Meer dan 1.000 Surinamers gevaccineerd bij kick-off omvangrijke vaccinatiecampagne

5
Meer dan 1.000 Surinamers gevaccineerd bij kick-off omvangrijke vaccinatiecampagne
Beeld: SU4SU

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) geeft in samenwerking met de Fernandes Group en de Surinaamse Brouwerij N.V. gestalte aan een omvangrijk COVID-19-vaccinatiecampagne. De kick-off heeft op zaterdag 13 maart 2021 plaatsgevonden in de zaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

Abdoelkhan Nasir, verpleegkundige verbonden aan het AZP, geeft aan dat om en bij duizend landgenoten zaterdag zijn gevaccineerd. “Er is nog steeds een angst in de samenleving; mensen zijn bang voor het vaccin. Anderen hebben geen geloof in. Laat u niet beetnemen door valse informaties. Het wetenschappelijke fundament is er. Registreer u zich en komt u zich vaccineren”, is de oproep van de frontliniewerker.

Er werden verschillende categorieƫn gevaccineerd: seniore burgers, kwetsbare ouderen en 40-plussers met onderliggende aandoeningen.

Meneer Thijm die zaterdag gevaccineerd is, roept eenieder op zich te registeren: “Hoe meer mensen gevaccineerd worden, hoe sneller wij kunnen overgaan tot normalisatie.”

“Ik heb besloten om gevaccineerd te worden, omdat ik gezond door het leven wil gaan en de kans klein moet zijn dat ik anderen besmet”, zegt mevrouw Vigelandzoon, eveneens een seniore burger, enthousiast.

5 REACTIES

 1. Maar, intussen is Nederland, na Denemarken en Ijsland, ook gestopt met het toedienen van het Astraseneca vaccin. Voorlopig kijk ik de Astrasenekat uit de boom.


  Maak melding

 2. Het is wel tof vd bedrijven die dit kosteloos organiseren en aanbieden.
  Fernandes Group en de Surinaamse Brouwerij N.V. Thumbs up šŸ‘


  Maak melding

 3. Zo zie je maar weer hoe het in Suriname aan toegaat. Ik heb niets tegen de vaccinaties van de burgers maar ik heb grote moeite met de elite die voorrang heeft gekregen bij de vaccinaties. Mensen uit de gegoede burgerij waren zoals altijd de eersten. Zij hebben de connecties om als eersten in aanmerking te komen. De mofienas mogen als laatsten over twee a drie jaren in de rij aansluiten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.