VG Himmat doneert tien ziekenhuisbedden aan ’s Lands Hospitaal

13
VG Himmat doneert tien ziekenhuisbedden aan 's Lands Hospitaal

Op dinsdag 21 december heeft de Vriendengroep Himmat (VG) uit Nederland in samenwerking met stichting OHM tien ziekenhuisbedden gedoneerd aan het s’ Lands Hospitaal. Deze 50 plus vriendengroep komt al 22 jaar naar Suriname en doen naast het voetballen ook aan sociale projecten. Reeds achttien containers met (medische) hulpgoederen, rollators, rolstoelen, school-sportattributen et cetera zijn verscheept.

Met dit “Goede doelen project SU” worden sociaal zwakke ouderen, kwetsbare jeugd, scholen, kindertehuizen, sportverenigingen en anderen ondersteund. Via zakelijke relaties en netwerkcontacten van VG Himmat worden hulpgoederen door de vrienden in Nederland verzameld en door Vertraco Shipping (Jan Brinckman) kosteloos verscheept. OHM coördineert de inklaring, de overheid geeft invoerrechten vrij op de spullen, Matesa stelt haar magazijn en team ter beschikking, ELTO repareert en samen met een in Suriname opgebouwd netwerk vindt via OHM en Matesa de landelijke distributie plaats.

De ziekenhuisbedden zijn met ondersteuning van Shaike’s Lights vanwege de tweede golf Covid-19 pandemie besmettingen door OHM-bestuurslid Bhagwan Gangaram Panday overhandigd aan de vertegenwoordiger van het ziekenhuis, die ze namens de medische directeur Soenita Nanan Panday-Gopising en intensivist Drs. Praveen Banwarie in ontvangst nam.


13 REACTIES

 1. Mooi initiatief, een goed voorbeeld doet volgen.
  Goed om te zien dat er steeds meer initiatieven worden ondernomen om zowel sociaal zwakkeren als instellingen te ondersteunen. Het woord zegt, geef en u zal gegeven worden. Soso seigie….


  Maak melding

 2. GEWELDIG ! 18 containers tjokvol gevuld met hulpgoederen voor ALLE Surinamers en nog zijn er racisten uit een bepaalde bevolkingsgroep die deze mensen uitschelden voor alles en nog wat. Dank je wel Hindiestaan jullie zijn niet egoïstisch als die andere grote bevolkingsgroep.


  Maak melding

 3. Paul, waarom moet alles uitdraaien op één grote ‘stré’ tussen Surinaamse bevolkingsgroepen? Suriname is niet het beloofde land van harmonie tussen de verschillende bevolkingsgroepen, maar heel veel landen in de wereld zouden een voorbeeld aan Suriname kunnen nemen op dat gebied.


  Maak melding

 4. Op welk gebied kan een groot deel van de wereld een voorbeeld aan Suriname nemen? Is het tussen de etnische groepen paix en free ? Waarom zoveel tegenwerking nu een gladharige president is? Waarom oproep tot geweld door die kroeskop ? Vertel het maar !


  Maak melding

 5. tijdens de regering bouta werden die hulpgoederen onderschept bij de haven , en die paarse douane ambtenaren verkochten het voor eigen gewin , een Nederlandse chirurg komt elk jaar hier in Suriname een maand helpen , en hij had in 2018 een grote container met medisch spullen gestuurd , en die container is in de haven aangekomen , maar niet op de plek waar het afgeleverd moest worden , dus je raadt het al toch.

  oproep tot geweld door die drank en dope verslaafde vanuit ocer deed die paarse opperrat , om angst aan te jagen tegen iedereen die niet paars gezint is.


  Maak melding

 6. Als er 1 organisatie buiten Suriname Is die recht van spreken heeft op sociaal maatschappelijk gebied Suriname aangaande dan zijn jullie dat wel. Proficiat Himmat en hopelijk blijven jullie dit goede werk voortzetten het komend jaar en ook de jaren daarop volgend. Big up


  Maak melding

 7. Paul, versta je geen Nederlands? Ik zei toch dat het geen paradijs is wat de verhoudingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen is in Suriname, maar het is lang nog niet zo slecht als elders in de wereld. Zelfs in India met 99% van de bevolking bestaande uit gladharigen, zoals jij ze noemt, staan moslims en hindoes elkaar naar het leven, iets wat wij ons in Suriname niet kunnen voorstellen. Dus, kortzichtige Paul, de rest van de wereld kan inderdaad, op het gebied van samenleven van verschillende bevolkingsgroepen, een heleboel van Suriname leren.


  Maak melding

 8. India houdt de handjes op bij andere landen, terwijl Suriname het van bedelen moet hebben. Dus jouw vergelijk gaat mank. Toe probeer nog een poging en verwijst maar naar de moordpartij die nu in Ethiopië plaatsvindt en duizenden gedood worden. Voor wat ?


  Maak melding

 9. Trots op hindoestaanse gemeenschap altijd doen zij iets positief voor suriname, zonder deze bevolking groep hindoestaanse gemeenschap zou suriname denk ik een 2e Haïti zijn, daarom eerbied voor iedereen die van suriname een paradijs wil maken, mensen ga elke dag lopen joggen geloof me je wordt nooit ziek,veel succes!!@


  Maak melding

 10. India is een mooi land, maar je komt ook in gebieden waar het minder leuk is, bijvoorbeeld in Mumbai wonen 22 miljoen mensen, daar wordt je niet beroofd of opgetild, new Delhi daar moet je oppassen, elk hoeken en straten vindt je oplichters
  Toch is new Delhi leuker om te zijn dan Mumbai


  Maak melding

 11. Paul, ik noemde India slechts als voorbeeld omdat jij het over hindoestanen had, ik had net zo goed Ethiopie. Chin, Serviē of de VS kunnen noemen als gebieden waar de verschillende bevolkingsgroepen minder goed met elkaar samenleven in vergelijking met Suriname. En wat dat te maken heeft met het al of niet ontvangen van ontwikkelingshulp, ontgaat mij. Hebben landen die geen ontwikkelingshulp ontvangen, meer recht om hun verschillende bevolkingsgroepen in onmin met elkaar te laten leven?


  Maak melding

 12. hoor jullie ooit iets van die schurken staten waar bouta contact mee had , die landen geven niets nu bouta niet meer aan de macht is , , noem ze maar op , , cuba , venezuela , rusland , turkije , en al die dictator staten , , en china doet uit beleefdheid een duitje in het laadje , omdat hier in Suriname veel chinezen wonen , , dus bouta lovers , zie hoe eenvoudig organisaties samen met Nederland toch hulpgoederen , zeker op medisch gebied , nu , ja nu , zonder dat die klojo bouta wat kan zeggen , hier onze ziekenhuizen voorzien van die medische hulpmiddelen die hard nodig zijn , , bouta haalde alleen maar een paar afgekeurde medici uit cuba , die achteraf criminelen zijn en Suriname nu willen verlaten , , omdat bouta hen ook heeft bedrogen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.