Regels rondom quarantaine van reizigers in Suriname aangescherpt

7
Eerste repatrianten uit Nederland mogen vandaag uit quarantaine
Archieffoto: De eerste groep repatrianten uit Nederland, ging bij aankomst in Suriname in quarantaine.

Vanaf vandaag is het Surinaamse luchtruim gedeeltelijk open. Onder andere vluchten uit Nederland zijn weer toegestaan. De overheid in Suriname heeft de regels rondom de quarantaine van reizigers aangescherpt. Dit vanwege het feit dat vakantiegangers uit Nederland in Suriname eerder misbruik hebben gemaakt van de quarantaineregels.

Zo komt er een garantstelling voor het in quarantaine gaan in een eigen (thuis)accommodatie. Ook mogen familieleden geen reizigers meer afhalen op de luchthaven. Reizigers die in een hotel of appartement in quarantaine gaan, moeten nu een betalingsbewijs van boeking bij de accommodatie hebben. Voorheen was dat enkel een reservering, die dan werd gecanceld door sommige reizigers.

De toestemming voor thuisquarantaine, wordt uitsluitend door de minister van volksgezondheid of de directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) gegeven. Thuisquarantaine zal alleen mogelijk zijn met schriftelijke toestemming van voornoemde autoriteiten. Aanvragen voor thuisquarantaine, die op Zanderij na aankomst worden gedaan, worden niet gehonoreerd.

Verder zijn de luchtvaartmaatschappijen geïnstrueerd om reizigers strenger te controleren op de benodigde documenten. Zij zullen er ook op aangesproken worden als zaken verkeerd lopen.

De maatregelen zijn nodig omdat er veel reizigers naar Suriname worden verwacht. Dit vanwege de aankomende decembermaand, waarbij veel Surinamers in het buitenland even in hun geboorteland willen zijn. Naar schatting gaat het om 5.000 reizigers per maand die geaccommodeerd zullen worden.

7 REACTIES

 1. Verwacht u echt 5000 toeristen in december?Het wordt een goudmijn voor SLM.BOG en de hotels en Blitts.Goede tijd om zaken te doen met de toeristen.


  Maak melding

 2. Allemaal zo ingewikkeld, dat snap ik niet,is dat om de mensen geldt uit hun zak tekloppen ?
  of om ze te demotiveren.
  wat hebben al deze eissen met cofid 19 te maken?


  Maak melding

 3. Deze regering doet alle moeite om het geld te kloppen uit de zakken van toeristen! Er wordt ook helemaal geen onderscheid gemaakt voor reizigers die uit de regio afkomstig zijn. Deze regels zijn totaal unfair en onnodig bezwarend voor passagiers die toch al negatief getest zijn!?!


  Maak melding

 4. Melanie , het zijn geen toeristen die hier komen , de meesten als ze komen is het voor familie bezoek , wij hebben al gehoord dat velen niet komen, veel te veel paparassen invullen en bepaalde stukken aanvragen , en de totale kosten , december-januari zijn de vliegtickets ook al duurder dan die van november-februari , een kennis van ons komt dit jaar geen kerst en oud en nieuw vieren , ze hebben in Nederland een huisje gehuurd van een van die parken voor twee weken en die kosten zijn maar 1/6 van wat ze kwijt zijn om naar Suriname te komen


  Maak melding

 5. Niemand is verplicht om te komen naar Su en als je wil komen, hou je aan de regels. Maakt niet uit welke regering er zit of geldklopperij. Het gaat om de gezondheid van het verarmd surinaams volk.


  Maak melding

 6. Ma onse bonoemang hebbe nog geen kruit gefonde teege die fierus, dang se woone al soo lang in die bos. Ik weete nie wat se leere in die bos. Misgien hoe pappegaai geluit te maake.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.