Sergio Akiemboto blijft toch bij de Nationale Democratische Partij (NDP)

41
Hardnekkige geruchten over vertrek Sergio Akiemboto bij NDP
Sergio Akiemboto (NDP)

Sergio Akiemboto heeft zijn brief waarin hij bedankt als lid van de Nationale Democratische Partij (NDP) ingetrokken. Hij blijft toch bij de partij en dus ook in De Nationale Assemblée van Suriname. Dat heeft NDP-fractieleider Rabin Parmessar bevestigd tegenover Starnieuws.

Op 4 januari schreef hij deze brief waarin hij ondermeer aangaf: “Ondergetekende heeft besloten om reeds aan de start van het nieuwe jaar, uit de politiek te stappen. Dien ten gevolge heb ik mijn lidmaatschap van de NDP opgezegd en heb ik mijn zetel in het parlement ter beschikking gesteld aan de partij.”

Akiemboto heeft Assembleevoorzitter Marinus Bee donderdag schriftelijk meegedeeld dat hij de opzegging van het lidmaatschap van het Surinaamse college intrekt.

“Ik blijf lid van de partij anders krijgen wij een niet relevante strijd in deze fase. Het is belangrijker om als lid van de partij de zo gekoesterde hervormingen waarover de meerderheid eens mee is, samen door te voeren,” zegt Akiemboto aan Starnieuws.


41 REACTIES

 1. Geen ruggengraat.
  Weer zo één die zogenaamd om de kids in een liefdeloos huwelijk blijft zitten. Uiteraard om geen alimentatie te hoeven te betalen. Voor de rest is hij nooit thuis, weet niet eens wat de kids doen en vreet hij buitenshuis.
  Dit is uiteraard als metafoor bedoeld.
  Politiek is soms net een mislukt huwelijk.

  Mr Bee, aanwezigheidsregistratie invoeren, vind ik een prima idee.


  Maak melding

 2. en het graaien van deze rat kan weer doorgaan

  uit de ndp en uit de dna, en opeens alles weer intrekken.
  het woord van deze man is dus totaal niets waard.
  “gekoesterde hervormingen” en dat zegt een ndp rat die meegeholpen heeft het land te vernietigen?
  of was de duur van dna lid te kort om ergens voor in aanmerking te komen??
  zou me niets verbazen


  Maak melding

 3. Beste famiri,
  in het belang van “het land & volk ” is Akiemboto in de boto van Nodeloze dictator plee blijven hangen. Zoals vele aanhangers van Druga baas kan je niet zomaar afscheid vd partij nemen. Want jo skeer.


  Maak melding

 4. Mensen pas op! er borrelt wat onder het oppervlakte die wordt aangewakkerd door NPD.
  Chan waarom vergaderen tot laat in de nacht met DBB. Wat waren de agenda punten.
  DBB is geen schaap hoor


  Maak melding

 5. Wie zich door het HART laat leiden zal BEGRENSD,
  TEGENSTRIJDIG en VERDEELD zijn.

  Maar wie zich door ZIEL en GEEST laat leiden, zal ONBEGRENSD en in
  EENHEID en VERBONDENHEID zijn met het UNIVERSUM.


  Maak melding

 6. Pa Winti,

  Zeg geen dingen die er niet zijn.
  Wil je weten wat er allemaal tot diep in de nacht is besproken.
  Like dan Santhoki op Facebook. Dan zie je in een radio interview wat allemaal in grote lijnen is besproken.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 7. =Sommige Surinamers houden zich nooit aan hun eigen woord, maar laten zich beinvloeden door anderen. Deze gasten leven voor anderen.

  Het kan mogelijk zijn dat hij terug gaat voor dat geld of een hogere positie.

  Als je weet dat het niet goed gaat in jou partij en toch moet blijven slikken wat er gezegd wordt, kom je nooit verder dan dat je jezelf tot een kindslaaf van die partij maakt.


  Maak melding

 8. Altijd gedacht dat Akiemboto te beschaaft was om zich aan te sluiten bij de criminele organisatie NDP genaamd. Toen hij zich dus terugtrok, zag ik dat als bewijs dat ik me niet vergist had in hem. Nu twijfel ik weer, maar ‘maybe they made him an offer he could not refuse?’.


  Maak melding

 9. Hahaha
  Typisch NDP mentaliteit: weer bruku pur bruku.

  Akiemboto kon zichzelf niet meer in de spiegel kijken. En kiest er nu toch voor om de spiegel weg te gooien en waanbeelden te accepteren.

  Akiemboto had toegegeven dat het verkeerde beleid van de vorige perioden land en volk heeft vernietigd. En nu in plaats van dat hij zijn achterban ook een spiegel voorhoudt en zijn achterban ook tot het besef brengt dat voor een beter Suriname het pad van bedrog en criminaliteit verlaten dient te worden keert Sergio Akiemboto een beter Suriname de rug toe. Door terug te gaan keurt Akiemboto het wanbeleid weer goed.
  Wat zou zijn prijs zijn geweest ?
  Dagubert Dilip en de Bouta boys zullen hem een rijke herintreders beloning hebben gegeven.

  Samenwerken met de NDP is daarom geen optie, want mensen zonder botten zijn een slangen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 10. NDP is bevorderd van criminele, rovers/ drugspartij naar motjo kampoe ( hoerenkamp). Bouterse is impotent de ex first lady kan verder met Akiemboto tollie spelen.


  Maak melding

 11. Akiemboto wordt als mol gebruikt.
  Het gevaar is dat hij een dubbele mol kan zijn.
  De Mata Hari van Suriname.

  Have a nice live.
  gemodereerd

 12. Djamoe:

  Het volk heeft het recht om te weten voordat je in beraad gaat met de ex president.
  Gezien het feit tot diep in de nacht is er veel besproken wat wij niet weten.
  DBB is geen schaap. Wat is hij de duif gaan spelen bij de president.
  De haviken om hem heen hebben het gedaan.


  Maak melding

 13. Ho ho, zijn wij nu ineens roomser dan de Paus.
  Draaikont, kan niet voor zich zelf denken, wordt ge-metafoor, zo laag als een paarse rat enz allemaal kwalificaties voor Akiemboto.
  Maar nu komt het, de reageerders zitten waarschijnlijk te slapen of moeten een nieuwe bril, want, de regering zit vol met mensen met dezelfde aangehaalde kwalificaties als voor Akiemboto. Denk maar aan al die kikkers van de afgelopen jaren die uit de politieke combinaties zijn gesprongen en teruggekomen zijn op hun besluit.
  Akiemboto is geen primeur.


  Maak melding

 14. Er is ongetwijfeld flink gelobbyd om hem binnen de partij te houden. Akwiesaboto is een zwakkeling en laat zich leiden in hoop dat de ndp weer regeermacht zal krijgen. Na hun slechte toneelvoorstelling die 10 jaar heeft geduurd en de vele lijken die daarna uit de kast zijn gekomen, mogen ze van geluk spreken als ze in 2025 3 zetels halen, als de partij voor die tijd al niet uit elkaar is gevallen. Want, 2021 is het jaar van gerechtigheid en moordenaar ddb heeft al zijn jokers uitgespeeld en zal achter de tralies moeten verdwijnen. Als dat is gebeurd zullen ook alle ratten het schip verlaten en overstappen naar abop en bep. Mind my words…


  Maak melding

 15. HET HART is de NATUURLIJKE en TIJDELIJKE LEVENSBRON,
  de BOOM der KENNIS van GOED en KWAAD.

  Het hart van ELK MENS
  is dus onbetrouwbaar en arglistig/boosaardig.


  Maak melding

 16. Lafaard. Eerst het licht zien. Maar zg vanwege kiezers, bla bla bla. Is hij soms bedreigd door de paarse criminele boevenbende van ocer en leonsberg door opa D? Hij zal het nóóit toegeven. Eenmaal een rat, altijd een ……
  ..Onderzoek de malversaties bij grassalco.


  Maak melding

 17. Was te verwachten, je verlaat geen zinkend schip
  Wetende dat ndp regeermacht krijgt,binnen 1 1/2 jaar, de samenwerking ndp,abop,pl en bep is al beklonken.
  Ze wachten op het volk dat zich zal roeren,wanneer de imf besluiten zullen worden doorgevoerd.
  Dan komen ze massaal de straat en eisen vertrek van santhoki. Leeghoofd van abop wordt dan aangesteld als pres,dat wil hij zi graag.
  Su is dan overgeleverd aan 2 veroordeelde crimenelen.


  Maak melding

 18. Hij wordt door de nationale dieven partij beschermd als de procureur met zijn onderzoek begint.
  In 2013 toen hij direkteur was van Grassalco is 155 kg. goud en tonnen grind verdwenen.
  Ik denk dat hij binnenkort toch weg gaat schuilen en onvindbaar blijft.


  Maak melding

 19. Alle rovers moet je direct neer schieten… is de beste oplossing… nooit meer last van…….
  gemodereerd

 20. Een rasechte opportunist. Heeft samen met zijn matties van de NDP het land naar de vernieling gebracht.
  Ik kan het niet geloven dat de NDP nog toekomst heeft in Suriname. Zelf als deze NDPérs overlopen naar andere partijen moet niet meer op ze worden gestemd. Het zijn gewoon criminelen die het land financieel hebben leeggedragen en wachten totdat ze een volgende slag kunnen slaan.


  Maak melding

 21. Het heeft lang geduurd, maar eindelijk zijn ze zijn ego gaan strelen (waar hij misschien op uit was). Zijn positie is nu dus sterker dan ervoor.


  Maak melding

 22. deze donkerpaarse rat is iemand die alleen de publiciteit zoekt en omdat hij het zinkende schip niet kan verlaten , omdat deze onnozel niet kan zwemmen , maar hij heeft wel schade gebracht aan de ndp , en die bouta schiet hem vandaag of morgen in de rug.


  Maak melding

 23. Akiemboto is lid van de NDP en niet van de ABOP of VHP en toch krijgt hij zoveel aandacht van zijn vijanden, merkwaardig.
  De vijand (Akiemboto, voor velen hier een paarse rat) laat een grote drol en de tegenstanders gedragen zich als strontvliegers haha
  Wat wil dit zeggen van de reageerders hier: als jij het weet mag je het zeggen.
  Ze moeten bij meneer Binderhagel zijn, die heeft een wetenschappelijk onderzoek gedaan over het fyo fyo gedrag onder Surinamers, kunnen zij veel van leren.


  Maak melding

 24. hé pony , jij paarse drol aan de noordzee , , jij bent boos dat ze jou holmaatje akiemboto een vijand noemen , maar kijk in de spiegel , dan zie je ook een vijand van ons Suriname , , maar we zeggen ook dat de ndp een vijand is van Suriname , , opdonderen met al die gasten ( en jij ook ) en ga naar cuba of een van die andere dictator staten , , jullie hebben ons land Suriname vernietigd.


  Maak melding

 25. hé vasseur , dus jij paarse leeghoofd denkt dat de ndp met zijn leeghoofden binnen 2 jaar weer zal regeren met de abop en de bep , , door deze beslissing van die verrader akiemboto om toch weer zijn zetel in de dna te handhaven , maar we vertellen al dat deze kontenlikker van bouta spoedig van het toneel zal verdwijnen , , hij overkomt het zelfde als de vriend van bouta Roy Horp , die door bouta’s zijn koord uit zijn sportbroek is opgehangen , en vasseur het zou jou ook zo kunnen overkomen.


  Maak melding

 26. Hiddema is ook teruggekeerd naar de FvD (Forum voor Democratie).
  Van Haga ook en Smolders ook, en nog een handjevol voormalige leden die uit de FvD waren gestapt. Niemand die daar een punt van maakt, tenminste niet extern.

  Waarom dan moeilijk doen dat Akiemboto terug is bij de NDP?
  Akiemboto heeft zijn eigen bedrijf (Grassalco B.V./NV?). Hij heeft dus geen geld van de partij nodig om te surviven.
  gemodereerd

 27. baja poeny is echt geen ndper hor ech niet.
  wat een vieze gore stink nsber Wat deden ze met dze mensen ook alweer?
  O ja vuurpeloton
  Hoe kan je met jezelf leven poeny het zit in je genen noh, erfelijk


  Maak melding

 28. Smatje
  1>> Hiddema is onder tussen weer weg en ja het is een politiek dingetje
  2>> Haga is geen FVD maar een overloper van de VVD.
  3>> Smolders is ook niet weg.
  4>> Verder is FVD een rand verschijnsel met een grappenmaker die nooit de leiding gaat krijgen.
  5>> Niemand doet moeilijk over Akiemboto het is grappig wat er gebeurd en bewijst hoe dom dit soort leiders zijn, Van der San heeft heel duidelijk uit gelegd wat de wet inhoudt. Bij ontvangst van zijn brief door de DNA is hij geen lid meer en is er geen weg terug tenzij de NDP hem weer plaatst en zijn potentiele opvolger niet bewilligt,
  6>> Grassalco is niet van Akiemboto maar een staatsbedrijf dat bestond bij de gratie van de royalty’s van IAMGOLD
  7>> Akiemboto is duidelijk een opportunist die zijn billen gebrand heeft.


  Maak melding

 29. Pa Winti,

  –========================================
  Het volk heeft het recht om te weten voordat je in beraad gaat met de ex president.
  ========================================
  Staat dat in de Surinaamse grondwet dat Santhoki dat moet doen?
  Of zit je dat uit je duim te zuipen.

  Ik ik heb je dat 10 jaar niet horen zeggen tegen Bouta.
  Toen hij al die ad hoc beslissingen nam.
  En aan het rishuffelen was.
  Hahaha

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.