Bestuurder die 5-jarige doodreed is daarna doorgereden

6
Bestuurder die 5-jarige doodreed is daarna doorgereden

De bestuurder van een pick-up, die donderdagmiddag een 5-jarig jongetje doodreed op de rijweg naar Atjoni, is na het verkeersongeval doorgereden. Deze 44-jarige bestuurder H.S. meldde zich kort daarna wel aan en wel bij het politiebureau van Brownsweg.

Bij het ongeluk kwam de 5-jarige Servanio Linga ter plekke om het leven. De kleuter rende op bovengenoemde weg ter hoogte van Kamp 2000, vanachter een schoolbus de weg over. Op dat moment werd hij aangereden door de pick-up, die vanuit de tegenovergestelde richting kwam.

De pick-up bestuurder reed zoals gezegd daarna door. Zijn rijbewijs is na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname in beslag genomen hangende het onderzoek.

6 REACTIES

 1. Eerst doorrijden en daarna aanmelden. Komt vaker voor in Suriname. Is blijkbaar een trend in Suriname. Arm kindje, is alleen ter plekke gestorven. Potverdomme, blijf toch staan totdat de politie er is. Ik erger me aan deze labiele mensen.
  gemodereerd

 2. Sing Sing 18 maart 2021 At 21:56
  Triest en in triest dat zo’n jong mens het leven laat. Waar is de verantwoordelijkheid van de bestuurders in Suriname. Hebben ze geleerd dat er ook kwetsbare mensen en kinderen deelnemer van het verkeer zijn. of hebben ze weer hun rijbewijs met tjoekoe gekocht?????????????. Het lijkt of God het land Suriname heeft verlaten.


  Maak melding

 3. ing Sing 19 maart 2021 At 06:50
  Hebben degenen die op mijn schrijven reageren gehoord van anticiperend rijden. Dat je in de buurt van scholen en bewoonde gebieden/wijken anticiperend en voorzichtig moet rijden. Dat je continu alert moet zijn dat als zo’n bus op de weg geparkeerd staat in een buurt waar mensen wonen, altijd een kleuter/peuter uit het niets kan opdoemen. Is dit hogere wiskunde.
  En hebben wij autobestuurders door dat een auto een moordwapen is???????????
  Op scholen moet er vanaf de peuterschool al het accent worden gegeven
  aan verkeersonderwijs.. Hoe jonger we beginnen hoe beter. Zullen we misschien ook minder brokkenpiloten in het verkeer hebben.
  Kinderen bewust maken van de gevaren op de weg, en dat een auto een moordwapen is.


  Maak melding

 4. We weten niet hoe het gebeurde.

  Kinderen zijn speels en zien het gevaar niet. En dat jongetje stak rennend de straat over vanachter een schoolbus. Hoe dan?

  Wel had de bestuurder beter kunnen reageren op de schoolbus an sich. Mits het ook echt herkenbaar was als schoolbus.

  Zelfs volwassenen kijken nauwelijks op van hun smartphone bij het oversteken. Voorbeelden genoeg op YouTube…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.