woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit NederlandLoting NATIO: 'Suriname treft mooie wedstrijden in Gold Cup'

Loting NATIO: ‘Suriname treft mooie wedstrijden in Gold Cup’

-

Does Travel - naar Suriname

Begin deze week vond de loting plaats voor de Concacaf Goldcup 2021, waarbij Suriname geplaatst werd in groep C. Ook Costa Rica en Jamaica zitten in die groep, waarbij de nummers 1 en 2 van de poule door gaan naar de volgende ronde. “Suriname treft mooie wedstrijden in de Gold Cup” aldus Jack Mangalie, assistent- en keeperstrainer van het Surinaamse nationale elftal tegen Waterkant.Net.

Suriname plaatste zich in november vorig jaar voor het eerst in de historie voor deze cup, door een zege van 2-1 in en tegen Nicaragua. “Hier heeft het land lang opgewacht; na een geslaagde kwalificatie was het een spannende dag maar vooral historisch. Door de COVID-19 maatregelen hebben we niet fysiek aan de loting in Miami kunnen deelnemen, maar via een zoom meeting hebben we samen met de stafleden de loting kunnen volgen. Vooralsnog spannend’ aldus Mangalie.

Samen met Dean Gorré heeft hij de voorbereiding meegemaakt in Amsterdam. Zelf hoopte Mangalie op een voetballand als Mexico in de groep. “Costa Rica en Jamaica spreken me ook goed aan. Costa Rica dat op het WK 2014 uitgeschakeld werd door Oranje is een sterke tegenstander. Jamaica ‘The Reggae Boys’ is bij ons al bekend. Beide wedstrijden worden niet makkelijk” aldus de trainer uit Almere.

“Als men kijkt naar de groei en de ontwikkelingen dan is dit een grote uitdaging voor de spelers, als team kunnen we grote resultaten behalen. We gaan de komende periode beginnen om de tegenstanders te analyseren en om zo goed mogelijk voor te bereiden. Ook vanuit Suriname is er positief gereageerd. De spelersgroep geeft aan dat het een bijzondere mooie loting is” zegt hij.

Dan is er nog het Coronavirus dat wereldwijd iedereen stevig in de greep heeft. Op dit moment zijn de geplande trainingen in Suriname uit voorzorg stopgezet. Er wordt druk gewerkt om een passende programma op te stellen.

“De Bond volgt de situatie op de voet. Wat dit precies voor de sportsector, en ons voetbal, zal betekenen weet ik nog niet. Om geen foute interpretaties of valse verwachtingen de wereld in te sturen houden we ons strak aan de COVID-19 richtlijnen. Echter voor de interland periode oktober en november zullen we alle berichten in de gaten houden” zegt de 42-jarige Almeerder.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Zoiets ???

  —–Bisseswar——-Vlijter——-Cherry
  ——-Donald——–Noa Lang——Leerdam
  Haps——Riedewald——Donk—–Klaiber
  —————————–Hahn———————–


  Maak melding
 2. Na de eerste 2 wedstrijden liggen ze er al uit. Tot nu toe hebben ze kunnen doirdat de tegenstanders alle zwakke groepen hadden.
  Al die su voetballers spelen voor zichzelf ,hopen op buitenlandse contracten.


  Maak melding
 3. @Roepia, neem van mij aan als Suriname met een Surined selectie aantreedt heeft Costa Rica loesbere. VS en Mexico is een andere verhaal. Suriname kan ver komen.


  Maak melding
 4. Coach Gorre zal goed de wedstrijden en speelstijl vd tegenstaanders volgen en weten hoe Natio tegen ze gaat spelen. Hun sterke punten uitschakelen en toeslaan op de zwakke punten van hun spel.

  Met de SuriNeds Prof spelers zal het als ze goed als Elftal van spelers en Suriprof gemengd in Natio en een team vormen wel zeker lukken.

  Het is de hopen dat de regering/SVB snel alle zaken/papierwerk, vereiste zaken van de SuriNeds voetballers in orde maakt/uitwerkt met de KNVB, Nederland, FIFA, clubs van de spelers, enz., waardoor deze jongens zonder problemen aan hun hoofd voor Natio kunnen uitkomen voor het moment dat de wedstrijden aanvangen en zij voor Natio het strijdperk betreden.


  Maak melding
 5. Jamaica blijft een sterke en lastige tegenstander. In het verleden heeft SU vaak problemen gehad met Jamaica. Jamaica is zelfs al in de WK beland, dus ze gaan hun huid duur verkopen. SU moet oppassen.


  Maak melding
 6. Sommigen hier begrijpen niks van voetbal.Kijken jullie wel eens naar de Eredivisie?Zijn jullie bekend met Europees voetbal?Ja Costa Rica is pittig,Jamaica is pittig,maar onze selectie waarvan een groot deel uit de Eredivisie en andere Europese competities zal komen,is pittiger!!!Sterker nog,we zijn vergelijkbaar en of komen zeer dicht in de buurt van Mexico en Amerika!!!Ik zeg niet dat het makkelijk word,maar sommigen van jullie moeten leren begrijpen dat het ook er om gaat welke kwaliteiten je op het veld zet!En wij hebben zwaar geschut!Zwaar geschut waar die midden Amerikanen voor vrezen!


  Maak melding
 7. Maakt niet uit tegen wie Suriname/Natio uitkomt, het land/team heeft geen enkele toernooi ervaring, is hierdoor de zwakke partij in elke poule dus alle tegenstanders zijn prachtig!

  Zet ‘m op Su, versterk jezelf nog meer, werf aggressiever en zorg dat het team toernooi ready is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES