Aantal nieuwe COVID-19 gevallen in Suriname licht gestegen

2
covid-19 coronavirus test

Na een betrekkelijk rustige week, waarin het aantal nieuwe COVID-19 gevallen in Suriname varieerde tussen de 0 en 2, zijn er de afgelopen 24 uur 7 nieuwe gevallen geregistreerd. Deze lichte stijging blijkt woensdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

De 7 nieuwe gevallen zijn naar voren gekomen na 80 keer testen. 6 van de 7 gevallen werden geregistreerd in Paramaribo en 1 in Wanica. Het aantal personen dat in het ziekenhuis wordt behandeld is gelijk gebleven: 3 in het ziekenhuis en 2 in ICU.

De komende dagen zal blijken of er sprake is van een ‘Srefidensi-effect’ vanwege diverse activiteiten rond Srefidensi op 25 november, nu precies 2 weken geleden. De incubatietijd van het coronavirus, oftewel de periode tussen het moment dat je besmet raakt en dat je klachten krijgt, ligt tussen de 2 en 14 dagen.


2 REACTIES

  1. Echt koppige mensen heb je overal! Ben je ziek, blijf thuis egoïst. Waarom moet je naar buiten om de rest aan te steken. Ouderen gaan hieraan dood en dat moet je wel op je geweten hebben. Was je handen en mondkapje.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.