maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVanaf maandag online registratie voor financiële COVID-19 ondersteuning

Vanaf maandag online registratie voor financiële COVID-19 ondersteuning

-

Does Travel - naar Suriname

De regering in Suriname heeft vrijdag alle personen en bedrijven, die door de COVID-19 pandemie getroffen zijn, opgeroepen om zich vanaf maandag 1 februari te laten registreren om na screening in aanmerking te komen voor een financiële ondersteuning door de Surinaamse overheid.

Met de uitvoering van deze activiteit zijn belast de ministeries van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) en Financiën en Planning (Belastingdienst Suriname).

 Wanneer komt u in aanmerking? 

 1. Personen die in loondienst zijn of waren: hieronder vallen degenen die vanwege de COVID-19 pandemie verminderd inkomsten krijgen of ontslagen zijn vanaf januari 2021;
 2. Bedrijfssluiting of verminderd inkomsten voor de kleine en middelgrote ondernemingen en kleine zelfstandigen vanwege de COVID-19 pandemie vanaf januari 2021;
 3. Bedrijfssluiting of verminderd inkomen voor grote bedrijven vanwege COVID-19 pandemie vanaf januari 2021;

Alle drie (3) categorieën kunnen zich online registreren vanaf maandag 1 februari t/m maandag 15 februari 2021 via de website van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (http://atm.gov.sr/), de website van de Belastingdienst Suriname (https://belastingdienst.sr/), de Facebookpagina’s van de ministeries AW&J en F&P en de Facebookpagina van de Belastingdienst Suriname en de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

De registratie geschiedt via een link, die via deze platformen zal worden gepubliceerd. 

De regering van Suriname wenst het volgende te benadrukken:

 • deze COVID-uitkering is van tijdelijke aard om degenen die vanwege de COVID-pandemie in een noodsituatie zijn geraakt, een helpende hand te bieden;
 • alle werkzame personen (kleine/micro ondernemers, kleine zelfstandigen, en grote ondernemers) die kunnen aantonen dat zij een verminderd inkomen hebben en niet in staat zijn adequaat in hun levensonderhoud te kunnen voorzien of de bedrijfsvoering niet adequaat te kunnen voortzetten, mogen zich registreren;
 • er zal GEEN fysieke registratie mogelijk zijn, het gaat om een ONLINE registratie;
 • voor de overmaking van de financiële steun is een geldig bankrekeningnummer vereist;
 • indien blijkt dat personen en/of bedrijven onjuiste informatie hebben verstrekt aan de Staat Suriname om zodoende het resultaat te manipuleren, zullen er ernstige maatregelen worden getroffen tegen zulke personen/bedrijven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Deze “nobele” aktie van de regering heeft toch nog wat op- en aanmerkingen nodig.

  Alleen de personen die kunnen aantonen dat ze een verminderd inkomen hebben vanwege de pandemie komen in aanmerking voor een tijdelijke uitkering. Als regering weet men dat sinds het introduceren van de unificatiekoers en de verhoogde govermenttake aan de pomp. Het leven voor een groot deel van de bevolking nog zwaarder en onbetaalbaar is geworden. Dus ook de mensen die hun salaris onveranderd is gebleven. Is het moeilijk om te overleven. Hoe denkt deze regering daar over?

  Men word verplicht om online het verzoek in te dienen. Terwijl de beschikking over internet ook voor die mensen een dure en onbelangrijke prioriteit is. Velen hebben die luxe niet.

  Dus toch moet ik helaas vaststellen dat de bedoelingen goed zijn, maar niet helemaal aansluitend en voorzienend zijn richting de noden van het Volk. Denkt u als regering aan de mofina groepen? Die gedwongen worden om te overleven op welke manier dan ook. Waardoor de criminaliteit en corruptie nog hoogtij vieren. Ik vraag mij af op welk niveau de beleidsadviseurs zijn die de regering ondersteunen met ideeĕn!!?? Kom aub met oplossingen die de eerste noden van een ieder in deze samenleving zal verlichten. Dank u


  Maak melding
 2. Konsensi, weet je hoe lang het Ministerie van AW&J bezig is met de registratie, eerst moest men fysiek registreren, dan weer niet en nu moet men zich online registreren, maar al de tijd heeft niemand nog een stuiver gezien. Deze Minister heeft het waarschijnlijk niet in de vingers of het is op het Ministerie een janboel. De Minister moet toch weten dat niet iedereen in staat is zich online te laten registreren, simpel omdat niet iedereen over de benodigde hulpmiddelen beschikt. Het zijn geen mensen met een groot huis met binnen of buiten zwembad. Wat gaat zij doen met de mensen die tegen hun wil buiten de boot dreigen te vallen.
  Moet je nagaan, sinds augustus is nog niks uitbetaald, ik vraag mij af of de pot met ruim meer dan één miljard SRD, door de DNA vrijgemaakt voor Covid hulp, nog in tak is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES