Andy Rusland trekt zich terug uit Raad van Commissarissen bij EBS

51
Andy Rusland trekt zich terug uit Raad van Commissarissen bij EBS
Andy Rusland

Andy Rusland, president-commissaris van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de NV Energiebedrijven Suriname (EBS), zou zich hebben teruggetrokken uit de RvC. Dat meldt ABC Online Nieuws zojuist.

Rusland werd deze maand op voordracht van de ABOP, benoemd tot president-commissaris van de EBS. Kort na zijn benoeming werd er aangifte tegen hem gedaan, wegens mogelijke overtreding van de anti-corruptiewet

Steve Geerlings, bondsvoorzitter bij de EBS Werknemers Organisatie (OWOS), zegt tegen ABC dat hij het bericht over terugtrekking van Rusland, tot nu toe via de onofficiële kanalen ook ontvangen heeft.

OWOS had in een verklaring vorige week aangegeven dat ze Rusland had verzocht pas op de plaats te maken, zodat een onderzoek zijn eventuele onschuld kan bewijzen.

51 REACTIES

 1. Niet meer dan terecht, is ook een mega rotte appel die je liever kwijt ben dan rijk.
  Is een van vele ratten die je moet opsluiten.
  Onbetrouwbaar en niet integer. Oprotten NDP verlengstuk!!!!!
  gemodereerd

 2. Creame jongens zijn altijd boeven geweest samen met die Economische vluchtelingen vormen ze een grote Bende in Suriname 🇸🇷 oprotten met die Cream boeven.
  gemodereerd

 3. Volgens VP moest Andy Rusland nog al wat projecten afronden.

  MI EDEH NANGA VP YERE.

  Ik ben teleurgesteld in president Santhoki dat FRIENDS AND FAMILY manifest is in zijn kabinet. Hij zou hiertegen optreden maar niets is minder waar.
  gemodereerd

 4. Henry ergens heb je gelijk, brunswijk doet het zelfde, soema ne tak neks maar als in 5 jaar geen oplossing komt voor Suriname mag santhoki en brunswijk na 5 alles op hun buik schrijven,
  En k het is crime??


  Maak melding

 5. Een wijs besluit, stil zitten als je geschoren wordt, kan alles verliezen. Wie volgt LEO BRUNSWIJK, MELLISA…………..

  Er is genoeg zelfsreinigingsmiddel te koop in su. Groetjes


  Maak melding

 6. Is het niet beter dat zijn broer zich ook uit de politiek terugtrekt? Is de familienaam niet hierdoor besmeurd?
  gemodereerd

 7. Gefeliciteerd: Assertiever Surinamers. Alleen Brunswijck en Santhoki zijn nog niet wakker, dat. de Surinamers van nu denken anders dan 10 jaren geleden. Melissa en Leo wanneer trekken jullie terug?


  Maak melding

 8. Jammer dat er zoveel dingen mis gaan bij het ontrafelen van de waarheid. Ook al is de leugen zo snel de waarheid achterhaalt haar wel.

  Het kan helaas niet zo zijn dat de top van EBS niet op de hoogte was van de rare contacten en contracten met Olibis / Sibilo en de extreme marges die deze kon afromen.
  Alleen aan Gasbomen bijna $ 900.000/maand richting Olibis omdat EBS zelf niet kredietwaardig is.

  Denk ook aan de schulden bij Staatsolie die ontstaan zijn door het niet betalen van de rekeningen.
  Denk even aan de stroom van Brokopondo die niet betaald was en nu niet betaald wordt. We weten nu waar de subsidies van staatsolie verdwijnen. In de zaken van …

  Haal het terug alleen Einstein stelde ooit”

  “Je kunt een probleem niet oplossen met de kennis die ze veroorzaakte”

  President haal de kennis die nodig is om echt te saneren. Leo Brunswijk kan dat niet want …
  gemodereerd

 9. Een onderzoek moet gauw komen. De directie moet vervangen worden terwijl de accountants het cijferwerk evalueren. Ook uitvinden waarom de EBS in het rood gehouden werd. Een management team binnen brengen om de EBS weer in het zwart ink te brengen.Een strafrechtelijke procedure beginnen met de bestuursleden en commissarissen in zicht. Beveiligd de bewijsstukken.


  Maak melding

 10. De enige juiste morele zet die Rusland kon doen en naar gehandeld heeft. Ervan uitgaande dat dit bericht klopt. Er staat nog niets vast ,laat dat eerst even duidelijk zijn. Maar, hij maakt een pas op de plaats en buigt als riet met de wind mee. Deze inteelt-regering is aan te bevelen dit voorbeeld te volgen. Laat Melissa Mata Hari feestelijk bedanken . Inteelt binnen een familie is zeer schadelijk en kan leiden tot mismaaktheid en leerproblemen. Dit geldt ook voor de andere figuren. Tegen de tijd dat er campagnes gevoerd zullen worden in verband met verkiezingen ,heeft de oppositie stevige munitie in handen. Klinkt het niet gek dat deze regering zelf landmijnen op haar eigen pad gooit ? Stop de inteelt. It’s never too late.


  Maak melding

 11. @Pony,

  —————————————————————————————————–
  Een wijs besluit, stil zitten als je geschoren wordt, kan alles verliezen. Wie volgt LEO BRUNSWIJK, MELLISA……
  —————————————————————————————————-
  Kan je aangeven op grond van welke juridische wetten dat moet gebeuren.
  Zijn ze aangeklaagd, Is er aangifte tegen ze gedaan.
  Worden ze beschuldigd van slecht bestuur.
  Worden ze beschuldigd van fraude.
  Zijn ze te hoog geschoold?
  Want ik neem aan dat je voor wet en rechtvaardigheid bent.
  En dat Suriname geen bananen republiek meer is na NDP1 en NDP.

  Ik ga even rustig zitten voor jou antwoord.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 12. Baal behoorlijk van de VHP en Santhoki. Dit is niet wat hij heeft beloofd. Een first lady (lid rvc) kan niet met een dubbele pet op functioneren. Zelfde geld ook voor ABOP en Brunswijk. Laatst genoemde heeft zijn familie geaccommodeerd binnen de overheid. Kan echt niet.

  Het is niet te laat. Draai het per omgaande terug en maak jullie beloftes waar.


  Maak melding

 13. @Koos,
  =================================
  Baal behoorlijk van de VHP en Santhoki. Dit is niet wat hij heeft beloofd. Een first lady (lid rvc) kan niet met een dubbele pet op functioneren. Zelfde geld ook voor ABOP en Brunswijk. Laatst genoemde heeft zijn familie geaccommodeerd binnen de overheid. Kan echt niet.
  =================================
  Had de vrouw van bouta ook een dubbele pet op?
  Wees eerlijk.

  Heeft Bouta zijn familie geaccommodeerd binnen de overheid. Wees eerlijk.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 14. @Pakiratigri
  Jaren geleden kwamen er soortgelijke cijfers en documenten over de deals van Olibis met EBS in de openbaarheid. Olibis plunderde EBS omdat EBS zelfstandig geen zaken kon doen met leveranciers in het buitenland. Leveranciers zoals MAN en BWSC (Lees Hitatchi). Olibis kon bruto/bruto prijzen rekenen en extreme rentes in rekening brengen voor zaken waar men ook leverancierskredieten en exportkrediet financiering had kunnen inzetten.

  Helaas RvC en Directies en NDP inteelt vonden het wel in der tijd wel goed dat zonder inhoudelijke inbreng Olibis de prijs kon verdubbelen en zonder te investeren enorme winsten te maken. Bedenk eens dat je rente en aflossing ontvangt over geld dat je nooit geleend hebt.
  MAN catalogus prijs is 10 je neemt een commissie van 8 en je onderhandeld met MAN terug naar 8. Je leent 18 aan EBS en ontvangt x % rente en aflossing over 18. Zo werkt het moddel van Kickbacks beste Pakirtigri.

  Zo werkten Ballast Nedam Construction International en Ballast Nedam Suriname (lees Sardjoe) ook.

  U en velen beschuldigen de huidige regering van veel falen etc. Echter hoe denkt u zonder te gaan regeren als vrijwel iedereen in de top boter op zijn of haar hoofd heeft.
  Tot deze regering aantrad kon men zich verschuilen achter het bevoegde gezag heeft mij opgedragen. Bij EBS is volgens de procuratie door iedereen getekend dus ik ben kogel vrij en ik ga niet roeren in de beerput. Nu komen dit soort contracten bovenwater en zal de regering zonder echte steun bij staf en directies van EBS en NH en Financien moeten gaan bewijzen dat er misleidt is en willens en wetens frauduleuze (wie heeft voordeel genoten van de beslissingen) handelingen gepleegd zijn.
  Het kost tijd voor dat de echte harde bewijzen er komen en mensen zullen gaan getuigen. Nu kijken de medeplichtigen en de zwijgers de kat uit de boom.

  Bouterse en co hebben bewust verschroeide aarde toegepast en voor dat ze heen gingen van alles belooft zonder dat er geld was.

  Helaas zijn er maar weinig mensen met echt schone handen. Santohki weet ook dat het team bepaald hoe hij gaat functioneren. Het ambtenaren korps heeft 10 jaar gezwegen, aanvaard en mee geholpen aan verhullen omdat het bevoegde gezag dat min of meer legaal opdroeg.
  Zie nu de verklaringen die min of meer discreet uit de mond van Gersie komen. Hij geeft toe dat hij mee gewerkt heeft aan corrupt beleid. Zie hoe moeilijk dat voor hem is want hij had op het moment dat Boefdraad volgens hem eisen stelde die niet door de beugel konden (volgens hem nu achteraf) ontslag moeten nemen. Nu Gersie zijn mond open gedaan heeft beschuldigd hij zichzelf en maakt hij zich vervolgbaar. Op welk lijntje loopt Roemer nu bij de CBvS.

  Hoe ga je orde scheppen, de salarissen betalen en aan ’s lands verplichtingen voldoen terwijl de vorige regering dat na liet.

  praat aub. niet over inteelt maar over pogingen (niet altijd op de correcte wijze) om tot helderheid te komen.
  Zie hoe bijzaken (Fawaka die ergere dingen getekend heeft) nu als grote afleiding misbruikt wordt door Brunswijk en Somohardjo en opportunisten.

  De bodem komt langszaam in zicht. Het stellen van prioriteiten en het aan de kaakstellen van partijen als Olibis en Sardjoe wordt heel zwaar.


  Maak melding

 15. Een belangrijk verkiezingspunt van Santokhi was het bestrijden van nepotisme. Hij leverde veel kritiek op het benoemen van vrienden en familie door de regering van zijn voorganger Desi Bouterse. Lijkt erop dat er weinig is veranderd. Triest


  Maak melding

 16. @Koos
  Er is door Bouterse een enorm gat gegraven om zijn gaten te dichten. Er is absolute chaos achter gelaten.
  Dat RvC’s nu bezet worden door intimi verdient geen schoonheidsprijs. Wie werkt maakt fouten. Deze zijn wel principieel fout maar leiden niet tot de ellende waar in de vorige RvC’s Suriname gestort hebben.

  Denk aan het plunderen van Staatsolie zodat het bijna in handen viel van ING en Credit Suisse en de Oppenheimer obligaties niet te ontgaan waren. Denk aan de Financiering van EBS via Olibis en niet betaalde rekeningen bij Staatsolie.
  Wat gebeurt er als ING en Credit Suisse gaan eisen de balans van Staatsolie op te schonen en dwingen de Schuld van EBS die schijnbaar verstopt is af te schrijven als niet inbaar

  Pakiratigri denk aan de royalty stroom van IAM gold die via Grasalco liep en dat overeind hield. Royalties die aan CBvS en Oppenheimer als garanties gegeven zijn. Dat allemaal onder toezicht van RvC’s die als marionetten opereerden onder gezag van Bouterse en Boefdraad.

  Ik vindt het ernstig dat men commissarissen zoekt binnen de eigen familie. Ik begrijp het best want alle directies en vertrekkende RvC’s hebben veel te verbergen en zijn niet dom. men mag dus stevig verweer verwachten en solide lines of defence.

  Elias heeft zich eind 2019 correct opgesteld en zich verzet tegen het geheel leeghalen van staatsolie. Ik denk dat hij daar de steun van de banken had anders had Boefdraad hem weg gestuurd.


  Maak melding

 17. @ Grietje Bie.
  Je moet gaan darten. In de roos!

  Aan alle criminelen, zo je wilt aan alle ndp’ers en hun sekteleden
  na minder dan 5 jaar/ 60 maanden/ 260 weken besloot een pornoblaadjes verkoper de regering met wapens te bestrijden. Het arme Surinaamse volk is de afgrond te storten.
  Niet zoals het hoort via verkiezingen. Revolutie.

  Na 10 jaar! /1200 maanden! /62400! weken is de sekte langs de weg van verkiezingen, zoals het hoort,door het volk naar huis gestuurd.
  Niet omdat ze het zo geweldig hebben gedaan.
  Neen, omdat ze er een teringbende van gemakt hebben, omdat ze stuk voor stuk corrupt waren, omdat het land voortdurend ” the best man” moest ontslaan, omdat het land is weggezakt naar het niveau van junk land, omdat alle bezittingen van het land zijn verpand, omdat de armen iedere dag armer werden en de rijken steeds rijker. Daarom, knoop dat in je oren.
  De grootste dief is op de vlucht, omdat hij onschuldig is
  Kasreserves zijn gestolen, nee zijn geleend
  Niets aan de hand toch

  Een nieuwe groep,
  Na 0 jaar, 3 maanden, 36 weken een oordeel vormen?
  haha, maak je zelf toch niet zo belachelijk

  Aan allen die zich op enigerlei wijze hebben verrijkt, kom tot inkeer, geef jezelf aan, verlink gerust de ander, vraag hiervoor enige strafvermindering aan.


  Maak melding

 18. Mensen. KOOS heeft geantwoord.
  Maar niet direkt naar mij.
  Maar in het algemeen.
  Want mijn vragen waren te scherp voor hem.
  Want dan zou hij moeten liegen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 19. Djamoe,

  Bouterse benoemde zijn zoon Dino in de anti-terreureenheid CTU toch. Ingrid Bouterse die voorzitter is van de Palmentuinen. Peggy Bouterse raadsadviseur van Desi Bouterse ?

  Genoeg voorbeelden. Rest my case


  Maak melding

 20. @Pakira … ( betekenis = kleine navelzwijn )

  Je kan zien wat voor niveau jij hebt… je eigen landgenoten ongegrond inteelt te noemen …. blijkbaar heb jezelf een (racistische) trauma… weet jij nou niet of je broer je biologische vader is of je zus je biologische moeder? Kijk dat noem je een inteelt voorbeeld….” kan leiden tot mismaaktheid en leerproblemen” … daar heb je gelijk in … Fijne dag! 🙂


  Maak melding

 21. Beerput gaat nog verder open.

  De staat Suriname wordt jaarlijks voor miljoenen Amerikaanse dollars benadeeld bij de aankoop van kook(propaan)gas. Volgens het jaarverslag van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) van 2017 koopt EBS alle gas in bij Global Export Finance LLC – een Amerikaanse onderneming van Otmar Sibilo. De EBS koopt gemiddeld 13 miljoen gallon gas per jaar en betaalt nu USD 17 miljoen aan Sibilo oftewel USD 10,5 miljoen meer dan wanneer het gas rechtstreeks bij een andere leverancier was betrokken.


  Maak melding

 22. Op starnieuws kun je lezen dat ene Otmar Sibilo via zijn bedrijven de EBS en de Staat benadeeld door elk jaar 10 miljoen USD te veel in rekening te brengen voor kookgas(propane)…


  Maak melding

 23. Ik snap überhaupt niet dat VP van de ABOP, zittende mensen opnieuw gaat benoemen op hoge posten. Deze mensen hebben allen onder Bouta, zwaar gefraudeerd, en zijn corrupt tot op het bot. Ik zou juist alle mensen op hoge posities onder een vergrootglas leggen.👀🔥🌪


  Maak melding

 24. Djamoe,
  Wil je nog steeds mijn antwoord op jouw broddel vragen. Lees en kijk om je heen, nooit gehoord van de anti corruptie wet, de statuten bij diverse parastatale overheids bedrijven etc. Santhoki, Brunswijk, Mellisa, Leo Brunswijk, de directie van deze bedrijven hebben willens en weten mensen geaccommodeerd tegen de statutaire regels in, wil je zeggen dat zij bij staatsolie niets wisten van de statuten, MELLISA met haar juridische kennis had het kunnen weten,zij heeft niks gezegd, dit is ook een vorm van fraude. En vergeet niet, Santhoki himself heeft maanden lopen roepen, als ik president bent komt er clean government. En hij heeft nog meer geroepen.Wil je nog meer hebben of vindt je dit genoeg, ik wordt moe van koppige types(Kronto ede, dit zeg ik niet als belediging) als jij. Groetjes


  Maak melding

 25. Odi Odi JoJo,

  Je geeft weer een opsomming van mis management bij de overheids bedrijven, prettig lees materiaal, echter de directies zijn eerst verantwoordelijken van dit fatale beleid. De commissarissen hebben zitten slapen of ze hebben mee gefraudeerd met de directie, waar waren de misters. Bovendien als men zegt Pé a moni go, dan vraag ik mij in gemoede af hoe het in Gods naam mogelijk is geweest dat de overheidslonen altijd is uitgekeerd, hoe kan dit als men op grote schaal ,zoals Santhoki beweerd, heeft lopen sjoemelen, leg dat een keertje uit, ben benieuwd naar jouw analyse. Een tip, follow the money. Groetjes


  Maak melding

 26. @ Pony

  “Bovendien als men zegt Pé a moni go, dan vraag ik mij in gemoede af hoe het in Gods naam mogelijk is geweest dat de overheidslonen altijd is uitgekeerd”

  Beste Pony
  Bestudeer de begroting eens en kijk eens bij het bureau voor staatsschuld op de site. U zult verbaast staan hoe simpel te is om na te gaan waar het geld vandaan kwam.

  De lonen van de staat zijn ongeveer SRD 3.000.000.000/jaar.
  Subsidies etc. zijn ongeveer SRD 3.000.000.000/jaar
  De inkomsten van de staat waren SRD 5.000.000.000 tot SRD 6.000.000.000.
  Ofwel bijna passend als er geen aannemers en leveranciers betaald hoeven te worden.
  Echter ondertussen is de staatsschuld opgelopen tot een last van SRD 3.000.000.000/jaar

  Ondertussen is duidelijk dat er sinds november 2019 in transacties tussen de CBvS en Financiën er SRD 6.000.000.000 geleend is daarmee werden allerlei rare transacties van Boefdraad gedekt vlak voor de verkiezingen.
  Begrijpt u nu waarom Boefdraad wel een begroting ingediend heeft maar waarom die nooit behandeld is in de DNA.

  Pony. Boefdraad plunderde staatsolie, bezwaarde de inkomsten uit goud, verkocht illegaal vastgoed aan de CBvS, Valueerde alle verkoopbare dingen van Su met Clairfield, hoopte de off shore olie te kunnen belenen etc. Boefdraad graaide in de reserves van de banken en heeft een aanstaande devaluatie veroorzaakt.
  Om de staatsschuld binnen de ratio’s te houden werden de staatsuitgaven (incl, geleend) bij het BBP opgeteld zodat niemand meer een idee had wat het BBP echt was.
  Lees voor de lol de prospectus bij de 2de lening van Oppenheimer (100% gezwets).

  Beste Pony vlak voor de verkiezingen liep de schuld bij de CBvS op van SRD 2.400.000.000 naar SRD 8.500.000.000 alsmede nog een wat geld dat hij voor 6 maanden regelde.

  Beste Pony het deel van Oppenheimer 1 dat voor staatsolie was ($ 300.000.000) is samen met een over de top betaling voor de eerste 5% aandelen in newmont suriname LLC door Staatsolie afgedragen aan de staat. Dat was in SRD ongeveer SRD 2.500.000.000 die vrijwel ongezien binnen kwam toe Staatsolie weer commercieel gefinancierd kon worden.

  Beste Pony u vergeet dat Staatsolie in mei haar $ 100.000.000 obligatie niet kon aflossen en door moest rollen als een Obligatie lening van $ 150.000.000. Denk dan even aan de onbetaalde EBS rekeningen.

  Pony alle geld wat Boefdraad de afgelopen jaar aan salarissen en subsidies uitgaf was geleend of geritseld en dat leidt tot veel ellende. De laatste maand werden bij aannemers in suriname meer dan $ 100.000.000 geleend. Terwijl de Postspaarbank op het laatste moment het geld voor de juli uitgaven nog ergens stortte in opdracht van Boefdraad.

  Santohki plande op die bedragen. De zaak draaiende houden op de spaarvlam.
  Echter wat blijkt nu:
  1>> EBS heeft al jaren niet voor energie en Brandstof van Staatsolie betaald ofwel er zit een enorm probleem
  2>> Er zijn enorme hoeveel heden onbetaalde rekeningen.
  3>> Boefdraad maakte het geld voor de salarissen op het laatste moment weg.

  Beste Pony ik raad u aan even naar de site van het bureau voor staatsschuld te gaan.

  Boefdraad heeft uit rancune een mijnenveld achter gelaten. Het personeel dat geen toekomst had heeft van alles weg gedragen. Het kabinet van de president draait op vrijwilligers etc.
  Zie wat er nu al boven water komt en dat ondanks dat Brunswijk duidelijk geen belang heeft bij volledige transparantie. Hij gaat ook enorme pijn leiden als er achter rare transacties aan gegaan wordt.

  beste Pony het is toch ondenkbaar dat niemand heeft gezien dat er 5 jaar jaarlijks $ 10.500.000 aan subsidie middels gasbommen wegstroomde naar Olibis
  Een deal als met Olibis was er met de IsDB voor de inkoop van Medische materialen etc. IsDB kocht in en Suriname betaalde islamitisch gefinancierd het krediet.
  Dalian IV is ook zo’n contract je koopt iets van $ 50.000.000 (highway) en je sluit er een lening voor af van $ 100.000.000 en betaalt die terug met een lage rente over 2 maal de prijs.
  Beste Pony ik heb in het midden oosten gewerkt waar de koninklijke families altijd 51% van de aandelen hebben maar zelden aandelen storten.

  Beste Pony Santohki heeft een kaartenhuis overgenomen dat op instorten stond ofwel dat instorte op het moment van overname. Het is nu gestut.


  Maak melding

 27. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Andy Rusland trekt zich terug uit Raad van Commissarissen bij EBS.

  @HongKongFree 27 augustus 2020 At 16:23
  Het artikel heb ik ook gelezen over het bedrijf van Otmar Sibilo met EBS.
  In 2014 ging de EBS een leveringsovereenkomst aan met Global Export Finance en tekende gelijk ook een financieringscontract met Sibilo, directeur van Olibis N.V.

  Strafrechtelijk onderzoek

  Tegen de ondernemer Otmar Sibilo loopt een aangifte voor handelingen die geleid hebben tot een grootschalige benadeling van de EBS en/of de Staat.
  Politici en activisten hebben vorige week de procureur-generaal aangeschreven om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar zijn handelingen en die van Andy Rusland, EBS-president-commissaris.
  Het tweetal heeft vermoedelijk artikel 13 van de Anti-corruptiewet overtreden.

