Jongetje dodelijk aangereden bij oversteken Brownsweg

10
Archieffoto Politie en Forensische Opsporing Suriname

Het verkeer in Suriname heeft vanmiddag weer een dodelijk slachtoffer geëist. Een jongetje is iets na 14.00 uur tijdens het oversteken op de Brownsweg aangereden en heeft ter plaatse het leven gelaten.

Het ongeval vond plaats voorbij Poeirie Bergie. Volgens de eerste informatie stak de jeugdige de straat over van achter een stilstaand bus en is daarbij aangereden.

De Surinaamse politie is ter plaatse bezig met het onderzoek. Update volgt.

UPDATE – De 44-jarige bestuurder van een pick-up, die donderdagmiddag het 5-jarige jongetje Servanio Linga doodreed op de rijweg naar Atjoni, is na het verkeersongeval doorgereden. De bestuurder meldde zich kort daarna wel aan en wel bij het politiebureau van Brownsweg. Zijn rijbewijs is in beslag genomen:

10 REACTIES

 1. Triest en in triest dat zo’n jong mens het leven laat. Waar is de verantwoordelijkheid van de bestuurders in Suriname. Hebben ze geleerd dat er ook kwetsbare mensen en kinderen deelnemer van het verkeer zijn. of hebben ze weer hun rijbewijs met tjoekoe gekocht?????????????. Het lijkt of God het land Suriname heeft verlaten.


  Maak melding

 2. Sing Sing, als een kind van achter een stilstaande bus plotseling de straat oversteekt, is het meestal niet de schuld van de bestuurder van het voertuig, als dat kind aangereden wordt, hoe jammer dat ook mag zijn. De meeste mensen zijn niet helderziende en vanwege natuurkundige wetten is het onmogelijk het voertuig zo snel tot stilstand te brengen dat het kind niet aangereden wordt.


  Maak melding

 3. jaichand wat een lul verhaal , een ongeval heeft niets te maken met wat van geloof ook en ook niet met bosgeesten? , misschien wel met de wel bekende paarse duivel , want een duivel gelooft niet.


  Maak melding

 4. Sing Sing Is dit nou zo moeilijk voor jou om te begrijpen Staat goed aangegeven dat het kind van achter een voertuig de weg overstak En dan ga je nu de bestuurder de schuld geven van de aanrijding en dan nog dat rijbewijs met tjoekoe is gehaald Weet je hoeveel kinderen zo de weg oversteken in andere landenzijn de rijbewijzen daar ook met tjoekoe gehaald


  Maak melding

 5. Hebben degenen die op mijn schrijven reageren gehoord van anticiperend rijden. Dat je in de buurt van scholen en bewoonde gebieden/wijken anticiperend en voorzichtig moet rijden. Dat je continu alert moet zijn dat als zo’n bus op de weg geparkeerd staat in een buurt waar mensen wonen, altijd een kleuter/peuter uit het niets kan opdoemen. Is dit hogere wiskunde.
  En hebben wij autobestuurders door dat een auto een moordwapen is???????????
  Op scholen moet er vanaf de peuterschool al het accent worden gegeven
  aan verkeersonderwijs.. Hoe jonger we beginnen hoe beter. Zullen we misschien ook minder brokkenpiloten in het verkeer hebben.
  Kinderen bewust maken van de gevaren op de weg, en dat een auto een moordwapen is.


  Maak melding

 6. Dit is zo jammer …echt jammer. Maarrrrrr… dit is te danken aan de ouders. Waar waren de ouders op dat moment.Wat doet n kind van 5 jaar in hemelsnaam op een (surinaamse) auto snelweg om t maar ff zo te noemen .Wat doet jou kind van 5 jaar op straat dit is echt typisch iets wat in suriname zo vaak voorkomt en nog leren ze het niet daar . Heb zelf ook kinderen
  Maar heb nooit mijn kind van 5 jaar alleen de straat opgestuurd never nooit. Dit zijn een van de regels die jij als ouder moet weten. En vaak zijn ze daar lui laks en sturen dan een klein kind naar de winkel of ff snel naar de buur om ff snel wat te halen. Sorry maar hier is geen excuus voor mijn kind gaat ook naar de winkel en naar school en die is nu al 11 maar weet dat je nooit en te nimmer van achter n stilstaand bus moet oversteken.Nooit. Degenen die mij hierop willen bekritiseren doen maar, maar als je realistisch ben weet je dat ik gelijk heb.
  Sterkte voor de ouders en hebben ze meer kinderen danbis dit n les en alert zijn.
  Degene die kidz willen kunnen niet krijgen en degenen die in overvloed hebben zijn laks.

  Sterkte .
  gemodereerd

 7. @sing sing ik ben het eens met je laaste bericht.
  Wanneer je een bus naderd moet je rekening houden dat er mensen oversteken zonder eerst goed om hun heen te kijken als het veilig is.
  Een kind van 5 doet dat met angst (oversteken).
  Wat veranderd moet worden in Suriname is vaste in en uit stap plaatsen voor bussen die ook duidelijk worden gemarkeerd.
  En die ook veilig zijn voor de mensen die een weg moeten oversteken om zodoende op hun plaats van bestemming te komen.

  Sterkte voor de nabestaanden…


  Maak melding

 8. @ Sing Sing

  Jammer: heel jammer zelf, maar het zijt zo. Maar jou reactie hieromtrent is heel positief en educatief. Misschien had je, je eerste reactie anders moet formuleren, het is bij sommigen niet duidelijk genoeg wat je ermee bedoeld ! Het is net wat je bedoeld, mensen houden er geen rekening mee, dat je snelheid moet matigen als je een bus ziet stoppen. Heel jammer voor deze kleine mannetje, ik heb zelf kleinkinderen van deze leeftijd. Voor de ouders/ verzorgers van deze mannetje, is het een heel bittere pil, om er dagelijks mee geconfronteerd te worden. Ik wens ze dan ook heel veel strekte, met deze nare en vervelende ellende.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. Sing Sing, al rijdt je nog zo anticiperend, dit zou zelfs jou kunnen overkomen. De ouders en op z’n minst de buschauffeur zouden nooit en dan OOK NOOIT, een kind van 5 jaar alleen de Brownsweg mogen laten oversteken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.