Ontplofbare en gevaarlijke Stoffen in Suriname worden in kaart gebracht

8
Ontplofbare en gevaarlijke Stoffen in Suriname in kaart gebracht

In Suriname liggen reeds geruime tijd verschillende gevaarlijke ontplofbare middelen opgeslagen. Het gaat deels om in beslag genomen stoffen, anderzijds om chemicaliën en explosieven die onder andere in de mijnbouw gebruikt worden. De nieuwe werkgroep Inventarisatie en Advies Ontplofbare en Gevaarlijke Stoffen moet dit in kaart gaan brengen.

De verschillende stoffen worden legaal geïmporteerd en ergens opgeslagen. De werkgroep gaat inventariseren hoeveel van deze stoffen opgeslagen liggen, de wijze van opslag en of de protocollen hiertoe moeten worden aangescherpt. De commissievoorzitter is Melvin Linscheer.

Het onderwerp werd ook in Suriname actueel, nadat op 4 augustus jl. ontploft ammoniumnitraat in Libanon zorgde voor een grote explosie, waardoor een groot deel van de Libanese hoofdstad werd verwoest en ten minste 190 mensen om het leven kwamen.

De werkgroep bestaat uit elf leden met vertegenwoordigers van de ministeries van Justitie en Politie, Defensie, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

Zij heeft bij haar installatie gisteren drie maanden de tijd gekregen van de Surinaamse president Santokhi, om advies uit te brengen over de hoeveelheden en wijze waarop deze stoffen zijn opgeslagen.

8 REACTIES

 1. Kunnen ze al deze explosieven en gevaarlijkestoffen niet aan de Anton Drachtenweg opslaan. Aan die kant hebben ze vaak slapeloze nachten. Kunnen ze deze goed in de gaten houden en kijken wanneer deze explodeert.


  Maak melding

 2. Op heel veel plaatsen slaan ze ook grote partijen vuurwerk op.
  Vergeet ook niet kwik en andere niet-ontplofbare giftige stoffen…
  Het dumpen van giftig afval schijnt ook gewoon op lege percelen te worden gedaan.

  Dus niet alleen de lucht wordt vervuild met kwik e.d. maar ook onze bodem.


  Maak melding

 3. De politiek geeft al jaren mee dat je alleen als boef moordenaar en cokehandelaar meetelt….en alleen als je dat bent dwingt men respect af.

  Bouterse brunswijk chan…allemaal 1 pot nat ik verwacht geen moer van deze oplichters


  Maak melding

 4. Dat is inderdaad een grote verrassing @tata loso.
  Iets met keep your enemies closer, of wind uit de zeilen nemen.
  Hij heeft in ieder geval de baan geaccepteerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.