Hoofdkapitein Klaaskreek en twee kompanen aangehouden voor overval goudconcessie

21
goudmijn-binnenland-suriname
Archieffoto goudmijn in Suriname.

De hoofdkapitein van het dorp Klaaskreek en twee van zijn kompanen zijn aangehouden voor het plegen van een gewapende overval op een goudconcessie in het Bewojo gebied. De verdachten zijn aangehouden door manschappen van het Regio Bijstandsteam Paramaribo en Recherche Regio Midden.

De politie heeft bij de aanhouding van de verdachten te Klaaskreek vier jachtgeweren aangetroffen en in beslag genomen. De beroving is afgelopen december gepleegd door een groep van vijftien rovers. De verdachten maakten een hoeveelheid ruw goud buitgemaakt. Vijf van de criminelen waren gewapend met jachtgeweren en vuistvuurwapens.

Sinds na de beroving bestond het vermoeden dat de hoofdkapitein ermee betrokken zou zijn. Hij zou een afspraak met de overvallen concessionaris hebben, dat deze 10 procent van zijn winst zou afstaan aan het dorp. De ondernemer zou zich echter niet aan de afspraak hebben gehouden. De kapitein zou op zijn beurt toen opdracht hebben gegeven aan de groep om de goudconcessie te overvallen.

De twee kompanen hebben tegenover de politie verklaard dat zij de beroving in opdracht van de hoofdkapitein hebben gepleegd. De hoofdkapitein wenste geen verklaring af te leggen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname is het drietal in verzekering gesteld.


21 REACTIES

 1. Hoofdkapitein heeft gelijk om de goudconcessie te laten overvallen.
  1 Er zijn geen ontwikkeling in de districten, me komt en de regeringen geven opdracht om goud te delven en de regeringen vullen hun zakken, de bevolking in de districten leven in armoede en niet te spreken over het milieu vervulling daar in de districten.


  Maak melding

 2. @Pa Winti, wat een opmerking zeg. Jij bent zeker ook een crimineel dat je zo denkt. Foei toch. Jij keurt dus hier het roven goed.
  gemodereerd

 3. @Pa Winti,

  En dacht je dan dat de hoofdkapitein ontwikkeling zou brengen in het dorp??
  Of zou hij eerst zijn eigen zak vullen en verdwijnen?

  De regering zou alle goudconsseie stop moeten zetten. En harde aanpak voor de illegale goudzoekers


  Maak melding

 4. Deze hoofdkapitein, is een hoofdcrimineel die anderen aanspoort te stelen en beroven. Mag nooit meer een.post vervullen. Zij willen alleen geld zien maar echt werken hebben ze nooit gehoord. Hun handtekening bestaat uit een kruisje.
  gemodereerd

 5. Ik ken kapitein in ht leger n op n schip of n vliegtuig.
  Deze ka kapitein is n kapitein vn n rovershol te kaaskreek.
  Het zit ze gewoin in de genen.


  Maak melding

 6. Deze man past gewoon de handelswijze toe van Ronnie Brunswijk. Een ieder die in zijn gebied goud komt delven moet betalen met een deel van zijn opbrengst.


  Maak melding

 7. De bevolking leeft in armoede daar in het district de. Zij weten daar de betekenis van werken niet maar wel de betekenis van stelen en roven. Leer ze de betekenis van werken en laat ze gaan werken. En geloof me de armoede is zo opgelost. Ka-olo zaka.
  gemodereerd

 8. WAAR ZIJN DE ANDERE 13

  ZE SPELEN EIGEN RECHTER IN HET BOS.

  ZE HEBBEN ALLES IN BRAND GESTOKEN ALLES TOT 3 X TOE. POLITIE HEEFT NOOIT IETS GEDAAN.

  ALLES GEROOFD EN GESTOLEN VAN DIE CONCESSIEHOUDER.

  BOUTA HEEFT NOOIT ACTIE ONDERNOMEN. WAS IN ZIJN TIJD.


  Maak melding

 9. Die Hollanders hebben de marrons om dezelfde reden naar Suriname gebracht als de voorouders van Kali Madjoe. Stel geen domme vragen. Je bent niet meer of minder dan iemand anders ook jou soort is uitgebuit. Je doet gewoon mee als een domme gans in de verdeel en heers politiek van die Hollanders. Denk hierover na.


  Maak melding

 10. Hoe pynlyk is het om alle marrons enof inheensen te beschuldigen crimineel te zyn.
  Het zyn dappere mensen die het binenland toegangkelyk gemaakt hebben, waar nu gebruik van wordt gemaakt om alle rykdom voor hun neus tezien wegdragen naar paramaribo en
  canada .niemandt die daar wat opmerkt,we beschermen buitenlandse belangen en laten onze eigen mensen voor de komende honderd jaar met vergift achter gelaten door hebzuchtige landgenoten en multy nationals terwyl onze regering 30 procent aan vergoeding ontvangd
  voor het binenland wordt voorals nog niks byzonders gedaan, de stadt profiteerd er het meest van, in het landt der blinden is een oog koning.
  Men onderschat de kracht van de binenlandse bewoners,en denkt er makelyk over.
  het gebiedt behoord aan de bewoners toe,dus moet men daar een vergoeding tegenover stellen en niet alleen belasting betalen.
  ik hoop dat dit heel gauw ten einde komt ,er is geen uitverkoop van het binenlandt
  de meeste mensen uit paramaribo verryken zich en vertrekken daarna richting europa of USA ,dit zyn imigranten en geluk zoekers. THEY DONT GIVE A THEM


  Maak melding

 11. RobG 23 januari 2021 At 11:12
  Deze man past gewoon de handelswijze toe van Ronnie Brunswijk. Een ieder die in zijn gebied goud komt delven moet betalen met een deel van zijn opbrengst.

  RobG
  Gelukkig voor Suriname past hij de handelswijze van Bouterse NIET toe want anders had hij zo mogelijk alle leningen in zijn eigen zak gestopt en had hij het binnenland tot een coke schuur omgetoverd.
  Gelukkig want dan waren er zeker ook doden gevallen.

  RobG wat kraai je weer voor onzin???


  Maak melding

 12. Kali madjoe: wat een vuile racistische opmerking is dat? En onze hindoestaanse (geen koelie) broeders hebben zich binnen 178 jaar tot de rijkste etnische groep verworven door hard en eerlijk te werken?
  gemodereerd

 13. @Bigi sma
  Ik weet niet vanwaar uit u uw opmerking maakt maar Suriname ligt in zuidt america
  vrywel elk zuidt americaans land of liever gezegd over de hele wereldt heefd een drugs probleem en wel sinds hondereden jaren.
  niemandt in suriname heefd hier het wiel uitgevonden,zelfs zyn we ook slachtoffer van dit wereld probleem.verder vindt ik het hipocriet om zo,n een stelling tenemen omdat alcahol en sigaretten net zo of erger zyn en zyn door de zelfde wereld gemeenschap bedacht om jy en ik kapot temaken maar wel in het openbaar verhandeld mag worden, dus geaccepteerd wordt.Het is ook onverstandig namen tenoemen tenzy je zelf wat by de persoon heb gekocht.


  Maak melding

 14. Jullie Madjo @@@Jij durft zeg!!. Om mensen ongedierte te noemen. Deze mensen dorpen worden kapot gemaakt door de stropdas heren en wat verwacht je dan? Hoe weet jij dat deze mensen uit Ghana kwamen en waar kom jij vandaan? Uit een donkere hol zeker, waar de zon nooit schijn ! Het moet niet gekker met racistische bullshit hier bij de Waterkant. Iedereen weet wie deze racistische opmerkingen maken. Deze dwazen zijn zo laf dat alleen maar fake namen te gebruiken.


  Maak melding

 15. Vraagd u zich af waar de PG was, toen deze trio ,santoki, brunsi en somo, onder Press Venetiaan hun zakken vulde ?
  is toen geen fraude gepleegd, ze waren daarna allemaal milionair.
  waarom hebben deze partyen toen zo,n verschrikrlyk verkiezings nederlaag geleden?
  Nu staat het zelfde tegebeuren, myn landgenoten laten zich manupuleren maar de waarheidt zal niet lang opzich laten wachten
  gemodereerd

 16. TEGENWOORDIG KAN JIJ ALS BURGER NIET VRIJ IN HET BINNENLAND GAAN WAAR JIJ WIL BIJVOORBEELD OM TE WANDELEN. JE LEVEN STAAT OP HET SPEL. MAAR DEZE MENSEN WILLEN WEL ONGEHINDERD DAG EN NACHT DE STAD BINNENKOMEN.

  ZE SPELEN ECHT DE BAAS IN HET BINNENLAND.

  TE WEINIG POLITIE EN MILITAIRE POSTEN IN HET BINNENLAND.

  IK GING VROEGER ELK WEEKEND JAGEN/VISSEN EN VOGELS TRAINEN IN HET BINNENLAND. MAAR NU BEN IK BANG OM ME AUTO ERGENS TE ZETTEN EN 100M HET BOS IN TE LOPEN.
  ZE VERMOORDEN JE OF STELEN JE AUTO.

  NOGMAALS TE WEINIG POLITIE EN MILITAIREN. ZE HOKKEN IN DE STAD VOOR NIKS. SALARIS WORDT GESTORT. DAT IS BELANGRIJK.

  OVERHEID IS LIEVER SLAP DAN STRAK…………………..


  Maak melding

 17. @ Glenn niet zo schijnheilig doen he ! Want ook jij bedient je van racistische uitlatingen dus kom niet dd Barmhartige Samaritaan uithangen nu want dan ben jij de meest stinkende puf!
  gemodereerd

 18. @RobG
  Ja Ronny Brunswijk runt “ZIJN” concessies volgens heel strakke regels.
  Hoe hij aan de concessies gekomen is laat ik in het midden.
  Hij laat zien wat hij doet met een glimlach en voor NL Camera’s.
  Hard en duidelijk. Als je je niet houdt aan de afspraak is boete of verwijdering van zijn concessie. De wet van de Jungle en Brunswijk waar zijn mensen zich conformeren.

  Leest u het boekje van Jeroen van Trommelen Gowtu. Dan weet u dan er naast Brunswijk ongeveer 10 van dit soort NDP concessionarissen zoals Safrina (Dino Bouterse zijn werkgever), NaNa resources (Broertjes Narendorp die toegaven dat Benzdorp hun in de hoogtijddagen $ 500.000/week aan WINST opleverde, een Peneux broertje. etc. etc, etc. het trucje van illegaal afromen van concessies toepasten.

  Brunswijk was persoonlijk direct of indirect aanwezig en zorgt voor orde etc. en neemt zijn deel. De anderen ook.
  Het is illegaal omdat de concessionarissen feitelijk hun concessie verhuren zonder zelf een exploratie vergunning te hebben of enige investering te doen of risico te lopen.
  Verhuren van een concessie MAG niet.
  Verder blijken de concessionarissen geen of nagenoeg geen belasting te betalen en marginale royalties.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.