Van moordaanslag verdachte man ontvlucht cel in Suriname

22

PARAMARIBO, 13 mrt – De van het plegen van moordaanslagen verdachte Nederlander Gerel Lusiano Palm is aan de Surinaamse justitie ontsnapt. De vier en dertig jarige Palm stond op het punt uitgeleverd te worden aan de justitiële autoriteiten in Nederland. De door de politie als vuurwapengevaarlijk aangeduide man is ontvlucht uit de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan, in Paramaribo.

De procureur-generaal van Suriname heeft de opsporing, aanhouding en voorgeleiding bevolen van deze ontvluchte verdachte. Palm is recent aangehouden door het Arrestatie Team van het Korps Politie Suriname, KPS. Palm wordt verdacht van een mislukte liquidatie in Nederland. De slachtoffers zijn twee Rotterdammers, bekenden van de Nederlandse politie. Volgens Nederlandse media moeten de twee Antilliaanse mannen betrokken zijn geweest bij drugsgerelateerde misdrijven.

De aanslag lijkt te maken te hebben met een uit de hand gelopen drugsruzie. Vermoed wordt dat de twee op gegeven moment uit de auto van de dader zijn gestapt en wilden vluchten. Op de plaats waar het geval zich voordeed, zijn een groot aantal kogelhulzen gevonden. Het onderzoek leidde naar Palm die in Suriname verbleef. Hij is gearresteerd in Paramaribo op verzoek van de Rotterdamse zaaksofficier van justitie.


22 REACTIES

 1. Kom op man,het is geen Surinaams probleem hor,..snel weer tot de orde van de dag,en zand erover trouwens waarom zouden wij een landgenoot moeten uitleveren ,..n b aan de ex kolonisator..gaan wij onze pres ook uitleveren,neeee toch.


  Maak melding

 2. Babylovesloly@

  Er zijn wetten en plichten, een arrestatieteam staat duidelijk voor om criminelen op te pakken en mogen alleen met vuurwapens gebruiken als hun eerste vuren.

  De Nederlandse justitie willen hem overhoren over zijn misdaden en misschien kan hij linken met andere drugsdealers, die ook toevallig in Suriname verblijven.


  Maak melding

 3. ja, men kan moeilijk van Surinamers en Antillianen verwachten dat zij een vete uitvechten omdat de een hoger opgeleid is dan de ander. Neen, het geweld door deze lafaards zijn altijd drugsgerelateerd.
  En ben het helemaal eens met baby waarom aanhouden ? doodschieten is de enige juiste optie !


  Maak melding

 4. @Batman!! Er zijn wetten en plichten, een arrestatieteam staat duidelijk voor om criminelen op te pakken.

  Jawel batman!! en wat dacht je van de grootste crimineel die nog steeds vrij loopt!!! Het is toch niet eerlijk wat jij neerzet!! of verander jij ook in kleur van zwart naar paars?? Je bent toch geen Kameleon????


  Maak melding

 5. Waar zijn onze zwaarbewapende C.T.U.ers ( de Surinaamse ton ton macoute ) of is het wachten op commandant Dino.
  Wel als het zo is duurt het nog even hoor.


  Maak melding

 6. Palm krijgt, als hij onderduikt in het clubgebouw aan de Benjamin straat, de ere orde van de paarse palm. Als hij te Leonsberg onderduikt, wordt hij als nieuwe, veelbelovende pleegzoon geadopteerd.


  Maak melding

 7. Deze man is ontvlucht uit zijn cel, is deze cel soms van kippengaas gemaakt soms ? Het staat bekend dat deze man vuurgevaarlijk is, moet zijn bewaking juist verscherpt zijn ( worden ) wan sani né klopt dja.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. Veel verworden buitenlandse misdadigers zien verworden misdaadstaat toch als een paradijs. Pai wang steekpenning enne …e kan vlucht gwe. ma dan monie moes pai. Zelden wang gevangene kang ontvlucht. Zeker zit er een paarse verworden zoon van Hermandad in het korps. Ndp misdaadvloek e regeri.


  Maak melding

 9. Hahahahahah,, laat het effe duidelijk zijn: crimineeltje komt uit Holland, dus weer een duidelijk dat ie slimmer is dan de Surinamer. Dus het is toch niet vreemd dat hij de Surinamer te slim af is geweest om te vluchten.

  Men gaat hem vroeg of laat toch weer oppakken, maar voor nu rent ie heel hard en denk: heheheheheh pak me als je kan!

  ma wang lafoe torie,


  Maak melding

 10. Forummers/Reageerders, Odi odi.

  @JZwartmans (Jacko)!
  Fawaka mang.

  Even nog een kleine aanvulling op bovengenoemd artikel.

  Witwasoperatie van miljoenen.
  Invallen in 4 landen.
  Dinsdag 14-03-2017
  NIEUW-SCHOONEBEEK –

  De politie Noord-Nederland heeft dinsdagochtend invallen gedaan in het Drentse Nieuw-Schoonebeek en hier
  en op andere locaties zeker vier mensen opgepakt op verdenking van witwassen.
  Het gaat om zo’n acht miljoen euro.
  Dat bevestigt de politie aan De Telegraaf.

  Een van de opgepakte verdachten uit Nieuw-Schoonebeek is actief in de schroothandel.
  Het gaat om een omvangrijk, wereldwijd onderzoek.
  Er zijn invallen gedaan in Sint Maarten, België, Duitsland en op meerdere locaties in Nederland.

  In Nieuw-Schoonebeek zijn politie en defensie bezig met grote doorzoekingen.
  De miljoenen euro’s zijn volgens bronnen van deze krant vermoedelijk afkomstig uit de handel in drugs en geïnvesteerd in panden.

  De politie spreekt van een ’ondermijningsonderzoek’: dat zijn onderzoeken tegen georganiseerde misdaad en vooral bedoeld om verwevenheid tussen boven- en onderwereld aan te pakken.

  De verdachte uit Nieuw-Schoonebeek is eigenaar van schrootbedrijven in Suriname en Sint Maarten.

  In Nederland lopen diverse onderzoeken naar de smokkel van cocaïne, verpakt in containers met schroot.

  De laatste jaren valt de recherche en de Amerikaanse anti-drugsbestrijding DEA op, dat er een enorme groei is van cokesmokkel via het Caribisch gebied.
  ,,Het is op dit moment onduidelijk waarmee crimineel geld is verdiend.

  Overigens is dat voor het strafproces niet noodzakelijk. Witwassen is een zelfstandig delict.
  Dat wil zeggen dat niet bewezen hoeft te worden, met welke criminele activiteit het geld is verdiend”, zegt woordvoerster Sylvia Sanders van de politie Noord-Nederland.

  De volledige naam met (foto) van de verdachte met een schrootbedrijf in Suriname, zal straks in de media verschijnen.

  @JZwartmans (Jacko) zou zeggen: sari tori.

  Nog een prettige en productieve dag toegewenst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.