zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering: 'Beleid Achaibersing en Roemer werpt vruchten af'

Regering: ‘Beleid Achaibersing en Roemer werpt vruchten af’

-

Does Travel - naar Suriname

Sinds het aantreden van de regering in juli 2020 voeren minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname wekelijks overleg. Deze coördinatie door de twee monetaire autoriteiten leidt tot grote eenheid van beleid van de Regering en de Centrale Bank. Zo is het al zeven maanden mogelijk salarissen en subsidies uit eigen middelen te betalen, zonder nieuwe leningen zegt de Surinaamse regering.

Wisselkoersen zijn sinds de aanpassing behoorlijk gestabiliseerd. En er is weer continue aanvoer van cash dollars, waardoor zakendoen vlotter kan. Verder is de garantie er dat er voldoende vreemde valuta zullen zijn voor de import van basisgoederen. 

In het overleg tussen de minister en de governor komen ook andere zaken aan de orde, zoals verdere regulering van cambio’s en het geldverkeer. Niet alle problemen zijn direct opgelost, maar de voordelen van het beleid worden langzaam goed zichtbaar. Er komen verbeteringen in de economie en het vertrouwen groeit. In de afgelopen weken zijn de koersen dan ook aan het dalen.

Minister Achaibersing en governor Roemer onderstrepen dat bij de wederopbouw, en het stabiliseren van prijzen en koersen, alle spelers belangrijk zijn. Niet alleen de grote zoals banken en cambio’s, maar ook consumenten, winkeliers, kleine ondernemers en hosselaars.

Hoe beter wij prijzen en koersen stabiliseren, hoe sneller we samen uit de crisis komen. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Door de devaluatie van ons geld kunnen ze dat. Het volk pinaart no moer
  Oma Inge zelf klaagt. Voor haar is het goed.
  Waar komen de euro’s vandaan die omgezet worden in $$$$.
  Europa kan je je drugsgeld zo verdienen. Dat is euro.


  gemodereerd
 2. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂wie Houdt wie voor Gek , eerst was meneer Roemer niet goed dan was Hij een mannetje van de NDP , nu doet hij goede zaken met de Minister van Financiën 😂😂😂😂😂😂 koers is aan het stabiliseren 😂😂😂😂😂😂😂 koop kracht moet terug komen hoe dan met de lock down , 😂😂😂😂😂😂😂deze gasten laten mensen echt 😂😂😂😂😂😂👍👍👍👍👍😂😂😂😂😂😂


  gemodereerd
 3. Leuk artikel ; het is alleen grote leugen; in ieder geval is de marktkoers niet veel veranderd en is er nog steeds een schaarste aan dollars ; het komende jaar zal uitwijzen of de koersen werkelijk zullen dalen; ik heb de afgelopen 22 jaar geen enkel koers zien dalen helaas; maar wie weet zijn de wonderen de wereld nog niet uit;


  gemodereerd
 4. Nog nooit een Surinaamse slager tegengekomen die zijn vlees afkeurt. De Surinaamse consument is bij uitstek de keurder die bepaalt of het vlees van de slager goed is.


  Maak melding
 5. “Verder is de garantie er dat er voldoende vreemde valuta zullen zijn voor de import van basisgoederen”

  Gaat er eindelijk ook eens zelf geproduceerd worden om te kunnen voorzien in de basisgoederen zodat de vraag naar valuta verminderd.

  Wat doen al die mensen met al die grote stukken gronden die zijn uitgegeven voor landbouw e.d.

  Wie niet produceert moet zijn titel inleveren, het is domeingrond en geen eigendom.


  Maak melding
 6. Koers dropt waar maar bij de banken is er nog steeds geen verandering al gooi je 100000000 op de markt zolang de bank ons geld niet kan uitbetalen is er niets gedaan . Als mensen over hun eigen geld kunnen beschikken dropt die koers als een baksteen .


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES