zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameZaakgelastigde wil nieuwe impulsen relatie Nederland-Suriname

Zaakgelastigde wil nieuwe impulsen relatie Nederland-Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Saskia Walden van Economische Zaken (EZ) heeft op 19 oktober kennis gemaakt met zaakgelastigde Henk van der Zwan van Nederland. Tijdens deze ontmoeting heeft de zaakgelastigde benadrukt dat hij nieuwe impulsen wil geven aan de relatie tussen Suriname en Nederland. In dit kader zal er al in november een virtuele handelsmissie plaatsvinden, waaraan verschillende ministers en personen uit het bedrijfsleven zullen deelnemen.

De EZ-minister die de historische banden tussen beide landen aanhaalde, is zeer ingenomen met de invulling, die Van der Zwan wenst te geven aan de samenwerking tussen Suriname en Nederland. Daar Nederland een voorsprong heeft op het economisch en technologisch gebied, wilde de bewindsvrouwe graag de zienswijze van de zaakgelastigde op het stuk van ‘ease of doing business’, daar Suriname dit als een grote uitdaging heeft. De zaakgelastigde wees erop, dat Nederland het zo makkelijk maakt voor met name startende ondernemers, waarbij ze bij elkaar worden gebracht en er kennisoverdracht plaatsvindt.

Verder worden er faciliteiten ter beschikking gesteld, waardoor er ‘biddingen’ plaatsvinden waardoor de jonge ondernemers moeten gaan. Vaak is deze groep ook gekoppeld aan onderzoeks universiteiten de zogenaamde business incubators. Belangrijk hierbij is dat ze een uitgewerkt idee of businessplan moeten hebben. De zaakgelastigde heeft zijn waardering uitgesproken voor het feit, dat technologische innovatie ondergebracht is onder het ministerie. In de nabije toekomst zal nader gekeken worden naar mogelijkheden voor samenwerking en kennisoverdracht met het directoraat.

Van der Zwan wees verder op de twinningsfaciliteiten die gecreeerd worden, waar bij de eerstvolgende er een mogelijkheid bestaat voor government to government samenwerking. Van de zijde van de Nederlandse ambassade is aangegeven, dat er ook in november een ambtelijke missie naar Suriname zal afreizen, waarbij er gesprekken met het ministerie van EZ zullen volgen. Vanuit het ministerie zal samen met de Nederlandse ambassade gekeken worden naar de export readynessprojecten die er bestaan. Dit zodat van daaruit de beschikbare fondsen kunnen worden gestroomlijnd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Behalve dat de grote leiders van de beruchte criminele organisatie nog vrij rondlopen en dat er een mogelijkheid bestaat dat zij weer aan de macht kunnen komen, zijn de economie en de koers ook niet stabiel.
  Er moet nog heel wat gebeuren om het voor serieuze investeerders en ondernemers aantrekkelijk en vooral veilig te maken.
  Ondernemers zullen voordat ze zullen investeren eerst aan marktonderzoek doen. De eerste indruk om te investeren is eerlijk gezegd niet aantrekkelijk, want het is nog een puinhoop in Suriname.
  Nederland kan in eerste instantie hulp bieden om te reorganiseren en herstructureren, zodat er een gezond en veilig investeringsklimaat ontstaat.

  Echt investeren is de volgende fase. De eerste fase is dus zorgen voor veiligheid op straat, bij de banken en in de politiek !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 2. RobG 21 oktober 2020 At 01:16 heeft het bijna goed gezien
  ‘Nederland terughoudend met garantstelling voor verbetering positie Suriname op kapitaalmarkt’
  Waterkant

  Nederland keek wel uit om garant te staan voor een regering die werdt geleid door personen wiens morele intuïtie zeer slecht ontwikkeld is. Het benoemen van echtgenotes, dochters, broers en andere familieleden in belangrijke staatsorganen geeft blijk van nepotisme en niet vies te zijn voor een corruptie. Men heeft de vorige regering Bouterse zwak en crimineel bevonden. De regering Santokhi maakt een sterke indruk op Nederland.


  Maak melding
 3. Nederland je wil samen werken, de ene keer leest ik jullie Nederlander wil wel en dan weer niet, je wil niet ook goed, als je welkom, regering santhoki en brunswijk gaat Suriname wel uit de problemen halen met of zonder Nederland, de wereld bestaat niet alleen uit Nederland, deze regering is goed bezig om Suriname uit de problemen te halen, ik geloof in brunswijk en santhoki, even geduld mensen, het komt goed met Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES