Borrelende mannen schoten 28 patronen af bij testen nieuw geweer in bebouwde kom

10
man schiet
Foto ter illustratie | credit: VisitLakeland hunter in morning sun via photopin (license)

De 65-jarige A.J. en zijn 38-jarige zoon V.J., die afgelopen vrijdag zijn aangehouden nadat ze met een jachtgeweer hadden geschoten in de bebouwde kom, hebben maar liefst 28 patronen afgevuurd. Dat heeft het Korps Politie Suriname vandaag bekend gemaakt. Hierbij werd een automobiliste in haar halsstreek geraakt.

De politie van het bureau Kwatta werd op die dag ingeschakeld voor een aanrijding aan de Noordpolderdam. Bij aankomst op de locatie werd de 42-jarige veroorzaakster M.A. met een schotverwonding in haar halstreek aangetroffen en was zij niet aanspreekbaar. Haar voertuig vertoonde ook kogelinslagen.

Onderzoek wees uit dat het slachtoffer met haar auto over de Noordpolderdam reed. Zij kwam vanuit de richting van Saramacca gaande in die van Paramaribo. Op een bepaald moment moet zij al rijdend vanuit het bos zijn beschoten en in haar halsstreek zijn geraakt, waardoor zij een aanrijding veroorzaakte met een tegenligger. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en was er slechts sprake van materiële schade aan beide voertuigen. (tekst loopt door onder foto)

Vrouw in auto beschoten; in kritieke toestand naar ziekenhuis
Voertuig van het slachtoffer wordt weggesleept door een sleepwagen.

De verschillende eenheden die waren ingeschakeld, kamde het gebied uit en werd de 65-jarige schutter A.J. en zijn 38-jarige zoon V.J. op hun woonadres aan het Garnizoenspad aangehouden. Volgens hun verklaring bevonden zij zich op hun achtererf, waar zij alcohol nuttigden en een nieuw jachtgeweer uittestten.

Vanuit hun achterterrein dat grenst aan de Noordpolderdam, bleken er in totaal 28 jachtpatronen te zijn afgeschoten. Hierdoor is de verkeersdeelneemster M.A. al rijdend in haar halsstreek geraakt. Het jachtgeweer dat gedekt is met een vuurwapenvergunning is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Per ontboden ambulance werd het slachtoffer in kritieke toestand afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar er operatief moest worden ingegrepen. M.A. is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Vader en zoon werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn beiden in verzekering gesteld meldt de politie.

UPDATE – De 65-jarige A.J. en zijn 38-jarige zoon V.J. zijn dinsdag weer vrijgelaten. De kogel die de vrouw raakte blijkt na onderzoek niet uit een jachtgeweer afkomstig. Het zou gaan om 9mm munitie. De mannen hebben dus 4 dagen onterecht vastgezeten:


10 REACTIES

 1. Hoe haal je het in je Hoofd om een Jachtgeweer te testen waar een weg is en waar er Mensen gebruik van maken deze 2 mannen zijn heel Ontverantwoordelijk bezig geweest en zijn geen Jachtgeweer vergunning waardig


  Maak melding

 2. Weer vader en zoon.
  Na drinken van alcohol is het weer uit de hand gelopen.
  Wat leren deze vaders hun zonen dit is echt geen goed voorbeeld vaders.

  Deze vaders hebben opa D als voorbeeld gehad.

  Gelukkig veranderd die tijden .

  W’o sit ing


  Maak melding

 3. Vergunning direct intrekken en alles in beslag nemen. 28 dodelijke kogels afvuren.Dit hebben zij bewust gedaan. Deze vrouw daarvoor moeten zij ook alle medische kosten betalen en de schade aan beide auto’s. Vader en zoon hadden 28 mensen kunnen doden met hun afgevuurde kogels. Wat een hersenloze gasten.
  gemodereerd

 4. jankie jankie jongoe????????? A pa na bigi scherpschutter onti mang toch je doe law law sani.
  sa we doe?????????
  abrahams gie oeng someng grong keba. someng boeng bigi graafmachien. toch we lul.
  Loek omen goedoe abrahams gie oenoe. Now na soso ka we doe.

  ndp ndp neks no fout.

  wat doet PG

  MOET ER GEEN ONDERZOEK KOMEN NAAR DE TAFERELEN VAN ABRAHAMS BIJ OW OF ZIJN DEZE VERJAARD?????? HIJ IS DE OORZAAK VAN DEZE ELLENDE. CORRUPTIE CORRUPTIE.

  WAT DOET CHAN???????PAKT HIJ DEZE ZAAK NIET AAN??????????????


  Maak melding

 5. Zijn ze gek geworden, hoe kunnen ze zo onverantwoordelijk bezig zijn? In de bebouwde kom schiet je met je jachtgeweer alleen op de loslopende honden en katten van de buren.😁🙀


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.