VIDEO: Buurtbewoner valt vermeende accudief aan met houwer

46
VIDEO: Buurtbewoner valt vermeende accudief aan met houwer

In Suriname heeft een vermeende dief afgelopen nacht diverse verwondingen opgelopen, toen hij aangevallen werd door een andere man met een houwer. Dat blijkt uit bewakingsbeelden die via social media gedeeld worden en hieronder te zien zijn. Volgens berichten op social media zou het gaan om een accudief die op heterdaad werd betrapt. De man met de houwer nam het recht in eigen handen.

Op de beelden is te zien dat de vermeende dief om 03.39u komt aanfietsen met een accu op zijn bagagedrager. Een man met een ontbloot lichaam en een houwer in zijn hand, vermoedelijk een buurtbewoner, loopt de weg op en begint op de fietser in te slaan met de houwer. De fiets en de accu vallen op straat en de man blijft de fietser aanvallen met de houwer.

Ook schopt en slaat hij de man daarbij. Uit de beelden blijkt dat de man op de fiets gewond is aan zijn handen. Hij gaat op zijn hurken terwijl andere buurtbewoners naar buiten lopen. Als hij uiteindelijk weg wil fietsen laat hij de accu liggen maar wordt hij tegen gehouden door een andere man.

De vermeende dief blijft dan op de grond zitten, waarschijnlijk wachtend op de politie. De redactie van Waterkant.Net verneemt van de Surinaamse politie dat er afgelopen nacht inderdaad een gewonde accudief is aangehouden aan de Grietjebiestraat te Paramaribo-Noord. De dief is een bekende van de politie.

https://www.facebook.com/mofokoranti/posts/166570198377538

46 REACTIES

 1. Het is goed dat de buurt alert reageert, maar deze geweld is buiten zijn preporsies voor Zo een feit , ik vind dan ook dat de man met de houder aangehouden moet worden .
  gemodereerd

 2. Goeie zaak….hij mag blij zijn dat hij nog alles heel had……plaag voor de gemeenschap met deze brutale honden…
  gemodereerd

 3. Man met houwer 6 maanden cel
  Dief waarschuwing, maar als hij een strafblad heeft dan 3 maanden
  Achterlijke vrouw met camera 1 maand en 3voorwaardelijk.
  Sensatie imbeciel
  gemodereerd

 4. De man met de houwer die de dief toetakelt moet ook opgesloten worden. Hij had meteen de politie moeten inschakelen. Wanneer een ieder het recht in eigen hand neemt wordt het een grote chaos.
  gemodereerd

 5. Wat een tijd leven wij nu in. Zelfs als de man op heterdaad was betrapt had niemand het recht de man verwondingen toe te brengen. Aanhouden of voorkomen dat de persoon/ verdachte er vandoor gaat mag wel. Het recht in eigen hand nemen is op zichzelf een strafbare gedraging. Niet duidelijk is of vermoed wordt de man op heterdaad te hebben betrapt of dat het tijdstip op zichzelf een indicatie is, dat de accu gestolen zou moeten zijn. Niet duidelijk is of in het onderhavige geval de man met de houwer door de dief werd bedreigd of wat dan ook. Wellicht is hij ook eens slachtoffer geweest. Ben benieuwd.


  Maak melding

 6. Is wel HEEL vervelend als je je auto instapt en je erachter komt dat een fokking junkie je accu heeft gestolen. Die man met die houwer was nog mild…


  Maak melding

 7. A beng moes onthoofd eng. Gespuis, kut crimineel die de het getergde volk van Suriname nog extra benadelen.

  Deze “kapper” moet geridderd worden door de President!
  gemodereerd

 8. Diefstal van een accu tegen poging doodslag c.q zware mishandeling wie draait langer de bak in
  gemodereerd

 9. Als de man met de houwer niks zou doen: is ook niet goed, maar nu gaat hij buiten zijn boekje is ook niet goed ! Volgens de wet mag je als burger iemand aanhouden, en dan de politie waarschuwen, ( niet mishandelen. ) Maar in Su mag je alles wat God en wet verbied, dus bij deze is het ook gebeurt.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. mensen die onzien coment plaatsen moetten opassen dat ook niet een kleine diefje hun geliefde doorsteek en dan gaan jullie beseffen wat allemaal een dief kan doen. ik wil dat echt lezen in de krant.
  gemodereerd

 11. Arresteer de buurtbewoner en de bpef.
  De dief voor het stelen en de buurtbewoner voor poging tot moord.
  Je mag dan duizenden keren de surinamers uitleggen het recht niet in eigen handen te spelen,ze gaan precies dat doen.
  Nu , laat de buurtbewoner en zijn supporters weten dat zij kunnen ophouden de good guys uit te hangen ,want beter dan de dief zijn ze niet.
  Nu gaat de buurtbewoner misschien beseffen dat de rechter straffen bepaalt en niet hijzelf.


  Maak melding

 12. Iemand zegt hier dat de man net houwer aangehouden moet worden….als hij die boef niet had betrapt zat nu de eigenaar zonder accu…weer onkosten en iedereen heeft het zwaar….

  als er geen camaras waren mocht hij hem in stukjes kappen …1 minder en leerles voor de volgende⛽⛽⛽🔥🔥🔥🔥


  Maak melding

 13. Tja, dat je 1 keer op de dief inhakt wil ik nog begrijpen. Dit zal nog een staart hebben voor de man die op de dief blijft inhakken. Ik denk terug aan de dief die een kinderfiets stal en hij gemarteld werd. De vrouw van een van de gasten plaatste het voorval op internet en de gasten werden opgepakt en zaten maanden vast. Dit is disproportioneel en is afwachten.


  Maak melding

 14. @obia man
  Laat je kop nakijken.
  Het rommelt daar in je bovenkamer.
  Dit geval hier is niet 1 van je obia spelletjes.
  De buurtbewoner is geen rechter en hij is niet bevoegd ter plaatse straf of executie met een houwer uit te voeren.
  De boef moet overgeleverd worden aan de politie die dan ervoor moet zorgen dat de boef voor de rechter gesleept kan worden.
  In Suriname heeft men een hekel aan wet en recht en daarom dat er altijd chaos heerst.Verbeter je zelf @obia man,er is nog tijd om zo te doen.
  Stop om de hoofden van de surinamers vol te pompen met rotzooi want ze zijn gauw geneigd er op te reageren.


  Maak melding

 15. Dit is buiten elke proportie om iemand die met een accu vandoor gaat zo met een houwer te bewerken. Dit is een poging tot moord, bewust en met voorbedachte rade.
  Wat had mijn boertje moeten doen toen hij thuis werd overvallen en gegijzeld door 4 mannen (zijn gestolen pick up is terug gevonden in Sunny Point), bewapend met pistolen en houwers. Hij is mishandeld en is er levend vanaf gekomen. Wat hadden we met deze potentiële moordenaars moeten doen?
  Als wij inzake een accudief al afglijden in een dit orgie van geweld, dan zijn alle remmen los bij bepaalde mensen in Suriname. Het is een land waarvoor ik bang van word.
  De man met houwer oppakken voor poging tot moord en de accu dief berechten voor diefstal.
  En wat voor maatschappij willen we in Suriname leven mensen?? Allemaal moord mensen zoals de grote LIJDER. Wat een land, verval van normen en waarden. Alle menselijkheid en mens zijn is het land uitgeslagen. Hoe moet het nu? Moet ik straks voor mij eigen veiligheid om niet beroofd te worden met een uzi rondlopen??


  Maak melding

 16. @obia man
  Dus volgens jou logic houd in elke surinamer een moordenaar zich schuil en die kan zich openbaren zoals bij buurman jet geval os geweest?
  Je hebt met spoed een wasi nodig misschien dat de moordenaar die in jou schuilt verdreven kan worden.


  Maak melding

 17. Het stelen van een accu blijft een lage hondse daad. Misschien gaat iemand daarvoor kappen iets te ver, maar zo een lage hond die midden in de nacht accu’s weet te stelen verdient wel een goed pak slaag. Misschien krijgt hij dat nog op het bureau want de agenten zitten ook niet te wachten op deze junks…


  Maak melding

 18. bekende van de politie… dus die heeft vaker narigheid uitgehaald.
  dus de straffen zijn niet dusdanig dat je er iets van leert.
  tsjah…. dan had die accudief van mij het ziekenhuis ingeslagen mogen worden, kappen kan slecht eindigen


  Maak melding

 19. DE man met de houwer actief opsporen en strafrechtelijk vervolgen. In Nederland mag je niet eens met een vlindermes rondlopen. Het valt onder de overtreding Wet wapens en munitie. Met een mes op straat lopen, kan je een gevangenisstraf van 9 maanden krijgen.
  De man met de houwer zal het in de toekomst weer doen. Het zijn recidivisten.


  Maak melding

 20. Man met houwe goed gedaan klauwen afhakken kan die junk niet meer stelen. En die gekken hier die de dader zielig vinden moet je zeggen als die in je slaapkamer staat om je te verkrachten en te beroven.
  gemodereerd

 21. @ Dief ontkent alles. Hij snapt niet hoe die accu op zijn bagagedrager terecht kwam.
  Hij had het niet eens gezien. Hij was wel heel even gaan plassen, misschien heeft iemand die accu toen op zijn bagagedrager gezet.
  Wat nu?
  De man met de houwer is de klos. Beelden tonen aan dat hij deze onschuldige man behoorlijk heeft toegetakeld. Hij eist schadevergoeding. Dit hoeft niet heel veel te zijn
  een accu of een hondje
  De man met de houwer zegt; nee, ik heb zelf gezien dat hij de accu stal
  Maar waarom heeft u toen niet ingegrepen? Loopt u altijd met een houwer op zak? Of bent u naar huis gegaan en hebt u toen een houwer gehaald
  ehh, dat weet ik niet, ik was emotioneel

  Uitspraak van de politierechter
  Vermeende dief wordt vrijgesproken en krijgt een zak hondenvoer
  Tegen de man met houwer wordt gezegd; beste meneer in de rechtsspraak geldt: 1 stem is geen stem. Uw stem geldt dus niet net zo min als die van de vermeende dader
  U heeft het recht in eigen hand genomen. Het is niet aan u om dit te doen!
  U wordt veroordeeld tot het betalen van een zak hondenvoer of snelbinders voor de bagagedrager en een voorwaardelijke straf van 1 jaar


  Maak melding

 22. Hij mag blij zijn om nog levend vanaf te brengen. Een volgende keer kan het best wel slecht aflopen.

  Een djnepper die niet wil werken en met stelen de kost te verdienen.
  gemodereerd

 23. Geen goede gang van zaken, dit is niet goed te praten de dief heeft dit probleem zelf op zijn hals gehaald,?? Maar als hij aangifte gaat doen dan de man met de houwer ook schuldig aan letsel toebrengen aan een 3e dus afwachten?
  Dief go rokko no foefoeroe


  Maak melding

 24. Bepaalde mensen reageren alsof ze 100 jaar achter leven? Aan hun schrijven kan je precies weten welke niveau deze mensen hebben, en Ray je gelijk, maar sommige zullen altijd uit frustratie schrijven, zijn uitzonderlijke gevallen dus brokie Ede, wet een dief is ook een mens die hoort door justitie berecht te worden en niet door een frustrerend man??


  Maak melding

 25. ddb de man die 20 jaren nog moet gaan zitten,,, moet ook een pak slag krijgen in ons land,,, want door hem te doen zijn wij allemaal vandaag de pineut lijden armoede alles duur, honger enz…

  de regering durft deze man niet op te pakken de P G poept in zijn broek de O M is mond dood.
  vandaar ook dat het volk op straat komt het recht in eigen handen neemt..
  gemodereerd

 26. Zij die zeggen dat de man met houwer gestraft moet worden gaan anders praten wanneer zij slachtoffer zijn van diefstal van hun bezittingen die met moeite en zweet zijn aangeschaft.
  Ik zou zijn hand er af kappen.
  gemodereerd

 27. Man met houwer moest een hand afgekapt hebben, probleem opgelost voor lange tijd. En als je al een paar keer slachtoffer ben geweest van deze criminelen is alle genade op!


  Maak melding

 28. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  VIDEO: Buurtbewoner valt vermeende accudief aan met houwer.

  Letten jullie op de tijdsduur van het video filmpje. 6:20 min.
  Maar de politie was nog steeds niet gearriveerd.


  Maak melding

 29. Het moet je eens een keer overkomen dat een onverlaten beesten hufter je autoruit inslaat en je autoradio steelt of dat je in je auto stapt en je ergens met spoed heen moet en je auto start niet omdat zo’n stront junkie beest zonodig een accu uit je auto moest stelen….
  Hetzelfde voor de gasbommen, ookmzo’n lage beesten streek.

