NDP’er Sergio Akiemboto niet toegelaten tot DNA vergaderzaal

28
Hardnekkige geruchten over vertrek Sergio Akiemboto bij NDP
Sergio Akiemboto (NDP)

NDP’er Sergio Akiemboto is vanmiddag niet toegelaten tot De Nationale Assemblée (DNA). Volgens assembleevoorzitter Marinus Bee was Akiemboto niet geconvoceerd voor de vergadering, meldt Dagblad Suriname.

Akiemboto schreef begin deze maand zijn ontslagbrief bij de NDP, waardoor hij geen assembleelid meer zou zijn. Hij besloot ruim twee weken daarna echter toch bij de partij te blijven en de ontslagbrief in te trekken.

Volgens zijn partij zou de intrekking van zijn ontslagbrief, die op 22 januari jongstleden werd aangeboden aan DNA, tot gevolg hebben dat Akiemboto nog altijd lid is van het parlement. Blijkbaar ziet de DNA-voorzitter dat toch anders.

Bij het agendapunt mededelingen zou vandaag de ontslagbrief van Akiemboto en de intrekking van die brief aan de orde komen. 

Bekijk ook:

28 REACTIES

 1. Houden zo.de D.N.A is geen bananenwinkel zoals in de lang vervlogen tijd van die vage paarse partij .we moeten het D.N.A puur houden en geen plek voorbehouden aan gelegenheids DNA leden .
  gemodereerd

 2. 3 weken is hij afwezig geweest en niemand heeft deze djompo foetoe gemist. Hij heeft geen toegevoegde waarde. Laat hem liever zijn dorp in het binnenland gaan opbouwen. Waar is deze man afgestudeerd ? Niemand weet het.


  Maak melding

 3. @ Paul

  En waar heeft R. Brunsie dan zijn bull gehaald (gekocht ) ????? Ik ga mijn Huis econoom, eens even om advies vragen ( RobG)( Paul hij is in Albina afgestudeerd !!!!)

  zielig

  Jacko
  gemodereerd

 4. Ook zo een mba opleidibg gevolgd als die idioot van abop.
  Geschreven brieven en mondeling uitleg van zijn uittreden doet mij denken aan het geschrijf en gebrabbel van kleuter.
  Maar hiermede begint het verval van de coalitie, chan krijgt advies van zijn cuyanese vrouw, dat deze malloot op 5 januari 2020 geen assemblee lid was, dus brief is niet rechtsgeldig,hij is nog steeds dna lid. Bee van abop vind dat hij geen dna lid meer is.
  Vhp tegenover abop, zat eraan te komen,idioot van abop wilt toch pres worden, dus creeren ze zulke spelletjes om chan naar huis te sturen en dan kan hij verder met ndp,pl en bep.
  Deze 3 partijen hebben in het verleden al aangetoond dat ze niet te vertrouwen zijn.

  Komen nog meer van zulke spelletjes.
  TOTDAT CHAN DE BTUI AAN GEEFT.


  Maak melding

 5. Roepia zover zal het nooit komen, santokhi is genezen, dus hij is hardleers om naar huis gestuurd te worden, santokhi is geen dong kaw, je moet niet vergeten abop is ook moe wat bouta heeft uitgehaald, maar als dat is wat je beweert, vlucht naar een andere land,dan je moet weten Afrikaanse toestanden, die doen niks anders dan roven ster??????


  Maak melding

 6. Voorbarigheid is zelden goed heer Akiem-boto. U had niet moeten bedanken.
  Iedereen kan hieruit een les leren. Wees niet voorbarig in je handelen. Handel niet op basis van je emoties maar laat je goed adviseren.
  gemodereerd

 7. Akiemboto heeft zijn.pangie verruilt voor een driedelig kostuum met stropdas. Hij vindt hun nu erg moeilijk om weer in een.pangie rond te lopen. Weg is weg Akiemboto, hou de eer aan jezelf. Opdonderen.
  gemodereerd

 8. Weer eentje zonder ruggegraat, die op zijn besluit terug komt, het feit dat je gelieerd bent aan een criminele organisatie, zegt al voldoende over je zelf.
  gemodereerd

 9. Al zijn breedvoerige weldoordachte overwegingen in zijn brief aan de pers m.b.t. NDP DNA VOLK V SU. Hij moest zichzelf weer in de spiegel kunnen aankijken dus geen NDP en DNA meer, de (mislukte) 5 peilers v d NDP. Lees die brief maar. Daarnaast vond de NDP woordvoerder t geen ramp “Er is voldoende kader bij de NDP dus gewoon doorschuiven.” Skoifi yere Sergio. Je heb veel geopenbaard en ons behoorlijk geïnformeerd.


