Powisi vast, verdacht van poging tot moord

13
powisi-verkeersongeval-lockdown

De 37-jarige Rinaldo Mussendijk alias ‘Powisi’, die vrijdagavond na een achtervolging werd aangehouden, wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan onder andere poging moord en het negeren van het ambtelijk bevel. Dat heeft het Korps Politie Suriname maandag laten weten.

Wetsdienaren die vrijdag bezig waren met surveillance werkzaamheden merkten omstreeks 21.30 uur aan de Kwattaweg ter hoogte van Bloemendaal op dat een zwart gelakt voertuig hun richting opreed. De politieambtenaren sommeerden de bestuurder van bedoeld voertuig te stoppen.

Deze negeerde echter het ambtelijk bevel en reed met een hoge snelheid verder. Daarbij werd een politieman bijna omver gereden.

De politie zette terstond de achtervolging in en nabij de Vijfde Rijweg raakte het voertuig van de weg, sloeg vervolgens over de kop en kwam tegen een schutting tot stilstaand. De bestuurder van de auto bleek de bekende Powisi te zijn. Hij was op de bewuste avond vergezeld van een manspersoon en een 14-jarig meisje.

Hij verklaarde aan de politie dat het minderjarig meisje zijn nichtje is. De autobestuurder en de twee mede inzittenden raakten gewond en werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het 14-jarig meisje en de andere manspersoon mochten na medisch te zijn behandeld naar huis. Powisi werd door wetsdienaren van de Algemene Surveillance Dienst (ASD) aangehouden. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Munder.

Hij is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, meldt de Surinaamse politie.


13 REACTIES

 1. Doe ogrie sani vandaag of morgen je wordt toch gepakt,dit boodschap aan alle toekomstige dieven,
  Schamen deze mensen niet wat voor opvoeding geven míjn volk aan hun kinderen??naai mik chieng, opvoeden ho maar, als je geen kinderen kunt opvoeden en niet op rechte pad kunt houden, aub begint niet aan kinderen, want de werkende bevolking hebben last van deze dieven, het kost de maatschappij heel veel geld,


  Maak melding

 2. En nichtje van 14 heeft geen moeder of vader die zegt dat ze om 7 uur binnen moet zijn? Net als dat joch van 11 dat laatst is doodgereden. Die liep ook te zwieren op straat na de lockdown. Waarom kun je je kinderen niet binnenhouden. Ze worden opgevoed met minachting voor regels.


  Maak melding

 3. Best een afstand om vanaf Pikoboesie helemaal naar 5e rijweg(Garnizoenspad) te vluchten met de politie op je staart. En dan denkende aan al die wegen die op de Kwattaweg uitkomen of kruizen. Konden andere eenheden zijn vlucht niet doorbreken bv dmv een roadblock oid? Ik neem aan dat er teveel verkeer was en dat men daarom er niet voor gekozen heeft om bv de banden lek te schieten.
  Wel blij dat dit zo is afgelopen en nu maar hopen dat hij de komende jaren alleen de beschikking heeft over lege melkblikken wat houtjes en touw dan kan hij net als vroeger de kinderen deden, over de binnenplaats van de lik kan racen.
  Powisi trong Tingifowroe.


  Maak melding

 4. wordt er alleen poging tot moord ten laste gelegd , hij heeft toch veel meer overtredingen begaan , dus alles bij elkaar moet het een hele hoge straf worden, levenslang.


  Maak melding

 5. Ik mag het misschien niet zeggen, maar ik ga het toch zeggen, de dader is weer een creoger, let op de volgende beroving wie de dader is, een keer raden ???????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.