt en doet mij vermoeden dat Prade en Amoksi van hogerhand de opdracht hebben gekregen om de zaak te vertragen en ervoor te zorgen dat boefdraad niet gepakt wordt. Het moge duidelijk zijn dat als hij gaat praten de rapen gaar zijn en er veel koppen zullen vallen. You can fool some people some time, but you can’t foor all the people all the time…


  gemodereerd
 7. Ik hoop zo dat ze hem gewoon opsluiten en zeggen
  U gaat niet verder u gaat gelijk naar de gevangenis u ontvangt geen 20.000 srd en Nee ik hoef geen 20 kg Cocaïne van u
  Gewoon dit heeft lang genoeg geduurd en de maatschappij teveel gekost u gaat nu alvast naar de gevangenis want daar gaat het toch op uitkomen.
  Gewoon aan het eind van de zitting afvoeren en opsluiten en dan zijn we er klaar mee.
  Nieuw hoofdstuk met DDB in de gevangenis.


  gemodereerd
 8. Vroeger zagen we mensen als vrijheidsstrijders verlossers.
  Maar tegenwoordig weten wij beter dat die mensen en naaste vrienden van hun hun zakken aan het vullen waren.
  De zogenaamde bevrijders waren geen bevrijders maar nieuwe bezetters in een ander jasje.
  Denk en hoop dat het volk nu wakker en volwassen is geworden om dit niet meer te laten gebeuren. En door voldoende controle op de regering dat dit niet meer kan gebeuren


  gemodereerd
 9. Hoe lang nog gaat deze massamoordenaar/drugscrimineel(+Cyriel Daal +Surendre Rambocus) nog vrij rond huppelen in de Bananenrepupliek ?


  gemodereerd
 10. 3 x LL

  Dit voor alle problemen die niet alleen de familieleden, hebben geleden, maar de hele SME maatschappij, Surinamer, ook internationaal hebben geleden en ondervonden.

  Er klopt iets niet met deze k man en al die k coupplegers van 25 feb 1982, al de k adviseurs, idem vd k palu en daarna, alle k ndp-dna-leden, alle k paarse aanhangers.


  gemodereerd
 11. Quote
  De Krijgsraad zal op 31 maart een uitspraak zal doen over de excepties die Bouterse’s raadsman Irvin Kanhai heeft opgeworpen.
  Unqote

  Kanhai komt weer met zijn gebed zonder eind. Kanhai is de weg kwijt. Hij weet dat er geen uitweg is uit de modder en shit waar Bouterse in is gedonderd.
  Maar Kanhai blijft hem hoop aanpraten.
  Maar het is hetzelfde als je een drenkeling steeds lekke zwemvesten toe werpt.
  Het is natuurlijk in Kanhai’s eigen belang om Bouterse aan het lijntje te houden.
  Kanhai heeft zo een constante geldstroom naar zijn bankrekening.
  Kanhai’s enige strategie is excepties verzinnen. Elke keer hetzelfde liedje. En elke keer zegt de rechter nee.
  Vandaag moet de rechter het vonnis gewoon bekrachtigen en de moordenaar en drugscrimineel Bouterse opsluiten.


  gemodereerd
 12. Mooie pak heeft hij aan. Hij zou willen zeggen tegen de rechter: maar edelverachtbare, zo’n pak ga je me niet afnemen in ruil voor een gevangenispak. Je weet toch, ik heb die martelkamers in mijn bunker te Leeuwensberg. Met mij vergeleken is Fritzl niets.


  gemodereerd
 13. Het moet nou eens een keer afgelopen zijn met opa D en zijn paarse criminele boevenbende. Want er komen nog steeds meer paarse lijken uit de kast en hij moet nou eens veroordeeld worden voor de 8 december moorden. En iedere paarse djamoe ede kan in de paarse stront zakken met hun adoratie voor opa D.


  gemodereerd
 14. Als het steeds wordt uitgesteld, laat die moordenaar maar vrij rond lopen.
  Wij zijn al moe met afwachten van die uitspraken.
  Essed ye sribi noh, geen excuse.


  gemodereerd
 15. @ Pakiratigri
  De herziene amnestie wet maakt geen onderdeel uit van het proces omdat deze na de start van gemaakt is om het proces te verstoren/ onderbreken omdat Ruben Rozendaal de omerta verbroken had. Er was bewijs uit de eerste hand.

  Nu zijn de laatste vertragingstactieken van Kanhai afgewerkt en kan de inhoud op 30 april aan de orde komen. Kanhai zal ongetwijfeld om uitstel vragen.
  De krijgsraad/rechtbank/ OM/Auditeur Militair doen allemaal hun stinkende best om geen vormfouten te maken nog beschuldigd te kunnen worden van ongeduld etc.
  Het heeft wat tijd nodig,
  Verder is het natuurlijk van belang de emotie uit de zaak te halen en een oordeel te velen op het moment dat Bouterse alleen nog betaalde volgers op straat kan brengen.


  gemodereerd
 16. Om DDB te veroordelen hebben ze ook de gegevens nodig, die NL 60 jaar in de kluis hebben verstopt, nodig! De ex Mini -ster van Buza van (NL) die meer van het gebeuren in1982 wist, is intussen ook al lang de pijp uit. En nu nog kopstukken van Su die er ook van wisten( Lachman Hindori en Aaron)die zijn allemaal de pijp uit ! Deze gegevens (document ) wordt geopenbaard, dan zijn de andere mensen die ook betrokken waren ook de pijp uit, klaar is Kees. En intussen is DDB en de andere duistere figuren ook al de pijp uit, en rest is geschiedenis!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 17. Bouta staat al met 1 been in het graf of de verbrandingsoven. Kanhai mag blij zijn dat er broekriemen bestaan want anders zakte zijn broek van zijn droge kont af. Het is broek waar is bil. Opzouten met Kanhai, criminelenzakkenvuller.


  gemodereerd
 18. Als een geslagen hond moet hij iedere maand voor de krijgsraad verschijnen.Dat had hij niet durven dromen in zijn stoutste natte dromen!!!


  gemodereerd
 19. De stukken die in Nederland voor 60 jaren zouden zijn opgeborgen waar O.a. De militair Valk een belangrijke rol speelde zijn al een paar maanden openbaar. Geen enkele journalist uit Suriname heeft deze stukken opgevraagd!!!!!


  gemodereerd
 20. Alles uit de kast halen om maar niet gestraft te worden voor zijn misdaden.
  Niet te geloven.
  Hij had geen genade voor die weerloze mensen die hij afslachte als een beest.
  Laf en gewetenloos.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES