dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDoor Panama uit te leveren Surinamer mogelijk belangrijke getuige in verdwijningszaak

Door Panama uit te leveren Surinamer mogelijk belangrijke getuige in verdwijningszaak

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse Amsterdammer G.P. is volgens De Telegraaf in Panama aangehouden en zal donderdag aan Nederland wordt uitgeleverd. Volgens de krant wordt P. gezien als getuige in een dubbele verdwijningszaak van Romeo Donk en Roy Hari (foto) en een onderwereldconflict in Suriname.

P. is dezelfde persoon die op 30 augustus 2019 aangifte deed tegen Romano Meriba, pleegzoon van oud-president Bouterse en vier andere mannen. Ze zouden hem in augustus dat jaar hebben ontvoerd en 4 dagen vastgehouden en mishandeld in Suriname.

De aanleiding hiervoor was dat P. een koffer met drugs van iemand zou krijgen om naar Nederland te brengen, maar beweerde dat hij die koffer nooit gehad heeft. De groep waaronder Meriba was daar niet over te spreken en besloten hem zwaar af te ranselen, omdat ze van mening waren dat hij de drugs achterover zou hebben gedrukt.

Toen ze hem na vier dagen vrij lieten, ging haar naar familie die hem naar het ziekenhuis brachten. Hij besloot aangifte tegen de mannen te doen welke hij kort daarna, vermoedelijk onder druk, weer introk. P. probeerde naar Cuba te vluchten maar werd tijdens een tussenstop op Panama aangehouden.

In dezelfde maand dat P. aangifte deed in Suriname, raakten Romeo Donk en Roy Hari vermist in Suriname. Ze waren beiden naar Paramaribo gevlogen om een conflict over een grote, verdwenen partij coke te bespreken. Op 18 september werd de uitgebrande auto van de twee ontdekt in een buitengebied aan de rand van Paramaribo. De lichamen zijn nooit gevonden.

De dochter van Donk zei eerder in de krant dat haar vader een conflict over geld zou hebben met de schoonzoon van een steenrijke zakenman in Suriname; een zeer goede kennis van de pleegzoon van de president.

Volgens De Telegraaf zou G.P. als getuige daar meer over kunnen vertellen en zou het kunnen gaan om dezelfde partij verdwenen drugs.

Hij wordt volgens de krant zwaar bewaakt uit vrees voor een mogelijke aanslag, omdat hij cruciale informatie kan geven over het onderwereldconflict en de rol daarin van enkele prominente Surinamers, onder wie Bouterse’s pleegzoon Romano Meriba.

Lees ook:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Free je heb volkomen gelijk, geld geld, de hebzucht van de mens kent geen grenzen, vandaar al deze ellende in de wereld, we zullen mee moeten leven????


  Maak melding
 2. De appel valt niet ver van de boom.
  Zo de vader, zo de zoon.
  Het zit in de genen.
  Al deze criminele honden, moeten ze vervolgen.
  Een van de criminelen zit in Amerika. Mag hij daar verrotten. Kan hij geen slecht meer doen. God vervloekt deze moorddadig criminele familie.


  Maak melding
 3. pakpakhaan , , waar slaat dit weer op , , ben je een vriendje van die crimineel meriba , , en bouta is je voorbeeld , , die P. zal zeggen pak die pakpahaan voordat hij weg vliegt


  Maak melding
 4. @WAT,

  Al die ellende in Suriname is ontstaan door toedoen van deze personen. Daarbij kun je nog een aantal anderen toevoegen zoals Hindorie, Bouterse, kolonel Valk.


  Maak melding
 5. Overal in de wereld staan vandaag de dag mensen voor grote uitdagingen. Denk hierbij aan Covid-19 en de gepaard gaande economische crises in verschillende landen.
  Maar in het ooit zo prachtige Suriname is het wel heel opvallend in wat voor een ellende en ravage één enkele familie het land de laatste 40 jaar heeft kunnen meeslepen. En dan ook nog te bedenken dat er van die zwakzinnige figuren zijn die dit allemaal nog goed praten ook.


  Maak melding
 6. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Door Panama uit te leveren Surinamer mogelijk belangrijke getuige in verdwijningszaak.
  De Surinaamse Amsterdammer G.P. is volgens De Telegraaf in Panama aangehouden en zal donderdag aan Nederland worden uitgeleverd.

  Blijkens Opsporing van de Nederlandse politie zou het vermoedelijk om de volgende persoon gaan. Zie Nationale Opsporingslijst: Foto zonder balk voor zijn ogen.

  De 37-jarige Gerel Lusiano Palm is 1.80 m lang, geboren op 28-02-1983. Hij heeft een vrij smalle mond, wenkbrauwen met een knikje, een licht litteken op de rechterwang en kleine oren zo lijkt het.

  Dus vandaag 29-10-2020 moet hij aankomen in Nederland.

  Wij moeten het proces maar verder blijven volgen.


  Maak melding
 7. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Door Panama uit te leveren Surinamer mogelijk belangrijke getuige in verdwijningszaak.
  De Surinaamse Amsterdammer G.P. is volgens De Telegraaf in Panama aangehouden en zal donderdag aan Nederland worden uitgeleverd.

  Alsnog een aanvulling op mijn vorige reactie.
  Ik denk dat ik het totaal mis heb met de vorige omschrijving van de verdachte de 37-jarige Gerel Lusiano Palm.
  Deze is in het jaar 2017 ontsnapt op een politiebureau te Paramaribo.
  Ik zag de letter G.P.
  Maar deze is niet dezelfde persoon. Want de genoemde G.P. heeft op 30 augustus 2019 zelf aangifte gedaan bij de politie in Suriname.

  Dus SORRY voor mijn eerste reactie van 29 oktober 2020 At 12:54


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES