CHS verslag resultaten verkiezingen 2020 aangeboden aan president

3

De aftredende voorzitter van het Centraal Hoofd Stembureau (CHS) Eugene Merkus, heeft gisteren de resultaten van de algemene vrije en geheime verkiezingen van 2020 in Suriname, aan president Chandrikapersad Santokhi aangeboden. De zittingstermijn van het CHS onder leiding van Merkus is per 31 januari 2021 verlopen.

Santokhi bedankte het aftredende CHS voor de werkzaamheden die het bureau in de afgelopen jaren heeft verricht met betrekking tot de verkiezingen. Het staatshoofd zei ook ingenomen te zijn met het feit, dat de nieuwe leden van het CHS nog de nodige begeleiding van hun voorgangers zullen krijgen. Het document is behalve als hard copy ook digitaal beschikbaar.

Na dit officieel moment werden in de Congreshal de nieuwe leden door de president beëdigd. Het CHS wordt vanaf gisteren geleid door Lilawatie Raghoebir. De leden van het CHS worden voor een periode van 6 jaar beëdigd.

Een belangrijke taak van het CHS is de registratie van politieke partijen die willen deelnemen aan de verkiezingen. Het CHS maakt ook de datum en wijze van kandidaatstelling bekend. Na de verkiezingen stelt het CHS de uitslag vast en maakt die ook bekend.


3 REACTIES

 1. Aangezien we de waarheid niet op dit medium hoeven te verwachten een stuk uit een ander medium, Starnieuws, die dat wel durft:
  Sinds het aantreden van de regering Santokhi/Brunswijk is de vergoeding voor leden van de regering die in eigen auto rijden maar liefst met 500% verhoogd. De bedragen waren in augustus al een keer verhoogd en in december is de vergoeding flink de lucht ingegaan.

  De Raad van Ministers heeft goedgekeurd dat per 1 januari de president SRD 750 per dag (SRD 22.500 per maand) mag declareren als hij zijn privé voertuig gebruikt voor de dienst. Het bedrag voor de vicepresident is SRD 625 per dag (SRD 18.750). Ministers mogen SRD 515 declareren. Dit komt neer op ruim SRD 15.450 op maandbasis.

  De missives van de Raad van Ministers gaan viraal op social media. Er wordt verontwaardigd gereageerd op dit besluit van de regering. Op 6 augustus 2020 was het bedrag van SRD 100 per dag voor ministers opgeschroefd naar SRD 227. De vicepresident mocht SRD 335 dagelijks declareren en de president SRD 400. De algemene opvatting is dat de regering zich rijkelijk heeft gezegend met het kruis, terwijl het volk de riem strakker moet aantrekken.

  Prudent wanbeleid! De reactie van Ramdhin raakt kant nog wal als zou dit een goede zet zijn omdat huren duurder is. Waarom dan niet kopen zoals zij die hier gretig gebruik van zullen maken, genoeg aan zullen verdienen om een tweede auto te kopen? Prudent wanbeleid!


  Maak melding

 2. Het is zeker schandalig dat de regering zich zo rijkelijk heeft gezegend met het kruis.
  Je vraagt je als mens toch wel af waarom de huidige regering er niet voor heeft gekozen om nieuwe gepantserde voertuigen te kopen voor rond de USD 200.000 die ze dan na drie afschrijving kunnen overnemen voor USD 1500. Shandaligggg….


  Maak melding

 3. CHS heeft verslag resultaten van de verkiezingen 2020 overhandig aan de president.
  Dit was niet nodig want de president heeft het land Suriname overgedragen aan Jezus Christus. Dit is een teken dat hij niet meer weet wat hij doen moet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.