zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit NederlandAanvragen van 6 sterke 'diaspora spelers' afgewezen door FIFA

Aanvragen van 6 sterke ‘diaspora spelers’ afgewezen door FIFA

-

Does Travel - naar Suriname

De aanvragen die bij de FIFA gedaan waren om Ryan Donk, Florian Jozefzoon, Diego Biseswar, Mitchell Donald, Kelvin Leerdam en Miquel Nelom bij Natio Suriname te krijgen, zijn afgewezen. Een forse tegenvaller voor Suriname en bondscoach Dean Gorré schrijft de Telegraaf vanmorgen.

Vorige week nog gaf de FIFA toestemming aan de Nederlands-Surinaamse voetballers Dion Malone, Ryan Koolwijk, Roland Alberg, Myenty Abena, Ishan Kort en Damil Dankerlui om uit te komen voor het Surinaamse elftal. Dit dankzij nieuwe regelgeving van de FIFA.

Volgens de krant zit opvallend genoeg juist de nieuwe regelgeving van de FIFA, die is bedoeld om het voor spelers gemakkelijker te maken om te switchen van voetbalnationaliteit, Suriname lelijk dwars.

“Het probleem is de leeftijd van de spelers. Jongens als Donk en Leerdam hebben met Jong Oranje eindrondes van Onder 21-toernooien gespeeld toen ze net 22 waren. Daarom zijn die aanvragen afgewezen. Dat vind ik erg krom, want spelers van 21 of jonger die bindende interlands hebben gespeeld mogen wel nog switchen” schrijft voetbalprimeur.nl.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Dat is ECHT oneerlijk en discriminerend, kijk maar naar die Turken en de Marokkanen, die krijgen hun dubbel paspoort tot aan de deur “geleverd” : wat is dit voor onzin !!!


  Maak melding
 2. Zal te maken hebben met een aangepaste regelgeving. Heeft.niets met discriminatie te maken. De FIFA kent de jongens en hoe zij presenteren


  Maak melding
 3. Als je voor vertegenwoordigende elftallen van Land A heb gespeeld tot je 21e jaar, mag je nog kiezen voor een ander land.
  heb je na je 21 e jaar nog vooreen vertegenwoordigend elftal gespeeld, dan mag je niet meer switchen..

  Dat zijn de regels…..wel bij de les blijven….


  Maak melding
 4. Zoals gezegd, heeft het niet te maken met discriminatie.
  Het is gewoon de macht van FIFA.
  Eerlijk, vind ik het ook niet.
  Misschien, is de FIFA, wijs genoeg om het te herzien.


  Maak melding
 5. Ik heb geen verstand van sport, ik zie het verschil tussen een voetbal en een basketball niet eens. Maar ik weet wel deze wereld waarin wij leven zo ingericht is dat de belangen van rijke landen zwaarder wegen dan de belangen van arme landen. Het verbaast mij dus niets dat de FIFA ervoor zorgt dat de sterkere spelers met Surinaamse roots voor Nederland mogen uitkomen en niet voor Suriname. Nederland is voor de FIFA immers belangrijker dan Suriname. De FIFA moet er niet aan denken dat een ‘stom’ landje als Suriname op het WK hoger eindigt dan het ‘machtige’ Nederland.


  Maak melding
 6. En wat heeft een dubbel paspoort in godsnaam dit probleem of macht te maken als het jullie niet zint doe aangifte schrijf een brief of start een kortgeding doe iets maar nee hier komen staan blèren


  Maak melding
 7. ha ha theo , je kunt alweer zien dat je er geen verstand van hebt , hoe de vork aan de steel zit , , de FiFa waar ook de (Suriname voetbalbond is aan gesloten ) heeft regels op gesteld hoe je een Nationale team kunt samen stellen , en dat is het , ,
  ben jij wel Surinamer die hier in Suriname woont of zit je ook als velen in het koude kikkerlandje , , want je voegt geen waarde aan deze discussie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES