zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Ophaal van grofvuil in Nieuw Nickerie gestart

VIDEO: Ophaal van grofvuil in Nieuw Nickerie gestart

-

Does Travel - naar Suriname

De afdeling Milieu en Gezondheidsdienst is dinsdagochtend van start gegaan met het ophalen van grofvuil in het ressort Nieuw Nickerie. Tegen een geringe betaling wordt met inzet van eigen transport en manschappen van de Bestuursdienst in Suriname alle langs de weg geplaatste grofvuil opgehaald.

De ophaal werkzaamheden zal naar gelang de behoefte worden voortgezet in de hoofdplaats. De overige 4 ressorten zullen, indien de behoefte bestaat ook worden ontdaan van alle grofvuil.

Dinsdag zijn de gebieden Katharweg (Lachmanproject), Nationaal Project, Van Dijckstraat, Biswamitreweg, Margarethenburgstraat, G.G.Maynardstraat en alle daarbij behorende zijwegen aangedaan. Bekijk hieronder een video en meer foto’s van het werk.

https://www.facebook.com/1428126650770302/posts/2707298629519758/
https://www.facebook.com/1428126650770302/posts/2707255359524085/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Grofvuil wordt ook in Nederland aangeboden . In Nederland moeten wij kleine stapels maken, met touw vastbinden of met duke tape, de planken moeten een bepaalde afmetingen hebben zoals lengte en ook de breedte, dat het makkelijk is voor de ophalers. Vloerkleden, doeken moeten opgerold zijn. De aanbieder moeten ook netjes alles aanbieden, zoniet krijg de aanbieder een boete.

  Het is mooi initiatief van jullie, hoop dat de bevolking geen grofvuil meer in de sloot dumpt.
  Elk hoofdbewoner krijgt een grofvuil pas met een pasnummer en ook telefoonnummer van het gemeente. Wil je grofvuil aanbieden dan moet je de gemeente bellen en de gemeente noteer je pasnummer. Zo kan de gemeente zien wie het vuil heeft aangeboden, is het net als de filmpje aangeboden wordt het vuil niet meegenomen, er wordt een sticker geplakt dat de grofvuil niet volgens de voorschriften zijn aangeboden. Als het grofvuil niet opgeruimd is of volgens voorwaarden weer wordt aangeboden wordt het vuil meegenomen.
  Ik denk dat Su een filmpje moet maken hoe grofvuil wordt aangeboden. Filmpje moet te zien op je mobiel en televisie. Zodra een app wordt opengemaakt komt het filmpje op je mobie en op alle tv-station moet reclame te zien over grofvuil en ook YouTube.
  Omdat nu een actie is in Suriname moeten handhavers rond fietsen of lopen waar grofvuil is aangeboden en hoe. Is het niet netjes aangeboden, dan word bij het huis aangebeld of geroepen, bij gehoord leg men uit hoe het hoort, bij geen gehoor een brief achterlaten met schrijven en tekeningen. Na het verloop van het actie moet iedereen mee betalen voor het ophalen. Zo hou je Suriname schoon.

  Het zou ook mooi zijn dat er meer voorlichting moet komen, wat voor de toekomst van de kinderen, als wij geen maatregelen nu nemen komt er nooit goed voor onze kinderen. De rivieren, oceanen etc zitten vol met plastic soep. Misschien over 10 tot 20jaar kunnen wij geen vissen meer eten. Dus alleen gekweekte vissen.

  Suriname moet ook oppassen voor kwik die daar in het land veel word gebruikt om Goud te overwinnen. Willen jullie weer schoon water, dan duur het meer dan eeuw dat de Sula weer schoon is. Mijn inzien dit is ook grofvuil.


  Maak melding
 2. Anoniem , ben het eens met jou, maar in Nederland zijn ze al vanaf 1980 bezig met grofvuil inzamelen , en vele dingen kunnen herbruikt worden en als nieuwe grondstof voor een ander product dienen , , hier in Suriname staat alles nog in de kinderschoenen , maar we zien wel dat ze hier al verschillende acties ondernemen ( plastic flessen kun je in een afvalbak deponeren ) en dadelijk ook voor blikjes , , dus hier in Suriname blijven ze niet achter en hebben ook een goed hart voor een goed milieu .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES