Weer twee ‘diaspora spelers’ toegevoegd aan NATIO Suriname

16

Goed nieuws voor het Surinaamse voetbal. De FIFA heeft deze week weer toestemming gegeven aan twee ‘diaspora spelers’ om uit te komen voor het nationaal elftal van Suriname. Het gaat om Miquel Nelom en Mitchell Donald laat bondscoach Dean Gorré weten.

Mitchell Donald is een Nederlands betaald voetballer die als middenvelder speelt. Hij tekende in 2020 een contract bij het Turkse Erzurumspor. Miquel Nelom is ook een Nederlands betaald voetballer, die doorgaans als linksback speelt. Hij speelt sinds september 2019 bij Willem II.

In oktober vorig jaar werd bekend dat Gorré maar liefst 8 ‘diaspora spelers’ tot zijn beschikking heeft, die zijn vrijgegeven door de FIFA en officieel mogen uitkomen voor Suriname.

Met de nieuwe namen hoopt Gorré zich met zijn ploeg te kunnen kwalificeren voor het WK van 2022 in Qatar.


16 REACTIES

 1. Ik wens deze spelers heel veel voetbal plezier toe.
  En heel veel overwinningen.
  Hoop dat jullie als goede voorbeeld zullen zijn.
  Voor onze toekomstige voetballer/ voetballertjes.
  Succes


  Maak melding

 2. Geweldig nieuws. Hoop Suriname ooit te zien schitteren op een WK. Moment is dichterbij dan ooit. Vooraf een vriendelijke match tegen Oranje zou ook leuk zijn. Geef Natio nog een kans ook.


  Maak melding

 3. Dean Gorré, heel veel succes met de vorming van het Surinaams elftal. Suriname beschikt over heel veel getalenteerde voetballers. Veel van hen verdienen een dikke boterham in het buitenland. Dat ze in het buitenland wonen, doet niets af aan het feit dat ze niet voor hun vaderland mogen spelen, want andere landen roepen ook hun eigen spelers in het buitenland op om op te komen. Er zullen ongetwijfeld zeikerds zijn die vinden dat dit niet kan, maar die leven nog in het stenen tijdperk.
  gemodereerd

 4. Welke prijskaartje is aan verbonden. Ik vind het goed dat deze heren zullen uitkomen voor natio, maar hoop dat er een mix wordt met surinaamse spelers. Anders is de lokale voerbalsport gedoemd om te mislukkken. Dan hoor ik mensen al zeggen dat de surinaamse voetballers beter hun best moeten doen. In ieder geval is in Suriname voetbal een hobby. Daaraan verdiend de surinaamse voetballers niet om in hun levensonderhoud te voorzien in vergelijking met de Nederlandse jongens. Daar is voetballen hun werk en worden ook dienovereenkomstig betaald.
  gemodereerd

 5. Zijn er al kaarten te koop? het is nu zeker dat Suriname gaat deelnemen aan deze WK met of zonder Corona. Het virus zal tegen die tij allang verdreven zijn.
  gemodereerd

 6. @poppenkast. Helemaal mee eens. Het is voor de in suriname woonachtige spelers een vernedering. Meneer Gore….let op uw keuken. No poor a sanie. Nelom is geen toegevoegde waarde. Sorry
  gemodereerd

 7. ZIJ ZITTEN BIJ FC -MANKEMENT,in Twente !,..nog maar amper of nooit van deze gasten gezien of gehoord man !
  gemodereerd

 8. Alles goed en aardig , maar mijnheer Gorré hier in Suriname hebben we ook goede voetballers , met goede begeleiding en training zijn ze net zo goed als de diaspora spelers , en U gaat toch geen Nationaal Voetbal Team maken van alleen maar diaspora spelers.


  Maak melding

 9. Nelson is een prima toevoeging. Jaren bij Feyenoord gespeeld, neemt flink wat ervaring mee.
  gemodereerd

 10. Ik lees dat mensen klagen dat deze 2 heren niet in Natio passen maar wat als ze in Nederlands elftal zouden spelen.
  Dan zouden ze wel goed zijn.
  Trainer Dean is goed weet wat het doet en spelers van su hebben een push nodig en ookal spelen ze niet ze andere Surinaamse spelers komen in beeld bij andere clubs.
  Surinaamse volk klagen over alles behalve als Nederlandse elftal speelt. Laat Surinaamse spelers voor hun land uitkomen. Daarom hoor je niks meer van Seedorf omdat hij alles wilde doen Hoe hij dat zou willen maar a volk .
  gemodereerd

 11. Dean Gorré, supergoed bezig, ga zo door!
  Nog meer spelers hebben we nodig, veel meer spelers uit onze talentvolle voetbal diaspora!! Hier zijn geen grenzen en geen remmingen in. Iedereen met maar een drupje Surinaams bloed moet benaderd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.