dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameNPS-parlementariër Plein: 'Weer de zoveelste benoeming voor 1 persoon'

NPS-parlementariër Plein: ‘Weer de zoveelste benoeming voor 1 persoon’

-

Does Travel - naar Suriname

De benoeming van de echtgenote van het Surinaamse staatshoofd, Mellisa Santokhi-Seenachery, als algemeen directeur van het Kabinet van de President, zorgt voor veel ophef in Suriname. Ook NPS-parlementariër Ivanildo Plein is niet te spreken over de benoeming en eist dat die teruggedraaid wordt. Op zijn Facebookpagina heeft hij zijn ontevredenheid in harde taal kenbaar gemaakt. Plein zegt hierover:

“Weer de zoveelste benoeming voor 1 persoon. Sorry maar we hebben niet hiervoor gestreden. Het land zit op dit moment al in een diepe dal en dan dit nog. Ik wil niet horen dat deze functie pro deo wordt ingevuld of dat o.b.v capaciteit deze post is ingevuld. Het schijnt dat men lak heeft aan wat het volk zegt. Al enkele maanden wordt gevraagd door het volk om nepotisme achterwege te laten, maar deze schijnt aan dovemans oren voorbij te gaan.

Het volk heeft gestemd tegen corruptie, tegen nepotisme en nu wordt het laatste gewoon gecontinueerd. Terwijl arbeiders bij bedrijven worden ontslagen, normale contracten van eenvoudige arbeiders niet worden verlengd, prijzen omhoog gaan door verhoogde brandstofprijzen en de introductie van de unificatiekoers. Kortom gezinnen het steeds moeilijker krijgen worden slecht kleine groepen bevoordeeld. Dis’ no kan!!!

Wij, politici vergeten 1 ding … dat het volk ons op 25 mei j.l. daar heeft gezet en ons tijdelijk de macht heeft gegeven. Ze hebben vertrouwen in ons gesteld en dat het de afgelopen maanden continu wordt geschaad. Ik stel de vragen aan onze leiders. Wat is uw bedoeling met het land? Welke koers gaat u op? Kunt u oprecht de zin in ons volkslied zingen Wins’ ope …… wi mu seti kondre bun …. en kijken naar de Allerhoogste? En totslot houdt u gemeend van dit land, waarin u geboren bent? Als uw antwoord op de laatste vraag is ja ….. dan draai a san baka en ga terug tot de oude orde van de dag. Dit is fout mang !!! God zij met ons Suriname …. is ook een zin in ons volkslied !!!”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

64 REACTIES
 1. De enige uitkomst voor Santokhi is terugdraaien. Eventueel kan hij om gezichtsverlies te voorkomen zeggen dat de circulaire voorbarig was en dat er nog niets definitief was afgesproken.
  Trouwens, de regering is nog niet met een officiële verklaring naar buiten gekomen, dus misschien was het inderdaad voorbarig.
  Om het even, dit kan niet en dit mag niet


  Maak melding
 2. Waarom op facebook, hoeveel mensen lezen dit? zes? en hoe lang beklijft het? 1 dag?
  Kom op man, dit moet je groter aanpakken.

  (BTW, ik zou de zin:
  …deze schijnt aan dovemans oren voorbij te gaan, aanpassen.
  Worden gaan nu eenmaal voorbij aan een dove. Beter zou zijn
  ….. deze schijnt aan dovemans oren gericht te zijn.
  Maar dit laatste is slechts een futiliteit)

  Als Santokhi cs, van mening zijn dat zij de beste is dan zou ik desalniettemin voor de een na beste gaan.


  Maak melding
 3. Waarschijnlijk heeft Tokhi een vertrouwens persoon of nog een in zijn kabinet nodig. Het is geen opelijke brutale corruptie met miljoenen uit de deur.

  Je kan geen iemand van de straat halen en algeneen directeur maken van het kabinet van de president.Heeft hij wat voor de partij gedaan?

  Laat de nps, abop, pl deskundigen soliciteren voor posities in rvc’s en directeurs van parastatale bedrijven en van de staat. Zij hebben gezweten voor de partij en verdienen een positie in het maken van het nieuwe beleid.


  Maak melding
 4. De first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry is per circulaire is aangesteld tot algemeen directeur van het Kabinet van President van de Republiek Suriname.

  Ik vind het een goede zaak op grond van dat Z.E. president CS met vele zaken van het land (inter)nationaal mee bezig is en als zijn echtgenote er nauw bij betrokken is, kunnen ze zaken ook in de privé sfeer nader onder de loep nemen.

  Wat belangrijk is, is dat zijn echtgenote die hij vertrouwt precies weet hoe haar man zaken ziet en zij met hem hierin mee gaat en de garantie geeft en op toe ziet dat niet van de koers wordt afgeweken. Zo ja zij dit weer op die koers stelt.

  Het beleid moet duidelijk zijn en het echtpaar kan dit daarom goed met elkaar afstemmen. De kortste lijn hebben deze twee tot/met elkaar. Er kan geen ruis zijn.


