Vrijdag protestactie op Onafhankelijkheidsplein tegen forse verhoging brandstofprijzen

82
VIDEO: Grote opkomst bij protest tegen NDP-regering in Suriname

Vrijdag 25 september zal er geprotesteerd worden op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname tegen de forse verhoging van de brandstofprijzen dinsdagochtend. Trekker van de actie is activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet.

De activist schrijft in zijn oproep op Facebook: Zakka benzine!! Of Joe sref kang zakka !!! Kom met je daf je pannen en potten !! We zijn bereid te helpen om Suriname op te bouwen maar we gaan ons zelf niet uithongeren voor mensen die vry lopen terwijl hun hebben gestolen !!!

Het is nog niet bekend als Biervliet een vergunning voor de protestactie heeft aangevraagd bij het commissariaat van Paramaribo-Noordoost. Ex-districtscommissaris Mike Nerkust zei tijdens zijn bewind dat voor het verkrijgen van een vergunning eerst toestemming nodig is van het kabinet van de president. Dit omdat het Onafhankelijkheidsplein onder het kabinet valt.


82 REACTIES

 1. Stephano ‘Pakittow’ Biervliet als je ballen hebt ga je demonstreren bij OCER. De huidige regering doet er alles aan om de economie op de rails te krijgen. Je bent de boel aan het frustreren. Iedereen gaat offers moete brengen. De regering moet niet toegeven aan deze beroepsdemonstrant.

  Brandstof verhoging gaat door. Pak desnoods maar de fiets. Surinamers kunnen toch geen auto rijden. Is veiliger voor ze.


  Maak melding

 2. PAKITOU MOET GAAN PROTESTEREN AAN DE LEONSBERG BIJ HUIZE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MEERVOUDIGE MOORDENAAR.

  MISSCHIEN IS DE PARTNER IN CRIME HOEFDRAAD DAAR TE BESPEUREN.


  Maak melding

 3. Koos, helemaal gelijk. Elkedag een auto over de kop. Fietsen is gezonder, de meeste zijn al overgewicht. En ja per gezin hebben ze 3 a 4 auto’s . Dat kunnen ze wel betalen maar voor de benzine niet. Nooit gezien dat ze a h demonstreren zijn dat een auto duur is. Rare volk


  Maak melding

 4. Deze protestactie heeft mijn goedkeuring omdat deze direct gericht is tegen de fascistische dictator Bouterse en zijn paarse ellendelingen die Suriname heeft leeggeroofd. Let er op dat deze protestactie NIET is gericht tegen de huidige regering.


  Maak melding

 5. Vraag aan Pakitow en alle andere wijsneusen:Hoe zou jij het oplossen.
  Pakitow zou (denk ik) zeggen gestolen geld halen bij vorige regering.
  Vraag aan Pakitow ;Hoe zou je het doen, en hoe snel?
  want…..ondertussen moet er elke maand een gat van 300 miljoen srd gedicht worden.
  dus zeg het maarmeneer pakitow


  Maak melding

 6. @Ric 22 september 2020 At 17:21
  Dit was te verwachten de beste stuurman stond aan wal en nu moeten ze het doen en kijk wat voor puin ze van maken en maar schruwen de vorige regering jij ben nu aan de macht vorige regering is een gepasserstaion nu zie je dat het niet zo makkelijk is dit is waneer je sabi so speelt en maar schruwen geef deze regering de tijd nu gaan ze ook lenen de lening plafond woord verhoog chan je heb geen ballen mi boi

  Boi no kong lul met je lulverhaal hoor. Hoe lang zit de regering Santokhi – Brunswijk nu ? Denk je echt dat de huidige regering in staat is om de puinhoop van 10 jaar Paars roverij en plunderingen na 2 maanden op te lossen ?
  En je mond ongelooflijk dom zijn om het verschil tussen de vorige en de huidige regering niet in te zien. Landen als Frankrijk, USA, Nederland, Engeland, Brazilië, Canada en India staan klaar om Suriname NU te hulp te komen. Was dit ook zo onder de fascist Bouterse ? Ga je diep schamen you koe you !


  Maak melding

 7. Hier was ik al bang voor. De theoretische oplossingen gaan niet helpen op deze manier, te weinig doordachte plannen met ministers zonder politieke antenne naar de samenleving toe.
  Het lijkt alsof de mensen worden afgestraft voor de misdaden van de vorige regering, niet het volk heeft voor ellende gezorgd, gestolen, neen het zijn de politici, die moet je hard aanpakken. En de regering moet ophouden steeds te zeggen dat zij geen andere keus heeft, if joe no mang doe a wroko joe moesoe zakka.

  Waar blijf de anti corruptie wet uitvoering, wanneer worden mensen opgepakt, waar blijf de pluk ze kaal wet.

  Het leven wordt steeds duurder,
  olie prijs omhoog,
  valuta koers omhoog,
  salaris en spaargeld in waarde gekelderd/gehalveerd,
  busprijs omhoog,
  geen geld kunnen pinnen, geen vreemde valuta te krijgen, banken komen met strengere voorwaarden,
  ministeries stoppen ineens met betalingen doen niet meer aan hun verplichtingen,
  mensen worden gecriminaliseerd,
  subsidies stop gezet,
  de regering houdt niet voldoende rekening met de effecten van haar beleid, en wij zitten nog eens met de ellende van COVID-19,
  velen hebben weinig of geen inkomen,
  velen zitten thuis, hebben geen werk,
  vele kunnen hun hypotheek niet meer aflossen,
  huizen worden geveild.
  en de echte daders, veroorzakers van deze ellende lopen nog vrij rond.


  Maak melding

 8. Koos 22 september 2020 At 17:10
  Brandstof verhoging gaat door. Pak desnoods maar de fiets. Surinamers kunnen toch geen auto rijden. Is veiliger voor ze.
  ==============

  Typisch Nederlands gedacht. Maar fietsen hier is in veel opzichten niet te doen. De afstanden zijn vaak enorm. Je zult maar elke dag op Zanderij moeten werken of bij Berg en Dal. Maar ook in de regentijd zijn veel straten onbegaanbaar als je wil fietsen. Natuurlijk is fietsen soms perfect. Maar dan moeten de omstandigheden er ook naar zijn en dat is nu niet de realiteit.


  Maak melding

 9. De riem zal nog strakker getrokken moeten worden door de Surinamers. Jullie moesten toen ddb en paarse criminelen aan de macht was op straat komen. Waar was je toen? Waar was je toen er oproepen waren om de komen demonstreren tegen de foute verlepte lila bende van ddb?

  Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi heeft geen toverstok om het leven van de Surinamers om te toveren in het tweede Dubai.

  ddb heeft door crimineelbeleid, zelfverrijking een grote puinhoop van Suriname gemaakt sinds 25 februari 1980. Telkens als de paarse kakkerlakken hem aan de touwtjes liet trekken heeft hij dat gedaan. Ja toch? Vertel je politie en justitie en politie waar boefdraad is of willen jullie mij vertellen dat jullie het niet weten. Iemand/mensen zal/zullen het toch moeten weten waar hij zich schuil houdt. Wie houdt wie voor de gek? Waarom gaan jullie niet naar Leonsberg gaan gaan jullie het huis van wanted niet leefroven? Dat laat zien dat u lef heeft.

  Denken jullie verlepte lila oproerkraaiers/verlepte paarse tuchthuisboeven dat als hij weer op de stoel komt zitten hij het beter gaat doen dan wat hij in vorige perioden heeft gedaan? Geeft u het antwoord. Voor jouw een vraag, voor mij een weet.

  Gaan jullie je leven maar weer onder de loep nemen, inventariseren en een plan maken om het hoofd boven water te houden. Als jullie dat allemaal doen, zie wat dat al oplevert voor Suriname. Laat zien hoe jij je uit deze crisis redt, dan ben je een man/vrouw met ……haar.

  Denkt u dat als u in een rivier valt en u uw zelf aan uw eigen hoofdhaar omhoog trekt, u met die methode het zal overleven?
  Moni no dé! A moni dé na ddb en wanted en gang. Daar moet u het gaan halen.

  Samen werken, samen sterker, ook internationaal.
  Dat is de enige manier waarop wij gezamenlijk zullen moeten werken om uit de crisis te komen.


  Maak melding

 10. Laat praters maar praten. Wat een heldhaftigheid ineens. Wellicht moeten wij Pakitow even laten uitleggen hoe Suriname morgen uit de ellende kan zijn en hoe het land verder ontwikkeld kan worden. Schoenmaker Pakitow, hou je bij jouw leest en als jij een idee hebt hoe het anders, minder ingrijpend kan om het land op te bouwen zou ik het je aanraden dit te doen. In het Engels wordt gezegd “You are barking against the wrong tree”. Had je eerder en feller moeten doen en wel jaren geleden. Help liever meedenken hoe Su weer te laten herstellen van 10 jaren ongekend misbruik. Als je dat niet kan raad ik je aan je lekker met jouw eigen handeltje bezig te houden.


  Maak melding

 11. Nu pas?! Na tien jaar?! Wanneer het kalf verdronken is.

  Hou maar op. Dat de broekriemen strakker moeten is al voor gewaarschuwd. In dit geval kun je de schuld volledig bij de vorige regering leggen.


  Maak melding

 12. Het probleem is niet de maatregelen die nu genomen moeten worden, maar slechts het gevolg van wat zich eerder heeft voorgedaan en dat is 10 jaren NDP(nationale dieven partij). ja, in kleine letters want het zijn ondingen. Bouva, Parmisser, Boefie, Abrahams en nog de vele andere onverlaten zoals het bejaarde trio beleidsadviseurs welke ik laatst zag.
  Een ding hebben heeft de nationale dieven partij en aanhang gemeen en dat is het ontbreken van enig empathisch vermogen. Ze hebben geen enkele gevoel van schaamte. De oplichter, mister naschoolse opvang, Bouva en de handtastelijke Parmisser. Als iemand mij ooit had verteld dat het surinamers zijn, zou ik het niet geloven, maar ik heb deze ondingen in levende lijve gezien. Bij aanvang van de eerste zitting van de dievenpartij in 2010 vertelde iemand mij in alle euforie, dat “a man dis(bouva) o jepi unu nanga Chan”. Ik vroeg mij toen in alle gemoede af “ma suma o jep unu nanga na man dis dan, bika a man dis sor wan fufurman. Had er toen al een slecht gevoel bij en het is bewaarheid geworden. Bouva na fufurman en niet hij alleen. Zijn hele partij na soso lasi. Je vraagt jezelf af hoe iemand 10 jaren aan de macht is geweest en dat jouw grootste verdienste oplichting/ diefstal is.


  Maak melding

 13. Sampa 22 september 2020 At 18:10
  Ze zeggen, ndp heeft zoveel gestolen etc.de boel. Maar het volk ging nooit pinaren zoals nu. Beter komt onze volkspresident terug.

  O neen ? Man, je moet een ongelooflijke plaat voor je hoofd hebben of het kan ook zo zijn dat jij een racist bent die het nog steeds niet verkroppen kan dat een Hindoestaan SAMEN met de Marron de regering vormt.
  Het volk is bestolen van zijn spaargelden en nog kom jij beweren dat het volk niet pienaarde?
  Zometeen beweer jij dat de slavernij hartstikke meeviel en dat je naar die tijd hunkert 🙂


  Maak melding

 14. Aan een ieder en Pakitow in het bijzonder

  Wat zouden jullie aan maatregelen treffen om Suriname weer gezond te maken en dat de maandelijkse lasten van de overheid o.a. de betaling aan ambtenaren en leveranciers en adviseurs en alle andere opdrachtnemers?

  Niet komen met een lulverhaal als
  Haal het geld bij de boeven die deel uit maakten van de vorige regering.
  Vraag
  Hoe zouden jullie dat doen?

  Makkelijk lullen op afstand
  Maar moeilijk om zelf uit te voeren

  Met deze verhoging betalen diegene die het meeste gebruik maakt van de auto’s en openbaar vervoer en busvervoer.

  Degene die de fiets en of loopt gebruikt betaald geen cent aan deze verhoging.
  Sranang mangs willen de auto tot naast hun zitstoel parkeren
  Te lui om te lopen dus alles met de auto die een aanslag pleegt op hun inkomen


  Maak melding

 15. @Pony,

  =================================
  Waar blijf de anti corruptie wet uitvoering, wanneer worden mensen opgepakt, waar blijf de pluk ze kaal wet.
  =================================

  Ik zie dat je heel slecht leest.

  Alle mensen die kunnen lezen weten dat pres Chan een paar weken geleden een commissie heeft in gesteld. Om te onderzoeken wat er allemaal nodig is om de anti-corruptie wet in te stellen.

  De commissie heeft zes maanden de tijd gekregen om met hun verslag en adviezen te komen.

  Dan word het in het parlement besproken. En daarna aangenomen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 16. Pakitow is toe aan vakantie. Hij heeft teveel aandacht gehad.
  Zo zie je maar het is goed en begrijpelijk dat PRO en Strei heel weinig stemmen heeft gehad.
  Pakitow moet eerst gaan kijken naar de presidentskandidaat van PRO, mevr. Nibte.

  Opvallend is dat Pakitow niet meer de kant kiest van constructie maar juist om elke trilling kiest voor staken. Pakitow wilt gewoon even weer wat aandacht. Van regeren heeft hij en niemand van PRO nog geen kaas gegeten. Ik begin me af te vragen wat Pakitow gestudeerd heeft.

  Slim-Suriname heeft een goede keuze gemaakt. Wij moeten doorzetten en ons niet laten afleiden. Ik heb gewaarschuwd voor turbulentie na afkondiging van de maatregelen. Maar besef dat het tijdelijk is en hou rekening met een “springplank-effect”.

  Beste Pakitow,
  Wat wil je met staken bereiken ?
  Snap je niet dat de prijzen en de koers niet middels een wet tot stand komen ?
  De hele Surinaamse economie is ontwricht en moet weer in balans worden gebracht.
  Het wordt nu tijd dat je je verstand gaat gebruiken.
  Heb geduld en werk mee !
  Rome en Parijs zijn niet op een dag gebouwd.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 17. Niemand weet waar boefie is. Waar is boefie? Is er niet een Surinamer die het weet? Zijn er geen Surinamers die het niet weten? Gelooft u dat? Wie houdt wie voor de gek?

  Als geen enkele Surinamer weet waar boefie is, vraagt u het dan aan Interpol. Nog mooier CIA.
  Die laten vinden hem binnen enkele uren.

  Als de Surinaamse Overheid hem wilt vinden zullen ze justitie en politie in Suriname hun werk moeten laten doen en ook internationaal om zijn opsporing moeten vragen.


  Maak melding

 18. @Pony & Robles

  Helemaal eens snel plukse implementeren.

  Ben bang dat ze bij justitie traag zullen zijn onder de noemer zorgvuldigheid en gebrek aan kennis en attitude.

  Wie gaat Abrahams of Boerenveen of Graanoost of Baas uitknijpen. Ik heb 2 van deze heren ontmoet en ben niet bang aangelegd maar als hun beveiliging, als je aanbelt, achter je aan de andere kant van de straat zit met een AK47 naast hun stoel weet je wel dat je bij een link iemand een afspraak hebt.

  Deze devaluatie was niet te voorkomen en al voor veel kosten feitelijk verwerkt in de economie omdat iedereen wel tegen straatkoers moest in kopen. Alleen olie en medische zaken krijgen nu ook last van de echte koers.

  Het zal van de mensen aanpassingen vragen.

  Je gaat niet meer met de auto je pakketen op halen bij Bordo. Ik zag een ludieke foto. Een file in de straat bij Bordo toen hij pakketen uit ging delen.

  Er zijn oplossingsmodellen voor hogere brandstof prijzen:
  1>> Ga wat minder en wat slimmer rijden.
  2>> Ga samen in plaats van alleen.
  3>> Werkgevers organiseer vervoer voor werknemers. Als je als gewone werknemer zelf naar Berg en dal of Pengel rijdt heb je het niet slecht. Neem een paar collega’s mee.

  Hoge prijzen leiden in een normale economie tot creatieve destructie.

  Mensen zullen moeten gaan na denken en vooral over hoe dit kon ontstaan


  Maak melding

 19. Veel mensen waaronder ikzelf zouden graag willen fietsen maar de smalle straten n verkeerscriminaliteit laten ht niet toe. Door de smalle straten wordt n fietser gewoon weggedrukt vn d weg n dan nog die snelheidsduivels die je omver rijden n de benen nemen.
  De auto wordt noodgedwongen veiliger beschouwd.


  Maak melding

 20. Hij wil het proces niet frustreren maar het kan toch weer niet zo zijn dat
  de goede bevolking weer moet lijden voor de puinhopen van de vorige regering.

  Sinds de onafhankelijkheid worstelen Surinamers met de op een volgende
  regeringen.
  Alleen maar voordelen voor hun, familieleden en vrienden.

  Anderen (slimme politici blijven in het machtscentrum) blijven een luxe leven leiden terwijl het overgrote deel arm is en arm blijft.
  Mensen vooral ouderen snakken naar een beetje verlichting.
  Mijn vader en moeder hebben beiden 40 tot 45 gewerkt en toch zijn ze nu afhankelijk van
  hun kinderen in NL en VS om een normaal leven te leiden.
  Gelukkig maar!

  En dan komt men steeds zeggen offers brengen/broekriem strak trekken.

  Politici en hun vrienden, rijke mensen trekken zich hier niets van aan.
  Ook deze huidige regering gaat het niet lukken, Suriname is berooid/bankroet.
  Ze hebben allemaal schuld dat wij vandaag de dag in armoede moeten leven.

  Hopelijk heb je succes met je actie Pakitow.


  Maak melding

 21. Begin al die adviseurs ,die op de ministeries abominabele toelages krijgen , te ontslaan. Kijk maar naar de namen op de lijst..Begin al de toelages voor de exministers etc stop te zetten. Begin de gestolen rijkdommen direct in beslag te nemen…evenals alle dienstautos en beveiliging van zg extoppers. Als je dit soort zaken direct begint aan te pakken en later de grote corruptie zaken onderzoekt, heb je al heel veel bespaard. De schuldigen moet je aanpakken. Niet het verarmd surinaams volk. Want dat verdient het volk niet. Pak die paarse criminele boevenbende aan. Als 1e bouterse.


  Maak melding

 22. K vraag mij in gemoede af waarom men geen invulling geeft aan de belofte die keer op keer gedaan is tijdens de verkiezingscampagne om de gestolen n geroofde middelen terug te halen.
  ZET WAT SPOED erachter man om ht volk tevreden te stellen n rustig te houden.
  OF HEEFT HET IETS TE MAKEN MET DE DUISTERE AFSPRAKEN DIE IN het holst van de nacht zijn gamaakt bij die kaolo stront?


  Maak melding

 23. Pakitow beseft niet dat hij nu de paarse ploerten voer geeft en weer sterker maakt.

  Surinamers moeten realistisch leren zijn. Daarom is het goed dat de regering alle feiten deelt met het volk. Maar veel Surinamers willen deze waarheid niet onder ogen zien omdat zij zelf hebben bijgedragen aan deze ellende !
  Venetiaan had Suriname nog gewaarschuwd, maar toch heeft men weer NDP gestemd. Terwijl zij wisten dat de NDP een criminele bende is. Surinamers hadden gekozen voor Dubai. Tek dja.
  En dan nu geef je de schuld aan de helpende hand ?

  In 2016 / 2017 moest het volk de NDP al hadden afgezet. Sindsdien roep ik al dat elke dag dat de NDP aanblijft de schade en de schande groter wordt. Sindsdien riep ik al dat de administratie van de NDP een grote puinhoop is. Nu komt al het bewijs naar boven en dan heeft men niet het lef om het in te zien.

  Beste landgenoten,
  Stop met klagen, dit zijn de gevolgen van 10 jaar NDP. Wij kunnen maar 1 ding doen en dat is de regering Santokhi de tijd en de ruimte geven om de puinhopen op te ruimen en te werken aan herstel.
  Beste mensen ik kan jullie een ding zeggen Suriname heeft op dit moment geen betere keus.
  Het is meewerken of verzuipen !

  Justitia Pietas Fides.
  Wi mus set a kondre bun. Krakti !


  Maak melding

 24. Bigi sma 22 september 2020 At 18:47
  Degene die de fiets en of loopt gebruikt betaald geen cent aan deze verhoging.
  ===========

  Dat is niet waar. Verhoging van de brandstofprijs gaat vanzelf verhoging van producten en diensten betekenen. Dus ook de mensen die lopen of fietsen gaan het merken in de winkel.


  Maak melding

 25. waterkant.net/suriname/2020/09/20/projecten-waren-naar-schijn-af-voor-de-verkiezingen/

  Herhaald verzoek aan robles,
  Oh voor je het vergeet, kan je ook een opsomming geven van commissarissen ed van de afgelopen TIEN jaar
  Hetgeen je schrijft is natuurlijk zo fout als maar kan en zo stom als maar kan
  Maar om geloofwaardig over te komen zou je ook de andere zijde moeten belichten, Nietwaar??
  kijk daar blijf jij en jij niet alleen, maar ALLE zgn, neutralen. weg van
  Hoe geloofwaardig ben je dan?


  Maak melding

 26. Herhaald verzoek aan robles,
  Oh voor je het vergeet, kan je ook een opsomming geven van commissarissen ed van de afgelopen TIEN jaar
  Hetgeen je schrijft is natuurlijk zo fout als maar kan en zo stom als maar kan
  Maar om geloofwaardig over te komen zou je ook de andere zijde moeten belichten, Nietwaar??
  kijk daar blijf jij en jij niet alleen, maar ALLE zgn, neutralen. weg van
  Hoe geloofwaardig ben je dan?


  Maak melding

 27. Ik ben niet tegen verhogingen en maatregelen. Maar wel naar draagkracht en redelijkheid.

  Het snel traceren en terugbrengen van alle oneigenlijk verkregen middelen, in binnen en buitenland, die de staat toebehoren, zal het volk ook meer mee laten werken.

  Want nu lijkt het erop dat het volk het gelach moet betalen voor wanbeleid van figuren die vrolijk en breedlachend vrij rondlopen op straat…


  Maak melding

 28. Men vergeet dat er tijdens de vorige regering WEL mensen de straat op zijn gegaan en hebben geprotesteerd. Wat gebeurde er toen? Check die beelden eff weer van de hardhandige behandeling van de agenten met bivak tegen bepaalde protestanten.

  En hoe vaak werden toen vergunningen vertraagd of niet verleend. Het is echt niet zo dat men de afgelopen 10 jaren maar stil heeft gezeten en niet protesteerde tegen de misstanden van de vorige regering. Laten we elkaar niet voor de gek houden en daarvoor uitmaken…


  Maak melding

 29. Als.men zo graag wil gaan protesteren tegen de hoge brandstof prijzen ( wat ik geheel begrijp)
  Waarom dan bij de onaafhankenlijksplein ?
  Waarom niet voor het huis van die Gore landverrader die voor dit alles schuldig is . Iedereens aandacht is gericht op de nieuwe regering die In / haar best doet om rotzooi op te ruimen die dat hoerekind heeft achter gelaten .

  Heb het lef en ga rondom zijn huis protesteren zodat die flikker homo ook gaat voelen dat het warm onder zijn voeten word .
  Nu lacht hij jullie allemaal uit hoe jullie als honden teg n elkaar keren .
  En hij staat aan de zijkant te jullie allemaal uit te lachen .

  Dus hou die protest rondom zijn huis , omsingel die land verrader.
  Sloop zijn huis , waar hij geld tussen de muren heeft gemetseld .


  Maak melding

 30. Beste Pakitow mi mang,

  Als jij je ervan bewust bent in wat voor een drap Suriname momenteel zit en wat er allemaal nodig is om uit deze drijfmodder te klauteren, heeft protesteren momenteel totaal geen nut.
  Als jij aandacht wilt of nodig hebt, zoek het dan anders, want hiermee breng je geen boodschap en verander je de situatie in Su niet, integendeel kan het verslechteren. Brandstof is van essentieel belang, maar geen 1ste levens behoefte. Heel belangrijk, neem de covid maatregelen in acht en het beste is om niet zoveel mensen bij elkaar te halen. Het gevaar kan een 2de golf zijn die veel dodelijker en zelfs op ons economie gaan spelen.

  Neem je tijd en kijk in de spiegel, vraag je zelf, hoe zou ik de crisis momenteel moeten herstellen, hoeveel tijd heb ik hiervoor nodig, kan ik het alleen of heb ik iedereen hiervoor nodig en ga ik hiervoor offers moeten brengen. Je bent nog piepjong, neem de juiste beslissing, want als het mis gaat heeft het invloed op je verdere politieke carrière.

  SPEEL NIET MET TROTS, DOE MET VERSTAND!!! SUCCES!!!


  Maak melding

 31. Nee Sikandar.

  Niet oproepen om iemands huis te slopen. Het moet allemaal op een correcte manier gaan. Anders gaan de mensen die opstoken en willen dat er chaos en anarchie onstaat in het land juist blij zijn met zulke toestanden.

  Als men wil protesteren ja, maar geen gekke dingen doen. Anders ben je niet beter dan de bad guys en je geeft ze dan juist voer om meer op te stoken.


  Maak melding

 32. @Luciën Karwafodi 22 september 2020 At 20:49

  Luciën Karwafodi nah a njang sa oeng beng njang ala deng foefoer jari, nah a ka dati weh tek now. Mah no fergieti, a ka sa weh njang now, na a loesbere sa joe auw tek laterz. Iffoe joe beng da mi fesi now, da mi beng haar mi tee, spooit skietie na ie tapoe, tap joe mofo plak plak.
  Mi boh klap tap joe fesi so langa joe ala two ai noh fadong ka grong, da meh puf injoe noso.
  Eff dati noh sar gi joe, da meh mek joe kauw tap mie bal so langa ala joe tiefie noh fadong ka grong, da meh klap joe nanga mi tee so langa deng aai foe joe no opo baka.

  Tak amen tak amen, wantie na bless meh bless joe now now.


  Maak melding

 33. Mensen die vrijdag gaan protesteren moeten zich doodschamen. 10 jaar hebben jullie Bouterse zijn gang laten gaan. Onder zijn supervisie is het land naar de verdommenis geholpen. Waar waren jullie toen ? In die 10 jaar hebben jullie nauwelijks iets van jullie laten horen. De nieuwe regering kan niet anders dan de govermentake op brandstof verhogen. De zwakkeren zullen gecompenseerd worden. Helaas kan niet iedereen gepamperd worden. Uberhaupt is met covid een protest niet aan te bevelen.


  Maak melding

 34. 4,5 miljard$us schuld is geen kattenpis. De staat SURINAME zal offers moeten brengen, door dit soort maatregelen te treffen. Werk inkomen belastingen,inkrimpen ambtenaren enz enz. Dit is maar het begin. Suriname is geen verzorgende staat.
  Wij hebben geen keus en zullen links dan wel rechtsom grote offers moeten brengen. Het kan niet anders als wij het later????? Beter willen hebben in dit land.
  Grof geuit, njang na fesi, kaka na baka.
  We hadden zogenaamde voorspoed en nu blijkt dat wij al verdronken waren.
  Wij kunnen de ogen niet sluiten en op dezelfde voet verder gaan en maar lenen en blijven lenen.
  Hier is het eindpunt van onverantwoord beleid.
  Alles zal de komende jaren tegen zitten en daarna komt het oogsten.
  Wij komen slechts door nu grote offers te brengen.
  Het is planten en daarna oogsten. Suriname heeft geen basis om ongestoord zo door te gaan.
  Betogingen om verhogingen is nu zinloos. We zijn letterlijk failliet.
  Wat wil jij pakito dat de schuldeisers doen? Het land innemen? Suriname is hen 4 5 miljard us$ verschuldigd. Maar wij gaan demonstreren voor brandstof verlaging/verhoging. Steaks voor brood, geen werk,geen huis, geen schoen, geen…. Er is werk aan de winkel, winti wai, lanti moes pai kaba.
  Demonstreren nu heeft geen zin,ook gij Brutus is debiet aan dit geheel waarin wij nu verkeren. PAPKITO NIET LULLEN MAAR PIETSEN. LAAT JE HANDEN WAPPEREN. WERJEN KRENG.


  Maak melding

 35. Passant, ik heb geen van de leiders van deze coalitie partijen gezien tijdens de demonstraties tegen Bouterse, waar waren ze, ze waren bezig met hun eigen partij belang.
  Zij hebben ons toen in de steek gelaten, niemand durfde mee te lopen, geen enkel partij oproep om mee te doen is gedaan. Dus kom niet met zo’n lul verhaal aanzetten.
  Zij Lieten ons het vuile werk doen, het enige wat Chan deed, was brieven schrijven aan buitenlandse instanties om de regering bouterse dwars te zitten.
  Heb je last van je korte geheugen. Als Chan, Greg, Paul Ronnie de moed hadden opgebracht, samen naast en met het volk tegen Bouterse, dan was hij eerder verdreven. Maar nee, het zijn bange schijters.


  Maak melding

 36. @ Rome 22 september 2020 At 19:21

  “Hij wil het proces niet frustreren maar het kan toch weer niet zo zijn dat
  de goede bevolking weer moet lijden voor de puinhopen van de vorige regering.”

  Helaas zit het volk vaak in de troep die hun gekozen leiders veroorzaken. Het land was gewaarschuwd in 2015. Iedereen kon weten dat de verkiezingen gekocht werden met niet duurzaam gefinancierde beloften en verstopte betalingsachterstanden.

  Een land krijgt de regering die het verdiend.
  Nu ook alleen kan men niet met een toverstokje veranderen van wat er in 10 jaar vernietigd is.


  Maak melding

 37. Aan een ieder die wilt dat de prijzen en de koers niet meer stijgen,
  Ten eerste;
  jullie weten wie die verantwoordelijken zijn en waar zij wonen. Ga daar verhaal halen ! Ga opzoek naar Hoefdraad en sleur hem naar de PG.
  Ten tweede;
  een deel van het geroofde kapitaal is middels lonen, beloningen, aanschaf onnodig materiaal, etc verdeeld en verdampt. Een ander veel groter deel is middels GEHEIME routes het land uitgesmokkeld / witgewassen. Dit achterhalen kost HEEL VEEL TIJD en internationale samenwerking. Wij kunnen hier niet op wachten want intussen gaat het gewone leven en de kosten gewoon door met een extra zorg de COVID !
  Dus werk mee aan de oplossing ! En maak het probleem niet groter.

  Ik ben erg telleurgesteld in Pakitow en bepaalde journalisten, zij weten in wat voor toestand het land verkeert en zij zien ook dat de regering Santokhi 24/7 bezig is met het land draaiende te houden en intussen de problemen aan te pakken maar toch moeten zij perse publieksgeil zijn, aandacht trekken en olie op het vuur gooien.
  Zij willen perse vallen over een paar enkele benoemingen die sowieso beter zijn dan alle benoemingen die Bouterse en Adhin hadden gedaan.
  Zij willen perse niet zien wat deze regering olv Santokhi allemaal al heeft gerealiseerd in maar 2 maanden tijd.

  Hoeveel hou je dan van je land ?
  Suriname eerst ? Betekent niet dat je je moet gedragen als een verwende kleuter dat perse direk direk ala minut een lolypop wilt hebben.

   “Ask not what your country can do for you,
  ask what you can do for your country”.

  Wi mu seti kondre bun. Krakti !


  Maak melding

 38. De brandstofprijs kan wel weer omlaag met een NDP-belasting. Iedere NDP aanhanger 10% extra inkomstenbelasting en wegenbelasting laten betalen. Daarnaast een eenmalige vermogensbelasting van 50% voor (voormalige) NDP parlementariërs met een vermogen boven 100.000 SRD. Daarnaast een grondige boekhoudcontrole doen op het financiële beleid van 10 jaar NDP regering doen. Al het geld wat in de zakken van de NDP terechtgekomen is terugvorderen met een forse boeterente.


  Maak melding

 39. Bigi sma,
  Iedereen gaat hoe dan ook in welke vorm dan ook geconfronteerd worden met de benzineprijsverhoging.
  In de winkel, in het OV, bij benzine stations, noem maar op, vooral in Suriname.
  Waarom denk je dat de plo, de boothouders subsidie kregen.
  Welke goederen transport soorten hebben wij in Su denk je, wij zijn niet zo modern.
  Voor een antwoord op jouw vraag, als wij betere oplossingen hebben verwijs ik naar de jonge partijen als DA, D20 enz. Hadden wij maar massaal op deze partijen gestemd.
  Ze moeten maar gaan lopen of fietsen, deze redenatie gaat op in NL, maar niet is Su, als je op de hoogte was hoe het toegaat su, dan had je deze opmerking niet gemaakt. Je zat zeker met een kleine black out .

