woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie20 jaar cel voor uit Surinaamse gevangenis ontsnapte hitman

20 jaar cel voor uit Surinaamse gevangenis ontsnapte hitman

-

Does Travel - naar Suriname

De 38-jarige Gerel Palm, die in maart 2017 uit de gevangenis in Suriname ontvluchtte, is deze maand door de Nederlandse rechtbank bij verstek veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor een poging om twee mannen te liquideren in december 2016.

De Nederlander van Antilliaanse afkomst wordt gezien als een van de ’hitmen’ van mocromafia crimineel Ridouan Taghi. Na de liquidatiepoging op twee Antilliaanse mannen nabij het Nederlandse Noordeloos vluchtte hij en werd op 1 maart 2017 in Suriname aangehouden.

Palm werd vastgezet in de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan in Paramaribo. Hij zit nog geen twee weken vast als hij op 12 maart 2017 erin slaagt te ontsnappen.

Volgens Panorama zou een juridisch medewerker de gevangenis gewapend zijn binnengekomen, wat in Suriname soms toegestaan is. Daarop heeft hij het vuurwapen op de wc gedeponeerd waar Gerel Palm – die ineens ook nodig naar het toilet moest – het weer heeft opgepikt.

Vervolgens wist hij de wachtcommandant te ontwapenen en weg te rennen naar een gereedstaande vluchtauto. Sindsdien is nooit meer iets van Palm vernomen. Het Nederlandse OM stelde zelfs een beloning van 30.000 euro beschikbaar voor concrete aanwijzingen die zouden kunnen leiden tot zijn aanhouding.

Palm is nog steeds voortvluchtig en geldt als vuurwapengevaarlijk. Hij staat al een tijdje op de Nederlandse Nationale Opsporingslijst.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. En wat is er gebeurd met de juridische medewerker?

  Is er nog wat bekend over Hoefdraad?
  Ik denk dat Bouterse en Co het niet zullen toelaten dat Hoefdraad kan fluiten voor het OM in Suriname.


  Maak melding
 2. Weer moet de hardwerkende burgers voor deze MPP zorgen, gelijk ophangen is het beste optie lijkt het mij ! ”En gelijk RobG de Boeler meenemen”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Afro’s, wordt zelfbewust en werk aan je persoonlijke ontwikkeling
  anders ben en blijf je maar een losse schakel binnen de wereldse gemeenschap.

  Zelfbewustzijn is geestelijk/verstandelijk ontwaken en bewust zijn van je
  eigen wilskracht/zielskracht en je scheppingsautoriteit.

  CRIMINALITEIT IS VERZUIPEN IN ROTTIGHEID.


  Maak melding
 4. Waar hij ook ondergedoken is op dit uitschot wordt net zo lang gejaagd totdat ze hem vinden: of door Justitie of door zijn Mati’s. In het laatste geval vindt men hem zonder hoofd.


  Maak melding
 5. Bigi Sma.

  De president heeft met de ex president zitten vergaderen zonder dat pers aanwezig was. ze hebben zitten vergaderen van 20:00 uur tot 05:00 uur. Dus de president zal een dosis informatie hebben over dhr. Hoefdraad.


  Maak melding
 6. Hopelijk is het beleid veranderd aangaande wie wel of niet met wapens de P. I.’s in mogen gaan. En ook hopelijk zit die “juridisch medewerker” nu in dezelfde cel als waar de voortvluchtige crimineel in heeft gezeten.


  Maak melding
 7. Twintig jaar gevangenisstraf voor een poging om twee mannen te liquideren in december 2016.
  Niet EERLIJK in Suriname krijgt een MASSAMOORDENAAR slechts 20 JAAR (eis) STERKER nog :Die loopt ook nog vrij rond .


  Maak melding
 8. Hij is bij verstek veroordeeld door een Europese rechter. Als hij zich ergens in een Zuid Amerkaans land bevindt, zal hij zich net zo veel zorgen daarover maken als Bouta en Bigi Bravo, die soortgelijke veroordelingen aan hun broek.hebben hangen.


  Maak melding
 9. D.Monen , ja zo gaat dat hier met massamoordenaars , en morgen komen ze weer geen stap verder met het 18 decemberproces , echt het lijkt wel een showproces , , of een opgezet toneelstuk , , de rechtelijke macht en de krijgsraad stop met dat toneelspelen en kom eens eindelijk met het bevel om die massamoordenaar op te sluiten , dan kunnen de nabestaanden die hun geliefden hebben verloren met deze zinloze moordpartij eindelijk het afsluiten.


  Maak melding
 10. Waarom zijn antillianen zo gek op suriname zijn surinamers makkelijke mensen ik heb hele andere ellendige ervaring met sr politie. Was de juridische een hindoestaan of creool die weg is van antillianen. Antillianen zijn op surinamers waarom trekt suriname hun zo aan. Ik leef jaren in antilliaanse hel nachtmerrie het zijn verschrikkelijk mense ruzie maken daar zijn ze op dol. Ik ken een heleboel in mijn omgeving jammer genoeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES