Mishandeld meisje overladen met kado’s tijdens ‘drive-thru dropoff’

18
Moeder Sharita samen met dochtertje Ahliya - Foto (c) Joanna Huang-Brandon

Een particulier initiatief om het kindje dat afgelopen week door haar vader werd mishandeld in het zonnetje te zetten, heeft zondag veel response opgeleverd. Op de foto gemaakt van moeder Sharita samen met dochtertje Ahliya, is te zien hoeveel spullen er zijn gedoneerd.

Enkele Surinaamse vrouwen namen het initiatief om zondagmiddag hiervoor een zogenoemde drive-thru dropoff te organiseren waarbij er bij de poort kon worden gedoneerd aan het meisje. De kleine kreeg veel beertjes, poppen, tasjes maar ook chips en koekjes en andere spullen kado.

Mensen die liever geld wilden doneren, zodat de moeder zelf iets voor het kindje kan kopen, konden dit rechtstreeks overmaken op rekening van de moeder. Hoeveel geld er is opgehaald, is niet bekend.

De organisatoren zijn tevreden. “Het is ons aardig gelukt. This is SU” zegt Joanna Huang-Brandon hierover op haar Facebook pagina, waarbij ze bovenstaande foto deelde.

Ahliya werd afgelopen week mishandeld en met de dood bedreigd door haar vader, die filmpjes hiervan maakte en naar de moeder stuurde. De man werd vrijwel meteen aangehouden en zit momenteel vast.

Zaterdag had de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Uraiqit Ramsaran, samen met waarnemend hoofd Bruce Sariredjo van het Bureau Rechten van het Kind een bezoek gebracht aan het meisje en haar moeder.

18 REACTIES

 1. En terecht, super goed gedaan en maar hopen dat ze er geen trauma aan over houd. Vader mag voor mij oud worden in de bak en elke dag moet hij flink slaag krijgen.

  Een moeder met een hart
  gemodereerd

 2. Bij het negatieve gebeuren, toch iets positief uit gekomen, maar dat is mijn mening en ervaring,nou eens goed al goed, het komt verder goed met dit meisje,!!


  Maak melding

 3. Dit is ook Suriname he … elkaar voor rotte vis uitmaken maar altijd voor elkaar klaar staan. En die vrouwenmepper moet ook een beer krijgen maar dan wel een levende zodat deze in zijn billen kan bijten.


  Maak melding

 4. Heel mooi gebaar.
  Waar ik me wel zorgen om maak is die gekke vader, hoe houden ze hem bij haar vandaan.
  gemodereerd

 5. Wie gaat nou een kind mishandelen ? Opsluiten en castreren zodat hij, geen kind meer kan verwekken!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Het wordt met de dag erger dat weerloze mensen, kinderen en volwassenen slachtoffer worden van bruut geweld. De rechterlijke macht wordt geadviseerd om harder op te treden door fikse straffen op te leggen.
  In Amerika weet de rechterlijke macht wel raad met misdadigers en criminelen. Het is opvallend dat misdadigers en criminelen een te korte straf in ons land krijgen waardoor zij steeds in het oude gedrag vallen. Dus poer broeke weer broeke straffen.
  gemodereerd

 7. Leuk, maar er zijn nog heel wat kinders die worden mishandeld en misbruikt. Die hebben alleen hun tranen en geen hulp.

  Daarvoor mag die miniSTER ook een fonds ofzo oprichten…


  Maak melding

 8. Waarschijnlijk had de vader teveel babbelwater genuttigd, waardoor zijn verstand onder nul is komen te vallen. Hoe kan je een kind van 3 jaar zo mishandelen? Heeft ze zo’n grote zonde begaan? Sommige mensen moeten geen ouders worden in deze wereld. Het zijn gewoon een stelletje sadisten; soms de vader, soms de moeder.


  Maak melding

 9. Prachtig allemaal.

  Ik heb een bericht naar Waterkant gestuurd. Of het mogelijk is om een fonds voor dit meisje op te richten. Zodat haar schoolgeld betaald kan worden tot haar 18 de jaar.
  Dan is ze juridisch volwassen. Wie doet mee?

  Bijvoorbeeld 10 euro per jaar, per persoon.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 10. Dit gaat allemaal via waterkant. Hun gaan een fonds oprichten. Ik heb er verder niets mee te maken.

  Ik ben alleen de initiatief nemer.

  Ik rust
  Djamoe.

  Waterkant: Nee dit klopt niet wij gaan helemaal geen fonds oprichten. Prima idee maar wij als mediabedrijf gaan dat niet doen. Er zijn genoeg sociale instellingen die dit kunnen oppakken.


  Maak melding

 11. Ik hoop h kind dat ’t goedkomt voor de volwassenen onder ons allen het volgende. Want structureel is er toch genoeg wat niet klopt in onze samenleving. Een soort gehardheid, gruwelijkheid, onverschilligheid en verwaarlozing komt op jammergenoeg. Deze man simpel straffen in SBoma is ook fout. Dat instituut kan naar Amerikaans model een soort van “correctional institute” worden. Je word omgeschoold en een veranderd mens na uitzitten v straf. Sterker nog allen dn kom je vrij.
  Niet zitten nietsdoen maar werken al dan niet gedwongen en leren met agressie omgaan desnoods met een spirituele inslag. Leef nu en doe al je goede dingen want ook gij gaat op een dag dood en laat een erfenis achter. Tegen de vele suri vaders die verkeerd hun kids opvoeden alvast een tip vd overheid invoeren naar Dominicaans model: verplichte zorg naar je verwekte Kids toe desnoods via een zgn gedwongen levenhypotheek, stopt pas als ’t kind werkt, trouwt of afgestudeerd is totmax 25jr. De rechter spreekt dat uit en de staat zorgt vd uitvoering. Dan gaan de heren kids verwekkers beter omkijken waar hun zaad gedijdt. Vrouwen ook erbij betrekken dat als je in een relatie niet elkaars gelijkwaardige partners bent hoeft ’t niet, zinloss en fout begin, bijvoorbeeld he……. Wi sa wini.


  Maak melding

 12. Ik heb begrepen dat de vrouw en dochter het nu goed maken en dat ze de man opgepakt hebben. Mooi toch
  gemodereerd

 13. Fantastisch initiatief mensen.
  Bedankt aan een ieder die positieve bedragen hebben geleverd.
  Maar er zijn nog 1000 de andere kinderen die in het anonieme worden mishandeld.
  Laten wij ook voor die anonieme kinderen op komen .
  Deze kinderen zijn onze toekomst en natuurlijk ook hun toekomst.

  Het is belangrijk dat onze kinderen een goede start krijgen.

  Jong geleerd is oud gedaan.


  Maak melding

 14. Mevrouw Brandon vertelde van morgen hier op de radio dat nu ook familieleden van die sadistische vader ook bedreigingen naar de moeder en haar dochtertje hebben gedaan , , wat is dit van rotzooi , die hele asociaal familie het land uitzetten of diep in het bos droppen , de wilde dieren weten er wel raad mee.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.