  Djamoe,
  De behandeling van de anti corruptie wet staat heel lang op de rol, waarom moet het 6 gaan maanden duren, er kunnen toch delen van deze wet eerder worden toegepast, de pres kan toch samen met het parlement een tussenwet maken om alvast de boeven op te pakken.
  Bovendien Djamoe, even over het lezen, ik kan niet telepatisch lezen, nooit geleerd, ik kan pas iets lezen als ik het onder ogen heb, niet wanneer het ergens staat geschreven.

  JoJo,
  Ik weet niet waar jij woont, maar als je morgen zo’n hulppakket moet gaan ophalen, laat je de auto ook niet staan, misschien in NL maar niet in Su. De mensen die jij zag die wonen niet om de hoek.
  Verder is het ongepast om voor anderen te willen bepalen hoe zij hun problemen moeten oplossen terwijl je misschien geen affiniteit hebt met hun problemen.

  Deze Overheid loopt de laatste dagen alleen maar dingen op te leggen aan de samenleving, dit is in mijn de verkeerde weg. De Overheid zou eerst draagvlak moeten crieëren voor de moeilijke beslissingen die zij moet gaan nemen. Zo werkt een goede en eerlijke Overheid.


  Maak melding

 40. In welk land leeft Pakittow of geleefd de afgelopen 10 jaren. Hij denkt Santhoki heeft een toverstok. Een huis kan je met 1 lucifer in de fik steken, maar om het weer te bouwen kost gelld, tijd en energie. De regering Santhoki is tot nu toe eerlijk dat de kas is leeg. De regering heeft geen andere uitweg de maatregelen treffen of moet de koers van Boefdraad blijven lenen voor consumptie, dat brengt een land niet tot ontwikkeling. De regering zit nog geen 6 maanden Elk weldenkende mens met een gezond verstand zal 1000 keer nadenken voor straatactie op dit moment Suriname is eigenlijk failliet. B


  Maak melding

 41. Ik weet geen oplossing maar demonstreren is emotioneel handelen
  en verandert niets aan de situatie. Geef de regering de ruimte
  om zijn werk te doen. Vorm desnoods buurtorganisaties om minder
  daad krachtige buren goed te informeren en eventueel door fondsen
  te steunen. SAMEN STERK!


  Maak melding

 42. Pony
  Ze moeten maar gaan lopen of fietsen, deze redenatie gaat op in NL, maar niet is Su, als je op de hoogte was hoe het toegaat su, dan had je deze opmerking niet gemaakt.

  Ik weet echt wel waar ik het over hebt.
  Gedurende mijn verblijf van 3 maanden in Suriname nam ik nooit de bus maar gebruikte de fiets.
  Eenmaal in het centrum gaat de fiets aan de ketting en ging ik lopend de zaken doen die ik moest doen.
  Op de fiets reed ik richting richting Wilhelmina straat en deed mijn inkopen.
  Al met al deed ik heel veel op de fiets en had zelden en of nooit een bus of auto nodig.
  Alleen in de avonduren ging ik in de auto op stap dit vanuit veiligheidsoverwegingen


  Maak melding

 43. Lachen hier met de opportunisten. Voor mij is de boodschap duidelijk. De demonstranten verwachten dat deze regering eens keer optreedt tegen de boeven van de vorige regering.
  Velen van jullie keuren de actie af, maar laten het nou net degenen zijn die telkens moord en brand schreeuwden tijdens de vorige regering. Velen hier hadden toen wel een goed woord voor deze man. Maar nee, deze regering blijkt plotseling heilig te zijn verklaard.

  Dan heb je de aanhangers van de vorige regering die deze kwestie aan willen grijpen om hun zegje te doen. Die snapoen het niet helemaal en komen ook nog harstikke oppervlakkig over. Ik geniet!


  Maak melding

 44. Alleen Bouta-lovers zullen gehoor geven aan deze oproep, want hier zitten ze op te wachten. Pakitow zal nu wel een paar duizend extra “vrienden” hebben.

  Slim-Suriname weet dat dit pas het begin is. Er komen nog meer maatregelen. Het proces van actie en reactie en de turbulente periode gaan beginnen.
  Slim-Suriname weet dat wij onze mouwen moeten opstropen en aan de slag moeten. Als straks de puinhopen zijn opgeruimd en de eigen productie vruchten beginnen te werpen komt alles weer goed.
  Klagen en zeuren heeft geen zin. We have a hell of a job to do !

  Niet storen.
  Wij werken ook voor jou aan een nieuw Suriname. Krakti !


  Maak melding

 45. Het gros hier gaat voorbij aan de kernboodschap van de protestactie nl dat het volk nu niet de dupe wil worden door het slechte beleid van de vorige regering. Wat ik overigens flauwekul vind want deze regering is net begonnen en moet harde maatregelen treffen.

  Wat ik vele malen belangrijker vind is dat in de boodschap ook de nadruk word gelegd op het laten vervolgen van degenen die verantwoordelijk zijn geweest voor het slechte en criminele beleid.
  Een beetje de druk verhogen op de zittende regering wat dit onderwerp betreft mag best wel.
  Maar gek, niemand wil dat zien en men focust zich alleen maar op de demonstratie tegen de benzineprijs. Daarom was de minister er als de kippen bij om uitleg te geven, om zodoende de focus alleen maar te leggen op de verhoging van de benzineprijs. Politiek kan soms ook leuk zijn.


  Maak melding

 46. Dre_1 22 september 2020 At 20:11
  Herhaald verzoek aan robles,
  Oh voor je het vergeet, kan je ook een opsomming geven van commissarissen ed van de afgelopen TIEN jaar
  Hetgeen je schrijft is natuurlijk zo fout als maar kan en zo stom als maar kan
  Maar om geloofwaardig over te komen zou je ook de andere zijde moeten belichten, Nietwaar??
  kijk daar blijf jij en jij niet alleen, maar ALLE zgn, neutralen. weg van
  Hoe geloofwaardig ben je dan?
  =======================

  Ik heb geen idee waarover u het heeft en ik ga ook niet raden. Als u mij iets te vertellen heeft of met me in debat wilt zal u moeten proberen om me uit te leggen wat u bedoelt. Iets met argumenten en zo. Ik snap nu namelijk niets van uw schrijfsel.


  Maak melding

 47. Koos 22 september 2020 At 21:48
  Mensen die vrijdag gaan protesteren moeten zich doodschamen. 10 jaar hebben jullie Bouterse zijn gang laten gaan. Onder zijn supervisie is het land naar de verdommenis geholpen. Waar waren jullie toen ?
  ==================

  We Zijn Moe, ook wel Wij Zijn Moe-dig genoemd, is een initiatiefgroep in Suriname. De groep werd in 2015 opgericht door Curtis Hofwijks en Stephano Biervliet om protest tegen het beleid van de regering Bouterse te coördineren.
  Wat u dus zegt klopt aantoonbaar niet.


  Maak melding

 48. Koos 22 september 2020 At 17:10
  Brandstof verhoging gaat door. Pak desnoods maar de fiets. Surinamers kunnen toch geen auto rijden. Is veiliger voor ze.
  ==============

  Typisch Nederlands gedacht. Maar fietsen hier is in veel opzichten niet te doen. De afstanden zijn vaak enorm. Je zult maar elke dag op Zanderij moeten werken of bij Berg en Dal. Maar ook in de regentijd zijn veel straten onbegaanbaar als je wil fietsen. Natuurlijk is fietsen soms perfect. Maar dan moeten de omstandigheden er ook naar zijn en dat is nu niet de realiteit.
  ####################
  Branstof duur; Wat zijn mijn opties: Bromfiets kopen,Openbaar vervoer 2 x per week, Carpolen met een collega uit de buurt of buurman die ook die kant op moet. Met klagen kom je er toch niet.Creatieve oplossingen bedenken. Hopelijk wordt het rustiger op de weg.


  Maak melding

 49. Koos 22 september 2020 At 21:48
  Mensen die vrijdag gaan protesteren moeten zich doodschamen. 10 jaar hebben jullie Bouterse zijn gang laten gaan. Onder zijn supervisie is het land naar de verdommenis geholpen. Waar waren jullie toen ?
  ===============

  Ik antwoord nog maar een keer met het risico dat het er twee keer op staat. De website is weer eens hopeloos instabiel.
  We Zijn Moe, ook wel Wij Zijn Moe-dig genoemd, is een initiatiefgroep in Suriname. De groep werd in 2015 opgericht door Curtis Hofwijks en Stephano Biervliet om protest tegen het beleid van de regering Bouterse te coördineren. Uw statement klopt dus niet helemaal.


