zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameMevrouw Santokhi fungerend algemeen directeur van kabinet president

Mevrouw Santokhi fungerend algemeen directeur van kabinet president

-

Does Travel - naar Suriname

De echtgenote van de Surinaamse president Santokhi, Mellisa Santokhi-Seenachery, fungeert per 1 oktober als algemeen directeur van het kabinet van de president. Dat zou blijken uit een circulaire die via social media wordt gedeeld. Dit schrijven van 8 oktober jl. is afkomstig van de directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het kabinet, Adjay Moensi.

Op social media in Suriname was er eerder al veel kritiek op alle benoemingen van familieleden en vrienden door de regering. Ook over deze circulaire is er nu een levendige discussie ontstaan in diverse groepen op Facebook. Opvallend is dat de regering officieel geen bericht hierover naar buiten heeft gebracht.

Eugène van der San, gewezen directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de circulaire totaal geen waarde heeft. “Aangezien zij niet in dienst is van de overheid, kan zij niet fungeren in deze hoge functie” zegt Van der San tegen Starnieuws.

opening
Fernandes Express
BODO Party

55 REACTIES
 1. Als een man getrouwd is dnkt hij fdatde baas is, dat laat ze hem denken is goed voor zijn eigen gevoel. Maar de vrouw trekt aan de touwtjes, zo moet je dit ook zien
  Wij bepalen wat er gebeurd


  Maak melding
 2. De duivel zal de andere duivel verwelkomen. Neemt u plaats. Aan mijn rechterzijde. Ik ben rechtshandig. Wanneer de zwaai gemaakt wordt ,moet het echt vanuit mijn rechterhand gebeuren. Get behind me Satan.


  Maak melding
 3. Koos, en nog steeds kosteloos en belangeloos hé, zij wilt geen salaris, alles in belang van switi sranan en eega.
  Sinds deze regering willen alle “topexperts” zich kosteloos en belangeloos inzetten voor Sranan, alles voor landsbelang, willen geen salaris.
  Spijtig dat ik deze gasten nooit ben tegengekomen tijdens mijn werkzame leven had ik mij handen vol geld kunnen besparen.


  Maak melding
 4. Jan
  jij mag de kleur van de auto bepalen
  jij mag bepalen welke stofzuiger jullie kopen
  Je mag zelf kiezen welke kant van het bed je wil slapen
  je mag nog heel veel meer hoor
  Psst niet verder vertellen hoor dat je dit allemaal mag. ons geheimpje


  Maak melding
 5. Als president Santhoki betaalt haar in natura war voor nut heeft het om erover te discussiëren. Ik hoop het, want er zijn genoeg kader in Suriname Wanneer houdt het op met Nepotisme in Suriname!!!!


  Maak melding
 6. IK BEN EEN SANTHOKI AANHANGER maar dit is duidelijke familie aangelegenheid. Chan, u zou een eind maken aan NAMES AND FACES EN FAMILY AND FRIENDS.

  NEE, DIT KLOPT VAN GEEN KANTEN SORRY


  Maak melding
 7. Su word geregeerd door man en vrouw chan en wederhelft ze zien het als hun bedrijf als de vorige regering dit had gedaan dan stonden alle kranten bol van iedereen zou moord en brand schreeuwen nu hoor jr niemand waar blijf belford en jogi en alle anderen die zo kritisch waren op de ndp deze regering heeft geen respect daar door hadden ze zo een haast om over te nemen


  Maak melding
 8. Ik ben een santhoki fan.
  Maar ik heb hier geen goed gevoel over.

  Ze heeft al een paar bestuurs functies. Ik denk SLM, staatsolie en ze is ook adviseur van de president. En ze is lid van het hof van justitie geloof ik.

  Pres santokhi stop hier mee. Dit is genoeg. Er zijn genoeg andere vrouwen in suriname met een universiteit diploma. Met ervaring.

  Pas op dat dit je niet gaat terug bijten. Dit gaat tegen je gaan werken. En straks gaan zelfs de ( hooggeschoolde) vrouwen zich tegen je keren. Omdat ze geen kans van je krijgen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 9. Mevrouw melissa je bent geschoold en heb je een hoge opleiding, ga ik vanuit dat je goed je best gaat doen voor Suriname en en bevolking
  Ach ja over heel de wereld heb je dit soort gang van zaken, ze heeft ervaring en kan veel adviseren, ik zie geen kwaad in veel succes!! Afgelopen 10 jaar wanbeleid maar je hoort de azijn pisser niks daar+


  Maak melding
 10. waar blijft de oppositie? het volk heeft ze gekozen om hun werk te doen en weer ja weer doen ze geen moer. Wat is de taak van de oppositie? Kom niet met een lo ka, we laten ze het werk doen. dat moet inderdaad, ma je moet vragen stellen, ze het vuur aan de schenen leggen. Waarschijnlijk slapen ze weer, wat een schijtzakken
  Stelletje slaplippen die niet vooruit te branden zijn, willen alleen hun salaris en hopen dat wat sukkels hier en daar iets roepen dat het echt niet kan.

  maar ja wat kunnen zij doen; zij waren meesters hierin ze zien die balken in hun oog
  daarom blijven ze stil
  Als regeringspartij stelden ze geen moer voor, nu als oppositie hetzelfde. Losers


  Maak melding
 11. Wij waarderen het.
  Eindelijk een persoon die verdiend om deze funktie te vervullen en dat is
  Mevrouw Mellisa Santokhi .Ze beschikt over alle kwalificaties die vereist zijn.
  Eindelijk een first lady die het waard is deze titel te dragen.Een first lady waarover je niet hoeft te schamen.


  Maak melding
 12. Wat een zielige vertoon van de ndp losers hier…
  Ze hadden helemaal geen klachten toen bouta de moordenaar met zijn bende criminelen het land Suriname naar de klote stuurde en het bovendien leeg heeft geroofd.
  Ndp losers, het land wordt nu geregeerd door personen met verstand en alle nodige kwaliteiten en opleidingen.
  Je plukt niet iemand van de straat en bombadeerd hem om president of minister te zijn,nee je moet het verdiend hebben.Raken jullie de ndp losers daarom gewend aan het idee dat niet bouta jullie ex-criminele lijder aan het regeren is en verwacht daarom niet alle chaos waaraan jullie verslaafd geraakt zijn.Beginnen jullie gewend te raken aan law en orde..


  Maak melding
 13. @Pony: Dream on! Jij geloofd echt in dromen! Na een jaar in functie heeft deze Mw alle ambtelijke rechten die aan die benoeming kleven. Tevens zullen we haar tot haar door dat salaris moeten geven, ook als ze geen 1st lady meer is. Deze dame draait iedereen een rad voor ogen en de misselijkmakende gasten als jij zijn maar al te gretig dit bedrog te vergoelijken. Bovendien is het goed als je de personeelswet erbij haalt, dan zie je wat wel en niet kan. Volgens van der San kan zij al die posten die ze bekleed niet onbezoldigd bekleden. Het bedrog van deze twee gasten loopt nu de spuigaten uit en nog steeds zwijgt Mw Etnel als het graf. Je zou je af gaan vragen wat zij allemaal niet heeft gehad voor haar stilzwijgen.
  Hoeveel functies bekleed Melissa nu al buiten grondwettelijk?? Is het volk murw geslagen door de daden van deze bedriegers?? Wanneer houdt het op?? Deze bedriegende, rovende beesten!!


  Maak melding
 14. Haha, het bewijs wordt WEER geleverd. deze luisien is zoooooooo stom. Niet reageren Pony is hij niet waard. Jongen ga op een hoek staan en ga aan die luise krabben bij je bal


  Maak melding
 15. @Olivia: Ach, inhoudelijk heb jij natuurlijk niets te zeggen, simpel omdat je inhoudsloos bent. En voor wat die luiZen betreft, ik heb wel het e.e.a. aan je moeke overgehouden, maar luizen heeft de dermatoloog niet gezien!


  Maak melding
 16. Pijnlijk he, varkentje Olivia als ik even daal naar jou niveau! Overigens moet je necrofilie in je eigen omgeving zoeken, het is cultuur in je partij.


  Maak melding
 17. Overigens is het feit dat de regering er zelf niets over heeft uitgebracht zegt veel en bevestigd alles! Het zijn bedriegers die totaal geen respect voor ons hebben!


  Maak melding
 18. Ach Olivia laat hem maar, verspilde moeite, als hij zelf niet begrijpt wat Pony heeft geschreven. Toch niet zo moeilijk. Na ja, voor hem misschien wel.
  Je weet toch he he he
  haha boy, wist je niet wat het woord betekende . Eindelijk gereageerd.
  Jong jij staat aan de kant en zal daar blijven blijven kijken totdat je knieën het begeven. Daarvoor hebben je tanden in je smoelwerk het al begeven van het tandenknarsen dat je mag kijken en kijken en tandenknarsen, voor zover je nog wat stompies had in je bek natuurlijk. natuurlijk.
  Junks zoals jij hebben daar altijd last van, maar dat hoef ik je niet te vertellen zeker. Je ziet dit dagelijks bij je familie.
  Btw
  zie je die hond op het erf, vraag of je van iemand een spiegel mag lenen.
  je lijkt op je pa noh


  Maak melding
 19. De uitdagingen die het Surinaamse volk moet overwinnen om zelfbewust te worden,
  worden steeds groter. Want uitdagingen die niet overwonnen zijn blijven terug
  komen tot dat men geestelijk ontwaakt en doelbewuste keuzes maakt.

  Als dit een bewust keus is, dan moet men niet klagen maar verdragen.


  Maak melding
 20. Ik hoor nergens een functie benoemen uit de gelederen van de NPS .
  Zijn er daar echt geen capabele mensen die deze functie kunnen vervullen?
  Ik ben geen lid van een bepaalde partij, maar de leden en organisatie van de NPS moeten hun stem laten horen. Het lijkt nu alsof zij helemaal niet in de regering zitten.
  Of kijken ze apatisch toe hoe er met hun wordt omgesprongen/gesold?
  Dit was toch niet wat de kiezers beloofd is?


  Maak melding
 21. Luciën, mijn reactie is sarcastisch en is bedoeld voor Koos, die beweerde steeds hoe geweldig hij de lady vond en dat zij alles kosteloos en belangeloos doet. Daarom deze sarcasme, zal de lady nog steeds zonder salaris werken!!!!! Koos zei steeds, nepotisme is acceptabel( niet gewenst) als er geen salaris hoeft worden betaald.

  Dus niks dream on Pony


  Maak melding
 22. @Ray, ik heb veel waardering voor regering Santhoki echter het benoemen van familie en vrienden op key posities veel gaat te ver. Heeft een hoog nepotisme gehalte. Moet je niet willen. De president moet dit terugdraaien. Benoem een andere vrouw op die positie. Wellicht 1 die niet politiek actief is.


  Maak melding
 23. Mannen… Hebben jullie niet geleerd om niet met vrouwen te bekvechten. Je gaat het nooit winnen. Olivia aub geeft mij niet van langs. Ik ben weg…


  Maak melding
 24. Niks mis mee, Volgens mij was ene Peggy B. directeur van het vorige kabinet van de Pres.

  Ik heb horen fluisteren dat die filiaal manager was bij Albert Heijn….soort van Chef vakkenvullen


  Maak melding
 25. Dus Piet, omdat de ndp het deed rechtvaardig je dit besluit?
  Wel dan staat Suriname veel te wachten.

  Kijk niet naar een ander, wees zelf een goed mens.
  Ik snap maar niet waarom men zoveel wil, waarom meer en meer en meer


  Maak melding
 26. Ronald Venitiaan Was de Beste President Die Suriname Ooit Heeft Voort Gebracht.

  Een Man Met Principe Een Man Met Karakter. Een Man Met Een Duidelijke Toekomst Visie.
  Scherpe Intuitie . Een Voor Bode Van Een Leider Van Wat Suriname Voor altijd Moet Hebben.
  Jammer Te Vroeg Geboren. Maar Goed

  Venitiaan Zou zijn Vrouw Nooit Op Verschillende Posten Plaatsen.


  Maak melding
 27. Als je straks iedere dag weer vol op te eten hebt en je hebt genoeg geld, moet je nu even je mond houden en afwachten.
  Probeer een failliete zaak maaor weer winstgevend te maken.
  Een feit: Ook Surinamers kunnen kankeren en zeiken. En…., ze moeten dit, ze moeten dat.
  🙈🙈🙈🙈🙈🙉🙉🙉🙉🙉🥱🥱


  Maak melding
 28. Frank
  een ieder probeert een failliete zaak winstgevend te maken ja of minimaal op nul uit te komen want dat is reeds een winst. Winstgevend komt t.z.t. nadat alles op de rails is gezet en alle puntjes op de i en daarna het benoemen van nieuwe doelstellingen en speerpunten ter realisatie van de eerder genoemde doelstellingen.
  Zonder mensen die “kankeren en zeiken” kan je alleen maar in slaap zussen en geen vooruitgang noch verbetering aanbrengen.
  Zij die “kankeren en zeiken” houden je wakker tenzij dit “kankeren en zeiken” duidelijk gericht is om je ten gronde te richten


  Maak melding
 29. Allen,

  Wij Surinamers moeten meer geduld en vertrouwen hebben in mensen.
  Laat deze regering eerst doen wat ze beloofd hebben met wie maak niet uit als zij het maar voor elkaar krijgen.
  Geef ze een beetje tijd, denk na, wie kan alles rotzooi oplossen binnen een jaar wat anderen in 10 jaar hebben verziekt ?
  Geduld het komt goed.

  SUCCES.


  Maak melding
 30. Wat maakt het uit de arme groep volk betaald toch alles
  5 jaren zit hij wel goed en daarna maakt hem toch niet meer uit.
  Komt weer een ander vriendjes politiek die weer gouden bergen zal beloven en de volk dom proberen te houden


  Maak melding
 31. @ Bigi Sma
  “Zonder mensen die “kankeren en zeiken” kan je alleen maar in slaap zussen en geen vooruitgang noch verbetering aanbrengen.
  Zij die “kankeren en zeiken” houden je wakker tenzij dit “kankeren en zeiken” duidelijk gericht is om je ten gronde te richten”

  Dit is het hele eieren eten. Mensen zien dit niet of willen dit niet zien, terwijl het zo belangrijk is. Zij denken te vaak; als je niet voor me bent dan ben je tegen mij.


  Maak melding
 32. Wat krijgen we nou: Wonder Woman of Super Woman? Er is een mooi artikel geschreven in Suriname Herald met als titel:”Melissa Santokhi, twaalf ambachten, dertien ongelukken”. Ook al heeft iemand de geweldigste kwaliteiten, hij/zij is eenmaal mens van vlees en bloed, dus moeten we onze grenzen kennen. Trouwens, een dag heeft slechts 24 uren. Hoe denkt ze dat alles te kunnen bolwerken en A-kwaliteit te leveren? Moet ik dit onder ‘multi-tasking’ gooien? Ook dat heeft zijn grenzen.


  Maak melding
 33. Als ze pro deo de President haar man wil ondersteunen heb ik daar geen moeite mee. Van der San was ook niet je van het en verdiende een dikke boterham met zijn kort lontje. Mensen denk na Suriname zit in een crisis en waar geld bespaart kan blijven why not. laat eens zien wat de winst is na 5 jaar.


  Maak melding
 34. Let niet op de familie, deze familie is goed geschoold en capabel om het land te regenen.
  De vorige familie en vrienden, hebben het land naar de_ u weet het wel_!
  Het land wordt een echte democratie.
  Maar ja, als er een storm komt, zal zeker enkele golfplaten wegwaaien.


  Maak melding
 35. Santokhi geeft zijn vrouw een presidentiele training. Klaar om hem op te volgen. Hij test haar talenten. Deze mevrouw is multitalented. Je kan haar niet met een hoedje en mooie dress donaties laten ontvangen en distribueren.

  Hillary Clinton was ook zo eentje. Opkomen voor de Amerikaanse kinderen in wetgeving en in praktijk.


  Maak melding
 36. Ric 14 oktober 2020 At 13:54
  Su word geregeerd door man en vrouw chan en wederhelft ze zien het als hun bedrijf
  ————————-

  En jullie – het volk – zijn hun kinderen. Mooi toch?


  Maak melding
 37. luci en , , droplul dit wint je niet van olivia , , jij klojo zonder ballen , , en die pony bemoeit zich er ook mee , , dat wordt een mooi trio gevecht en glenn zal fungeren als scheidsrechter , ,en pony ons madammeke , , je beledigd de First Lady , , dit zal je duur komen te staan , , pony jij bent zeker zo’n Belgische Surinaamse en je zal zeker elke dag pis gaan drinken bij mannetje pis


  Maak melding
 38. hé aorta , was het lekker homo , , en jij als ex vhp sluit zich aan bij de homo club , , kunnen jullie mooi de gay parade doen bij ocer , , mooi uitgedorst in paarse rokjes en topjes en paarse krulletjes , , jullie zullen bekijks krijgen daar , , alleen maar paarse ratten en die krijsen , we want more , we want more , we want more


  Maak melding
 39. Niet slim vd de president.
  Kan en mag niet. Ook al is het kosteloos.
  Is ze een supermens of zo. Wat voor beeld geef je hiermee aan de mensen? Als oppositie keurde je dit allemaal af en nu vallen jullie in dezelfde valkuil.
  Gelijk dit corrigeren en ook het boetekleed aandoen dat dit een foute stap is geweest.
  Mag niet en zal niet meer voorkomen. Vriendjes politiek doen we niet aan en ook al is de familie nog zo capabel, het gaat ook om de beeldvorming en geloofwaardigheid welke je uitstraalt.
  Dus regering doe wat je moet doen.


  Maak melding
 40. WAT,
  zal ik je in je kont komen neuken en neem onze madammeke mee, je bent de hele tijd al zo hitsig, je kraait de gekste dingen uit, heb je iets tegen de homo beweging, debiel.


  Maak melding
 41. Zie onderstaand als reactie op benoeming van de presidentsvrouw:

  Een andere maatregel in het program van STREI! is, om de arbeid die moet worden uitgevoerd eerlijk te verdelen over de werkzame bevolking. Dit zou inhouden dat iedereen één betaalde functie invult. Want besef goed: als je meerdere salarissen ontvangt, betekent dat automatisch dat je iemand anders het brood uit de mond steelt, want die ander kan dat salaris niet ontvangen. Er is maar een beperkte hoeveelheid geld om uit te geven, en Suriname is niet in de positie om er mee te smijten.

  STREI! vindt het asociaal als je in deze economische situatie meerdere salarissen ontvangt. Je mag werken voor je land: alle kennis is nodig. Maar als je een behoorlijk salaris verdient, met alle benefits erbij, zoals gratis telefoon en stroom, een vrije auto, reizen fu soso enzovoorts, dan hoeft daar geen tweede bij. Wat wij vragen van de burgers die echt van dit land houden: doe het met één loonzakje, en geef die andere banen aan andere burgers, die het hard nodig hebben. Dit geldt ook voor de raden van commissarissen. Bij de vorige regering waren er personen die in wel vijf raden zaten. Hebt u echt zoveel kennis dat u die overal optimaal in kunt zetten? Daarenboven wordt het moeilijk u in functie aan te spreken, want dat zal meteen als een persoonlijke aanval op de president beschouwd worden. En dat moet u niet willen.

  Belangrijker: hebt u zoveel uren in een dag dat u zich optimaal in kunt lezen en inzetten voor die functies. Want ook onbetaald werk heeft zijn beperkingen. Deze vraag zou ik ook dan aan u willen stellen, mevrouw Santokhi. Heb u echt zo veel uren in een dag dat je deze taken optimaal uit kunt voeren? Alleen rekenkundig al, is dat onmogelijk. En u bent intelligent genoeg om dat te beseffen. 100% is volledig. Om één job goed uit te kunnen voeren, heb je die 100% nodig.

  Gun andere Surinamers ook een behoorlijk leven. Houd van uw land, houd van uw medemens. Dát is solidariteit. Als u opzij kunt stappen en een andere jonge vrouw een behoorlijke functie wilt gunnen, komt er weer een gezin bij dat een menswaardig bestaan kan leiden. En we hebben dat zo nodig. Mellisa, mevrouw Santokhi, u hebt mogelijkheden genoeg om u in te zetten voor dit land. Doe dat gerust, maar laat ook wat voor een ander.

  Maisha Neus
  #STREI!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES