Uitspraak Hoge Raad in cassatiezaak 19,5 miljoen euro verschoven naar 25 mei

10
euros

In de zaak van de in beslag genomen 19,5 miljoen euro, is de voor vandaag geplande uitspraak van de Hoge Raad der Nederlanden, verschoven naar 25 mei 2021. Dat heeft de advocaat van de Centrale Bank van Suriname, mr. Aroon Gonesh, zojuist bevestigd tegenover de redactie van Waterkant.Net.

Het gaat om de uitspraak in het cassatieberoep van het Openbaar Ministerie, tegen de uitspraak van de Rechtbank Noord-Holland. Op 24 december 2019 bepaalde de Rechtbank Noord-Holland dat Nederland de in beslag genomen 19,5 miljoen euro terug moet geven aan Suriname. Het Openbaar Ministerie ging op 7 januari 2020 in cassatie tegen dit vonnis.

In cassatie gaan is beroep aantekenen bij het hoogste rechtsprekend orgaan tegen een uitspraak van een lagere rechter, in dt geval de Hoge Raad. Deze beoordeelt of de feitenrechter het recht goed heeft uitgelegd en toegepast. De uitspraak van deze raad is nu dus verschoven naar 25 mei 2021.

Op 2 februari 2021 concludeerde advocaat-generaal Spronken ook dat het strafvorderlijk beslag op het geldtransport van 19,5 miljoen euro vanuit Suriname, terecht is opgeheven wegens staatsimmuniteit’.

10 REACTIES

 1. staatsimmuniteit? lachwekkend
  gewoon het geld wegsmokkelen uit suriname door bouta en co
  gemodereerd

 2. We laten ze voor covid daar in nederland. Boeven beesten. Toen Suf leeggeroofd en nu weer stelen van Su.
  gemodereerd

 3. Als het teruggegeven wordt, gelijk geven aan Louis Vismale.
  Deze man is tenminste eerlijk, en medelevend !

  Jacko
  gemodereerd

 4. Klopt , waarom eerst het geld naar china zenden en dan later terug naar de Nederlandse Bank , , als dit geld aangekomen was in china had nooit iemand er iets van weer gehoord , dit geld die 19,5 miljoen Euro moest natuurlijk die massamoordenaar bouta nog betalen aan de chinezen.
  Deze 19,5 Euro komt best terug , maar wel voor het Surinaams volk , als die boevenpartij ndp verdelgt is , want het was wel gestolen geld van het volk.
  gemodereerd

 5. neen franko ze geven de 19,5 miljoen Euro ook pas terug als jij en die stoephoer wendy ook zijn verdelgt , paarse stink ratten .
  gemodereerd

 6. wendy
  23 maart 2021 At 19:37
  We laten ze voor covid daar in nederland. Boeven beesten. Toen Suf leeggeroofd en nu weer stelen van Su.
  gemodereerd

  Suriname is door de fascisten van de NDP beweging en de fascistische dictator Bouterse leeggeroofd. Niet door Holland.
  gemodereerd

 7. @Wendy
  Dat de NDP met dat stuk stront DB SU leeggeroofd heeft en dat is zeer recent daar hoor ik je niet over.Je zit nog steeds onzin uit te kotsen!!!
  gemodereerd

 8. Ik ken geen een land behalve SU die 19.5 MLJ met een vliegtuig opstuurt.
  Lijkt wel alsof ze drugs geld aan het vervoeren zijn.
  Verwacht je meer van landen als Columbia en zo
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.