  Maak melding

 10. deze kontendraaier moet gewoon verkassen naar Brokopondo en de ndp vergeten .
  rbrown , jij hebt gelijk die zetel blijft bij de ndp , maar je praat over kader , de ndp heeft toch geen kader , wel hebben ze allemaal een kater na een feestje of bezoek aan ocer.


  Maak melding

 11. mi gwe , ma mi kon baka. Mi ben misi mi stoeroe , oen sabi toch. A moni no e pai gevalek ,ma mi no kan libi en , ie sabi toch?


  Maak melding

 12. Het Surinaams volk draait op voor het salaris van dit soort niksnutten. Er zijn teveel van dit soort luizen in Suriname.
  @Roepia: het is in mijn beleving ondenkbaar dat er ooit een regering komt die bestaat uit ndp,pl en bep. Het is een doomscenario en als dat gebeurt, is het de ondergang van Suriname!


  Maak melding

 13. @ J.Zwartmans
  2 februari 2021 At 22:48
  @ Paul

  En waar heeft R. Brunsie dan zijn bull gehaald (gekocht ) ????? Ik ga mijn Huis econoom, eens even om advies vragen ( RobG)( Paul hij is in Albina afgestudeerd !!!!)

  zielig

  Jacko

  Wat Brunsie betreft twijfelt niemand aan de koopdrift van deze VP. Van AKIEMBOTO denk ik dat hij telefonisch is afgestudeerd. Weet je wie aan de andere kant van de lijn zat ? RobG ! Vraagstuk opgelost?


  Maak melding

 14. Ik zit te wachten, wanneer deze crimineel wordt opgesloten te Santo Boma.
  In 2013 toen hij direkteur was bij Grassalco zijn tonnen grind en 155 kg.goud verdwenen.
  In goud consessies met miljoenen usd.investering aan vrienden overgedragen ipv. aan Grassalco.
  gemodereerd

 15. Net op ABC radio vernomen dat in de DNA unaniem het besluit is genomen om Akiemboto zijn lidmaatschap te ontnemen. Zijn stem gaat naar de volgende kandidaat in Brokopondo. Wie dat is, gaan we binnenkort horen. Deze kandidaat zal ook ongetwijfeld afgestudeerd zijn aan de universiteit van Albina of die van Klevia.


  Maak melding

 16. @ Paul

  Duidelijke antwoorden van jou prima man, maar intussen zit ik in mijn broek te plassen van het lachen !!!! @ RobG onze huis econoom die weet heel veel, laten we die man met rust. Eigenlijk kan de regering hem aanstellen als beleids adviseur. Ik denk dat hij beter is als die lotoe édé uit Mongo Tapoe !!! Maar ja hij (RobG) is al adviseur van de NDP dus dat gaat niet !!

  zielig

  Jacko
  gemodereerd

 17. Wat een danspartij op iemands politieke graf. De heer Akiemboto was toch een gerespecteerd persoon, ook voor de toenmalige oppositie. Dat hij verstrikt is geraakt in zijn handelingen, jammer dan. Paul, je twijfelt aan zijn opleiding omdat hij niet uit jouw milieu (getto) afkomstig is, of is het gewoon kinnesinne van een oen🤪


  Maak melding

 18. nou pony het is toch jou date , dus hij heeft meer van jou milieu , en dat komt nu naar voren bij deze paarse nietsnut uit Brokopondo , en hij laat de rechter uitspreken in zijn geval , gewoon een zakkenvuller , maar we zeggen deze paarse rat is een zakkenwasser van jou baasje bouta.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.