  Al ben je verzekerd het is gewoon lastig en vervelend want die stront junkies veranderen niet en blijven doorgaan met deze lage diefstallen!!!


  Maak melding

 30. ik wist niet dat ze zoveel rechters hadden hier in Suriname, dus eigenlijk zijn het ook slapende lieden die geld ontvangen en alleen als ze in hun slaap wakker gemaakt worden optreden en gelijk het vonnis voltrekken, ja weer een probleem voor de nieuwe regering in de afgelopen 10 jaar was er niet orde en gezag en de debiele lijder zei zoek het maar uit en maak mijn hoofd niet moe regel het zelf maar en speel voor rechter om het op telossen en zo zie je telkens weer die gasten die zich rechter wanen omdat het werd toegestaan door wie ja ja the boss ex mpp bouta de droplul


  Maak melding

 31. Een accu dief in Suriname wordt gekapt en iedereen roept ‘kis en moi’ maar dieven met politieke backing worden beschermd en duiken onder met hun buitgemaakte computers, auto’s, helikopters en geld.


  Maak melding

 32. he devil yu vuilak weer aanwezig met je on doordachte reactie yu strontbaal WAT denk je dat iemand je hier nog serieus neemt yu misbaksel ik denk het niet yu druiloor je bent uitgespeelt en verlaat deze medium yu klootzak niemand gelooft je meer, kort gezegd einde oefening pas op het kruis het zal je verbranden teringlijder


  Maak melding

 33. Zo een dief die een auto accu steelt met zoveel geweld. De verzekering dek dit alles.
  waarom zoveel geweld om de man aan te houd, het is toch geen roof met geweld.

  Maar wat mij is opgevallen hij is niet donker, dus er is veel armoede.


  Maak melding

 34. Het is gewoon een ordinaire junkie. Nooit is het genoeg voor die beesten. Elke dag doen ze klusjes voor mensen waarbij ze zeker meer dan 150 tot 200 srd per dag verdienen, bij zwaardere klusjes krijgen ze zelfs meer geld.

  Dat geld dat ze verdienen roken en zuipen ze ook binnen een fractie van een seconde op. Dus geen enkele fokking medelijden met deze beesten. Zelfs de politie is ze ook zat want ze zijn echte LASTPOSTEN, net bakroes. Zijn net kakkerlakken deze gasten, al spuit je een hele bus baygon toch komen ze na een week weer tevoorschijn.


  Maak melding

 35. Het moet ophouden om de slachtoffers juist als crimineel te behandelen. De politie is ruw en onbeshoft tegen slachtoffers. Maar wij als een slachtoffer worden de dupe. De politie vind dat je het heft in eigen handen neemt. Als slachtoffer wordt je in boeien gezet en meegenomen. Ze zijn nooit erbij of snel om jou als slachtoffer te helpen.
  Als je de dief een ongeluk geeft moet jij de dokter betalen. Maar als ze jou een ongeluk geven , wat dan? Als ze iets van jou meenemen of liever gezegd stelen wat dan? Zoals gasbommen, moet jij toch een ander kopen. De politie geeft ons toch geen ander? Of is dat zo? Krijgt men de dief meld men je niet als slachtoffer. Ze krijgen misschien een straf en komen weer vrij. Dan maken ze weer ander tot slachtoffer. Het moet ophouden. De straffen moeten zwaarder worden. Geef dieven geen eten. Brood en water in de gevangenissen. Het moet ophouden. De dieven hebben het makkelijk. Ze weten niet hoe mensen aan hun spullen komen. Willen ze mij niet in dienst nemen als adviseur bij de politie???
  Maar goed er zijn veel dingen daar die moeten veranderen.
  gemodereerd

 36. @ Hongkongfree

  Groot gelijk heb je als je met je auto weg wilt rijden en je merkt dat je accu er niet is dang wang junk go seri eng fu bai wang lai

  Hij moest onthoofd worden.
  gemodereerd

 37. Probleem in Suriname is dat er personen rondlopen die 100 vonnissen hebben en er niets verandert in hun steelgedrag; frustratie en irritatie dus omdat het rechtssysteem faalt ; belachelijk gewoon dit soort honden die op straat overal steelt; wat moet je nu met zulke mensen ? Een houwer is geen oplossing; misschien een werkkamp wel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.