Grote partij smokkelwaar uit Suriname onderschept in Guyana

9
Grote partij smokkelwaar uit Suriname onderschept in Guyana

Leden van de Guyana Revenue Authority hebben dinsdagochtend een grote partij smokkelwaar, vermoedelijk afkomstig uit Suriname, aangetroffen en in beslag genomen.

De spullen werden aangetroffen in een bos bij de Abarykreek, aan de oostkust van Demerara en waren bedekt met een dekzeil. Waterkant verneemt dat het gaat om meer dan 1.000 dozen bestaande uit kip, alcohol en muskietenkaars met een waarde van meer dan US$ 70.000.

De Guyanese politie heeft de zaak in onderzoek. Lees ook:

9 REACTIES

 1. Waw kijk die kippen zo braaf op hun plek nog 1 dag en ze lopen zo weer weg.
  Toen ik de foto’s zag dacht ik misschien wilde Boefie een kratafra geven.
  Tis toch van de gekken? Terwijl anderen van een voedselpakket afhankelijk zijn dropt met voedsel met zo een waarde in het bos.Dat bier mag van mij vernietigd worden want het is geen eerste of 2e levensbehoefte.


  Maak melding

 2. Dame …surinamers denken vrij simpel pe yu e wroke yu moes njang.

  Als je met sranang dealt krijg je dit wat voor hun vrij normaal is.

  Wat je ook doet .. dit zal je blijven krijgen de douane mp politie etc allemaal even corrupt, heb je de filmpjes gezien hoe de politie met burgers omgaat?

  Of je op zanderij komt en de douane je gewoon om een lekkers vraagt?

  Dit alles hoort bij de corruptie …zo ook ben jij slachtoffer van de grote onvrede van suriname.


  Maak melding

 3. Zo gaan de deviezen van Suriname weg. Naar Frans Guyana en Brazilië gaan ook heel veel goederen weg gesmokkeld gekocht met deviezen van het land. Dat geld van smokkel us$ en Euro’s komen in de zaken van smokkelaars die ze weer op de zwarte markt verhandelen en deel terechtkomen bij de Cambios. Geld uit smokkelhandel en illegaal verkoop van brandstof en goud komen terecht in de grijze circuit. Met die gelden worden percelen en panden gekocht die ze verder verpanden bij de banken om lening te krijgen om nog grotere investeringen te doen. De banken en cambios zijn het recyle systeem om het geld te zuiveren. Economen verklaren op de vraag vanwaar komen de contante valuta’s? De antwoorden zijn, de toeristen, de handel met de buurlanden. De vraag is, is de handel legaal of illegaal. Stof tot nadenken. Banken geven leningen met percelen als onderpand, maar onderzoeken niet hoe de klant aan de percelen zijn gekomen.


  Maak melding

 4. wendy 16 september 2020 At 11:46

  Waar is jullie Chan??
  Zijn spullen voor arme Surinamers die nu weggedragen worden. Waarom denk je dat Chan nr guyana was??
  Deze zaken is hij gaan regelen.
  Een crimineel blijft een crimineel. 90 kg coke en 400 ton padie hft deze Chan toen verkocht. Hij gaat het merken
  ==============
  Hahahahaha…..volgens mij weet jij het ook niet meer waarmee je hem moet aanvallen/beschuldigen hé, alleen maar omdat je zo een hekel hebt aan hindustanen toch.
  Ga maar lekker met je poesje spele noh meis.


  Maak melding

 5. Boskopoemang,
  wat ben je een ordinaire lul. Als je het niet eens bent met Wendy, dan hou je toch je bek, waarom moet je gaan schelden en laat haar poes met rust. Als je poesje wilt zien dan ga je toch even langs bij je vrouw, je zus of moeder, poesjes in alle soorten zat🤪🤪🤪🤪🤪


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.