  Maak melding

 50. I Su 22 september 2020 At 23:13
  In welk land leeft Pakittow of geleefd de afgelopen 10 jaren. Hij denkt Santhoki heeft een toverstok. Een huis kan je met 1 lucifer in de fik steken, maar om het weer te bouwen kost gelld, tijd en energie. De regering Santhoki is tot nu toe eerlijk dat de kas is leeg. De regering heeft geen andere uitweg de maatregelen treffen of moet de koers van Boefdraad blijven lenen voor consumptie, dat brengt een land niet tot ontwikkeling. De regering zit nog geen 6 maanden Elk weldenkende mens met een gezond verstand zal 1000 keer nadenken voor straatactie op dit moment Suriname is eigenlijk failliet. B
  =====================================================

  Één van de weinig zinnige reacties hier op waterkant. In jip en janneke taal “Een huis kan je met 1 lucifer in de fik steken, maar om het weer te bouwen kost geld, tijd en energie. ”
  Aan de ene kant ben ik tot op zekere hoogte eens met de actie. Als regering zou je de gelden o.a. eerder bij de concessie houders van de gronden in Suriname kunnen halen, o.a., want er zijn nog enkele andere plekken waar je als regering snel geld kan binnenhalen. Aan de andere kant moet het volk zich wel realiseren dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de blanco check die zij de vorige regering hebben gegeven. Een beetje pijn nu ondergaan kan geen kwaad en een optie zijn voor een betere toekomst. In hoeverre heeft het zin deze regering met harde middelen tegen te werken. Ik denk dat als Santokhi morgen opstaat, er de brui aan geeft en er nieuwe verkiezingen komen met de criminele NDP als winnaar, dat Suriname een groter probleem heeft.
  Overigens ben ik van mening dat een auto in Suriname een luxe goed is en als je de benzine niet kan betalen, jij je deze auto niet kan permitteren en maar de bus moet pakken.


  Maak melding

 51. Wat een huichelaars. Toen de vorige regering de benzine en overige energiekosten wilde verhogen waren de tegenstanders radicaal tegen. Jojo schroomde er niet voor om cijfers uit een toverdoos te halen om aan te tonen dat deze maatregel niet nodig was. Hetzelfde geldt voor de BTW. Zie ook ordening goudsector. Nu willen zij al deze plannen van de vorige regering invoeren. De economen van de vorige regering hadden uitgerekend dat deze maatregelen noodzakelijk waren om de druk overheidsfinanciën te ontlasten. Deze gasten komen met niks nieuws. Ook de valutakoers die zij nu hebben berekend gaat niet werken. De koers gaat verder omhoog. Hebzucht bij de burgers als bij de opkopers van vreemde valuta zal winnen. De koers op straat en bij de cambio’s zal niet te handhaven zijn. Je kan de markt niet haar rang laten gaan. Een strenge monetaire autoriteit moet pal en perk stellen bij de hoogte van de koers. De wet van Abdoel Amzat was in deze omstandigheden het beste instrument.


  Maak melding

 52. Regering Chan heeft geen toverstok waarmee de puinhoop die Bouta en consorten hebben aangericht ongedaan te maken. Als je van je land houd, moet je bereid zijn om samen je schouders onder de last te zetten en offers te brengen. Dan maar een paar auto”s wegdoen en inleveren op je status. Surinamers hebben altijd een klaagmentaliteit en willen alles het liefst gratis krijgen. Wordt productief om geld te genereren door aan landbouw of pluimvee te gaan doen. Er zijn zat mogelijkheden in su, dus kom uit je luie stoel en help het land op te bouwen. Dat is mijn boodschap aan alle Surinamers.


  Maak melding

 53. De vorige regering had de ballen niet om deze maatregelen in te voeren. Ze hadden geen plan. Het enige wat voor de vorige regering belangrijk was, hoe ze bij elke lening een njang konden maken. Het volk kruimels geven en ze aan de andere kant verder verarmen.
  Deze regering heeft duidelijk een plan om de grote schade in het land die de criminele bende heeft veroorzaakt weer te normaliseren. Het gaat een beetje pijn doen, maar deze regering toont tenminste ballen om Suriname uit het slop te halen en niet van het volk te stelen.
  In twee maanden tijd is er al meer gedaan dan de NDP in 40 jaar heeft kunnen doen voor Suriname.


  Maak melding

 54. Herhaald verzoek aan Robles
  zie artikel
  waterkant.net/suriname/2020/09/20/projecten-waren-naar-schijn-af-voor-de-verkiezingen/

  Alleen de huidige machtshebbers, dus niet die criminelen die aan de kant staan en het nu beter weten hebben valse zaken gedaan toch.
  Daarom aan jouw, als je tenminste enig zins objectief wil overkomen het volgende

  Robles 21 september 2020 At 18:34
  Oh en voor ik het vergeet. Leo Brunswijk nieuwe president-commissaris EBS. Gefeliciteerd mannen!!

  Maak melding

  Dre_1 21 september 2020 At 18:58
  Oh voor je het vergeet, kan je ook een opsomming geven van commissarissen ed van de afgelopen TIEN jaar
  Hetgeen je schrijft is natuurlijk zo fout als maar kan en zo stom als maar kan
  Maar om geloofwaardig over te komen zou je ook de andere zijde moeten belichten, Nietwaar??
  kijk daar blijf jij en jij niet alleen, maar ALLE zgn, neutralen. weg van
  Hoe geloofwaardig ben je dan?


  Maak melding

 55. Waarom zouden wij als volk de ellende die politici hebben veroorzaakt moeten dragen. Waarom moeten wij het gelag betalen.
  Hier op waterkant wordt elke keer de vraag gesteld waarom wij, het volk niet in opstand is gekomen de afgelopen 10 jaar. Dezelfde mensen moeten ook de huidige machthebbers vragen waarom zij nooit toen in opstand waren gekomen.
  Ze lieten hun partij belangen prevaleren boven die van het volk, nu doen ze het weer, blij dat wij ze geen 28 zetels hebben gegeven, wat zouden wij nu in de rats zitten.

  In tegenstelling tot de machthebbers van nu, hebben wij protestacties gehouden, wij hebben Bouterse weggestemd, niet de huidige machthebbers.

  Waar was Santhoki met zijn VHP aanhang, waar was Brunswijk met zijn Abop, waar Paul met PL, waar was Greg Rusland met zijn NPS, ik heb ze niet gezien, ze hebben geweigerd om hun aanhang op te roepen mee te demonstreren, lafaards waren ze en nu stoer doen over onze ruggen.
  IK WALG VAN ZULKE TYPES DIE DOEN ALSOF ZIJ BOUTERSE HEBBEN VERDREVEN, BAH en nogmaals BAH.

  Dus Sabaku, Boeskowtoe, Parra expres en de anderen houden jullie een keertje op met die onzin.

  Bigi sma,
  Je fiets verhaal (vlieger) gaat niet op, op vakantie zijnde is het makkelijk of zelfs aangenaam op de fiets rond te rijden in Par’bo.
  In onze jeugd deden wij bijna alles op de fiets, naar school, sportclub en als de afstand te groot was met de auto enz. Dus niks mee om te fietsen in Sranan, maar dat waren andere tijden Bigi sma, nu leven wij in een tijd waar de fiets niet meer wordt gezien als dé transportmiddel, en daar moet je het meedoen. Je verwacht toch niet dat mensen van alle leeftijden, jong en oud massaal de fiets gaan nemen om dwars door de stad in de hete zon zulke lange afstanden dagelijks te gaan afleggen en dat zij afstand doen van hun auto, omdat de politiek het niet aankan om de benzineprijs redelijk te houden.
  Dit is misschien geen goed voorbeeld van mij, maar vooruit: je gaat jouw kinderen toch ook niet weggeven omdat je even niet voor ze kan zorgen.


  Maak melding

 56. Paki Paki moet zo door gaan, hij zal wel merken of dit moesje naar Parijs gaat brengen. Paki is bezig zijn eigen graf te graven.

  De aanpak van paki zal er niet voor zorgen dat er geld uit de hemel komt vallen en dat daarmee de Surinamers kunnen gaan leven als een God in Frankrijk.

  paki, paki, a demo no woko! Ga je tijd en energie beter besteden.

  Ga tomaten, klaroen, bagoeblad, tayerbland, gommawiri, bitawiri, peper planten.


  Maak melding

 57. RobG 23 september 2020 At 06:47

  Wat een huichelaars. Toen de vorige regering de benzine en overige energiekosten wilde verhogen waren de tegenstanders radicaal tegen. Jojo schroomde er niet voor om cijfers uit een toverdoos te halen om aan te tonen dat deze maatregel niet nodig was. Hetzelfde geldt voor de BTW. Zie ook ordening goudsector. Nu willen zij al deze plannen van de vorige regering invoeren. De economen van de vorige regering hadden uitgerekend dat deze maatregelen noodzakelijk waren om de druk overheidsfinanciën te ontlasten. Deze gasten komen met niks nieuws. Ook de valutakoers die zij nu hebben berekend gaat niet werken. De koers gaat verder omhoog. Hebzucht bij de burgers als bij de opkopers van vreemde valuta zal winnen. De koers op straat en bij de cambio’s zal niet te handhaven zijn. Je kan de markt niet haar rang laten gaan. Een strenge monetaire autoriteit moet pal en perk stellen bij de hoogte van de koers. De wet van Abdoel Amzat was in deze omstandigheden het beste instrument.
  ================
  Heb je de stoepen met al die honde poepen in Diemen al schoongeveegd, schiet op!!


  Maak melding

 58. Er zijn andere manieren/opties om aan geld te komen, waarom kiest de regering juist voor deze optie, terwijl zij weet dat de bevolking deze ingreep tot diep in hun zakken gaat voelen, hetzelfde effect als met de tariefverhoging in het OV.
  Zij roomt alle subsidies af zonder overleg met de samenleving en tegelijkertijd verhoogt zij de ambtenaren salaris met meer dan 25% per ingaande 1 oktober en van de diverse commissarissen.
  Waarom schroeft zij al die hoge salarissen niet terug naar een normale niveau, bang zich zelf in de vingers te snijden.
  Haal 25% af van de salarissen van de leden van het parlement, halveer de salaris van adviesorganen, de vergoeding Staatsraden enz.
  Als dit niet genoeg is, de wet tegen dubbele salarissen van ambtenaren met spoed invoeren.
  Zo valt er veel te halen, alleen moet de Overheid de politieke moed durven opbrengen dit te doen.
  Geld halen bij de samenleving is een stuk makkelijker dan bij de politici.

  En als dit niet genoeg is graag een bijdrage van de vele aanhangers van deze regering zoals Passant, Para express, JoJo , boskopoemang, Henry, Ray, Koos en anderen, ze zetten zich elke dag in voor deze regering, dus een bijdrage vragen vinden wij, arme sloebers wel gepast, tóch Bigi sma.


  Maak melding

 59. O ja, nog iets,
  de salaris van de spook ambtenaren die vanwege ander inzichten van deze regering intrekken en een Minimum salaris aanbieden of ontslag, iedereen zonder aanziens des persoon, IEDEREEN!!!!!

  Ik groet u.


  Maak melding

 60. Pony
  Dank voor je reactie waar ik dit hierop wil zeggen
  De zon van nu is inderdaad heter dan toen en de afstanden zijn inderdaad veel groter maar ja er is een maar
  De straten waren niet verhard maar van zand en in deze warme tijd met al het stof van toen veroorzaakt door de weinige wagens ja was ook niet te harden. Ik woonde aan de Weidestraat gedurende mijn jeugdjaren en de middelbare school was de Paulusschool (waar mijn fiets werd gestolen) die ik 3 jaren lang lopend heb moeten bezoeken.
  Basketballen deed ik op Boys ook die legde ik lopend af gedurende 2 jaar.
  Dus geen auto (konden mijn ouders niet permitteren en ook geen fiets)
  De zon van 1 uur (school uit) was ook niet even mals.

  Je bent niet geboren met een auto maar wel met 2 benen om afstanden mee af te leggen.

  Pony,
  Mijn betoog moet meer gezien worden in het licht van:
  Als je het niet kunt opbrengen om benzine te betalen rij dan geen auto
  Als je geen bus kunt betalen probeer dan fietsend
  Als het veel te ver is probeer met anderen de kosten te delen (meerijden)
  Als je helemaal niets kunt ondernemen probeer dan indien mogelijk je werkgever te vragen om een bijdrage.
  Als je uiteindelijk helemaal niets kunt doen dan is daar het moment om inventiviteit te tonen om wat extra geld te vergaren door wat meer te doen (kleine klusjes zoals zaterdag 4 uur tuinman zijn of wat anders). Wellicht lukt het dan.
  1 ding is zeker
  Door te klagen en niets te doen helpt zeker niet om oplossingen te vinden maar helpt eerder om de wanhoop boven te laten drijven.
  Mijn ouders zeiden mij
  “dat je arm geboren bent daar kun je niets aan doen. Maar dat je arm sterft dat heb je allemaal aan jezelf te danken”


  Maak melding

 61. Pony
  En als dit niet genoeg is graag een bijdrage van de vele aanhangers van deze regering zoals Passant, Para express, JoJo , boskopoemang, Henry, Ray, Koos en anderen, ze zetten zich elke dag in voor deze regering, dus een bijdrage vragen vinden wij, arme sloebers wel gepast, tóch Bigi sma.

  Ponu
  Je hoeft geen aanhanger te zijn om dit te snappen en een bijdrage te ongevraagd te geven.
  En dat doe je al door zeker meer dan 10 personen van je familiekring te ondersteunen zodat er een bijdrage in de economische cyclus kan worden gegeven.
  Door jou financiële bijdrage te geven die zij besteden in Suriname draagt bij aan de bedrijvigheid in Suriname.


  Maak melding

 62. Haal dat k uit je ogen, was je ogen dan goed schoon met schoon helder water, kan ook zijn dat je naar de oogarts moet voor een bril en ga in de videoarchieven van de mediaberichten van Suriname op hun website kijken dan zal je wel zien dat de leiders van de huidige regeringscoalitie wel bij demo’s tegen wanted waren.

  Dus kom geen k. vertellen aan mij. Daarvoor moet je bij anderen zijn, niet bij mij.


  Maak melding

 63. De huidige kopstukken demonstreerden toch ook tegen de verhogingen die de vorige regering invoerde.

  Zomaar loopt men zich te ergeren. Want deze regering zet gewoon in sneltreinvaart de nodige verhogingen voort.

  De profiteurs lachen hard en geven geen ene moer erom als je jezelf ergert of hoge bloed krijgt.
  Zij wanen zich untouchable want niemand doet ze wat. Business as usual.

  Je moet jezelf weerbaar maken tegen de skwalla’s en tsunami’s want furu yepi no de. That’s the REALITY.


  Maak melding

 64. En robles waar blijft je reactie.
  Doe nou niet alsof je het niet begrijpt, want als je dit al niet begrijpt hoe kan je dan zelf denken dat je iets zinnigs kan inbrengen
  Ik wacht nog steeds op voorbeelden uit de vorige regeringsperiode.
  Jij de neutrale, jij kan alleen NU met namen komen van mensen die een baan krijgen terwijl dit onethisch is. Maar je kan geen enkele noemen uit de afgelpen TIEN jaar
  Dat je toen je mond hield is al walgelijk, maar om nu een grote smoel te zetten en net te doe alsof je neutraal bent is nog walgelijker.
  Bah, vieze worm

  Dre_1 23 september 2020 At 11:57
  Herhaald verzoek aan Robles
  zie artikel
  waterkant.net/suriname/2020/09/20/projecten-waren-naar-schijn-af-voor-de-verkiezingen/

  Alleen de huidige machtshebbers, dus niet die criminelen die aan de kant staan en het nu beter weten hebben valse zaken gedaan toch.
  Daarom aan jouw, als je tenminste enig zins objectief wil overkomen het volgende

  Robles 21 september 2020 At 18:34
  Oh en voor ik het vergeet. Leo Brunswijk nieuwe president-commissaris EBS. Gefeliciteerd mannen!!
  DIT HEB JIJ GESCHREVEN

  Maak melding

  Dre_1 21 september 2020 At 18:58
  Oh voor je het vergeet, kan je ook een opsomming geven van commissarissen ed van de afgelopen TIEN jaar
  Hetgeen je schrijft is natuurlijk zo fout als maar kan en zo stom als maar kan
  Maar om geloofwaardig over te komen zou je ook de andere zijde moeten belichten, Nietwaar??
  kijk daar blijf jij en jij niet alleen, maar ALLE zgn, neutralen. weg van
  Hoe geloofwaardig ben je dan?


  Maak melding

 65. Bij al die paarse schurken bouterse, abrahams, wijdenbosch, sardjoe, chotelal, kriesh van combemarkt, boerenveen, aloemang Adhin, boefdraad,parmessar en noem ze maar op…..ondervraag ze waar ze hun rijkdommen vandaan hebben. Als ze geen bewijzen hebben, afpakken en op de veiling en opsluiten zonder aanziens des persoon. Dan heb je een statement gemaakt en dan gaat het verarmd surinaams volk het begrip hebben. Maar eerst de schuldigen van de ellende laten betalen.


  Maak melding

 66. We willen geen genade voor de veroorzakers. Stop ook alle toelages van expresidenten,exministers etc etc…beveiliging, gratis gezondheidszorg stopzetten en dienstautos terughalen. Ze zijn niet meer dan de gewone burger. Waarom moeten ze voor de rest van hun leven verzorgd worden, terwijl de kleine man pinaart?


  Maak melding

 67. Pony
  waar wil je dan het geld halen anders dan de regering.

  Pony
  Allereerst bij diegene die gestolen en geroofd hebben
  Daar waar het heel veel is namelijk bij de rijken. Maar de wil moet er zijn om dat te doen.
  De rijken zullen niet minder hun auto gebruiken dus de benzine verhogen is er één
  De tweede zou kunnen zijn alles boven 1500 KWh per jaar verbruik extra verhogen bijvoorbeeld voor iedere KWh SRD 0,25
  De derde zou kunnen zijn invoering van de wegenbelasting naar rato van gewicht
  De vierde zou kunnen zijn invoering vermogensbelasting
  De vijfde zou kunnen zijn een soort weelde belasting
  De zesde zou kunnen zijn belasting te laten betalen op gedolven goud
  etc

  Pony
  Er zijn zovele wegen die naar Rome leiden alleen moet de wil aanwezig zijn om die wegen te bewandelen.
  Alleen moet je de boom niet moet laten sterven terwijl deze je de vruchten moet opleveren.
  Maar ja dat wist je reeds wat ik bedoelde of niet
  PS
  Wel degene die het niet kan betalen wel hun bijdrage laten blijven leveren door niet met gekruiste armen te zitten en wachten op de bekende voedselpakketten


  Maak melding

 68. Het volk mag zoveel willen. De profiteurs blijven lachen en zijn lekker aan het chillen.
  De mensen die eerlijk belasting betalen, voor die is het wel een bittere pil.
  Maar verder ga je gewoon de verhogingen moeten accepteren en ermee leren leven.
  Roy Boedhoe heeft al gezegd “als je geen geld hebt dan moet je geen auto rijden”

  Gewoon zakelijk, prioriteiten stellen. Geen koiri koiri meer. Letten op de centen. A bigi ten libi KEBA, behalve voor de profiteurs natuurlijk…


  Maak melding

 69. Bigi sma ,
  Jouw lijstje ziet er ook goed uit, alleen, waar kan je het geld snel en direct vandaan halen, de regering heeft zich zelf een tijdspanne van 6á9 maanden gegeven.
  En transparantie is gewenst, geen overval techniek meer, anders krijg je allen meer gedonder, en geef de mensen dan ongelijk. Eigen belang krijgt de overhand, als je het nou leuk vindt of niet.


  Maak melding

 70. Pony
  De uitkomst van “massaliteit x futiliteit = groot bedrag”
  Voorbeeld
  aantal auto’s in Suriname circa 45.000 waarvan 20.000 van niet rijken
  25.000 rijken tanken 1 x per week 80 ltrs per auto dus per week 2.000.000 ltrs
  20.000 tanken 20 liters per maand dus 400.000 per maand

  Government take afgerond 5 SRD per liter levert per maand op
  2.000.000 x 4,3 (weken) = 8.600.000 + 400.000 = 9.000.000 x 5 SRD = 45.000.000 SRD
  Dan hebben wij het alleen over de brandstof.
  Daarbovenop nog de rest van de massaliteit de KWh etc
  Vele beetjes maken één groot bedrag

  Pony 🌞🌞🌞


  Maak melding

 71. Dre_1 23 september 2020 At 18:01
  En robles waar blijft je reactie.
  Doe nou niet alsof je het niet begrijpt, want als je dit al niet begrijpt hoe kan je dan zelf denken dat je iets zinnigs kan inbrengen
  Ik wacht nog steeds op voorbeelden uit de vorige regeringsperiode.
  Jij de neutrale, jij kan alleen NU met namen komen van mensen die een baan krijgen terwijl dit onethisch is. Maar je kan geen enkele noemen uit de afgelpen TIEN jaar
  Dat je toen je mond hield is al walgelijk, maar om nu een grote smoel te zetten en net te doe alsof je neutraal bent is nog walgelijker.
  Bah, vieze worm

  Dre_1 23 september 2020 At 11:57
  Herhaald verzoek aan Robles
  zie artikel
  waterkant.net/suriname/2020/09/20/projecten-waren-naar-schijn-af-voor-de-verkiezingen/

  Alleen de huidige machtshebbers, dus niet die criminelen die aan de kant staan en het nu beter weten hebben valse zaken gedaan toch.
  Daarom aan jouw, als je tenminste enig zins objectief wil overkomen het volgende

  Robles 21 september 2020 At 18:34
  Oh en voor ik het vergeet. Leo Brunswijk nieuwe president-commissaris EBS. Gefeliciteerd mannen!!
  DIT HEB JIJ GESCHREVEN

  Maak melding

  Dre_1 21 september 2020 At 18:58
  Oh voor je het vergeet, kan je ook een opsomming geven van commissarissen ed van de afgelopen TIEN jaar
  Hetgeen je schrijft is natuurlijk zo fout als maar kan en zo stom als maar kan
  Maar om geloofwaardig over te komen zou je ook de andere zijde moeten belichten, Nietwaar??
  kijk daar blijf jij en jij niet alleen, maar ALLE zgn, neutralen. weg van
  Hoe geloofwaardig ben je dan?


  Maak melding

 72. Bigi sma,
  Deze twee mogelijkheden zullen ook niet op korte termijn soelaas bieden, de regering moet weer op zoek naar betere geldbronnen. Bij de government take heeft ze een deel terug moeten draaien onder druk van de samenleving en het bedrijfsleven.
  De regering moet mijn lijstje gebruiken, zie vorige posting, ik ben er van overtuigd dat zij meer zal bereiken op korte termijn met wat op mijn lijstje staat, omdat voor deze maatregelen een bredere maatschappelijke draagvlak is.
  Verder denk ik dat de problemen die de regering heeft niet zozeer van technocratisch signatuur is maar meer een sociaal maatschappelijke is, ze heeft meer politiek inzicht nodig.
  Met geld alleen los je de problemen niet op.
  De min. v financiën is een capabele man maar geen doorgewinterde econoom en dat heeft deze regering nu nodig. Het zelfde geldt voor de president van de Centrale bank, dhr Roemer, de regering heeft een monetaire econoom nodigt.
  Een min v financiën en een pres v de Centrale bank die beweren dat bij een depreciatie van de munt er geen prijsverhogingen zullen gaan plaats vinden, is op z’n zachts gezegd een gotspe.


  Maak melding

 73. Pony
  In tijd van nood is mij altijd geleerd en bewezen dat:
  “Common sense beats education most of the time”.
  Met voortschrijdend inzicht na 40 jaar werkervaring wil ik zelfs beweren :
  “Common sense beats education always”.
  Bijvoorbeeld
  Wat te mooi is om waar te zijn is ook niet waar.
  Met je laatste opmerking ben ik het helemaal mee eens
  bij een depreciatie van de munt er geen prijsverhogingen zullen gaan plaats vinden

  En ja natuurlijk zijn de door mij genoemde 2 voorbeelden niet DE oplossing maar maken onderdeel uit van DE oplossing


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.