Ook Biseswar, Donk, Leerdam en Jozefzoon mogen voor NATIO uitkomen

22
NATIO warm onthaald op luchthaven van Suriname
Archieffoto - Natio Suriname | Het Surinaamse elftal

Afgelopen week werd al bekend dat Miquel Nelom en Mitchell Donald voor het nationaal elftal van Suriname mogen uitkomen. Deze week zijn daar nog Diego Biseswar, Ryan Donk, Kelvin Leerdam en Florian Jozefzoon aan toegevoegd. Dit na bezwaar tegen een eerdere weigering van de FIFA, dat was aangetekend door de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

De FIFA paste eerder de regels omtrent het veranderen van de voetbalnationaliteit van spelers aan. Dit werkte echter in nadeel van een aantal spelers die op hun 22e nog bindende jeugdinterlands gespeeld hadden met Jong Oranje. De eindrondes van Onder 21-toernooien werden gespeeld als Jong Oranje-spelers veelal 22 waren geworden en dat bleek in de nieuwe regelgeving een obstakel te zijn.

Advocaat Robert Geerlings tekende namens de SVB succesvol bezwaar aan, waardoor alle zes spelers met onmiddellijke ingang speelgerechtigd zijn voor het Surinaams voetbalelftal.


22 REACTIES

 1. wat komen ze hier doen. Donder op we hebben jullie niet nodig. daar zijn jullie zesdehands voetballers, dan willen jullie hier geweldig komen spelen. Opsodemieteren
  gemodereerd

 2. Alleen door oefening van de patronen uitmuntend uit te werken, kunnen deze jongens hun individuele kwaliteiten bundelen en groeien naar een nationaal elftal die geautomatiseerd werkt en het elftal goed op en in elkaar is ingespeeld en tot zijn recht komt en het resultaat is wat er van verwacht mag worden. Verder de tactische en strategische zaken al naar gelang de sterkte en zwakte tegenstaanders waarmee ze gaan spelen ook toepassen.

  Samen spelen, samen aanvallen, samen verdedigen. De conditie en kracht van iedere speler moet uitmuntend zijn. De snelheid. Hun zwakke kwaliteiten ook goed kennen en dit ook goed compenseren, waardoor de schade zeer beperkt blijft of wordt opgeheven door anderen in het elftal en tijdens het coachen. Met hun sterke kwaliteiten het beste voor Suriname uit halen.

  Oefenen en oefenen en oefenen. Alles moet op zijn plaats vallen, geautomatiseerd, samen aanvallen en samen verdedigen. Vanaf de eerste minuut tot de laatste moet men alles geven en alleen de overwinning telt, Met minder moet men geen genoegen nemen.


  Maak melding

 3. Zie hierboven de reactie van een oer-domme surinamer…
  Om in Nederland door te kunnen breken in het betaald voetbal, is veel talent nodig en ben je geen zondagsspeler.
  Dean Gorre kan (bij gebrek aan beter) dat talent goed gebruiken om Suriname op de kaart te zetten. Knoop dat maar goed in je oren!


  Maak melding

 4. Hopelijk dat natio veel verder komt. Vroeger konden we goed meekomen in het Caribisch gebied. Maar strandden altijd op middenamerikaanse landen. Beste wapenfeit van natio is CFU kampioen in 1978.
  Men moet wel een mix maken met de beste spelers van de SVB competitie.


  Maak melding

 5. Als ik de opmerkingen van sommige Surinamers lees, gaan al mijn hoofdharen overeind staan. Zelf ben ik een Surinaamse, maar ik snap mijn eigen mensen vaak niet meer.
  Ik troost mij met de gedachten, dat er overal onbekwame, ondeskundige en jaloerse, kapot domme mensen zijn.
  Heb je er geen verstand van:” zeg dan niets”
  Wat is die Delano zielig.
  Mijn advies aan mensen als hij:” ga je scholen, zodat je ruimdenkend wordt”.
  Ik heb echt met jou te doen!
  gemodereerd

 6. (Delano) Echt een oer stomme denk wijze achterlijk gedachten gang daarom komt Suriname nooit voor uit. Ben jij iets geworden of een bijdrage geleverd aan het voetbal in Suriname???
  Alleen commentaar geven debiel.
  gemodereerd

 7. @Delano,ik geloof dat je zelf een luie stelende Surinamer bent,want beter weet je niet.Ok waarom stel je jezelf niet voor om voor Natio uit te komen?? ,weet je waarom omdat je zelf Geen ballen heb laatstaan verstand van voetballen .Succes gewenst Jongens van Natio dankzij de Diaspora Boys.ALhoewel het een elftal is.


  Maak melding

 8. De Diaspora wil de DNA overnemen zonder daarvoor te worden gekozen, tje poti ze hebben geen voetbalkwaliteiten maar denken er ook te kunnen komen met politieke kwaliteiten.
  Dit zijn de democraten van de diaspora, las ede krabu,


  Maak melding

 9. @ Delano

  Een typische reactie van een oerdomme Surinamer.
  Oerdomme Surinamers als Delano hebben Suriname naar de verdoemenis geholpen, momenteel 1 vd armste landen uit de regio, net boven Haiti. Laat staan de situatie van het Nationaal elftal. Ver over tijd dat oerdomme Surinamers als Delano nu geisoleerd worden en nooit meer een voet aan de grond krijgen en al helemaal niet bij onze nationale sport voetbal!!


  Maak melding

 10. @ delano ik weet niet wat voor zooi je op snuift maar in iedere het is wel goed spul wand je gaat er behoorlijk achterlijk van gaan praten
  gemodereerd

 11. @ Latour Posse

  Quote “Vroeger konden we goed meekomen in het Caribisch gebied”, tja als je het Caribisch gebied als maatstaf neemt met voetbal, ja dan kon men goed meekomen maar het voetbal in het Caribisch gebied was natuurlijk internationaal geen hoge maatstaf daarom strandde men tegen landen die wel hoog niveau voetbal speelde zoals de Centraal Amerikaanse landen.

  Gelukkig denkt men nu eindelijk eindelijk vooruitstrevend bij de SVB. Men moet helemaal niks mix maken. Het Surinaams nationaal elftal moet eindelijk op het wereld podium gaan schitteren daar waar we de voetballers voor hebben in ons zeer talentvol volk, als dat met Surispora voetballers moet, ja dan met Surispora voetballers!!


  Maak melding

 12. Gelukkig hebben de reageerders hier geen enkele invloed. Laat ze maar rustig dromen, kan geen kwaad zou ik zeggen.
  Laat de beslissing over aan de SVB en de Surinamers.


  Maak melding

 13. Afgedankte/afgeschreven spelers krijgen toestemming om te mogen spelen voor su, en dat weet gorre ook, alleen in een land als su kan hij bondcoach worden.
  En het surinaamse team bestaat alleen maar uit spelers die op aboppers lijken. Je ziet er geen javaan,chinees of koeli spelen, wordt er alleen maar gevoetbald door aboppers lijkende. Alleen de bond is al decennia lang in handen van due hindustaanse familie. Met zijn hele gezin staan ze op de loonlijst van svb,handje onophoudend voor wat dollars.


  Maak melding

 14. Dean , mi e big up you mi brada , we kunnen zeggen wat wij willen , wij surinamers moeten met 1 hart meedenken en te poweren mennn , kom op jongoe,!! Dan hebben wij een betere toekomst en veel minder criminaliteit zijn in ons land, … mocht te zíjn als alles goed afloop ,vooral met de hele covid gedoe ,we weten niet , maar amyway, goed begin vind ik hoor !!! Want ik ergerde al jaren , zelfs mi ede wirie sref e kon witie kba , wil zo graag Suriname zien in w.k. sanggg , dus a no kang togg , ik zeg niet dat er geen goeie talenten zijn hin su ?? dat is het niet, het gaat om foe opo a way , mik de doro sei kondre smeer a roetoe ,mik doro opo gi wi toekomstige pikien !!

  Dean, bless u mi brada !
  gemodereerd

 15. Gorre kan beter in Nederland komen wonen, dan kan hij die jongens hier trainen, dan hoeven ze niet met zoveel allemaal zover te reizen. Ik denk dat er geen enkele surinamer die in suriname woont nog zal worden geselecteerd. haha stelletje domkoppen. Jullie verdienen niets beter
  HET SURINAAMS ELFTAL. HAHAHA


  Maak melding

 16. Het doet mij goed dat 90% van de reacties hierover positief zijn. Op die enkele onderontwikkelde dommeling nagelaten.

  Ik zag ergens ook een zeer racistische opmerking staan over ABoppers en Hindoestanen. Hopelijk is dat racistisch gedoe onderling een keer afgelopen.

  Ontopic ! Maar mensen dit is toch goed nieuws.
  Een voorselectie heeft ruim 35 a 40 spelers van de diaspora zijn er maar 13 opgeroepen.

  Hoe mooi zou het zijn dat tijdens de aankomende goldcup suriname zeer goed presteert en de beste local spelers zich aan het profniveau optrekken zich in de kijkers spelen en bijvoorbeeld sv RobinHood een transfersom krijgt van een half miljoen euro of meer.
  A New world stsr is born ..Dit is Win win situatie.

  Bovendien staat alles in Nederland wat maar suri gerelateerd is achter het team en voelt zich meer dan ooit verbonden met suriname door het gevoel te hebben ook geaccepteerd en gewaardeerd te worden door het land van hun ouders of voorouders.

  Dus laten we deze jongens verwelkomen aangezien ze een keuze gemaakt hebben tijdens hun profcarrière om voor natio uit te komen.

  En je achtergrond of ras mag geen verschil maken we zijn allen ten eerste Surinamers waar dan ook ter wereld

  Mochten we wk Quatar halen. Laten we dan vol trots Natio het beste wk wensen wat er ooit geweest is.
  gemodereerd

 17. Deze Surineds zijn Nederlander, Gorre is Nederlander en hebben allemaal hun huizen en familie hier in Nederland, kennen Nederland, het Nederlands voetbal.

  Daarom zou het goed zijn dat Gorre om te kosten laag te houden deze jongens in Nederland trainen, oefenpartijen houden tot dat ze een goed geoliede elftal zijn.

  kampioenen, kampioenen, kampioenen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.