Problemen aan de pomp na aanpassing brandstofprijs boven SRD 10

37
Problemen aan de pomp na aanpassing brandstofprijs boven SRD 10

In Suriname is de prijs van diesel en unleaded per ingaande 22 september aangepast. De literprijzen zijn door deze aanpassing boven de SRD 10 uitgekomen. Dit heeft vanmorgen op sommige plaatsen voor problemen aan de pomp gezorgd. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de digitale meter op de pompen technisch niet boven de 9 gaat.

Hierdoor is het bij tankstations even niet mogelijk om te tanken. De pompstations, die zijn bezocht door onze verslaggever, zijn daarom gestopt met de verkoop van brandstof. Ze wachten op technici die de apparaten moeten bijstellen.

De door ons bezochte stations zijn: On the Run, Blauwgrond, Roy Boedhoe Boniestraat en SOL Jozef Israelstraat.

De prijzen zijn:
Diesel – srd 10.33
Unleaded – srd 10.88
V Power – srd 11.05

37 REACTIES

 1. Voor de mensen met minder opvattingsvermogen. Hoe dit komt en de huidige regering uitschelden zou ik zeggen. Nog 20 jaar op Bouterse stemmen dan wordt Su een Dubai.


  Maak melding

 2. Ik zou als ik de regering was kijken om de SRD (Wc papier) te vervangen voor USD
  Dan een jaar of 5 kijken of het goed gaat. En dan kijken of ze weer op eigen benen kunnen staan met en eigen munt. Want gaat harder de afgrond in


  Maak melding

 3. @ Robles,

  Ik denk dat mensen massaal die minister gaan bewiesen, beheksen, vervloeken, black magic etc.

  Alhoewel Nederland al mensen in Suriname heeft werken die Surneds hun verzwegen bezittingen onderzoekt en controleerd. Is nu ook een stuk makkelijker via GLIS kantoor.

  Geld controleren op een Surinaamse rekening dat gaat moeilijk, want Surinaamse banken werken daar NU niet aan mee. Als dat zou gebeuren dan gaan veel Surneds wel schijten. Want ze gaan belasting betalen tot in hun graf.


  Maak melding

 4. @ roel

  Je kunt niet “voor even” overgaan op de USD. Het heeft veel consequenties. Ook al zijn we heel erg gefocusd op de USD.

  Giraal zou misschien lukken maar met CASH denk ik niet…


  Maak melding

 5. @Roel: dan waar wil je die USD’s vandaan halen om alle te kunnen betalen??? Die dwaas amofo heeft in het verleden ook zo’n uitspraak gedaan.
  Er was echter niemand met een beetje verstand ter plaatse, om haar deze vraag te stellen.


  Maak melding

 6. Verhelpen deze probleem bij de pompstations.
  Het is afgelopen met de verwennerij van de surinamers.
  Om ons land weer leefbaar te maken moeten de surinamers leren dat ook zij offers moeten brengen en dat hun bijdrage van groot belang is.
  Ze missen de ndp verwennerij
  en het liefst zouden ze graag de ndp regering terug willen hebben want dat betekent niet hoeven te werken, geen offers brengen ,1 keer per maand gaan staken voor de lol,gratis paketten en genoegen nemen met ndp luchtkastelen .Reeds
  eerder was gezegd dat de regering Santokhi zal betekenen. ..Werken.. …afgelopen met gratis pakketten en verwennerij.
  Waar aanpassingen nodig zijn …dan doen regering Santokhi.


  Maak melding

 7. Zeg dat aan de mensen die 3 en 4 banen hebben en met moeite rond komen. Die werken zich al bijna dood. Met al die prijsverhogingen gaat niet het coronavirus mensen fataal zijn maar eerder stress en hoge bloeddruk…


  Maak melding

 8. De mensen die medeplechtig zijn aan de afgrond van het land die lopen lekker vrij rond en lachen, piertiefi van links naar rechts.
  (Nog) geen enkele maatregelen of consequenties.

  Wanneer worden zij aangepakt om te betalen…


  Maak melding

 9. Lang leve de FIOD, kom minister, maak er werkt van.
  Al de Nederlanders met Sranan roots, met bezittingen in Sranan, moeten belasting gaan betalen in Sranan, aanslaan die gasten/profiteurs. Gelijke monniken gelijke kappen.


  Maak melding

 10. Niet zeiken mensen, als een gezin 4 a 5 auto’s hebben of kunnen kopen, kunnen ze ook voor de benzine betalen. Ps: ik heb geen auto, ik ga naar werk op de fiets. Niet dat ik niet kan kopen maar het een luxe probleem. Fietsen is gezond. Dat moeten ze ook doen, want de meeste zijn mensen overgewicht. Het is wel hard, maar is wel de waarheid. Sterkte


  Maak melding

 11. @Roos, wees niet zo naïef…

  Elke brandstofverhoging en koersstijging betekend verhoging van prijzen in de winkels en de dienstverlening. Het heeft dus ook effect op de mensen die nooit een auto hebben gereden in hun hele leven.
  Wanneer er wordt verhoogd zijn ze er als de kippen bij, maar bij een eventuele daling dalen de prijzen echt niet zo snel…


  Maak melding

 12. Die buschaffeurs zijn eigenlijk ook beetgenomen want die hele verhoging van de bustarieven moeten ze dat gewoon weer inleveren bij het tanken. Ze zijn als het ware gewoon gebakken in hun eigen vet…


  Maak melding

 13. Roos@@@ Ik ben helemaal met je eens. Ik was in januari na 35 jaar met vakantie in Suriname . Ik schrok van het aantal auto’s in het land. Kom je bouwvallig huis tegen staan er wel 1 a 2 auto voor de deur. Kom op zeg!!.


  Maak melding

 14. Mensen in Holland hebben echt makkelijk praten. Wanneer het openbaar vervoer niet overal optimaal is dan ben je genoodzaakt om een brom/auto te hebben om naar school of het werk te gaan. Voor korte afstanden is een fiets een optie maar voor de lange afstanden echt niet.


  Maak melding

 15. @ Robles,
  Ik denk dat mensen massaal die minister gaan bewiesen, beheksen, vervloeken, black magic etc.
  Pony 22 september 2020 At 16:55
  Lang leve de FIOD, kom minister, maak er werkt van.
  Al de Nederlanders met Sranan roots, met bezittingen in Sranan, moeten belasting gaan betalen in Sranan, aanslaan die gasten/profiteurs. Gelijke monniken gelijke kappen.
  =====================

  Het was gisteren op de radio dus ik moest gelijk denken aan de mensen op deze website die vanaf de Noordzee staan te gillen. Inderdaad wordt hier al mondjesmaat gekeken naar mensen die in Nederland een uitkering hebben en waarvan Nederland getipt is dat ze iets hebben in Suriname. Maar nu gaat de hele diaspora straks een brief krijgen van de Nederlandse fiscus als de FIOD hier even kan komen spieken. Hopelijk kan Suriname een deal maken met Nederland dat een deel van de alsnog geinde belastingen met terugwerkende kracht inclusief boetes en rente ook ten dele beschikbaar kan komen aan Suriname. In dat geval betalen de mensen die geheime bezittingen hebben in Suriname ook mee aan het herstel van de Surinaamse economie. Dat geeft vast een fijn gevoel van saamhorigheid tussen Surinamers en Surineds.


  Maak melding

 16. Roos 22 september 2020 At 17:09
  Fietsen is gezond. Dat moeten ze ook doen, want de meeste zijn mensen overgewicht. Het is wel hard, maar is wel de waarheid. Sterkte
  =======

  Vertel dat aan mensen die op Zanderij of in het binnenland werken.


  Maak melding

 17. Sranang soengoe k’ba. Ik hb mijn long lasting zwemvest al binnengehaald nu is ht wachten op de tsunami.
  Mensen blijf zoveel mogelijk thuis n ga niet pierewaaien n onbezorgd mt je spaarcenten om.
  Kfc mcdonalds popeye mogen opdoeken ht bezorgd aln mr meer ziekte.
  Het hoofdgerecht in su wordt strx witte rijst mt zout n peprewatra .


  Maak melding

 18. @HongKong
  De mensen met 4 banen..?
  Dan moeten ze aan de ndp regering om rekenschap en uitleg gaan vragen!
  Ze hebben de ndp regering overleefd,ze gaan de regering Santokhi ook overleven.Eerst moeten ze ophouden met hun gejammer en wat moeite en tijd besteden aan de opbouw van Suriname!


  Maak melding

 19. @HongKong..
  De mensen met 4 banen ..wel ze moesten naar 4 banen zoeken om het te overleven tijdens de ndp regering.Toen hielden ze zich stil.Ineens zijn ze wakker.Wel..een beetje te laat.Nu gaan ze moeten werken om het beter te hebben.


  Maak melding

 20. —–“Eerst moeten ze ophouden met hun gejammer en wat moeite en tijd besteden aan de opbouw van Suriname!”——

  Iemand die 4 banen heeft die jammert niet, neemt al meer dan genoeg moeite en tijd om zichzelf (en gezin) te redden en ook bij te dragen aan de opbouw van het land. Denk je zelf ook niet…


  Maak melding

 21. @Taurus
  “Kfc mcdonalds popeye mogen opdoeken ht bezorgd aln mr meer ziekte.”

  Ze hoeven niet helemaal op te doeken mang. Junkfood is dan wel geen eerste levensbehoefte. Maar eens in de zoveel tijd eet ik iets van daar. Mag ook wel, maar echt niet elke dag of elke week.
  Elke dag sopropo en antroewa is wel gezond maar wat variatie moet ook kunnen. Althans de keus en mogelijkheid om iets anders te kunnen eten bedoel ik.


  Maak melding

 22. Suriname wil met de FIOD samenwerken om de Surineds met bezittingen in Suriname belasting te laten betalen.
  Over welke aantal mensen gaat het. Wat zijn hun bezittingen in totaal waard. Hoeveel denkt Suriname jaarlijks hiermee binnen te kunnen halen.
  Brandstof duurder geworden in Suriname. Rij dan zuinige auto’s en rij niet hard. het laatste is veiliger ook.


  Maak melding

 23. @Bagson

  Wat betreft een Surinaamse Fiod en samenwerking met NL Fiod. Je zult versteld staan hoeveel geld mensen kunnen maken door gewoon appartementen te verhuren. Als je 10 appartementen hebt voor 300 USD is elke maand 3000.
  En dan praten we niet eens over het hoger segment en de grote huizen/villa’s die mensen verhuren, dat loopt op in de tienduizenden per maand. Is ook allemaal belastbaar inkomen en vermogen als je dat ontvangt als Surned. Zo zijn er tal van voorbeelden en constructies hoe men geld maakt en oppot.

  —-“Rij dan zuinige auto’s en rij niet hard. het laatste is veiliger ook.—-

  op dat punt ben ik met je eens


  Maak melding

 24. Suriname moet de wegenbelasting bij de benzine prijst toevoegen zoals vele Europese landen dat doen. Zo betaald iedereen mee zelf de vakantiegangers die auto rijden in Suriname dragen hun steentje bij en het geld moet gebruik worden voor het maken en onderhouden van wegennet. Als het autorijden oor de mensen te duur wordt dan rijden ze dan minder auto en we hebben geen wildwest taferelen op de wegen. In het begin gaan ze klagen als een zang vogels wat de hoge prijzen betreft daarna zwijgen ze eenmaal ze gewend zijn. Het is bekend Surinamers passen zich snel aan nieuwe omstandigheden.


  Maak melding

 25. Ray 22 september 2020 At 19:25

  @HongKong..
  De mensen met 4 banen ..wel ze moesten naar 4 banen zoeken om het te overlrven tijdens de ndp regering.Toen howlden ze zich dtil.Ineend
  =
  =
  =
  maak je niet druk over 5 jaar zie je de NDP terug aan de macht dan word je ndp trauma groter .


  Maak melding

 26. Ik begrijp het niet hoor 60 procent van de kiezers hebben de vorige regering weg gestemd men wou wat anders en nu nauwelijks een paar maanden verder lopen ze al te klagen pfffff wacht gewoon tot 2025 dan kunnen jullie weer stemmen en dit keer stem slim


  Maak melding

 27. In Suriname denken ze echt dat de FIOD , Suriname aan geld helpt? Hahahaha nee ze willen in NL dat belasting geld gebruiken. En vooral die duizenden niet werkenden Surineds met bezittigen in Suriname hun uitkeringen af te pakken en terug te laten betalen. En volledig terrecht met hun grootdoenerij. Het zijn die mensen die al die jaren in NL hun handjes ophielden en geld kregen ,maar grote meneer en mevrouw in Suriname speelden. En iedereen in Suriname deed geloven dat NL Eldorado is. Daar hoef je niet te werken,je krijgt genoeg geld om te leven. En je kans zelfs op vakantie in je eigen huis in Suriname elke jaar. Deze mensen hebben de Surinaamse bevolking gekleineerd in Suriname. Hoop ook dat ze hard aangepakt worden door de FIOD. en ja denk dat de regering van Suriname te weinig gaat krijgen, ik hoop Chan is wakker en pakt die zelfde Surineds ook aan. Valt meer te halen bij iedereen die uit het buitenland komen en investeren in Suriname. Er moet zeker een belasting stelsel komen op bezittingen van mensen die van buiten Suriname in Suriname bezittingen hebben. Elk persoon die in Suriname iets bezit die niet van origine Surinamer is, belasting betalen over de taxatie waarde. En ja daar hoor ik ook bij. Ik heb ook me spaarcentjes omgezet in percelen en heb daar ook al die jaren niets voor hoeven te betalen. En dat vindt ik vreemd. In NL betaal je bijna belasting voor het in ademen van stinkende vieze lucht. Dus voor de regering valt er nog veel te leren en te verbeteren. Maar ontzie voorlopig de normale man en vrouw van Suriname. Maar pak de groot verdieners meer aan en de buitenlandse investeerders, en bezitters van percelen, huizen, etc die woonachtig zijn buiten Suriname en geen Surinaams paspoort hebben.


  Maak melding

 28. Goed zo Ruudje,
  grote profiteurs zijn het, hoe harder ze schreeuwen tegen corruptie hoe grotere profiteurs het zijn. De regering moet alles confisqueren, alleen grondbezit voor Surinaamse staatsburgers.
  Het is toch van de gekke dat Surinaamse staatsburgers jaren moeten wachten op een perceeltje terwijl buitenlanders heel veel percelen in bezit houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.