Inbreker verstopt zich in vliering woning; wordt eruit gehaald en mishandeld

11
politie-suriname-in-actie-nieuw

Een 27-jarige man is afgelopen zaterdag een woning binnen gedrongen en verstopte zich in de vliering toen de bewoners thuiskwamen. Toen de bewoners merkte dat er was ingebroken werd hij uit de vliering gehaald, waarna hij door omstanders naar buiten werd gesleurd en vervolgens is mishandeld meldt het Korps Politie Suriname.

Een bewoner van een pand aan de Nieuw Weergevondenweg kwam op zaterdag 5 december om 20.00 uur in de avond met zijn gezin thuis aan. Tot zijn verbazing zag hij dat een deur van zijn woning die hij goed had afgesloten, openstond. Hij liep naar binnen en zag dat zijn slaapkamer overhoop was gehaald.

In de keuken ontdekte hij dat het plafond van de vliering was open geforceerd. Hij sloeg alarm, waardoor buurtbewoners en andere omstanders hem te hulp schoten. De vliering werd doorzocht en trof men W.O. in de vliering aan. De verdachte werd uit de vliering gehaald, waarna hij door omstanders naar buiten werd gesleurd en vervolgens mishandeld.

Bij aankomst van de politie van het bureau Latour ging de verdachte W.O. tekeer bij de aanhouding en wenste geen medische behandeling. Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij eveneens met de aanwezige politieambtenaren te keer ging meldt de Surinaamse politie.

De verdachte verklaarde vervolgens dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan diefstal, maar dat hij het adres had aangedaan om een vrouw die daar woonachtig is een bezoek te brengen. Echter is W.O. niet bekend bij de familie die daar woont. Verder onderzoek wees uit dat deze verdachte een maand terug ook was ingesloten op het politiebureau Nieuwe Haven voor hetzelfde soort gepleegde strafbare feit.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is W.O. in verzekering gesteld. De verdachte klaagde echter op 6 december van hevige hoofdpijn en lichaamspijnen. Met het dienstvoertuig werd hij in de late avond vanuit het cellenhuis voor medische hulp afgevoerd naar de SEH, alwaar hij ter verpleging onder politiebewaking in de ziekeninrichting is opgenomen.

11 REACTIES

 1. Is een wonder dat niemand een wapen had en die sluipdief heeft beschoten.

  Kan me best voorstellen dat ze die sluipdief hebben afgetakeld. Het mag niet, maar in deze moeilijke tijd is het heel begrijpelijk.


  Maak melding

 2. Jammer dat de buren zijn poten niet 360 graden hebben omgebouwd zodat hij zich ten minste niet tekeer zou gaan tegen de politie. En nooit meer deze fout kunnen herhalen.


  Maak melding

 3. Ndp taferelen. Als onze zeer gewaardeerde paarse schoft/moordenaar/lafbek/plasticgangster samen mt zijn kornuiten 200milj vn ht volk hft kunnen stelen dan mag k toch ook hft hij zeker gedacht.
  Dan verwacht men dat je zo iemand mt wollen handschoenen moet aanpakken.
  Kan zijn dat hij vleermuispoep hft gesnoven.
  Hopelijk crepeert hij.


  Maak melding

 4. HongKongFree
  Kan me best voorstellen dat ze die sluipdief hebben afgetakeld. Het mag niet, maar in deze moeilijke tijd is het heel begrijpelijk.

  HongKongFree
  Ik heb enkele jaren geleden gelezen dat je iemand die zonder jou toestemming op je erf en woning met enige “zachte hand” mocht aanhouden / verwijderen / de toegang mocht ontzeggen. Dit was dacht ik een wet die de huidige president Santokhi had ingediend.
  Weet niet of dit op waarheid berust.
  Ik denk dat een ieder een dief die je hebt “gearresteerd” even mag bijbrengen dat deze van andermans spullen moet afblijven.
  Dit bijbrengen maakt m.i. deel van resocialisatie om de dief op andere gedachten te brengen en hem zo helpen op het rechte pad te blijven.

  De dief mag blij zijn dat hij niet in een huis te Sunny Point is aangehouden tijdens zijn inbraak nummer


  Maak melding

 5. een maand geleden al opgepakt voor dezelfde grap??
  justitie is een lachertje

  een X op zijn kop zetten zodat iedereen kan zien dat het een rover is.
  bij het volgende vergrijp een 2de x erbij zetten
  bij 3 gelijk executeren op de plek


  Maak melding

 6. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Inbreker verstopt zich in vliering woning; wordt eruit gehaald en mishandeld.
  Verder onderzoek wees uit dat deze verdachte een maand terug ook was ingesloten op het politiebureau Nieuwe Haven voor hetzelfde soort gepleegde strafbare feit.

  De bewoners met behulp van de overige buurtbewoners, moesten deze (hardleerse) inbreker, niet alleen een SPAANSE BOK hebben gegeven, maar ook volledig hebben uitgekleed en in zijn nakie foto’s hebben gemaakt.
  Deze vervolgens via sociale media verspreiden.

  Iedereen zou zijn volledig gezicht dan zien.
  Want hij wordt toch niet langer opgesloten door Justitie in Suriname.

  Deze INBREKER was geen CHINEES hoor.


  Maak melding

 7. ha ha ha die limbo , jij dikke vette paarse rat , zou niet eens op de vliering kunnen komen , , jij zal je wel verstoppen in de septic tank , want daar voelen de ratten zich thuis hé limbo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.