Ondanks beperkte vluchten naar Nederland toch smokkel 20kg cocaïne

43
Schiphol: Per ongeluk kapingswaarschuwing geactiveerd in vliegtuig
De Nederlandse luchthaven Schiphol.

Ondanks het feit dat er zeer weinig vluchten vanuit Suriname richting Nederland gaan, zijn drugssmokkelaars er toch in geslaagd om afgelopen weekend 20 kilo cocaïne via een KLM vlucht Suriname uit te smokkelen. Het verderfelijk spul werd afgelopen zondag op Schiphol onderschept.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) waren de drugs verstopt onder panelen van het vrachtruim. Om de drugs daar te bewaren moet je de platen eerst losschroeven en verwijderen zegt een bron tegen de krant. De vraag is dan ook hoe het komt dat zo veel drugs de controle te Zanderij is gepasseerd schrijft dWT.

De drugs zaten op dezelfde vlucht waarmee de Surinaamse first lady Melissa Santokhi naar Nederland vloog. Volgens dWT zou er geen verband zijn tussen de drugsvangst en Santokhi of de regering. Het is dan ook opmerkelijk dat journalist Ivan Cairo het artikel de kop gaf: ‘Cocaïne in ‘vliegtuig’ first-lady Santokhi‘.


UPDATE: Volgens de regering wordt in het artikel de betreurenswaardige suggestie gewekt dat er enig verband zou bestaan tussen de First Lady en de onderschepping van de drugs. Daarnaast wordt de lading van het artikel niet gedekt door de kop daarvan.

De Regering betreurt deze suggestieve berichtgeving van ‘De Ware Tijd’, en hoopt dat met dit artikel, het dagblad niet doelbewust en met opzet een bepaalde adverse sfeer creëert.

De Regering roept in algemene termen alle media en journalisten op, om meer zorgvuldigheid te betrachten in hun berichtgeving, om zo onnodige misverstanden en onnodige conclusies te voorkomen. Voorts onderstreept de Regering dat de aanpak en bestrijding van drugscriminaliteit een hoge prioriteit geniet binnen het Regeringsbeleid.

43 REACTIES

 1. Nog iets meneer de President, U zult alles op alles zetten om deze personen die de drugs hebben verstop arresteren. En het liefst met naam en foto’s op de voorpagina van de krant zetten.

  Meneer de President, laat niemand met U
  Sollen.


  Maak melding

 2. Ivan Cairo, ik heb een onderwerp voor je.
  Schijf een artikel over VP Ronnie Brunswijk en zijn handlangers. Die in 1986 de militairen van het Nationale Leger gegijzeld had.
  Deze 12 militairen, die hij gegijzeld had hebben ze systematisch gemarteld.
  En ze zijn spoorloos verdwenen.

  SUKKEL, DURFT JE HIER OVER WAT TE SCHRIJVEN.

  U GAAT MIJN PRESIDENT EN DE FIRST LADY NIET ZWART MAKEN,


  Maak melding

 3. Leuk geprobeerd om de nieuwe regering in diskrediet te brengen door ndp’ers. Jammer voor ze, maar hier trapt niemand in. Missie mislukt.

  #ndpjaloersopchanenfirstlady


  Maak melding

 4. Michel 19 september 2020 At 20:37

  U GAAT MIJN PRESIDENT EN DE FIRST LADY NIET ZWART MAKEN,
  ====

  Doet hij dat dan? Hij heeft gewoon een journalistiek verslag geschreven zonder enige beschuldiging. Heeft u het artikel überhaupt wel gelezen?


  Maak melding

 5. Verwachten jullie een.oplossing van Chan voor iets dat al jaren de wereld in zijn macht heeft? Laat de gebruikers die troep niet meer gebruiken, dan is klaar met al die drugs. Maar ja.. zolang velen die troep gebruiken in Europa zie ik het niet stoppen. Wil je op zanderij stoppen moet je iedereen wegsturen en robots neerzetten. Zelf in Nederland gaat het helemaal mis..


  Maak melding

 6. Mijnheer de president. U moet op Zanderij iedereen die zich met drugsbestrijding bezig houdt vervangen. Product van paars. Dit is de omgeving die paars in alle rust en met alle faciliteiten van de staat hebben kunnen creëren. Uitroeien met wortel en tak. Sorry voor de mensen die integer zijn. U kunt geen risico nemen mijnheer de president. Het is het kwaad die zich persisteert.
  Groot deel van de militairen en de politie zijn gecorrumpeerd mijnheer de president. Als het moet vraag de Amerikanen of de Fransen u ter zijde te staan. Doe effe geen hulp van Nederland.
  Door wat is Bouterse en zijn vrienden groot geworden. Roof, drugs, corruptie en diefstal.


  Maak melding

 7. Die kop in DWT kan echt niet. Punt Uit.

  Come on, halen we elkaar zo naar beneden?

  Ik ben geen VHPer, maar dies no boeng.

  Foei toch, Ivan Cairo, foei toch DWT.


  Maak melding

 8. Net als Ivan Cairo, zijn evenveel losers hier op WTK die met hem meegaan met zijn riool journalistiek.
  Schandelijk dat er zonder enige vorm van onderzoek de suggestie wordt gewekt dat de “First Lady” er ook maar iets mee te maken zou hebben. De regering Santokhi moet er alles aan doen om zo snel mogelijk de criminele bendes in het land op te ruimen. Er zijn krachten in het land die deze regering liever zien falen. Ze kunnen niet meer bij die njan patu’s en willen dus geen vooruitgang. Het volk van Suriname moet bij zichzelf te rade gaan wie de werkelijk vijanden en verraders zijn van Suriname.


  Maak melding

 9. Het lijkt alsof dit de eerste 20 kilo’s zijn die ooit uit Suriname verscheept zijn. Get a live Please. Heeft niets maar dan ook niets met deze Mw van doen. Trouwens ik denk dat er meer passagiers aan boord waren, hebben de overige passagiers daar dan ook mee te maken?! Het is gewoon een inside job.


  Maak melding

 10. Waar was Caïro tien er miljarden verdwenen?waar was Caïro toen er een diamant verdwenen was en dat nog steeds is. Waar is Cairo nu men boeffraad zoekt mrt 200 miljoen srd. Heel het douane en poltie systeem is verrot door paarse ratten.


  Maak melding

 11. Pres Chan moet een in en extern onderzoek laten uitvoeren bij de slm en de bedrijven waarmee ze samen werken. Waarom?

  Dezelfde mensen die voor 25 mei 2020 daar werkten en het vervoeren van de coke naar o.a nederland werken er nog steeds.

  Press Chan wacht niet te lang.
  Als dit nog een paar keer gebeurd kan nederland met schuine ogen naar jou gaan kijken.

  Ze gaan dan denken dat je het werk van de drugsbestrijding niet aan kan.
  Sterkte

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 12. Zo kan ik ook Cairoiaanse journalistiek bedrijven: ‘het vliegtuig van Pompeo maakte gebruik van dezelfde landings- en startbaan als het vliegtuig dat de 20 kilo en de first lady vervoerde’.


  Maak melding

 13. In het vliegtuig zaten volgens mij meerdere personen!
  Mevrouw Santokhi, iemand met status, vertrouwen, en hart voor land en volk, zat in het vliegtuig!
  De journalist, heeft gedramatiseerd.
  Onderzoek, kan veel bovenwater halen!
  Ik zou het niet erg vinden als
  mevrouw, ook ondervraagt wordt.


  Maak melding

 14. Michel 19 september 2020 At 21:48
  @Robles “Cocaïne in vliegtuig” first-lady Santokhi ”
  Ik denk dat iemand die een beetje verstand heeft, de link kan leggen over de verwijzing.
  =======

  Dit noemen we click-bait. Niet ongewoon in de journalistiek. Heeft u verder ook het artikel gelezen of schaart u zich bij de rest van de onbenullen hier die niet kunnen lezen maar alleen kunnen schreeuwen.


  Maak melding

 15. Een reactie van mij is verwijderd maar ik ben blij te lezen dat velen hetzelfde zeggen.

  Z. E. Santokhi grijp meedogenloos in. Dit is sabotage, een volgende keer loopt het anders af. This is a wake up call.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 16. One second of fame voor lapje.
  Ze zullen het onder “vrijheid van bullshit orde” scharen, maar dit is een Kwalitatief Uitermate Teleurstellend samenraapsel van letters.
  Sinds die snijdman daar zit de één na de andere blunder.

  Het wordt steeds duidelijker wie de goede online kranten zijn. Ze merken het vanzelf wel.


  Maak melding

 17. Ik heb nog in geen enkele nieuws media kunnen lezen dat Chan, Melissa of Pompeo een drugsveroordeling achter hun naam hebben staan. In tegendeel heeft met name Chan internationaal een onberispelijke staat van dienst. Anders dan die god van sommigen van jullie. Waarom jullie dus juist deze mensen met naam en toenaam erbij betrekken is mij een raadsel.


  Maak melding

 18. Beste mensen… Ik blader door alle pagina’s van de ware tijd.,online.., door… Ook philomena.. Bijlhout heeft een kanttekening gemaakt. Ik lees Diemen..,mevr. Santokhi, de ouderen partij.. etc. etc… Ik hoop dat…, zij Philomena Bijlhout niet vergeet wat er in 2002 was gebeurd… Zij was bij haar opgang zo fout geweest als je maar zijn kan..De LPF.., partij was met een neo-nazi agenda bezig.. Haagse bronnenmateriaal was er in overvloed . Ook werden er foto’s gepubliceerd in Nederlandse kranten waar zij in semi-militaire tenue rond loopt.. Toch liet een groep radiomensen.., uit Rotterdam .., haar keuze van en later ook de debacle bij een uiterst gevaarlijke partij links liggen om haar een beetje adem-ruimte te geven… Radio Amor had intern afgesproken, een beetje aan haar Surinaamse afkomst te denken en de nieuws wat te censureren.. Ze werd voor haar keuze uit alle hoeken aangevallen.. Wat was politiek correct?.. zei Radio amor in goede trouw .. .. Zij was dus in 2002 in een loopgraven oorlog terechtgekomen en …, maar mensen sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 19. Redskin 19 september 2020 At 22:35
  Waar was Caïro tien er miljarden verdwenen?
  =======

  Hij was anders altijd flink kritisch ten aanzien van de vorige regering hoor.


  Maak melding

 20. Para Express 19 september 2020 At 23:21
  Een reactie van mij is verwijderd maar ik ben blij te lezen dat velen hetzelfde zeggen.
  ==========

  Nee volgens mij is de website al enige tijd niet goed. Met grote regelmaat zie ik mijn eigen reacties niet. Pas als ik nog een reactie plaats is opeens de vorige reactie weer zichtbaar. De beheerder van deze website zou daar even naar moeten kijken.


  Maak melding

 21. 20 kg op zo een kinderlijke wijze verstopt, met opzet gedaan zodat het gevonden kon worden, maar 70 kg langs de douane gegaan .
  90 kg in beslag genomen door santhoki ,jaren geleden, en opgeslagen bij mathoera aan huis ,is verdwenen, en tot de dag van heden is er geen verklaring gegeven hoe dat kon gebeuren.
  De 70 kg is nu terecht gekomen bij hun diaspora vrienden in den Haag die al jaren handelen in dit spul, van kouseband,banta en andere landbouw producten wordt je niet rijk van.
  Evenals die vervloekte regering van de afgelopen 10 Jaren heeft ook deze regering in hun gelederen mensen die in coke handelen.
  Mag je weer verwijderen.


  Maak melding

 22. Redskin, ben je vergeten die 2 en een half miljard dollar die is ook verdwenen
  Mevrouw santhoki heeft hiermee niks te maken, en inderdaad iedereen die op zanderij werk, eruit knikkeren, neem nieuwe personeel, in dienst, het komt goed


  Maak melding

 23. Robles 19 september 2020 At 23:16
  Michel 19 september 2020 At 21:48
  @Robles “Cocaïne in vliegtuig” first-lady Santokhi ”
  Ik denk dat iemand die een beetje verstand heeft, de link kan leggen over de verwijzing.
  =======

  Dit noemen we click-bait. Niet ongewoon in de journalistiek. Heeft u verder ook het artikel gelezen of schaart u zich bij de rest van de onbenullen hier die niet kunnen lezen maar alleen kunnen schreeuwen.
  +++++++++++++++++++++
  +++++++++++++++++++++
  Ooit was er ook een goedkope luchtvaartmaatschappij weet je nog? Drugs drugs en nog eens drugs. De passagiers waren er om de lading te dekken. Frankrijk en België hebben korte metten gemaakt met de eigenaar/uitbater en hem jarenlang de bankschroeven aangedraaid. Jarenlang moest hij zich op tijd melden.
  Over DWT en Ivan Cairo: Sinds de coup heb ik geen vertrouwen meer in de riool journalistiek van DWT. Cairo is een rat die alleen maar naar eten op zoek is en als het niet lukt faked hij dat hij in mekaar gemept is of meer van die cowboys zielige verhalen. Cairo doet aan riooljournalistiek. Maar ja hij moet wel he?


  Maak melding

 24. Ja je ziet het, die paarse ratten kunnen niet meer eten uit de pot van het land en dan proberen ze nu van alles. vliegtuig met coke gecrasht in Guyana, coke gevonden in KLM toestel. Wat een verlies voor die paarse ratten, is dit wat ze doen met al dat geroofd geld, is het nog niet genoeg voor hun. Wendy had makkelijk 20 kg in haar poennie kunne meenemen, wit wassen.


  Maak melding

 25. Robles het gaat om journalistiek dat moet hij bedrijven en niet dingen zo formuleren om aandacht te krijgen of mensen iets anders laten geloven. En waar waren journalisten tien jaar lang. Jurna is naar brasil gevlucht omdat ze bang was voor Bouterse. Ik ken maar één first lady die coruppt en heeft gestolen van het volk. Denk men nou dat chan en de rest er omheen coke gaat smokkelen. Als je gelooft zoals Wendy dan heb je echt totaal geen verstand.


  Maak melding

 26. Het is en blijft een schande voor het land. Verbaasd U niet mensen verwonderd U slechts. Ik kan de link niet leggen met de first lady. Ik lees dat men drugs heeft gesmokkeld in het vliegtuig waarmee ze naar Nederland is vertrokken. In mn geheugen zit nog altijd gegrift de vlucht van Herrenverg waarbij een smokkelaar een koffer meenam met drugs.
  We moeten gewoon toegeven dat we een narcostaat zijn. Men zal alles doen om drugs te smokkelen en wie in het vliegtuig zit, maakt hen niet uit. De onder en bovenwereld van Suriname is versmolten tot wat het nu is. Ik moet me uitkleden bij de controle op jap als ik naar Nederland ga. Wij maar klagen bij 100% controle op Schiphol. Dat is vernederend. Ja mensen en ik heb er geen moeite mee omdat ik mezelf dagelijks in de spiegel kan aankijken met opgeheven hoofd. Er is werk aan de winkel en heb een zwaar hoofd in. Alles draait om geld. De verleiding is te groot en dat weten wij allemaal al te goed.


  Maak melding

 27. Volgens mij hebben de hindoestanen jullie in slaap gesust. Zelfs de hindoestaan weet dat. De tijd leert het wel. Santokhi, de redder van Suriname??? Hij blijft een hindoestaan, er zal goedschiks of kwaadschiks een vette Mercedes-Benz voor de deur moeten staan en de kleine man wordt straks onzichtbaar. Sorry! De waarheid moet gezegd worden.


  Maak melding

 28. Zijn er geen camera’s op het terrein en beveiliging?
  Zou niet moeilijk moeten zijn, alle mensen met een pas voor de omgeving en een pas voor het vrachtvervoer moeten ondervraagd worden. Je schroeft niet zomaar een paar panelen los.


  Maak melding

 29. Alsof dat een verrassing is,.. Hoe komt t dat ondanks meer controlle nog steeds genoeg druks de haven van vlissingen binnenkomt?????..
  Of men vind wat door een ” anonieme “tip en een grotere partij gaat langs.
  Komt dat door Te weinig controlle, te weinig personeel, laksheid, tjukoes?? 1000den containers controleren is onmogelijk.
  Zelfs op mijn werk op schiphol vinden we geregeld drugs. Maar douane heeft geen tijd want einde dienst, en de vracht word binnen een half uur opgehaald.
  Weg lading.
  Nederland moet niet heilig doen want de criminaliteit in amsterdam kunnen ze aan gaven ze zelf toe vorig jaar, dus hoezo is dat een vraag dat su controlle heeft gemist? 🙄😒


  Maak melding

 30. Alsof dat een verrassing is,.. Hoe komt t dat ondanks meer controlle nog steeds genoeg druks de haven van vlissingen binnenkomt?????..
  Of men vind wat door een ” anonieme “tip en een grotere partij gaat langs.
  Komt dat door Te weinig controlle, te weinig personeel, laksheid, tjukoes?? 1000den containers controleren is onmogelijk.
  Zelfs op mijn werk op schiphol vinden we geregeld drugs. Maar douane heeft geen tijd want einde dienst, en de vracht word binnen een half uur opgehaald.
  Weg lading.
  Nederland moet niet heilig doen want de criminaliteit in amsterdam kunnen ze niet aan gaven ze zelf toe vorig jaar, dus hoezo is dat een vraag dat su controlle heeft gemist? 🙄😒


  Maak melding

 31. De realiteit is dat verslaving aan drugs en verdovende middelen groot is en
  mensen tot alles in staat zijn om daaraan te komen. Naast bauxiet en goud is
  drugs voor veel landen een bron van inkomsten.

  Vliegreizen worden daarom steeds enger want je weet nooit wat medepassagiers bij
  zich hebben. Komt nog bij, dat je bij aankomst als een bende criminelen
  door kwijlende DRUGSHONDEN wordt besnuffeld.


  Maak melding

 32. Men moet de beveiliging bedrijf van Dino bouterse op de lucht haven vervangen. Want dit is via die beveiliging bedrijf naar binnen gebracht. Ga je de poppen aan het dansen zien.


  Maak melding

 33. Het is gewoon triest. Ik onderga mn vernedering gedwee. Reaktie van de regering is ook zo kortzichtig als het maar kan. Niemand heeft de vinger naar de first lady gewezen. Men moet zaken laten voor wat het is en beter relativeren waar het om draait. Het gaat in mijn beleving om het feit dat het de crimineel niet uitmaakt hoe en wanneer hij zijn handel smokkeld.


  Maak melding

 34. Redskin 20 september 2020 At 08:06
  Robles het gaat om journalistiek dat moet hij bedrijven en niet dingen zo formuleren om aandacht te krijgen of mensen iets anders laten geloven.
  ====================

  De journalisten moeten in alle vrijheid kunnen werken. Ook als de boodschap of de manier van schrijven niet bevalt. Als mensen menen dat het smaad betreft is er de mogelijkheid om de gang naar de rechter te maken. Die mogelijkheid was er ook bij de cartoon. Voor de tweede keer nu slaat de regering waarschuwende taal uit naar de journalistiek. Alle reden om je daar zorgen om te maken.


  Maak melding

 35. Diediebrieka 20 september 2020 At 11:58
  Volgens mij hebben de hindoestanen jullie in slaap gesust. Zelfs de hindoestaan weet dat. De tijd leert het wel. Santokhi, de redder van Suriname??? Hij blijft een hindoestaan, er zal goedschiks of kwaadschiks een vette Mercedes-Benz voor de deur moeten staan en de kleine man wordt straks onzichtbaar. Sorry! De waarheid moet gezegd worden.
  ==============================================

  DiediebrieKA,

  Het is klinkklare onzin wat je hier zit te verkondigen. Wie was het ook al weer die het volk slapeloze nachten toe wenste en zelf geen problemen bij het slapen had? En die Mercedes-Benz heeft totaal niets met die Hindoestaan te maken. Heel veel mensen willen graag een Mercedes-Benz voor hun deur hebben. Dat jij voor een vette BMW gaat, neemt niemand je toch kwalijk?
  Of ben je gewoon simpelweg die klootviool die onnodig van die racistische opmerking moet plaatsen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.