maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenNatuurPresentatie 'Beheer en management Bigi Pan-gebied' gehouden

Presentatie ‘Beheer en management Bigi Pan-gebied’ gehouden

-

Does Travel - naar Suriname

De afdeling Natuurbeheer van het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer in Suriname heeft maandag in de Districtszaal een presentatie gehouden voor diverse stakeholders in het district Nickerie.

Het beheer en management van het Bigi Pan-gebied was de rode draad door de presentatie gevolg door een discussie.

De districtscommissaris, delen van de Bestuursdienst, DNA-leden, DR en RR- vertegenwoordigers deelden hun zienswijze met de inleiders van Natuurbeheer.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Karig verhaal van de verslaggever. Binnen het ministerie is er aangaande Bigi pan blijkbaar geen visie over natuurbehoud en bosbeheer en moet er eerst met jan en alleman gepraat worden. Onbegrijpelijk….en dan te bedenken dat het om beschermd natuurgebied gaat.
    Op youtube is te zien dat het gebied volop gepromoot wordt als recreatiegebied. Er staan al heel wat huisjes daar. Toen ik er in 2009 was, stond er maar een, van bosbeheer.


    Maak melding
  2. @Zwakka; wat je misschien niet weet, is dat het Bigi pan gebied bekend staat om zijn grote verscheidenheid aan beschermde vogelsoorten (o.a. zeearend, rode en witte ibis) Er komen al heel wat jaren veel ornithologen uit m.n. Belgie om deze vogels in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Voor de locals die als gids fungeren, is dit een bron van inkomsten.
    De meeste Surinamers zijn zich heel vaak niet bewust van de rijkdom van de natuur waarin zij leven en weten dit ook niet te waarderen. Dat is een van de redenen waarom natuurbehoud nog in de kinderschoenen staat in Suriname.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES