Loting Concacaf Gold Cup maandag historisch moment voor Suriname

4
NATIO warm onthaald op luchthaven van Suriname
Archieffoto - Natio Suriname | Het Surinaamse elftal

Aanstaande maandag 28 september is een historische dag voor Suriname. Dan vindt namelijk de loting plaats van de Concacaf Gold Cup in Miami (Verenigde Staten). Bij de loting worden de deelnemende landen verdeeld over vier potten en van daaruit geloot in vier groepen. Suriname zit in pot 3 (zie plaatje onder).

Voor de indeling van de potten is gekeken naar de FIFA-ranking van augustus 2020. Van de vier landen uit pot 1 werd vooraf bepaald in welke groep zij terecht zouden komen. Pot 4 bestaat uit de drie landen van de voorronde en het uitgenodigde land Qatar. De drie landen uit de voorronde zijn op het moment van de loting nog niet duidelijk, omdat die kwalificatiewedstrijden nog gespeeld moesten worden.

De Concacaf Gold Cup 2021 is de zestiende editie van de Concacaf Gold Cup, het voetbalkampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben. Het aantal landen dat meedoet is zestien. Suriname plaatste zich in november vorig jaar voor het eerst in de historie voor deze cup, door een zege van 2-1 in en tegen Nicaragua

De voorrondes worden gespeeld van 2 juli tot 6 juli, de groepsfase begint op 10 juli en de Concacaf Gold Cup Finale 2021 wordt gespeeld op 1 augustus volgend jaar.

4 REACTIES

 1. Laat ze alvast aan hun conditie gaan werken en hun mentaliteit. De dood of de gladiolen. Alleen de overwinning telt.

  Wat tactiek, strategie, samenspel, samenverdediging, totaal voetbal betreft zijn ze in handen van goede begeleiders, coach, verzorgers enz.

  Ook de Suri/neds – profvoetballers is een goede aanvulling.

  De Surinaamse voetballiefhebbers staan achter Natio of Team Suriname.

  Ik heb er vertrouwen in.

  Samen Werken, Samen Sterker, alleen de 1 ste plaats telt, Kampioenen, Kampioenen, Kampioenen!

  Oefenen van de spelpatronen, goede corners, voor de luchtmacht die goals maken, vrije trapspecialisten die direct doelpunten maken of de luchtmacht aan het werk zet die het met succes afrond, snelheid, als team aanvallen, en als team verdedigen als bloedhonden op je tegenstanders, in en rondom het strafschop van de tegenstanders de verdedigers omspelen en de bal keihard het doel in trappen.

  Het gaat om winnen en niets anders vanaf het eerste fluitsignaal tot het laatste is het we gaan voor de overwinning. Het Surinaamse spel moet dominant zijn. Suriname moet de toon zetten.

  Vertrouwen op eigen kunnen.

  Zij die gaan sterven voor volk en vaderland groeten u.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.