VIDEO: DNA-voorzitter Marinus Bee neemt petitie Pique in ontvangst

24

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) in Suriname, Marinus Bee, heeft vanmiddag een petitie uit handen van activist Sibrano Pique in ontvangst genomen.

Pique had vandaag opgeroepen tot massaal protest. Het massale karakter bleef uit; circa 100 man kwamen op zijn oproep af.

Hoewel hij geen vergunning had om te betogen, werd hem toch de mogelijkheid geboden om een petitie aan te bieden. Daarin werd ondermeer geëist dat de regering afziet van de afspraken met het IMF. Ook zou er een oplossing moeten komen voor ambtenaren die geen salaris hebben ontvangen of thuis gezet zijn.

Ook de hoge prijzen en wisselkoers in Suriname kwamen aan de orde in de petitie. De Surinaamse DNA voorzitter sprak hem kort toe en zei het volgende:


24 REACTIES

 1. =Dit zijn mensen die hun kinderen een GOEDE opvoeding geven.
  Jou aanvraag is afgewezen en toch doe je wat je wilt.

  Kinderen van deze mensen zullen en kunnen NOOIT respect opbrengen voor deze ouders.

  Karma zal zijn werk wel doen in het gezin.


  Maak melding

 2. Waar was deze idioot tijdens NDP? Hij denkt dat ze hem een baantje zullen geven zoals het bij NDP ging. Nu andere tijden, Surinamers moeten gaan werken .


  Maak melding

 3. Deze arme ziel wordt door de crimineel ddb misbruikt/gebruikt voor zijn eigen duivelse plan om deze regering een hak te zetten.

  Laat deze woorden een waarschuwing zijn voor de huidige regeringscoalitie. U bent gewaarschuwd en u moet op uw hoede zijn, uw plan van aanpak hebben om dit soort gespuis strategisch en tactisch uit te schakelen.

  Let op zijn woorden, Neks No Fout!


  Maak melding

 4. Het is gewoon chandalig . deze man wordt betaalt door chan om te protesteren met maar een paar mensen. nu kan hij zeggen zie je wel het volk begrijpt het daarom komen er maar 100 mensen


  Maak melding

 5. Als je de eisen van hem leest, die hij heeft overhandigd aan Marinus Bee, dan weet je al uit welke hoek deze eisen komen, en wie hem aanstuurt.

  Hij had moeten protesteren toen Boefie aan het bedelen was bij de IMF.


  Maak melding

 6. Er gaat een filmpje van Sibrano Pique viraal:
  Een journalist vraagt aan Sibrano: stel jij bent minister en jouw dochter heeft gestudeerd zou jij haar dan de directie functie gunnen ?
  Sibrano: herhaalt alles om duidelijk te maken dat hij de vraag begrijpt. En zegt dat als hij minister is en zijn dochter heeft gestudeerd dan geeft hij haar de voorkeur.

  Wie heeft dat ook gezien ?

  Sibrano,
  jij bent ontmaskerd ! Jij bent hypocriet !

  Ga opzoek naar Hoefdraad, yo koe !

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 7. Het zou beter zijn als Sibrano Pique de petitie zou oplezen en dat er direkt enkele vragen gesteld zouden worden die Pique zou moeten beantwoorden.

  Doewet !


  Maak melding

 8. die paarse rat pique had geen vergunning voor die mars , , dus DNA voorzitter U had de politie
  opdracht moeten geven direct hem in de boeien slaan , en had die petitie in zijn strot moeten drukken , , en de rechter moet hem een fikse straf geven , voor het in gevaar brengen van de gezondheid van iedereen die mee liep of met deze ezel gesproken heeft .


  Maak melding

 9. die paarse strontvlieg robg , was er zelf niet bij hé droplul , en hebt jij goed gekeken naar de video hier boven , nou kijk er nog eens 3 keer naar dan zal je zien dat er nog geen honderd waren , deze mensen zijn geen echte Surinamers maar boutisten , en op deze tijd van de dag , elke Surinamer die werkt heeft een hart voor Suriname , , maar deze galbakken weten niet wat werken is , geleerd van de ndp , ga op straat en doe protestacties tegen de nieuwe regering , en zorg voor onrust in de samenleving.


  Maak melding

 10. Sibrano heeft gebruikt gemaakt van zijn recht. Ondanks er geen vergunning verleend werd. De overheid moet gewoon stoppen met die poespas om mensen die willen demonstreren ,enigszins te beletten. Covid is geen geldig argument zolang men zich aan de regels houdt. Omdat hij en anderen gebruik maken van hun recht kan, hem & Co, onmogelijk gezegd worden iets anders te moeten gaan doen. Dit is wel democratie. Je kunt het niet alleen met de mond beleven. Als iemand gebruikmaakt van zijn democratische rechten, dient men dat te accepteren ongeacht men nou eens is of niet. Het hoort ook niet om op de man of op de vrouw te spelen en persoonlijk te worden (zie het vorige artikel). Dat zijn lage technieken . Het is frappant dat juist degenen die praten over ontwikkeling en vooruitgang voor Suriname, gebruikmaken van lage technieken en afleidingsmanoeuvres.