  Maak melding
 5. Ok Passant
  Ik snap je punt, maar
  1. Je moet mijns inziens de voordelen afwegen tegen de nadelen. Het voordeel is/lijkt duidelijk, maar als je jaren dit fenomeen hebt bestreden, als je weet hoe de samenleving hier tegen aan kijkt, als je weet dat er vast en zeker ook andere capabele mensen zijn dan weegt het voordeel niet op tegen het nadeel
  Bovendien
  2. Is het maar de vraag of het een voordeel is
  Er is ook nog zoiets als een privé leven naast het werk. Natuurlijk zal dat in het geval van de president minder zijn dan bij menigeen, maar om dag en nacht met werk bezig te zijn zal ten koste gaan van het privé leven en ik denk zelf van het algemeen belang, omdat je geen afstand dan kan nemen van zaken en deze goed en rustig kan overzien, zonder dat je naaste je beïnvloedt, of simpel weg je hoofd vult.
  Iemand anders (ik weet niet meer wie)schreef gisteren? hier dat Santokhi goed bezig is, maar de vaart moest minderen, in het algemeen belang. Of woorden van zulke strekking. Ik ben het hier mee eens


  Maak melding
 6. Suriname is een corrupte land en je weet niet wie je op dit moment kan vertrouwen. Dit kabinet is niet mijn ideale kabinet.

  Op grond daarvan geef ik haar de voordeel van de twijfel. Er moeten heel veel zaken in place worden gebracht waardoor het land weer op de juiste wijze kan worden bestuurd.

  Zelf zij die zich als vrienden voordoen, moet worden uitgekeken.

  Suriname heeft goede bestuurders nodig. Chan noch zijn vrouw kan men de vinger wijzen dat ze niet eerlijk en oprecht bezig zijn. Hun reputatie is degelijk en zijn gaan voor land en volk, ook internationaal.


  Maak melding
 7. Niet klagen laat NPS uit de regering stappen dan heb je ballen wand de NPS word al zo wie zo niet geaccepteerd in de regering klagen heeft geen zin handelen mi boi


  Maak melding
 8. Voor mensen in deze positie valt het privé leven weg. Deze mensen zijn 1 x 24 uur bezig met het werk.

  7 dagen per week, 365 (of 366) dagen x 5 jaar.

  Goed tussen de 24 ur per dag is er tijd voor slapen, privé, sporten, enz. Zelf ziek is er niet bij voor deze functie van president. Er moet gewerkt worden.

  Voor zij die leiding geven of gegeven hebben weten wat ik bedoel.

  Suriname moet weer goed op de kaart gezet worden. Er zullen wel mensen zijn die het werk kunnen doen, maar laten we deze regering gelet op de omstandigheden en de tijd, het moment ook hun eigen aanpak het voordeel van de twijfel geven.

  Achteraf kan bekeken worden of het goed of fout was. Tussentijd kunnen zaken ook worden geëvalueerd en rechtgezet worden.

  Ik heb er vertrouwen in dat het goed is. Ik zou het ook zo hebben gedaan. Een naaste bij mijn hebben voor deze functie. Wie niet?


  Maak melding
 9. Je bent een DNA lid als je serieus wilt zijn, waarom niet bellen naar een Surinaamse radio statiion, daar kan je mening beter gehoord worden. . Dan kan je het volk beter bereiken, maar op Facebook vind ik je niet serieus bezig. Wat voor politicus ben je. Je hebt ABC en Radio 10, die staat open voor een ieder. Ik wacht op de volgende openbare vergadering als je niet wordt teruggefloten door je voorzitter Rusland.
  Vraagt aan Arnold Kruisland hoe hij dat doet, wanneer hij gehoord wilt worden.


  Maak melding
 10. Houdt het dan nooit meer op in de Surinaamse politiek ? Het toeschuiven van baantjes aan familie en vrienden. Dit soort benoemingen zijn alleen mogelijk in een bananenrepubliek.

  Wie had gehoopt dat dit soort zaken tot het verleden zou gaan behoren heeft zich enorm vergist.

  Van Santhoki had ik tenminste meer stijl en transparantie verwacht .

  Dit is een klap in het gezicht van het volk die hunkert naar een overheid waar clean government hoge prioriteit geniet.

  Triest om te constateren dat er helemaal niks veranderd is.


  Maak melding
 11. Pico
  Hiervoor heb ik gewaarschuwd dat ik de huidige regering precies hetzelfde aan het doen is als de vorige die kritiseerde van nepotisme.
  Daarom heb ik weken geleden aangegeven geen op en aanmerkingen (kritiek) te geven / leveren want, zoals jij Pico dit hebt aangegeven, het is toch tegen dovenmans oren schreeuwen.

  Passant,
  ik vind jou onderbouwing van de benoeming enigszins zwak. Vooral wijzend naar het privé gebeuren.
  – Zoals iedere zakenman / vrouw die weten dat privé en zaken gescheiden dienen te worden.
  Hoeveel huwelijken zijn hierop stuk gevaren?
  Zelf zou ik nimmer mijn vrouw in zakelijke aspecten naast mij willen hebben.
  Wat wel door de beugel kan is dat mijn vrouw CEO wordt van een ander bedrijf die deel uit maakt van ons bezit.
  – Als je het hebt over vertrouwen dan moet je anderen die kennis van zaken hebben kunnen vertrouwen en daar heb je jou vrouw niet nodig.
  Want de ervaring leert, en de gezegde zegt dat, dat het je duur kan komen te staan ( ze verkoopt je terwijl je erbij staat).

  Pico,
  Ik zal geen opmerkingen plaatsen noch kritiek leveren op deze benoeming, al is het nog niet publiekelijk is afgekondigd door de president, want ik heb reeds lang afstand gedaan om deze regering te verdedigen wetende dat ze precies hetzelfde doet als de vorige regering.
  Het enige wat ze nog niet doet is het verkwistend gedrag en niet luisteren naar het volk.

  Ik wens de regering Santokhi en Brunswijk heel veel wijsheid en sterkte toe Suriname uit de problemen te helpen.


  Maak melding
 12. De NPS is deel van de coalitie. Dus ik denk dat dit ook binnen de coalitie moet worden besproken. Ook zal bekend gemaakt moeten worden wat het salaris is. Is niet echt handig om je vrouw als directeur te benoemen. Ik weet niet wat de reden hiervoor is, maar dit lijkt wel op vriendjespolitiek. De President heeft veel om uit te leggen. Verval niet in de fouten van uw voorganger! Graag uitleg aan het volk!


  Maak melding
 13. Deze mensen hebben geen tijd voor privé, dat bedoel ik. Al hun tijd bestaat uit werken.

  Deze vrouw neemt alle dossiers van de president door en bespreekt deze met hem. Zie hun interview.


  Maak melding
 14. IK BEN GEEN NDP.
  MAAR CHAN MAAKT HET NU TE BONT MET ZIJN VROUW.
  ZE IS AL ADVOCAAT.
  DAN IN RVC STAATSOLIE
  DAN PRESIDENT COMISSARIS VAN EEN COMMISSIE.

  IKHEB NIKS TEGEN DE MEVROUW. OOK AL WIL ZE GRATIS WERKEN.

  MAAAR CHAN DIT IS TEVEEL. KUN JE ZELF OOK ZIEN.

  DUS CORRECTIE.


  Maak melding
 15. Chan wil melissa dicht nij zich hebben dan kan ze niet uitlopen. Zo een mooie jonge vrouw lust cker een groene keiharde bana vsn een jonge security.


  Maak melding
 16. Suriname zit in een diep dal waaruit het land moet opklimmen, door het gevoerde beleid door van het voorgaande regering van Bouterse- Adhin. Corruptief, destructief, nepotistisch, zelfverrijkend beleid die gevoerd is door het voorgaande kabinet. Als Chan en onder andere zijn vrouw zich 1 x 24 uur willen inzetten om het land weer naar boven te krijgen, dan hebben ze mijn zegen.
  De vele critici heb ik niet gehoord tijdens kabinet Bouterse-Adhin. De benoeming van Dino tot chef (grote crimineel en moordenaar) tot chef van counter terrorisme, benoeming van Peggy Bouterse tot adviseur, en nog veel meer dat scheef zat en zit. Denk maar aan Abrahams een grote nietsnut.
  Als Chan zijn vrouw wil benoemen op bepaalde posities zodat ze haar capaciteiten kan en wil gebruiken om dit land uit het moeras te trekken waarin het land nu verkeert, dan heeft mevrouw Melissa mijn zegen. ER is veel geld in deze mevrouw geïnvesteerd. Dat moet ook terug betaald worden aan de belasting betalers.
  Al die hufters die nu zoveel kritiek hebben, ik heb ze niet gehoord toen moordenaars Bouterse met zijn kornuiten het land leeggeroofd hebben. stelletje hypocrieten, smerige huichelaars.


  Maak melding
 17. Het begint wel eng te worden. Niet dat de functie echt te zwaar zijn . Ik ben ook niet bang dat er veel geld ondoelmatig gebruikt wordt. In vindt het eng omdat:

  1>> er gedaan wordt wat men jaren besteden heeft.
  2>> het er op gaat lijken dat Santohki weinig mensen vertrouwt.
  3>> de informatie naar de president allemaal de zelfde filters doorgaat van iemand die hem te goed kent,
  4>>beeld vorming veel kapot maakt.
  5>> tegenstanders een stok krijgen om mee te slaan.

  Aan de andere kant een directie functie stelt niet zo veel voor van der San kon het ook.
  Verder is ze fungerend en niet benoemt dus informeel tot dat er een echte gevonden wordt die wel goed past.

  Het lijkt er op dat er nog al wat gaten vallen in de ambtelijke organisatie omdat er waarschijnlijk veel directeuren door de mand vallen.

  Roeien met de riemen die je hebt heet zo iets,.


  Maak melding
 18. Dit kan niet. We hebben geen koninklijke familie, Santhoki maakt het nu te bond. Die vrouw heeft nauwelijks capaciteiten. In Nederland hebben we kennis gemaakt met haar onkunde. Ze heeft als first lady een ceremoniële taak, want in het salaris van de president zijn ook de kosten van zijn vrouw verdisconteerd. Nu werkt de hele familie op het kabinet en dat kan nooit goed zijn. Hebben ze in Suriname geen geschikte personen voor het vervullen van dergelijke functies. Het kabinet is geen privé bedrijf van de president. Terugdraaien die handel. Goed van Plein om dit openlijk bespreekbaar te maken. Waar is de voorzitter van de NPS. Hier moet hij zijn stem laten horen en het niet overlaten aan Plein en Etnel. Gelukkig zijn er volgende maand bestuursverkiezingen in de NPS, dan zullen we de voorzitter een lesje leren.


  Maak melding
 19. Steeds dat gelul over vorige regering de vorige regering is een gepasserstaion nu is chan aan het stuur en daar moeten jullie het over hebben je heb veel van die gasten hier van ja maar die en die van die vorige regering heeft ook dat gedaan daarom hebben jullie ze toch weg gestemd dus kijk nu naar deze regering stop je kop niet in het zand steeds dat gelul over vorige regering als ze in zee hadden gesprongen gaat deze regering dat ook doen


  Maak melding
 20. Ik kan de kritieken best begrijpen en heb daar zeker ook begrip voor.
  Toch denk ik dat er naar de omstandigheden gekeken moet worden en naar de verschillen met de vorige regeringen.
  Want het grote probleem is dat er geen geld is voor salarissen. Wie zou gratis dat werk doen ? Als de First Lady capabel is en meewerkt uit good will dan is dit toch een voordeel voor land en volk. Anders moet er dus iemand aangenomen worden die behalve een salaris zal eisen ook nog eens ingewerkt moet worden. En die tijd heeft Suriname ook niet. Mevrouw Santokhi is al jaren betrokken en kan waarschijnlijk makkelijker instromen.
  Het verschil met Bouta is dat Bouta zijn families en vrienden een salaris gaf zonder dat zij er iets voor hoefden te doen, sterker nog sommigen woonden niet eens in Suriname en kregen gratis een salaris. Andere adviseurs van Bouta kregen exorbitant hoge salarissen en vergoedingen.

  Ik begrijp dus de kriteken, aan de andere kant vraag ik me af of deze benoeming schadelijk / nadelig is of juist een aanwinst is. Want nogmaals is er geld om zoveel verschillende mensen aan te nemen en ook te voorzien van vergoedingen en salarissen ?

  Sowieso is de regering uitleg en verklaring schuldig. Dus toch even afwachten.
  De regering Santokhi moet wel beseffen dat het volk heel ongeduldig is en zo snel mogelijk resultaten wilt zien. Dit soort acties en dan nogeens het overtreden van de eigen Covid regels plus zaken doen met Dagoebert Dilip zorgen er wel voor dat het geduld en begrip van het volk ernstig wordt aangetast.
  De regering Santokhi zal nu met spoed met voor het volk gunstige resultaten en op korte termijn goede vooruitzichten moeten komen.
  Als ik het goed begrijp zijn Sewdin en Walden wel goed bezig maar zijn de resultaten en de voordelen pas op een later termijn te merken. Een deel van het volk, en met name dat gedeelte die ooit de NDP sympatiseerden of ergens nog steeds de NDP sympatiseren, heeft hoge nood en dat is gevaarlijk.

  Terugkomend op het onderwerp, nepotisme is niet goed. Maar kijk wel naar de verschillen. Net zoals de ene lening niet hetzelfde is als de andere. Want wat was het doel van lenen bij de vorige regeringen en wat is het doel van lenen voor deze regering ? Indien de leningen olv de NDP goed waren besteed zou er rendement zijn. En had Suriname nu niet zoveel problemen.

  Laten wij niet te vroeg veroordelen maar laten wij juist kijken wat in het voordeel is van land en volk. Aan de ene kant hebben wij geen tijd te verliezen maar aan de andere kant laat ongeduld de wijze mens foute dingen doen.

  Gado de wi fesiman. Krakti !


  Maak melding
 21. Dat de president weinig vertrouwen heeft in die ambtenaren is terecht. Weer zoiets, hoe is deze brief op soc media terecht gekomen. Denk je dat een interne brief v new mount of iets dergelijks zomaar gepubliceerd kan worden, nee dat is gelijk ontslag.
  Het zit hem in het woordje “fungerend”, en volgens mij had de ex-first lady een identieke functie op het kabinet.

  Overheid in het vervolg interne brieven rubriceren als zijnde ‘vertrouwelijk’, wie ontspoort, direct ontslaan.

  Er volgt nog meer, het is aan jou in hoeverre je er bovenop wilt zitten.


  Maak melding
 22. Men heeft het steeds over de 10 jaar verkeerd beleid. Maar heeft deze regering
  ( toen de oppositie) in die tien jaar dan niets geleerd?.

  Advies; geef nooit te teveel aandacht aan negatief gedrag want dat
  is misleidend en het houdt je aandacht gevangen.
  (Want ook het kwaad groeit door aandacht)


  Maak melding
 23. ” …
  4>>beeld vorming veel kapot maakt.
  … ”

  En dit, beeldvorming, is precies waar de regeringen olv Bouterse flink misbruik van heeft gemaakt. Aan de ene kant asfalt strooien en andere show projecten en aan de andere kant de kluis leeghalen.
  Het volk beoordeelt alleen wat zij ziet. Wat er allemaal achter de schermen gebeurt wilt ze niks van weten. Het volk wilt wel zien dat de koers en de prijzen direk direk moeten zakken maar hoe dat tot stand moet komen hebben ze neks mee te maken.
  Een ongunstig moment kan een klein foutje in de spotlights zetten. Bouterse heeft van het omgekeerde gebruik / misbruik gemaakt. Hier moet de regering Santo. / B. heel goed rekening mee houden.

  De regering Santokhi moet het volk voorlichting en korte termijn resultaten blijven geven. En vooral doorgaan met het opzetten van small business zodat mensen kunnen gelijk kunnen gaan werken en op afzienbare tijd kunnen verdienen.

  Er mag in ieder geval geen ruimte komen voor een verkeerde beeldvorming.

  Kennis geeft macht. Krakti !


  Maak melding
 24. Stelletjes niets nutten PALU ROEPT IETS NPS roept iets.
  Gaan maar meer mensen bij elkaar roepen en samen roepen jullie op het pleintje we leven in een echte democratie
  Lekker staan roepen dat jullie het niet eens zijn met het feit dat:
  1. De zebrapaden nog niet wit gelakt zijn ondanks dat scholen zijn begonnen.
  2. De wegen nog geen fietspaden hebben.
  3. Dat de stroom nog steeds uitvalt
  4. Dat er nog steeds teveel doden vallen in en buiten het verkeer.
  5. Dat bouterse nog steeds niet is uitgeleverd aan Nederland
  6.dat Hoefdraad nog steeds ondergedoken zit
  7. Dat de snelweg van 9 km nooit 60 miljoen usd gekost kan hebben
  8.dat er teveel geld is verduisterd
  9.dat er nog steeds geld betaald wordt voor ons eigen stuurmeer
  En ga zo maar door….
  Lekker naar het pleintje en neem opa en oma en hele de familie mee en zonder mond en neuskapje.
  Allemaal roepen


  Maak melding
 25. Melissa santhoki laat je benoemen, ik heb u vertrouwen in deze regering, als jullie allemaal het land uit de slob haalt, daar, ik in 5 jaar heel blij mee zijn!!!


  Maak melding
 26. Wij zitten in Suriname met een nieuwe regering die van alles heeft belooft en tot nu toe concreet maar weinig heeft bereikt. Slechts twee speerpunten zijn gerealiseerd, tw de unificatie van de SRD valuta koers en verhoging government take, verder alleen beleidsplannen gemaakt.
  Kan natuurlijk ook niet in 3 maanden zegt men.
  Waarom lees ik dan op waterkant, op aangeven van de aanhangers van deze coalitie, hoeveel deze regering al niet heeft bereikt,
  De daden van de vorige regering/ president met de nieuwe regering/ president steeds te vergelijken heeft geen enkele nut. Om zien naar het verleden kan helpen maar ik merk er niks van.
  Nepotisme , vriendjes politiek, politiseren van de overheidsbedrijven vinden nog steeds plaats. De nieuwe regering, toen in oppositie bestreed dit beleid te vuur en te zwaard, maar doet nu precies hetzelfde, gaat gewoon door waar de vorige regering was gebleven, met als argument, wij hebben goede bedoelingen.
  Nu heeft men met een Amerikaanse delegatie over economische en politieke thema’s gesproken, dit alles verkerend nog in oriënterende fase, alles is nog pril, en dan lees ik hier alweer alle soorten van wilde verhalen over de grote hulp uit Amerika enzovoort.
  En dat deze regering beter onderhandelt dan de vorige regeringen en dat Surinamers niet goed kunnen onderhandelen alsof men er zelf bij is geweest. Allemaal kul en van generlei waarde.

  Laten wij rustig afwachten wat het gaat worden met deze contacten.
  In het verleden is het vaak gebleken dat het om luchtkastelen gaat, deze regering is nog geen garantie dat het beter zal gaan.


  Maak melding
 27. Dit gemene machtstrydt is al 70 jaar gaande ,wat nu rest is omverwerppen van deze rotzooi om verdere teneergang tevoorkomen, wat gegarandeerd zal leiden tot etnische rellen en verder rassen scheiding wat nu al gebeurd
  een advies aan de NPS , hoe kan de nps een regering met criminelen ? dit is niet alleen tegen de grondwet maar ook tegen de regels van de NPS stap uit deze coalitie, jullie hebben daar niks tezoeken en mag dit beleidt niet steunen .laat nps weer NPS worden.


  Maak melding
 28. ric je hebt geen ballen dus hou je snavel gevederde struisvogel , , en in welke zee moeten ze springen , , hier in Suriname hebben wij geen zeeen , , maar jij zit aan de Noordzee hé en ook dicht bij de Oostzee hé , , ze kunnen jou daar een mooie zeemansgraf geven


  Maak melding
 29. Deze mevrouw heeft pech.
  Ze mocht geen rechter worden van Belfort.
  Ze mag niet in de RvC van Staatsolie van sommigen.
  Ze mag geen directeur van het kabinet worden.
  Er wordt in Suriname teveel op de man/vrouw gespeeld.
  Heeft ze een record van corruptie? Zo ja, dan kan je vraagtekens plaatsen. Zo nee, dan moet je de beoordeling van de president respecteren.
  Sommigen willen de bal niet zuiver spelen.


