maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidDeel reizigers uit Nederland niet in quarantaine na aankomst in Suriname

Deel reizigers uit Nederland niet in quarantaine na aankomst in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een deel van de reizigers die de afgelopen weken van Nederland naar Suriname zijn gevlogen, is niet in quarantaine gegaan. Dat heeft het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid woensdag gemeld. Volgens de NOS liet minister Ramadhin van Volksgezondheid aan persbureau ANP laten weten, dat de regels niet door iedereen zijn nageleefd en dat ook de controle vanuit de overheid tekortschoot.

Reizigers vanuit Nederland naar Suriname moeten bij aankomst een negatief coronaresultaat en een reservering voor een quarantaineplek bijvoorbeeld in een hotel te laten zien. Een deel van de reizigers heeft de quarantaineplek echter na de controle geannuleerd en is naar een andere locatie vertrokken. Dit zonder hun contactgegevens achter te laten.

Het zou gaan om 35 procent van de reizigers. Hun handelwijze is extra wrang omdat in Nederland momenteel sprake is van een forse stijging van het aantal coronabesmettingen. Woensdag bijvoorbeeld waren er 8.764 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. In Suriname waren er woensdag slechts 57 nieuwe besmettingen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. is eigen volk ,geen tourristen , , dus wie doet een ander wat aan , , het is begrijpelijk , de ticket is al duur en ook nog de kosten van een hotel voor 10 dagen of bewaking dat je dat wil voorkomen om in een hotel of thuis 10 dagen in quarantaine , dus eventjes onderduiken , , en daar is niks mis mee , , van de vorige regering zijn ook velen ondergedoken


  Maak melding
 2. alleen dat onderduiken doen ze niet.
  en zodoende besmetten ze weer anderen.
  egoistisch als de pest weer
  zelfs 10 dagen thuis in quarantaine is teveel voor ze want ze kunnen dat gewoon niet.
  en het boeit ze niet of ze wel of niet covid hebben.

  passagierslijsten erbij pakken en iedereen die naar suriname is gekomen natrekken.
  en een verplichte opsluiting van 10 dagen. plus een leuke extra boete er overheen.
  wie niet luisteren wilt moet maar voelen dan


  Maak melding
 3. De overheidt is te laks,en zou eigenlyk het luchtruim weer moeten afsluiten,om de bevolking te beschermen.maar Economie gaat stellig voor gezondheidtzorg


  Maak melding
 4. @RBrown,

  In jouw ogen doet de regering niks goed toch???
  Kan jij de regeermacht niet overnemen en laten zien hoe goed jij bent?
  Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.
  Dus doe jij het maar voor zou ik zeggen.


  Maak melding
 5. Laat me jullie dit zeggen zijn jullie eigen land genoten die het doen ptecies de gene hier in su die schijt hebben aan een lockdown dus wat is het verschil


  Maak melding
 6. Laat me jullie dit zeggen zijn jullie eigen land genoten die het doen precies de gene hier in su die schijt hebben aan een lockdown dus wat is het verschil


  Maak melding
 7. JK , die rbrowny met y , , is een paarse oen , hij geilt op y , , en laat je niet door deze paarse rat intimideren , , ( hij /zij of een transgender ) beleeft nog , of bouta aan de macht is en de nieuwe regering bestaat nog niet voor hem , , zijn leven is nog op 23 mei gestopt , een dag voor de verkiezingen en toen stond de tijd voor hem stil , , JK , het zal niet meer lang duren dan zal rbrowny met y in vergetelheid zijn geraakt.


  Maak melding
 8. of je bent gestoord ,gewoon iritant bezig,een van de griezels uit myn woon gebiedt ,verbiterd om je leef omstandigheidt ,een van racisten in de omgeving,jongen ga hulp zoeken


  Maak melding
 9. Waarom controle bij aankomst.
  Luchtvaartmaatschappij moet op Schiphol controleren. Anders gewoon niet mee.
  De mensen die dit doen behoren gewoon opgesloten te worden en alle kosten te betalen incl. een boete voor het in gevaar brengen van medemensen.


  Maak melding
 10. Zodra de Surined een voet zet op Surinaamse bodem is hij alles vergeten wat hij zoal in Nederland heeft aangeleerd zoals:
  – In de rij staan en niet voor je beurt kruipen
  – Verkeersfatsoen ver te zoeken
  – Afval etc gewoon lopend op straat weggooien
  – Schofterig gedrag als zij niet snel genoeg worden geholpen
  – Doen alsof het winkelpersoneel hun slaven zijn
  – Schelden en openbare dronkenschap
  etc etc

  De Surineds, overigens niet allemaal, gedragen zich erger dan de Sranang mangs en denken dat ze in een land zijn waar zij zich kunnen uitleven omdat zij zogenaamd de poen bezitten.
  Ze zijn net zo heftig bezig ja zelfs erger en luidruchtiger als de doorsnee Sranang mang.
  En jullie zouden eens moeten raden over welk bevolkingsgroep ik het hoofdzakelijk heb.


  Maak melding
 11. Dat heb je met een incompetente regering die een hap-snap beleid aan het uitvoeren is. Zonder een goede voorbereiding worden maatregelen ingevoerd die voor vele interpretaties vatbaar zijn. De mensen die de richtlijnen moeten uitvoeren zijn niet eens goed op de hoogte gebracht over de handhaving. Maar ga ervan uit dat er corruptie een rol speelt. Reizigers die geld hebben kunnen de handhavers omkopen met Euro’s of personen met connecties binnen VHP en ABOP worden geholpen de maatregelen te omzeilen. Het beleid van de regering Santokhi is heel gevaarlijk en verwerpelijk. Ik vermoed dat Santokhi de regie helemaal kwijt is.


  Maak melding
 12. Boen Sari Tori

  Is het zo moeilijk om een plan te maken voor toelaten van mensen in Suriname c.q. Coronavirus, om te voorkomen dat het virus Suriname worden binnen gebracht (door toeristen uit gebieden met code vuurrood).

  Ik snap er niets van.

  Wat een poppenkast waarmee men in Suriname bezig is.


  Maak melding
 13. Dit hele gedoe van zgn thuis quarantaine etc. gaat nooit werken in SU. Er gelden hier gewoon geen regels. We zijn een echte bananen republiek. Waarom het wiel opnieuw uitvinden? In het verleden was er op Zanderij zelf een quarantaine plek. Daar moeten de mensen gehouden worden, en nergens anders. We zitten met een pandemie. Als men het niet leuk vindt om in quarantaine te gaan, moet men gewoon thuis blijven; in je eigen f***ing land.


  Maak melding
 14. @jojo,
  U kunt de schuld niet alleen toerekenen aan de reiziger uit Nederland. Het heeft mijn inziens te maken met de slechte kwaliteit van de mensen in Suriname die de regels moeten uitvoeren en handhaven. Als deze mensen voet bij stuk houden kan niemand de regels omzeilen. De reiziger uit Nederland dient zich te onderwerpen aan de regels die gelden in Suriname. De overheidsdiensten dienen mijn inziens de reizigers die aankomen op Zanderij op te vangen. Vervolgens moeten de reizigers direct te begeleiden naar de quarantainefaciliteiten van de politieke vrienden van de VHP. Maar het is niet denkbeeldig om aan te nemen dat personeel van die faciliteiten ook makkelijk omkoopbaar met een paar Euro’s omkoopbaar zijn.


  Maak melding
 15. Het sleutelwoord van de ndp,
  de aap blijft uit de mouw komen van rogb,
  wat is het lichaam zit zal er uitkomen
  Omkoping
  ja daar weet onze dwaas alles van.

  dan heb je een andere ka robro wn die niet in staat is het woord overheid te schrijven, eerst maakte hij alleen “fouten” bij werkwoorden en nu zelf bij andere woorden en dan wil deze dwaas een ander zeggen hoe hij het land moet besturen
  Mars boi, in PlAATS VAN HIER JE KA TE KOMEN OPSCHRIJVEN GA LEREN
  hou het bij praten


  Maak melding
 16. Regels dienen te worden nageleefd en geldt voor man en muis.
  Ik kijk wel of de ministers die op dit moment in Europa vertoeven ook 10 dagen in quarantaine gaan bij terugkeer.
  Als ze in quarantaine gaan betalen ze geen biet.
  Lekker makkelijk lullen hebben wij hier in Sme.
  In onze eigen portemonnee kijken is niet mogelijk en in andermans helemaal niet.
  Geld groeit niet op de rug van een doorsnee suri.
  Bij de drugsdealers puilt het alle kanten uit.
  Dus mensen, die of surined, blijf waar je op dit moment vertoeft.


  Maak melding
 17. Wie perse naar Suriname wil komen moet bereid zijn zich aan de regels te houden.
  Doe je dit niet dan ga je schijten en niet meer — niemand komt me wat zegge—
  Ok, ik snap het wel, vroeger hoefde dat allemaal niet. Niemand nam de regering serieus, maar dat was vroeger. Ik moet eerlijk zeggen ik ook niet .
  De zaken liggen nu anders.
  Even snel iemand een tjoekoe geven is er ook niet meer bij.
  Orde en tucht dat is wat de Surinamer nodig heeft.,
  Ik heb wel heel veel respect voor ministers die bereid zijn om naar Nederland te gaan waar corona iedere dag een nieuwe top bereikt.
  Ik blijf voorlopig waar ik ben, reizen kan altijd nog


  Maak melding
 18. Robg, gelijk heb je wat Suriname betreft, maar kan je ons ook uitleggen waarom de corona situatie in Nederland beroerder is dan in Suriname? En dat allemaal met een niet corrupte, competente regering, met een Rutte, die de regie niet kwijt is, aan het hoofd?


  Maak melding
 19. Bigi sma, ik vind dat u aan het generaliseren bent in uw aanhef.
  Het klopt dat vele, ja vele surineds zich vaak schandelijk misdragen.
  Het zijn degenen die meestal een dubieuze bestaan leiden en met geld smijten alsof ze miljoenen BEZITTEN.
  Wij weten met an allen wie sit gedrag vertoont in meerdere mate.
  Tja als je op een makkelijke en dubieuze wijze aan geld komt, laat je het breed hangen. Zij die hun geld op een legale manier bekomen in geen geval.
  Trouwens het zijn alle typeringen van onze diaspora en de ene is overwegend storend aanwezig.


  Maak melding
 20. Ram
  Ik ben niet aan het generaliseren
  Vind je dit generaliseren?
  De Surineds, overigens niet allemaal, gedragen zich erger dan de Sranang mangs en denken dat ze in een land zijn waar zij zich kunnen uitleven omdat zij zogenaamd de poen bezitten.

  Je zit een witte vakantieganger geen shit gooien op straat of zich onbehoorlijk misdraagt.
  Zie je een witte vakantieganger vrouwen nafluiten en sissen?


  Maak melding
 21. De corona maatregelen moeten nageleefd worden!Coronavirus is niet uitgeroeid en er is nog steeds geen kuur uitgevonden.Het is nog steeds dodelijk en is zich aan het verspreiden.


  Maak melding
 22. RobG 22 oktober 2020 At 10:24
  Ik vermoed dat Santokhi de regie helemaal kwijt is.
  ========

  Dat weet ik wel zeker..

  Zoon Santokhi kritiseert benoemingen first lady

  PARAMARIBO – Richano, de zoon van president Chandrikapersad Santokhi, heeft in spraakberichten die sinds gisteren viraal gaan forse kritiek geleverd op de controversiële benoemingen van first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry door het staatshoofd. Als VHP-lid en als zoon is hij tegen de benoemingen. “Als man kan je toch niet toelaten dat die vrouw je chanteert?” werpt hij op.

  Volgens hem zou de president de geldingsdrang van zijn vrouw moeten remmen. Richano zegt er geen verklaring voor te hebben dat Santokhi zijn wederhelft zo royaal heeft geaccommodeerd. Hij vraagt zich af of Santokhi-Seenacherry de enige persoon in het land is die “super hoog opgeleid” en competent is.

  De man lanceert ook een frontale aanval op het karakter van de first lady. Ze zou “arrogant en bekakt” zijn. In haar ambities zou ze volgens Richano tegen de schenen hebben geschopt van ministers en coalitietoppers. Volgens hem beseft de vrouw niet dat ze door coalitiepartners te schofferen zelfs een breuk in de coalitie zou kunnen veroorzaken.

  Hij vraagt zich af of Santokhi-Seenacherry zich speciaal via posities op het kabinet van de president nuttig kan maken voor de regering en het land. Richano gelooft niet dat de presidentsvrouw zo begaan is met Suriname. “Geloof niet erin. Ze doet het niet voor het land. Het is privébelang, puur privébelang van Mell S.”

  De man vreest dat de benoemingsperikelen de president politieke schade zullen berokkenen. In de VHP zou er al onvrede zijn over de gang van zaken en hebben verschillende assembleeleden van de partij hierover hun misnoegen al laten blijken.

  Mensen zouden het er niet mee eens zijn dat terwijl de partij over voldoende kader en harde werkers beschikt, Santokhi-Seenacherry meerdere posities heeft gekregen. “In de partij kennen ze haar niet eens, want ze was er nooit. Ze ging nooit werken… Gewoon schandalig man, dat je met het zweet van anderen gaat pronken; dat je met de veren van anderen gaat pronken. Dat is gewoon schandalig. Waar is haar schaamtegevoel?”

  Ook vraagt de zoon zich af waar het rechtvaardigheidsgevoel van zijn vader is gebleven. Deze zaak moet de president snel oplossen voordat meer partijgenoten zich tegen hem zullen keren. “Als zoon wil ik het beste voor mijn vader, maar als hij fout is moet ik het gewoon kunnen zeggen. Hij is niet corrupt, maar hij moet optreden”, aldus Richano.

  Uit andere spraakberichten blijkt dat meerdere personen geprobeerd hebben hem ervan te weerhouden zijn misnoegen over de gang van zaken via sociale media te lanceren. “Ik ben echt teleurgesteld in jou. Ik had een deal met je om dat ding niet te verspreiden. Ik vraag me af wat er met je aan de hand is. Je had naar ons moeten luisteren. Nu is er geen ruimte meer om te onderhandelen. Yu lasi en yere, Richano”, zegt VHP’er Gadjradj ‘Pet’ Gajadien in een WhatsApp-spraakbericht. “Y’e fuck a kel op, yongu Richano. Y’e fuck a man op. Y’e fuck a man op, brada”, gispt Gajadien.

  Ook VHP-sympathisant tevens ondernemer Henk ‘Bhoeppa’ Panday is diep teleurgesteld. Ook hij zou Santokhi’s zoon hebben gewaarschuwd. “Toch heb je die valse clip gemaakt en gelanceerd. Je moet me vanaf vandaag nooit meer bellen en appen, want je bent een zoon niet waard, jongen.” Panday vraagt zich af of Richano zich op deze manier heeft geuit, omdat hij geen hoge post van zijn vader heeft gekregen.


  Maak melding
 23. De overheid schoot tekort in de handhaving? Al deze mensen zijn te traceren en vervolgbaar lijkt mij. Ik merk in de berichtgeving niet dat men bezig is deze mensen op te sporen. Hoe moeilijk kan dat zijn? Ik vermoed eerder dat dit een bewust verzaken van plicht is om straks de zogenaamde dalende trend, waar ik geen hol van geloof, weer bij te stellen naar de reële cijfers en de schuld dan in de schoenen van deze reizigers te schuiven, want zo kennen we onze bedriegers weer!


  Maak melding
 24. @Robles, vorige week zat ik te luisteren naar een uitzending van Radio Tamara / Radio Damsko in Amsterdam. Er belde een man die dichtbij de familie van Santokhi staat naar het radiostation met precies hetzelfde verhaal. De ontevredenheid is groot binnen de familie van Santokhi en binnen de VHP. Alleen de stongfoetoe Santokhisten gaan door het vuur voor Santokhi en keuren alles goed wat hij onderneemt. Er wordt beweerd dat Chan onder de plak zit van first lady M.S. Zij speelt duidelijk de baas over hem. Het lijkt alsof zij de beslissingen neemt omdat ze ” geschoold ,” is. Het geheel lijkt stuurloos te zijn en in een nog grotete crisis te geraken.


  Maak melding
 25. hé rob g , , vuile gore stinkende paarse rat we hebben jou gewaarschuwd , , maar je blijft de nieuwe regering in alles wat ze doet , direct de grond in te boren , , jij leeft nog in een wereld dat je paarse opperrat bouta nog aan de macht is , , en je kunt zijn stront niet missen hé , , en jij galbak robje g , , ook nog de nieuwe President en de First Lady telkens schofferen ( en dit geldt ook voor rbrowny met y , en robje les , en luci en k…. , ) jullie paarse ratten moeten opletten , , vandaag of morgen gaat het niet goed met jullie , , jullie zullen het merken


  Maak melding
 26. Wat een gelul in su, als men in nl naar de GGD gaat vlak voor vertrek, weet je binnen 15 min als je besmet ben, met dat bewijs moet je gewoon kunnen afreizen.


  Maak melding
 27. @WAT: En wat ga je dan doen?? Bedreigen en schelden op anderen is een zwaktebod die ik zo vaak zie bij jullie ezels hier, de VHPtrollen. Jullie eigenj maatje Chan junior heeft jullie ontmaskerd maar jullie zitten zo vast in dit negatieve gedrag dat jullie de realiteit totaal kwijt zijn. Wanneer men je zegt dat je van die fles moet afblijven, doet men dat om jou te beschermen tegen jezelf en dat gerook en gesnuif helpt ook niet. Ik snap dat je in blinde woede uitbarst als iemand jou god en leider bejegent op een manier die jij met je kleine hersencel niet kan bevatten. Maar er zijn vast wel enkele, als je goed zoekt, mensen in je buurt die 2 of meer hersencellen hebben, die jou de realiteit kunnen uitleggen. Of je het dan wel zal snappen is nog maar de vraag. Kortom, hou op met dreigen, het kan je lelijk opbreken, vraag maar wat dat betekent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES