Ook Leeuwin en Pinas toegevoegd aan voorselectie NATIO

16
Ook Leeuwin en Pinas toegevoegd aan voorselectie NATIO
Shaquille Pinas en Ramon Leeuwin (r)

Het Surinaamse nationaal elftal NATIO kan vanaf deze week opnieuw beschikken over twee getalenteerde diaspora spelers. Het gaat om de Surinaams-Nederlandse voetballer Ramon Leeuwin en Shaquille Pinas, die vanaf nu ook voor Suriname mogen uitkomen.

Eerder deze maand waren ook Miquel Nelom en Mitchell Donald en daarna Diego Biseswar, Ryan Donk, Kelvin Leerdam en Florian Jozefzoon toegevoegd aan de voorselectie. Dit na bezwaar tegen een eerdere weigering van de FIFA, dat was aangetekend door de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

In de Nederlandse Eredivisie komt Leeuwin op dit moment uit voor AZ Alkmaar en is Shaquille Pinas actief bij ADO Den Haag.

De Surinaamse bondscoach Dean Gorré zegt heel content te zijn met de toevoeging van beide spelers aan de voorselectie van NATIO. “We worden alleen maar sterker” aldus Gorré.


16 REACTIES

 1. Leuk om te zien dat deze Nederlanders zoveel voor Suriname kunnen betekenen. Jongens ik hoop voor jullie dat je bij verlies van een wedstrijd niet wordt uitgescholden omdat jullie plaatsen van “ goede” Surinaamse jongens hebt bezet. Als jullie winnen zijn jullie plotseling geen Nederlanders meer. Hoop dat jullie veel plezier beleven en je vergoeding ook uitbetaald krijgt. Een advies!! Vraag een voorschot op je salaris. Datis een goed Surinaams gebruik.


  Maak melding

 2. Het komt wel goed, ook tussen de SuriNeds prof-voetballers met de SurinSu voetbalspeler van Natio.

  Het sterkste Elftal van Natio is natuurlijk de SurinNed prof-voetballers. Ze speler op een hoger niveau. Het voetballen is hun beroep, zijn veel gedisciplineerder, weten wat het doel is. Beter getraind, gemotiveerder, weten wat het doel is en wat van de verwacht wordt, ze zijn gewend om onder (grote) druk te spelen en kunnen er daardoor beter meer omgaan dan de SurinSu voetballers. Jongens die geslepen zijn voor de posities waar ze in spelen en hoe ze met hun opdrachten die ze krijgen van de coach moeten omgaat en uitvoeren, waardoor het doel gerealiseerd kan worden voor zichzelf, Natio en Suriname/rs, (inter)nationaal. Goed voor het land op de wereldkaart te zetten en het spin off effect daarvoor voor Suriname, ook voor het voetballen in Suriname en de reclame. Voetbal is business. Er moeten daarom heel goede afspraken met deze jongens worden gemaakt, idem met die Suriname. (sport) Psychologen moeten ook bij dit elftal van Natio worden bijgehaald. Het moet op een professionele manier worden aangepakt met de juiste mensen, met de juiste skills op de juiste plekken.

  De SurinSu-voetballers in zijn geheel, maar vooral van Natio kunnen veel van deze jongens leren en zal het SurinSu voetbal alleen, maar ten goede komen in zijn/haar geheel.

  Vergeet niet dat er oa bij Ajax ook voetbalcoaches zijn als Winston Boogaarde, Michael Reiziger die best zorg kunnen dragen voor stage van oa de SurinSu voetballers oa van Natio bij Ajax en dat ook andere elftallen waar de SuriNed -profvoetballers hun clubs op kunnen wijzen voor deze spelers.

  Kortom er bestaat al Suriprof en deze jongens leveren hun bijdrage en we gaan nu de volgende fase in met Dean Gorre, SVB en dit geeft alle Surinamers een positief gevoel.

  Het is te hopen dat de Surinamers gewoon zien dat deze groep voetballers Surinamers (SuriNeds en SurinSu de beste jongens bevat) en laten jullie de domme racistische denkpatronen maar weg. Het is zo en niet anders. Als de andere etniciteiten ook meer aan de weg gaan timmeren komen zij ook aan de bak. Het is zo en niet anders.

  We moeten het samen doen en de beste mensen moeten het voor ons doen. De realiteit kan soms weerbarstig zijn, zie maar de politiek. Het zijn niet de slimste en beste mensen die het sinds 25 februari 1980 tot heden voor Suriname voor het zeggen hebben gehad, uitzondering van periode NPS-VHP, enz. Ook de huidige regeringscoalitie is niet de beste. Er zitten zwakke schakels tussen en dit is niet goed voor goed bestuur en beleid.

  Gelukkig dat in dit elftal Dean Gorré wel de beste uit van de besten gaat plaatsen in het Natio-Elftal. Half was en minder hebben we niet nodig om ons doel te behalen.

  Surinamers steunen jullie deze jongens, deze jongens worden de helden, ambassadeurs, van Suriname en gaan Suriname overal waar ze zijn uitdragen.

  Er staat Suriname met deze jongens, iets moois te wachten, Deze jongens gaan Suriname op de wereldkaart zetten.


  Maak melding

 3. Geen enkel toegevoegde waarde!! Leeuwin heeft een vaste plek op de bank bij AZ en Pinas zou beter in een amateur team passen. Ik vind hem misschien wel de slechtste bij ADO.. In Suriname heb je betere spelers. In elk geval zeker beter dan deze 2.. Is geen Surinaams elftal meer, maar een Nederlandse B of C elftal… Ik denk dat ze dat ook te horen krijgen vanaf de tribunes, Surinaamse supporters kennende.. Hoop dat ze tegen kunnen!!


  Maak melding

 4. Zaakwaarnemers en clubs Surineds voetballers en SurinSu clubs voetballers letten jullie heel goed op de belangen van deze spelers dat alles heel goed geregeld is met de SVB, reclame, inkomsten, gezondheid, hun carrières, risico’s gedekt zijn, enz.


  Maak melding

 5. De echte kracht van het Surinaamse voetbal wordt zo natuurlijk niet gerepresenteerd. Maar goed, ook andere landen doen dit, dus waarom Suriname niet.
  Maar het is wel een beef-eaters selectie.


  Maak melding

 6. Curacoa ontsloeg de man die Curacoa heeft gebracht waar het nu staat. NOG NOOIT zo goed gespeeld en nog nooit zover gekomen
  en wat gebeurt?
  Hij wort eruit geschopt voor een bakra. Niet zomaar
  die bakra nam z’n plaats in terwijl er een gentlemens agreemnet is dat zo lang niet alles goed geregeld is de plek niet wort bezet.
  Die bakra weet dit en zei het ook, maar vervolgens ging hij toch maar aan de slag.
  Hij zei letterlijk; het duurt te lang
  me mars
  Hiddink is een vuile vieze schoft. ZEVENTIG JAAR en dan nog zo een smerige streek uithalen.
  Lekker vakantietje houen op Curacoa en nog betaald krijgen ook. Hij zei ook dat hij geen contract tekent. hij bracht het alsof hij de bond een plezier deed, nee meneer wil weg kunnen zodra hij wil.
  saka saka dagoe
  Wort straks Gorre er ook uit gemieterd voor een bakra? Vast wel


  Maak melding

 7. Seedorf heeft een slechte naam in Nederland. Ze vinden hem eigenwijs, betweterig en verwijten hem die gemiste strafschop tegen Turkije. Nog steeds.
  Vooral die Johan Derriksen leidde een hetze tegen Seedorf en andere donkere spelers, gevolgd door de Telegraaf en eigenlijk een hoop andere Nederlandse media.
  Ze hadden ook flinke kritiek op de trainer Gullit.
  De tijd dat journalisten zich vooral met feiten bezig hielden is al lang voorbij. De mening is nu veel belangrijker dan de feiten.
  Die Derriksen is echt aandachtsgeil. Al lang gepensioneerd, maar kn maar geen afscheid nemen van de camera.


  Maak melding

 8. Rowdie wat ben jij een deskundige!!! Ga handballen man want van voetbal heb je echt geen kennis.
  Wat doen we in Suriname met het Seedorf stadion?? Eren we die man daarmee??

  Ruud Gullit was een groot voetballer, heeft daarna bij grote clubs de kans gehad zich te bewijzen. Heeft zelf aangegeven dat hij ongeschikt is als trainer, maar dat heb jij niet opgeslagen in die slappe brei wat hersenen zijn. Pas je ongepaste kritiek naar je kennis aan.


  Maak melding

 9. NATIO telt nu alleen maar Diasporen die nergens hun sporen hebben verdiend.
  Vanaf nu kraak ik alleen nog voor de tegenpartij.
  Hup F.C. Botopassi!!!


  Maak melding

 10. Domme @Daan,

  Van Basten gaf aan dat hij niet geschikt is voor het trainersvak. Was het de ‘deskundigen’ van al die tv-programma’s ooit opgevallen? Nee. En indien wel, dan hebben ze het bedekt met de mantel der liefde. Ga verder met spelen met je ballen hoor.


  Maak melding

 11. @ poppenkast je naam zegt al genoeg poppenkast als jij pinas kwalificiteert als de slechtste speler van ado dan heb jij nog nooit naar een wedstrijd van ado gekeken terwijl hij de meest getalenteerde speler van ado is dus poppenkast niet zomaar iets roepen terwijl je niet eens weet waar je over praat dus ga lekker met je poppen kast spelen daar heb jij meer verstand van


  Maak melding

 12. Goed bezig coach Gorré, ga zo door.
  Weersta de nietszeggende kritiek en pak door.
  We hebben meer spelers nodig en zullen samen Suriname eindelijk op de voetbalkaart zetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.