  Maak melding

 11. hé paki-rat igri , hebt jij nu wel wel het goede artikel gevonden , zwarte droplul , en jij paarse rat keurt deze protest mars van jou soort genoot goed , en covid zal jou ook wel niets doen denk je , jij bent net als je holmaatje pique alleen bezig om het beleid van deze regering de grond in te drukken , maar covid pakt jou ook , en voor paarse ratten is geen zuurstof , maar duik in het riool , misschien vindt je daar zuurstof ?? .


  Maak melding

 12. Luie surinamers die alleen al van de gedachte werken, moe worden. Deze groep draagt niks bij aan de ontwikkeling en herstel van Suriname en moet gezien worden als de groep van profiteurs oftewel parasieten. Het is ook deze groep waar burgerlijke ongehoorzaamheid m.b.t. het niet in acht nemen van Covid-19 regels,inclusief het overtreden van de avondklok het grootst is. Het ndp-virus heeft flink toegeslagen binnen deze groep en de vraag je je zou kunnen stellen is, of mensen achter de schermen niet opgehitst worden door ndp loyalisten om onrust in de maatschappij te veroorzaken. Het is de hoogste tijd dat bouta wordt veroordeeld voor de 8 dec. moorden en geheel van het toneel verdwijnt. Als dat gebeurd, sterft deze groep zeker uit en is het voorgoed gedaan met die vervloekte ndp!


  Maak melding

 13. Pique heeft gewoon gebruik gemaakt van het demonstratierecht als burger van het land. Dat het de regering niet bevalt, soit, dat wil nog niet zeggen dat hij niet mag demonstreren met of zonder vergunning. Bovendien hoeft je het niet met hem eens te zijn. Iedereen in ons land mag demonstreren, het is een Grondrecht.

  Waar blijven de aanhangers van deze Coalitie, waarom laten zij hun stem niet horen, waarom geen demonstratie pro regering ipv van scheld3n op Piqué. Velen zijn het met Piqué eens, maar gunnen deze regering een kans of zijn te laks om te protesteren en leven in stille armoede.

  En voor de gasten hier die lacherig en neerbuigend doen over deze actie, lees je geschiedenis, het is altijd een kleine groep die aanstoot geeft tot een omwenteling, de massa komt altijd later, want die is altijd opportunistisch, ze kijken de kat uit de boom en wachten de kansen af, laten het vuile werk over aan mensen zoals deze Piqué.

  Even een reminder, een herinnering, dat men niet vergeet, toen Pakitow ( ook zo’n eenling die het vuile werk voor Chan en de zijnen heeft verricht) een protestdemonstratie wilde organiseren tegen de regering Bouterse kreeg hij geen toestemming van de “dikke” toenmalige DC van Par’bo Noord, toen waren de protesten hier op WKT niet van de lucht, iedereen stond op z’n achterste, was verontwaardigd. Nu doen jullie hetzelfde als de regering Bouterse toen, tegen demonstraties willen verbieden.
  Het is de pot verwijt de ketel dat hij hypocritisch in plaats van zwart ziet, als je begrijpt wat ik bedoel.🙈🙈Jip en Janneke.


  Maak melding

 14. @ Pony21 januari 2021 At 12:01

  Je vergelijkt appels met mestkevers.
  Pakkitow, Maisha of Curtis zijn van veel betere kwaliteit dan Pique. Met Pique vergeleken worden is een grote belediging voor hun. Foei !

  Alleen de paarse ezels lopen achter Pique aan.
  Iemand die een beetje slim is en zelfrespect heeft houdt afstand van Pique.

  Pique is een boutist.
  En je kent de overtreffende trap toch:
  dom – dommer – domst – boutist


  Maak melding

 15. Junkie sibrano is zooo behept met de gezondheid v zijn fam, dat hij zichzelf willens en wetens blootstelt aan de brasion covid. Wat een held. Ik zeg standbeeld, locatie ondrobon.


  Maak melding

 16. hé pony paarse schijterd , die Pakitow kreeg geen vergunning van die dikke dc nerkust , in opdracht van je baasje bouta , , want die wilde geen tegenspraak tegen zijn regiem , en deze Pakitow is niet gegaan met een mars , had hij goed besloten , ze hadden hem in de rug geschoten als hij wel was gegaan , en wat jou holmaatje betreft die pique ging wel op straat zonder een vergunning , en dankzij die ndp agenten kon deze oen een petitie aanbieden aan de voorzitter van de DNA , maar we hadden al gezegd deze ndp-er pique hadden ze met al die dna lovers moeten oppakken , ze brachten de gezondheid van iedereen in gevaar , , dus pony donderstraal jij maar op met jou reacties , paarse trol.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.