  Maak melding
 30. He jongens .Jullie kraaien allemaal maar rommels.Het volk heeft gekozen dan moet ze het mee doen .Toki last nu zijn nagels zien .Denkje dat hij het echt meent met Sur ?no boi hij vecht voor de hindoes het grootste bevolkings groep van Sur mag ka eten dat is toki s gedachte gang naar hij heeft een masker op .Wacht maar no na ing bangra a pier ka doro dalijk na madker o piroe gaan jullie die ware duivel zien .ik geef jullie nog 3 maand tekie joe ai loekoe .
  DJAI DJAI SRANAN .


  Maak melding
 31. mijnheer Chantokhi , ik had U hoog in het vaandel staan tijdens de verkiezingstijd en de eerste weken als President , , maar U zei tegen het volk dat we het anders gaan doen , maar mijnheer de President U doet ook aan nepotisme en dat neemt het volk U kwalijk , U zou het toch anders doen , , om het volk nog achter U hand te hebben zou U beter samen met de coalitie partijen alle familie aanstellingen terug draaien , , er zijn toch genoeg goede kader in de coalitie partijen , , en als U dit doet mijnheer de President komt het goed met de bevolking , , zo niet dan kan het volk zich tegen U keren en op straat komen om te eisen dat de regering aftreed en nieuwe verkiezingen moet komen , , en dan zou zomaar weer de paarse ndp weer kunnen opstaan , , wilt U dat mijnheer de President


  Maak melding
 32. hé rbrowny met y en glenn en ricje , , jullie kunnen niet lezen en schrijven en dan verhaaltjes vertellen aan kinderen , , laat me niet lachen , , stelletje ongeschoolde paarse ratten


  Maak melding
 33. Vraag is hoelang blijft deze rommel,de regering aanzitten.
  En dat weet sonthoki donders goed dat het een kwestie van tijd is,dat abop samen met die oude javaan weer ovetloopt naar de ndp. Dit is al in kannen en kruiken besproken, vraag die dikkop van abop wat hij zo vaak te zoeken heeft bij die rooie van de ndp.
  2023/2024 nemen deze 2 partijen het zaakje weer over in su,em wirdt die dikkop van abop tot pres gebombardeerd.

  Dit weet santhoki donders gied wat er gebeuren zal ,dus daarom het gegraai en benoemingen van zijn vrouwtje, ze mogen even mee doen, maar voordat de oliedollars gaan vloeien moeten ze verdwijnen. Kan zijn vrouw ook directeur maken vd slm pist is nu vrij of zijn stiefdochter.


  Maak melding
 34. Santokhi geeft de oppositie de kans om flink met de stok te slaan.Het lijkt mij geen sleutel positie.Als je 20 zetels heb ben je gewoon sterker dan 3 of 10. Zolang er geen miljoenen usds in de zakken van de tokhis verdwijnen is het goed.


  Maak melding
 35. In een korjaal (waarin Santokhi en Brunswijk zich bevinden) heb je
  – iemand aan het roer (Santokhi de kapitein en Brunswijk als 2e kapitein).
  – daarnaast ook heb je ook nodig een soelamang (iemand voorin die aangeef hoe de kapitein moet varen)
  – daarnaast dus de parimangs degenen die moeten roeien met de riemen die ze beschikbaar hebben
  – en als laatste de reizigers (het volk de inwoners van Suriname en alle overige betrokkenen), hun leven hangt af van de hiervoor genoemde 3 groepen personen.

  Dus als zullen alle 3 de groepen elkaar moeten vertrouwen dat zij de juiste afspraken maken en de juiste beslissingen nemen om de passagiers veilig op hun bestemming af te leveren.
  Dan komt sentiment en privé hier niet om de hoek kijken maar moet er sprake zijn van kundigheid en ervaring om het karwei te klaren.
  Midden in een soela is het alle hens aan dek en is er geen tijd voor fouten want dan zijn de slachtoffers niet te overzien. Niemand wil slachtoffers of slachtoffer zijn.

  Dus zo ook de regeringen welke Suriname nu en in de toekomst zullen besturen.
  Vertrouwen en niet de schijn tegen hebben is in ieder geval een goed uitgangspunt.


  Maak melding
 36. Vind het heel erg jammer dat Santokhi zich zo in het openbaar laat bespreken. Je zou zeggen dat de man en zijn vrouw best wel intelligente mensen zijn. Op papier zijn ze in ieder geval beter gestudeerd dan hun recente voorganger. Hoe dom moet je dan niet zijn om dit soort beslissingen te nemen, zodat je als President en first lady van het land in het openbaar hierop moet worden aangesproken. Integriteit is helemaal zoek binnen de Surinaamse samenleving.
  Er is geen enkel argument om deze handelingen van de President goed te praten, jammer.


  Maak melding
 37. Zie:
  – old boys network,
  – blanke suprematie en waarom gekleurden niet de gelegenheid krijgen om in te stromen in bestuur vd gevestigde blanke instituten e/o worden uitgesloten.
  – USA, republieken,
  – media in het westen, USA, Nederland, Engeland, enz, EU.

  De macht behouden.

  Suriname is een roversnest en ongewenste gasten kunnen op dit moment niet zijn. De paarse ambtenaren ea ( zie inschrijvingen bij het ministerie Binnenlandse Zaken) bezorgen nu al meer dan genoeg overlast. Dit is het scenario van de paarse rovershoofdman.

  Wat de boer niet kent, lust hij niet, d.w.z. mensen houden niet van (zijn bang voor) wat ze niet kennen.

  Doelen moeten worden gerealiseerd, Suriname staat voor enorme uitdagingen. Er moet gewerkt worden. Het speelkwartiertje is voorbij. Het Surinaamse volk wil in korte tijd uitmuntende resultaten zien.

  Er moet orde op zaken worden gesteld worden.


  Maak melding
 38. haha die rbro rob steeds verder kruipt deze vuile nsb’er uit zijn hol. ja uit de hol van bouterse
  Hij probeert het nu via de nps. Je weet toch wat ze met nsb’ers deden, jij walgelijke hond
  Deze teringhond roept nu op tot omverwerping, net als zijn afgotdtdtd die het deed met wapens en moorden, wil hij nu weer omverwerping!!
  Deze honden zijn gevaarlijk, hondsdolheid! Schuim uit zijn bek, wnden over zij gehele lichaam.
  Hoe durftdt dezse schurftige hond te spreken over een regering met criminelen.
  Maar hij is neutraal hoor. Bedoelt hij soms dat het hem niet uitmaakt of hij genomen wordt of neemt, hij is neutraal; hij pakt vrouwtjeshonden en mannetjes zeker, dus dat bedoelde je al die tijd met neutraal. Nu snap ik het, mijn fout, ik dacht dat je het over politiek had. Ik begreep het al die tijd niet, want je hield TIEN JAAR LANG JE BEK en nu roep je op tot omverwerping, criminele regering.
  Wees gerust jullie worden allemaal opgepakt; dok dok dage wagie e kong


  Maak melding
 39. Aan alle dombo’s. Het gaat hier om onethisch handelen. Ook zou zij dat gratis doen, het past niet dat macht op deze wijze wordt gecumuleerd. Zijn er geen deskundigen in de VHP


  Maak melding
 40. Wat heel jammer / vervelend / onbegrijpelijk is is dat journalisten, ervaren politici en afgestudeerden heel snel met uitspraken komen die voor onrust kunnen zorgen.
  Een wetenschapper heeft geleerd om eerst te onderzoeken en met een logische verklaring te komen. Dat dit niet of nauwelijks wordt gedaan geeft aan dat men graag sensatie gericht formuleert om aandacht te trekken. In Starnieuws is de mening van Gajadin in de kop ook iets anders geformuleerd dan hoe hij daadwerkelijk heeft gezegd. Hiermee wordt de toon ook weer iets anders en kan het een verkeerde suggestie wekken.

  Men weet hoe Suriname ervoor staat, men weet dat de administratie van de afgelopen 10 jaar een puinhoop is, men weet dat bij de overheid en “partners” er veel corruptie is dus men weet dat dat alles onderzocht moet worden en dat alles opnieuw geordend moet worden.
  Ja, er is een nieuwe regering die veel heeft belooft en ook beterschap heeft belooft. Maar wie is te vertrouwen ? Hoefdraad sprak zelfs over “de mentaliteit” van de Surinamer en een psycholoog sprak over verstandsverbijstering. Verder laat de geschiedenis zien dat een behoorlijk groot deel van Suriname corrupt is en corruptie toejuicht.
  Dus aan wie kunnen respectabele functies toevertrouwd worden ?
  Venetiaan / NPS had de kans niet gegrepen om ervoor te zorgen dat iedereen bij de overheid en gerelateerde bedrijven een brevet van integriteit moet hebben. Ook heeft hij niet de kans gegrepen om de “grote jongens” aan te pakken of om in ieder geval politiek Suriname corruptie vrij te maken en te houden, met alle gevolgen vandien.
  Dus gezien de omstandigheden, de visie / strategie van de regering en de reputatie van Z. E. Santokhi is wantrouwen niet aan de orde.

  Deze regering gaat voor zekerheid en veiligheid.
  Het komt goed. Krakti !


  Maak melding
 41. Dit soort vriendjes politiek moet verbannen worden, schande voor Chan en zijn lieve Vrouw,
  Laat Melissa moet zich onafhankelijk opstellen en gedragen als een first lady, meer niet.


  Maak melding
 42. In een democratische rechtsstaat zijn er mensenrechten, oa vrije meningsuiting.

  Iedereen mag zich uiten.

  Leve:
  – democratische rechtsstaat,

  Hoera, Hoera, Hoera!


  Maak melding
 43. Aan de werkwijze en de voortvarend is te zien dat deze regering discipline heeft en niet zal rusten totdat het beoogde resultaat is bereikt.

  Deze dreamteam doet wat gedaan moet worden met de middelen die zij ter beschikking hebben. Er is geen reden voor paniek.

  Natuurlijk zullen herrieschoppers dit soort handelen gebruiken om onrust te zaaien.
  Let wel, Suriname staat internationaal in het rood en heeft de junk-status. Deze regering is heel goed opweg om Suriname weer naar betere hoogtes te tillen. Binnen enkele maanden zullen er nog meer vorderingen getoond worden. Dus denk goed na voordat je meedoet met herrieschoppen. Het lijkt mij verstandiger om te focussen op hetgeen echt belangrijk is ipv te mierenn**ken.

  Gelooft u mij, het komt goed. Krakti


  Maak melding
 44. Zie onderstaand als reactie op benoeming van de presidentsvrouw:

  Een andere maatregel in het program van STREI! is, om de arbeid die moet worden uitgevoerd eerlijk te verdelen over de werkzame bevolking. Dit zou inhouden dat iedereen één betaalde functie invult. Want besef goed: als je meerdere salarissen ontvangt, betekent dat automatisch dat je iemand anders het brood uit de mond steelt, want die ander kan dat salaris niet ontvangen. Er is maar een beperkte hoeveelheid geld om uit te geven, en Suriname is niet in de positie om er mee te smijten.

  STREI! vindt het asociaal als je in deze economische situatie meerdere salarissen ontvangt. Je mag werken voor je land: alle kennis is nodig. Maar als je een behoorlijk salaris verdient, met alle benefits erbij, zoals gratis telefoon en stroom, een vrije auto, reizen fu soso enzovoorts, dan hoeft daar geen tweede bij. Wat wij vragen van de burgers die echt van dit land houden: doe het met één loonzakje, en geef die andere banen aan andere burgers, die het hard nodig hebben. Dit geldt ook voor de raden van commissarissen. Bij de vorige regering waren er personen die in wel vijf raden zaten. Hebt u echt zoveel kennis dat u die overal optimaal in kunt zetten? Daarenboven wordt het moeilijk u in functie aan te spreken, want dat zal meteen als een persoonlijke aanval op de president beschouwd worden. En dat moet u niet willen.

  Belangrijker: hebt u zoveel uren in een dag dat u zich optimaal in kunt lezen en inzetten voor die functies. Want ook onbetaald werk heeft zijn beperkingen. Deze vraag zou ik ook dan aan u willen stellen, mevrouw Santokhi. Heb u echt zo veel uren in een dag dat je deze taken optimaal uit kunt voeren? Alleen rekenkundig al, is dat onmogelijk. En u bent intelligent genoeg om dat te beseffen. 100% is volledig. Om één job goed uit te kunnen voeren, heb je die 100% nodig.

  Gun andere Surinamers ook een behoorlijk leven. Houd van uw land, houd van uw medemens. Dát is solidariteit. Als u opzij kunt stappen en een andere jonge vrouw een behoorlijke functie wilt gunnen, komt er weer een gezin bij dat een menswaardig bestaan kan leiden. En we hebben dat zo nodig. Mellisa, mevrouw Santokhi, u hebt mogelijkheden genoeg om u in te zetten voor dit land. Doe dat gerust, maar laat ook wat voor een ander.

  Maisha Neus
  #STREI!


  Maak melding
 45. Voor het gemak dit stukje van Maisha gefilterd?

  “De situatie is extra bemoeilijkt door het misdadig handelen van de NDP-regering om tijdens haar laatste beleidshalfjaar mensen (veelal jongeren) in dienst te nemen met valse beloften om zo stemmen te kopen. Dit zorgt nu voor een extra financieel debacle, evenals het beloven van loonsverhogingen aan ambtenaren, goed wetende dat onze economie dit op het moment niet kan trekken.

  Strei!’s voorstellen waren gericht op het opschonen van het ambtenarenapparaat door een aantal maatregelen en deze zijn op diverse ministeries inmiddels al opgepakt. Daarnaast is het afvloeien van mensen boven de vijftig mogelijk, met een inkomen aangevuld tot hun laatstgenoten salaris. Gepensioneerden mogen hun krachten inzetten, maar dan zonder extra beloning. Zo kan er ruimte ontstaan voor middelbare ambtenaren om door te stromen naar hogere posities. En kunnen jongeren eventuele opengevallen posten invullen.”

  Heb je effe geholpen
  No thx!


  Maak melding
 46. Meisje Maisha wil eerst iedereen boven de 50jr met pensioen sturen en vervolgens zelf ambtenaar worden. Ooh werkt het zo.
  Waarom wil iedereen in suri ambtenaar worden. Eens, er zijn te veel ouwe knarren in dienst.

  Jammer!
  Tamara, Tamara stuur ik een open “mail” naar Rutte, Trump of Merkel, ik wil ook ambtenaar worden, schijnt een luizenbaan te zijn.

  Werkt dit niet, dan vertrek ik onmiddellijk.
  50jr met pensioen lijkt mij fantastisch.


  Maak melding
 47. ” …
  Pony15 oktober 2020 At 22:22

  Para press, vraag ik mij soms ook af, dan denk ik , laat die man tog.
  … ”

  Hahaha
  En dan toch reageer je. Dus je weet niet wat je doet en waarom maar je doet iets. Typisch.
  Hahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES