zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGoudconcessie in Suriname overvallen door groep van vijftien rovers

Goudconcessie in Suriname overvallen door groep van vijftien rovers

-

Does Travel - naar Suriname

Een groep van vijftien rovers heeft afgelopen maandagmiddag een overval gepleegd op een goudconcessie in het Bewojo gebied in het district Brokopondo. Daarbij hebben zij een hoeveelheid ruw goud buitgemaakt. Vijf van de criminelen waren gewapend met jachtgeweren en vuistvuurwapens.

Het vermoeden bestaat dat de kapitein van een dorp in het gebied betrokken is bij deze beroving. Hij zou een afspraak met de overvallen concessionaris hebben, dat deze 10 procent van zijn winst zou afstaan aan het dorp. Deze ondernemer zou zich echter niet aan de afspraak hebben gehouden.

De kapitein zou op zijn beurt toen opdracht hebben gegeven aan de groep, om de goudconcessie te overvallen. De Surinaamse politie kreeg de melding van het voorval en ging ter plaatse voor onderzoek. De rovers zijn voortvluchtig. Het onderzoek duurt voort.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Precies, zo ging het in de tijd van de slavenhandel dus ook. De stamoudsten die afspraken met blanke slavendrijvers maakten! Deze zeer kwalijke rol van de Afrikaanse stamoudsten blijft in de slavenhandel discussie steeds onderbelicht.


  Maak melding
 2. Joeka tori, go roko foefoermang altijd stelen schamen deze boslandscreoolen niet, zeef ze gewoon neer is genoeg geweest, bespaart de maatschappij met meer ellende, het moet afgelopen zijn met de geboefte van deze mensen
  Schande schande bah


  Maak melding
 3. Dit gedonder gaat zo blijven. De goudsector is sinds de koloniale tijd al een ongeregeld zooitje. Die bakra’s hebben het nooit geordend.
  Daar maken die Amerikaanse en Canadese bakra’s gretig gebruik van door met hun multinationals goedkope deals te sluiten met de (r)overheid.

  Suriname heeft enorme goudreserves, het einde is nog lang niet in zicht.

  DWT online:

  “Goudmultinational Barrick onderzoekt de goudvoorkomens in Suriname, met als doel het opzetten van een grote mijn. Opvallend is dat het onderzoek plaatsvindt buiten wat wordt aangemerkt als de greenstone belt van het land.

  De greenstone belt is het geologische gebied waarin goud voorkomt. Het lijkt erop dat dit gebied zeker 15 procent groter is dan op de geologische kaarten wordt aangegeven en dat Suriname meer goud heeft dan tot dusver werd aangenomen. Het gebied waar de exploratie zal plaatsvinden is wat ten noorden van het Goliathgebied.

  Barrick is na Newmont de grootste goudmaatschappij in de wereld. “Dat Barrick interesse heeft, geeft al veel te kennen. Bedrijven van deze omvang komen niet in actie alvorens zij sterke aanwijzingen hebben dat in een gebied een bepaald minimum aan goudvoorraden moet zijn”, zegt Dimitri Lemmer. Hij is de directeur van het Surinaams bedrijf Consolidated Resources Suriname (CRS), dat de gegevens aanleverde, waarop Barrick afkwam.”


  Maak melding
 4. Corruptie, racisme en roof zal Suriname nooit tot een duurzaam hoog nivo brengen. Er zullen olie sjeiks ontstaan straks in Su maar dat is maar voor een paar mensen weggelegd door megacorruptie.

  Wat je dus ook op social media ziet is de enorme diepgewortelde racisme. De ene volk produceert en de andere rooft, op uitzonderingen na. Het rovende democratische volk vind dit prima zo.

  Al 45 jaar gaat dit zo verder en er zal helaas geen eind aan komen, het zit in de dna en genen. Ook was dit in het verleden heel normaal toen men in stammen verband ging leven. Roven, verkrachten en plunderen van andere stammen was heel normaal. Dat hoorde bij het leven.


  Maak melding
 5. VROEGER WAREN DJOEKAS/MARRONS ZO EEN RUSTIG AARDIG EN BESCHEIDEND SOORT MENS. ECHT LEUK OM MEE OM TE GAAN.

  VANDAAG DE DAG HEBBEN ZE DE STAD GEZIEN/ HEBBEN ZE DE AUTO,S GEZIEN/HEBBEN ZE ANDERE HUIZEN EN BEZITTINGEN GEZIEN.

  GEVOLG: ROVEN EN ROVEN NET ALS KODJO MENTOR EN PRESENT. ROVEN EN VLUCHTEN NAAR HET BOS. NU MET AUTO.

  DE STAMKOPPEN ZIJN VEELAL ONGESCHOOLD. HEBBEN 10 VROUWEN MET ELK 10 KINDEREN. KUNNEN ZE NIET VERZORGEN. DAT IS VOLGENS HUN GEZAG .

  ECHT DEZE GROEP GAAT SURINAME NAAR DE BLIKSEM HELPEN. ALLES WAT JE MAAKT BREKEN ZE AF. MET EEN WAPENLOOP IN JE GEZICHT ELKE KEER. ONGEDEKT WAPENBEZIT.


  Maak melding
 6. Slim zaken doen. Ik zou de kapitein gewoon 10 pct geven van 2 kilo goud. De overige 5 kilo hoeft ie niet te zien. Dan houdt ie zijn bek. Deelt hij die 10 pct wel met zijn stamgenoten?


  Maak melding
 7. Het racisme veroordeeld ik, daar ben ik vell op tegen, want we zijn allemaal surinamers en gezamenlijke moeten wij het land stabiel maken vooruit kijken en opbouwen
  A tang so!!


  Maak melding
 8. Ik lees dat de minister van justitie en prade een conferentie hebben gehad ivm het terug dringen van de criminaliteit, aan deze hoog geplaatst willen vragen, hoeveelste meeting dit niet is geweest, intussen gaat de criminaliteit gewoon door strenge regels en beleid invoeren, de boeven niet zomaar laten lopen, het hardsleer boeven ,voor lange tijd achter slot en grendel, en laten werken voor de staat daarna kijken of de maatschappij geen last meer heeft van deze boeven??


  Maak melding
 9. Wat is het verschil als je door multy nationals of door armoede wordt beroofd.
  de stadmensen en de overheidt moeten ophouden met de aangenomen houding,alsof men de rest met een kluitje het bos in stuurd. te beginen het goudt wordt in INHEEMS of MARON gebiedt ontgonnen ,het gebiedt of gemeenschap deeld teweinig in de winsten .
  dit zal tot ongenoegen lyden van de gemeenschap,geef ze maar ongelyk.
  2
  deze twee gemeenschappen hebben een flinke achterstandt op de rest van Surinaamse volk
  op vrywel alle vlakten, onderwys, financieel,gezondheidt en huisvesting om maar wat tenoemen
  zo lang men er van uit gaat dat er meerdere volkeren in Suriname wonen zal er geen eenheidt zyn, en dit wordt door alle regeringen instandt gehouden
  Dus Racisme begin by onze leiders ,de regeringen die het voorbeeld moeten zyn of geven.
  waarom stimuleerd men de gemeenschap in het gebiedt niet om zelf goudt te ontginnen
  moeten ze arm blyven terwyl de overheidt deur openhoudt voor multy nationals om ryker van teworden.een beetje rechtvaardiheidt is hier op zn plaats, en ie die ruimte moet door de overheidt gecreeerd worden.Let wel de multy nationals zyn de grootste rover van Suriname
  Herinert u de SURALCO nog ,wat heefd die niet allemaal meegenomen? en de BILINTON wat heeft die niet allemaal meegenomen,dit zyn de grootste rovers allertyden van SURINAME tegenwoordig staan ze aan de kust voor het zwaarte goudt, ik vraag me af als Suriname in staat is die te ordenen


  Maak melding
 10. Al die ras gerelateerde opmerkingen slaan nergens op want het zijn juist mensen van dat door jullie beschimpte ras Brazilianenen illegalen die hun nootjes zweten in/op de goudvelden. En ja als je een deal maakt met het gezag moet je het ook nakomen.
  Ik kocht vanmorgen 5 kg Conferance peren bij een fruitboer er zaten 4 in die tegen rotten aanzaten maar ligt het aan het soort of aan de hele lading of aan de boer?


  Maak melding
 11. Allen,

  Gooi alle Brazilianen uit de goud sector, goud is van Suriname niet van Brazilië.
  Hoe wil Suriname rijker worden als bijna 70% van het goud naar het buitenland verdwijnt ?

  SUCCES.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES