donderdag, april 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Suriname verslaat Nicaragua en speelt Concacaf Gold Cup 2021

-

Does Travel - naar Suriname

De nationale mannenvoetbalselectie van Suriname heeft maandagavond in Managua met 2-1 gewonnen van Nicaragua. Met deze overwinning is Suriname geplaatst voor de Concacaf Gold Cup van 2021 en tegerlijketijd gepromoveerd naar de Nations League A.

De ruststand in deze wedstrijd was 1-0 in het voordeel van Suriname. De wedstrijd werd gespeeld in het Estadio Nacional de Fútbol, een voetbalstadion in de Nicaraguaanse hoofdstad Managua, dat wordt gebruikt door het nationaal voetbalelftal van dat land. De doelpunten voor Natio werden gemaakt door Ivenzo Comvalius en kersvers international Nigel Hasselbaink droeg met zijn eerste doelpunt bij aan het historische succes.

St. Vincent & the Grenadines stond tot maandagmiddag nog in groep D op de 1e plaats met 11 punten uit 6 gespeelde wedstrijden. Zij bleven steken op 11 punten nadat zij zich in hun laatste wedstrijd verslikt hadden tegen Dominica. Suriname stond voor haar laatste wedstrijd tegen Nicaragua op de 2e plaats met 10 punten uit 5 wedstrijden. Natio had slechts een gelijkspel nodig om de 1e plaats op te eisen vanwege een betere doelsaldo.

De highlights:

De Surinamers lieten maandagavond niets aan een toeval over en wonnen ook van Nicaragua. In de tweede helft liep Suriname in de 53e minuut uit naar 2-0 door een doelpunt van Nigel Hasselbaink. Nicaragua scoorde de aansluitende treffer in de 60e minuut. Natio controleerde de rest van het spel keurig en stelde de winst veilig. Door de overwinning heeft Suriname de 1e plaats in groep D opgeëist met 13 punten uit 6 gespeelde wedstrijden.

De tien landen die zich al geplaatst hebben voor de Gold Cup van 2021 zijn titelverdediger Mexico, de Verenigde Staten, Canada, Jamaica, Costa Rica, Honduras, El Salvador, Grenada, Curaçao en Martinique.