maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHeld die man redde op Bosjebrug gehuldigd door radiostation

Held die man redde op Bosjebrug gehuldigd door radiostation

-

Does Travel - naar Suriname

Dit is de held die afgelopen zondag een man redde, die probeerde van de Bosjebrug in de Surinamerivier te springen. Het gaat om de heer Glenn Bonaparte die van beroep taxichauffeur is. Hij werd dinsdag gehuldigd in het programma Bakana Boskupu van radiostation Pipel FM.

Glenn reed die bewuste dag over de brug in Suriname, toen hij een man langs de railing zag staan. Er was een kleine file dus hij reed niet heel hard. Omdat hij zag dat de man z’n slippers had uitgedaan, vond hij het raar en besloot hij contact te zoeken met de man.

Hij deed zijn zijruit omlaag en vroeg hem van een afstand wat er was. De man gebaarde dat hij naar beneden zou springen. Op dat moment dacht de taxichauffeur niet na. Hij zag hoe de man aanstalte maakte om de railing op te gaan en hij rende uit z’n auto en sprong richting de man zoals in dit filmpje te zien is.

De held wist de man tegen te houden. Daarbij werd hij gefilmd door omstanders waarna de video viraal ging. Zelf is hij heel bescheiden en noemt hij het god’s werk. Maar voor velen is hij een held die een man in nood zag en hem heeft geholpen.

Een gulle gever die anoniem wil blijven heeft via het radiostation bloemen en een enveloppe met inhoud voor Glenn geregeld. Hij was dinsdag te gast in het programma en werd daar in de bloemetjes gezet. De uitzending is hier terug te luisteren:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. Wat, ik vind deze man inderdaad een held. Iedere surinamers ongeacht kleur of ras zou dit voorbeeld moeten aannemen! Zo zal su een land zijn dat zijn mensen verdient,


  gemodereerd
 2. Een woord: GEWELDIG

  GLEN BOSJE BRUG HELD
  PIPELFM KLASSE

  WE NA WANG

  GROOT FAM LEED BESPAARD GEBLEVEN

  🙏


  gemodereerd
 3. Bosje brug 🇸🇷( zelfmoord) is de laatste tijd zeer besproken item.

  De film ging viraal en Glen werd “ Held “ Bosje Brug!

  Juiste plaats, juiste tijd!
  Gods werk!

  Alleen jii ( GLEN BONAPARTE) hebt adequaat gehandeld om een jonge man tegen te houden die op gruwelijke wijze anders het leven zou verlaten!

  Hierdoor is een groot fam leed bespaard gebleven!

  Hulde aan meneer Glen!
  Complimenten aan PipelFM!

  Ik hoorde in de uitzending expliciet dat zelfs vanuit een artsen hart van presentator Faiq is gesproken over evt. psychologische begeleiding. Professionaliteit ten top🇸🇷👍

  Amen🇸🇷

  🙏


  gemodereerd
 4. Goed zo. Geweldig dat Glenn Bonaparte in de bloemetjes is gezet en een kleinigheidje als blijk van waardering heeft gehad van een onbekende. God slaapt niet. Glen is deze man zijn reddende Engel geweest terwijl de rest rustig vast geplakt zat in hun autostoel en het ter kennisneming zaten te aanschouwen. Hoop dat er nog meer mensen zijn als Glen. God Bless you Glen. Jij hebt een goede opvoeding gehad. Mensen in nood helpen. Velen dragen Glen een warm hart toe. Hoop dat deze man die Glen gered heeft, de juiste opvang en hulp krijgt.


  gemodereerd
 5. Ik ken de HELD niet , maar ik BEDANK HEM, dat hij in staat was, en actie heeft ondernomen. Niemand behalve de springer ,weet wat zijn persoonlijke nood was , dat hem er toe had gedreven, en hoe hoog die nood en of reden . De REDDER heeft er goed aan gedaan , want hij zou er ook last van krijgen , iemand te zien die de wanhoop nabij was , en wegkijken of door gereden. A no mi zaak , mi no e bemoei is een foute instelling. Help waar je helpen kan . DOE GOED EN ZIE NIET OM , VERWACHT GEEN DANK. Als die komt is t PRIMA, want je hebt getoond mens te zijn.


  Maak melding
 6. Ik hoop niet dat die heer weer elders zelfmoord zal plegen want als het al 1x in zijn hoofd geprent is hebt zal hij weer eem poging wagen🤦🏽‍♀️ big up rasta🙏🏼


  Maak melding
 7. Als de politie nu vaker daar controle houd i.p.v. mensen te kletsen met op straat zijn met lockdown.
  Maar ze verdienen geld als met de controle. Tjoekoe op hoog niveau.
  Voor de politie mag pl nog jaren duren


  gemodereerd
 8. Overal ter wereld worden mensen gehuldigd die een ander zijn leven red en een heldendaad verricht.
  Zonder aanziens des persoon een leven gered .
  U verdiend een goede beloning.


  Maak melding
 9. Vind het heel goed wat die man heeft gedaan. En terecht dat hij een beloning verdient. Maar hoe staat het dan met die autobestuurder die aan de Copernicusstraat reed en een man zag verdrinken in de kreek en hem uit die benarde situatie heeft gehaald? Verdient hij dan ook geen beloning? Als die man niet daar langsging, kon het slachtoffer ook verdrinken toch?


  gemodereerd
 10. God bless you my brother…goed werk verricht
  Hoe is t met die brugspringer Gado sa jereh ju begi mi schat praat t uit met mensen die een open oor vr je hebben….Gado sa blessie ju💐🙏🏽


  gemodereerd
 11. Deze man, zag een gevaarlijke situatie, deed zijn burgerlijke plicht.
  Greep in, luisterde, sprak hem aan en wees de weg naar hulp.
  Fantastisch, ik dank u diep uit mijn hart.

  Als u een ruzie begint tussen het verleden en het heden, zult we merken dat u de toekomst hebt verloren.

  I’ll stick to the heart of the matter.


  Maak melding
 12. Beter dan die smerige oplichter van Denk G.E die nooit aanwezig was bij raadsvergaderingen omdat hij zogenaamd een burn out has maar wel meeliep met de BLM demonstraties. Iedere maand 12000 EUR opstrijken deze kaolo oplichter !


  Maak melding
 13. Hé hé eindelijk geen racistische uitspraken meer. Deze held heeft zelf zijn leven riskeert om zonder mondkapje en afstand van 1,5 meter in acht te nemen. De motto van hem is “Iemand leven redden gaat boven eigen veiligheid ” ik zou hetzelfde hebben gedaan.


  Maak melding
 14. Vicent@@ Wie heeft de declaraties van deze man goedgekeurd? Hij of zij is medeverantwoordelijk voor. Hoe kan je snoepen van Jamin goedkeuren. Hij heeft wel flink Surinaams gegeten.


  Maak melding
 15. laat mij hopen, dat deze meneer zijn gezond verstand gebruikt in zijn verdere leven..
  je kunt wel van alles hebben, maar breng een andere niet in problemen met jou dingen..


  Maak melding
 16. Piet Paulus, u heeft zeker teveel regen op uw kop om het niet positieve van het geheel te erkennen! Als u voortaan goed luistert zult u anders zingen.
  Speel niet op de man maar op de bal!


  gemodereerd
 17. En Melissa probeerd zich hierbij ook te profileren. Door populair en belangrijk te doen. Wat een geslijm.
  Glenn bedankt.
  Maar ze vergeten het onderwerp van deze bijna tragedie. De man die wilde springen.
  Krijgt hij hulp?
  Glenn’s ingrijpen kan uitstel tot de daad zijn.
  Wie helpt dit soort mensen?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES