zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentPiano Festival Paramaribo 2020 op TV kanaal 10

Piano Festival Paramaribo 2020 op TV kanaal 10

-

Does Travel - naar Suriname

COVID-19 heeft overal roet in het eten gegooid en daarom was het onmogelijk om het muziekprogramma Piano Festival Paramaribo 2020 volgens plan te laten verlopen. Stichting Lisibeti Music Performing Arts LMPA, onder leiding van de gevierde zangeres en pianist Liesbeth Perotie, moest afzien van de geplande openbare concerten van jonge en oude meester- pianisten uit Suriname, Cuba en Trinidad.

Het onderdeel Youth Performances van dit Piano Festival  Paramaribo 2020 vindt gelukkig wel voortgang op de COVID-19 aangepaste wijze van een televisieproductie. Een selectie van veelbelovende, in Suriname opgroeiende jonge pianisten, in de leeftijd van 9 tot 17 jaar, zullen hun kunnen tonen en ten gehore brengen.

Karishma Lutchman, Kajôl Narain, Chloë Li, Tariq-Ram Wazir, Grace Wu, en Aditya Gangadin zullen concerteren  in klassieke, volksmuzikale en jazzstijl, met zowel Surinaamse als international beroemde pianowerken van Sergei Rachmaninoff, Amadeus Mozart, Frederic Chopin, Chick Corea, He Zhan Hai, Eddie Vervuurt, Waldo Khoesial, Joseph Kosma en Francisco Migone

Zeer bijzonder zijn de première uitvoering van eigen werken van de jonge pianisten Daniël Hilversum en Anish Sadal.

Het is de bedoeling dat jongeren zichzelf en elkaar inspireren door te gaan naar hogere niveaus en andere dimensies van uitvoering en beleving van de toonkunst.

De Youth Performances van het Piano Festival Paramaribo 2020 zijn op donderdag 10 december om 7 uur s’avonds en zondag 13 december om kwart over vier s‘middags te zien op Apintie Televisie  kanaal 10

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES