258 jaar vrede met de Saramaccaners in Suriname

2
258 jaar vrede met de Saramaccaners in Suriname
Waterkant archieffoto: Saramaccaners eerder tijdens een culturele manifestatie op het Plein van 10 Oktober.

Op 19 September 1762 werd na onderhandeling tussen de stam der Saramaccaners en het koloniaal bestuur in Suriname vrede gesloten. Deze dag markeert een traject naar de volledige vrijheid van een groep tot slaaf gemaakte Afrikanen en hun nakomelingen.

De ontwikkelingen die zich na 1762 op diverse gebieden hebben voltrokken, laten zien dat er groeiperspectieven voor de groep weggelegd zijn. Door zich te scholen zijn de Saramaccaners in alle sectoren van de samenleving vertegenwoordigd, schrijft de politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek(BEP).

De BEP roept op tot voortzetting en bestendigen van de voornoemde positieve ontwikkelingen binnen deze groep als binnen overige lowemang paansu groepen. Voorts roept de partij op tot onderlinge solidariteit tussen de diverse lowemang paansu groepen. Want eenheid maakt macht. 

Tot slot feliciteert de BEP alle Surinamers maar in het bijzonder de Saramaccaners met de fiimang dakka 19 September.

2 REACTIES

  1. En nu in vrede leven met iedereen want vrede heeft een sterke kracht en respekt voor iedereen en onder elkaar, daarmee komt Suriname zeker vooruit
    Veel succes mensen!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.