NATIO officieel versterkt met 8 ‘diaspora spelers’

17
NATIO warm onthaald op luchthaven van Suriname
Archieffoto - Natio Suriname | Het Surinaamse elftal

Nadat afgelopen week bekend werd dat de Surinaamse-Nederlandse voetballers Dion Malone en Roland Alberg geselecteerd waren om officieel uit te komen voor Natio, zijn nu weer een aantal namen bekend. Ondermeer Ishan Kort, Damil Dankerlui en Ryan Koolwijk sluiten zich aan bij het nationaal elftal van Suriname.

Bondscoach Dean Gorré heeft nu maar liefst 8 ‘diaspora spelers’ tot zijn beschikking, die zijn vrijgegeven door de FIFA en officieel mogen uitkomen voor Suriname. Het gaat om Damil Dankerlui, Ryan Koolwijk, Dion Malone, Ishan Kort, Myenty Abena, Nigel Hasselbaink, Tjaronn Chery en Roland Alberg.

Naar verwachting zijn Gorré en zijn staf nog niet klaar. Er zouden meer Surinaams-Nederlandse spelers volgen. In de wandelgangen worden de namen genoemd van Nelom, Riedewald, Jozefzoon en Hahn.

Volgens de NOS wilde de Surinaamse bondscoach ook Kelvin Leerdam (Seattle Sounders FC) en Ryan Donk (Galatasaray) verwelkomen, maar van deze spelers is het verzoek om voor Suriname te mogen uitkomen door de FIFA afgewezen. Onduidelijk is nog waarom. De Surinaamse voetbalbond heeft de FIFA om uitleg gevraagd.


17 REACTIES

 1. we zijn zo trots op onze jongens.
  wat, wat zeggen jullie het zijn niet onze jongens, hun vaders wel noh, maar zij niet,ooh nu snap ik et
  goede motivatie voor onze eigen spelers. Bestaan we HONDERD JAAR en dan kruipen we terug naar holland. Verdorie snij die banden nou eens door


  Maak melding

 2. Kodja/pakiratigri

  Als er Cubanen of Chinezen voor Suriname zouden uitkomen, zouden jullie dan wel blij zijn?
  Niks uit Nederland is goed, behalve de duizenden pakketten die er wekelijks worden ontvangen in Suriname.
  Omdat jullie anti Nederland en anti Surineds zijn krijgen jullie waarschijnlijk niks.
  Jammer


  Maak melding

 3. Kinderen van Surinaamse ouders die in Suriname zijn geboren hebben totaal geen band nog gevoel met ons land. voor hun is het een uitje. ik ben benieuwd wie alles betaald ticket verblijf, verzekering als een speler geblesseerd raakt en niet meer voor zn clup kan spelen, of zijn het bijna allemaal ouwe afgeschreven mannen zoals koolwijk
  we zijn straks zooooooo trots dat de jongens uit holland voor ons zijn komen winnen


  Maak melding

 4. Eerlijk,

  49 fox, heel goed gezegd.
  Waarom zijn Surinamers zo ondankbaar ?
  Kijk hoeveel pakketen er maandelijks aankomen in Suriname om familie leden die het moeilijk hebben te helpen.
  En wat is er mis met Surineds, waar wij ook op de wereld wonnen wij zijn en blijven Surinamers.
  Een Hollander of Duitser is en blijft een Hollander of Duitser, waar die woont maakt niet uit.

  SUCCES


  Maak melding

 5. he schijthol
  ongeschikt voor die bakra dan wil je hier komen ballen
  donder op roep jij uit hol land op een surinaamse site. zeker een blak bakra, boi eet stront dat doe je toch ook dagelijks bij die bakra.
  Je hebt niet een een cent om je go me af te vegen dan lul je
  mars bakra roept je om te komen likken hij heeft veel stront voor je
  Sari en Pakiritigri jullie hebben gelijk


  Maak melding

 6. Wat zijn sommige surinamers een raar wezen. Ga jullie met de tijd mee en verbreed jullie horizon. Heel veel landen hebben jongens met een dubbele paspoort, maar dat mag niet volgens sommige hier blijkbaar niet in Suriname.

  Sinds wanneer heeft Suriname iets gewonnen? Als jullie alleen maar Surinamers willen opstellen die in Suriname
  zijn geboren winnen jullie in de komende 200 jaar helemaal niks.


  Maak melding

 7. glenn , jij had (en nog ) paarse gedachten , , maar nu bij deze nieuwe regering denk je een woordje te doen , die Nederlandse jongens moeten gewoon niet komen , , zo dadelijk heb je alleen maar Nederlandse jongens in het Surinaams elftal , , dat kan toch niet het Surinaams elftal moet alleen uit Surinaamse jongens bestaan en gewoon voetballen


  Maak melding

 8. hé interpol , , bemoei je niet met voetbal , , spoor die hoefdraad op , , en als je hem te pakken hebt , , dat hebt je tenminste WAT goed gedaan , , schoenmaker blijf bij je leest

  paki rat igri , , jij als paarse rat en bouta lover wil toch niets te maken hebben met Nederland , , en jij weet ga niet WAT voetbal is , , ga samen met kodja naar een viswedstrijd , , maar houdt je wel aan de corona regels , , en gevangen vissen weer terugplaatsen hé


  Maak melding

 9. Ik blijf me verbazen met al die domme mensen op deze forum ieder ander land wilt met proffesionals voetballen maar alleen een aantal surinamers uit su willen dat niet wat de logica hier achter is weet ik niet maar dat heb vast wel afgunst naar surineds te maken en achterlijkheid @49 fox je slaat wat dat betreft precies de spijker op zijn kop


  Maak melding

 10. Allr spelers zijn donkere jongens,is er niet 1 hindustaan,javaan, chinees of indiaan,die kan voetballen.
  De surinaamse voetballers zijn allemaal van 2 clubs in su, en wel van die dikkop van abop. Hier speelt geld een rol.
  Al zet je 15 nederlanders van surinaamsr komaf dan nog redden ze het niet, deze gasten komen alleen maar spelen voor su om zodoende, hoop, misschien een transfer te kunnen krijgen naar een andere buitenlandse club.
  R


  Maak melding

 11. Misschien kan dit ook navolging krijgen in andere sectoren, bijvoorbeeld in de politiek. waarom alleen in voetbal, dit slaat nergens op
  Ik denk dat mijn geliefde land er behoorlijk op vooruit zal gaan.


  Maak melding

 12. Wat doet de SVB, Dean Gorre nu er Suriprofs voor Natio gaan uitkomen met de scheve ogen van de surinaamse SVB spelers die ook nu voor Natio uitkomen.

  Natuurlijk moeten de beste spelers worden opgesteld het sterkste Natio elftal.

  De amateurs vd SVB die voor Natio nu uitkomen zullen het dus afleggen tegen de Suriprofs die voor oa de EU.

  Dit is zo en niet anders. Het gaat erom dat het sterkste elftal Natio Suriname moet vertegenwoordigen.

  De vraag waar gaat het om? Het Surinaams voetbal of Suriname hoge op de kaart zetten met ons voetbal?

  SVB hoofdklasse is Surinaams voetbal. Met dat materiaal zal Suriname het niet halen om in het internationaal voetbal het te halen.

  Het zal dus moeten komen van de Suri/profs met een dubbele nationaliteit, waarvan een de Nederlandse is.

  De voetballers vd SVB hoofdklasse moeten maar genoegen nemen met de reservebank en zullen hard moeten gaan trainen om de Suriprof bij te benen. Mentaliteit, willen winnen, conditie, inzet, het spel begrijpen, de opdrachten in teamverband uit te voeren, enz.

  Het gaat om Suriname goed op de wereldkaart vd internationaal voetbal zetten en de SVB hoofdklasse voetballers is voor een groot deel gezien. De aller beste spelers voor Natio zullen uit het buitenland moeten komen en dat zijn de Suriprofs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.