  Zullen Andy Rusland en Otmar Sibilo, nu ook slapeloze nachten ondervinden?
  Beiden zullen gretig gebruikmaken van Gratis medicatie via de Apotheek van de dochter van Otmar Sibilo.
  Apotheek/drogisterij Sibilo te Paramaribo.

  Elke dag komen er steeds meer (frauduleuze zaken) bovenwater.


  Maak melding

 28. Niet omdat Bouterse dat gedaan heeft, zou Santhoki hem moeten overtreffen. Melissa heeft nauwelijks ervaring. Het land kent betere juristen dan deze dame. Ik hoop dat deze regering zo gauw mogelijk uit elkaar valt, zodat een zaken kabinet zitting kan nemen. We worden opnieuw bedonderd door deze lieden. Vriendjespolitiek druipt er vanaf. Ze willen hun schade inhalen. En op deze site proberen de VHP’ers het handelen van de President goed te praten. Ik ben benieuwd of de statuten van Staatsolie zullen worden verkracht om die twee kinderen van -40 in de rvc te houden en de broer van de VP te handhaven. Santhoki wees in zijn campagne altijd naar wet en recht. Gelden die niet voor hem en zijn familie? Zijn vrouw hoeft geen betaalde baan, omdat in het salaris van de President ook de representatie van de echtgenote wort gedekt, maar so foeforoe en begin en daar is de VHP ook meester in. Zie hun track record


  Maak melding

 29. @ Jojo
  Mijn complimenten voor de heldere uitleg. Heel fraai
  Bij een ander artikel hekelt Koos de VES. Bigi Sma nuanceert de houding van de VES
  Ik haal dit hier aan, omdat je over de aanstaande devaluatie schrijft.
  De VES, bij monde van Ramautarsing is in mijn ogen als een lafaard weggelopen toen Hoefdraad werd beschuldigd van monetaire financiering. De laatste maanden is mijn kennis over Suriname alleen gebaseerd op Waterkant en haar forumleden. Ramautarsing daarentegen heb ik op een andere site (de naam weet ik niet meer) horen spreken en hij durfde geen stelling te nemen. Hij verstopte zich achter Tulder.
  Desalniettemin moet de VES nauw betrokken worden bij de mate van devaluatie. Advies
  De reden hiervoor is dat er in vergelijking met het begin van het jaar iets is gebeurd (zeer positief, conjunctureel) dat van invloed kan zijn op de mate van devaluatie.
  Er moet flink gerekend worden en wat mij betreft, niet op basis van de conjunctuur.
  Ik heb aan Bigi Sma gevraagd bij het artikel
  -“Weer lid van HVB overleden aan gevolgen coronavirus-” of hij hierover wil nadenken dan wel wil controleren
  Ik ben misschien vaag, maar dit om euforie en het misbruiken van dit gegeven tegen te gaan. Je hebt hier namelijk van die rare jochies en ” neutrale meisjes”.


  Maak melding

 30. Beste JoJo,
  Je hebt geeft een opsomming van de vele leningen, ( terecht of niet) en de vele malversaties en gesjoemel onder de regering Bouterse bij de grote overheidsbedrijven, maar dit weet ik allemaal al, wat ik wil weten is Pé a moni go, waaraan is al het geld uitgegeven behalve aan de overheidslonen. Ik ben er nieuwsgierig naar omdat pres Santhoki het steeds heeft over het grote gesjoemel en grote bedragen noemt maar verder geen concrete informatie geeft, terwijl hij en de VHP 10 lange jaren in het parlement heeft gezeten, hij had al die tijd de regering bouterse om heldering kunnen vragen, hij heeft het geweten maar niks gedaan dan alleen maar blablablabla of brieven schrijven naar buitenlandse vrienden. Bij de laatste protestmars heeft de VHP niet mee gedaan, waarom niet, het ging toch flink berg afwaarts met het land. Hij heeft gedokt zoals ze het in Su zeggen. Dus beste JoJo ik wacht op jouw uitleg, als het je niet lukt doordat de feiten moeilijk te achter halen zijn, no problema. Ik heb alle begrip, groetjes

  Ps je opmerking over de Koninklijk families in het midden oosten kan ik niet duiden huh


  Maak melding

 31. @ Pony
  Je bent intelligent genoeg om te weten dat wat je vraagt onmogelijk exact kan worden aangegeven, omdat geen van ons hier over voldoende informatie beschikt. Dan moet je over de boekhouding beschikken. Dan kan je traceren waar de middelen heen zijn gegaan
  Dit is het werk van accountants
  Jojo heeft antwoord gegeven op de vraag hoe is dit mogelijk.
  Waar de verdwenen middelen zijn gebleven is een andere vraag.
  ik neem aan dat je dat zelf ook wel weet


  Maak melding

 32. Pico, ik weet het niet , daarom de vraag aan JoJo, die gaf mij de indruk dat hij het zou kunnen weten waar het geld aan uitgegeven is, aan aannames of vermoedens heb ik nl een broertje dood, ik hou me meer bij de feiten. Ik denk dat de PG of welk onderzoeksteam dan ook , het heel lastig gaat hebben om dit boven water te krijgen, maar echt waar, ik dacht dat JoJo het wist. Bij deze sorry. 😂Groetjes


  Maak melding

 33. @pomy

  “Ik ben er nieuwsgierig naar omdat pres Santhoki het steeds heeft over het grote gesjoemel en grote bedragen noemt maar verder geen concrete informatie geeft, terwijl hij en de VHP 10 lange jaren in het parlement heeft gezeten, hij had al die tijd de regering bouterse om heldering kunnen vragen,”

  Beste Pony
  Hoe vaak heeft de oppositie en zelfs de hele DNA niet om informatie gevraagd om
  1>> Geen antwoord te krijgen of
  2>> Van Boefdraad te horen dat ze er niets van begrepen.

  De oppositie heeft meer dan regelmatig om handelen gevraagd en is uit eindelijk naar de rechter gegaan. De rechter moest zich onbevoegd verklaren omdat de wet veranderd was.

  De oppositie heeft met succes de aankoop van Asfaltmolen en Machines weten tegen te houden. De minister van OW stond met de mond vol tanden.

  Denkt u even aan Brokopondo.
  1>> DNA breed werd in december 2015 de MOU tussen Suriname en Alcoa afgewezen en vastgesteld dat Brokopondo per 01.01.2016 van Suriname was.
  2>> Hoevaak heeft Bouterse antwoorden belooft en weggelopen. Hij is zelfs gevlucht voor Jogi toen die men op een selectief geheugen aansprak.
  3>> Simons had met externe deskundigen medio 2019 wederom aangetoond dat de overeenkomsten bagger was. Simons wilde zelfs niet aanwezig zijn bij de stemming toen alle wijzigingen en aanpassingen van de DNA door de regering terug gedraaid waren.

  Pony de regerimg luisterde niet naar de oppositie en coalitie.
  Pony denk aan de laatste jaar rede en de begroting. Wanneer is die begroting behandeld.
  Wanneer zijn alle rare zaken tussen financien en de CBvS die tussen 2019 en mei 2020 plaats vonden met de DNA gedeeld. In april/mei 2020 werd de schuld bij de CBvS met ruim SDR 6.000.000.000 verhoogd omdat er van alles teruggedraaid of gerepareerd moest worden.

  Pony pas als je in de kasten van de regering kunt kijken weet je wat er gebeurd is met al dat geld. Ten minste als er een administratie is.
  Gersie heeft ondertussen verklaard dat hem verboden is de Jaarrekeningen van de CBvS te publiceren. Schandelijk van alle partijen. van Bouterse, Boefdraad, de Governor en zijn RvC.
  Hoe je het ook bekijkt, of Gersie liegt of niet het zegt veel van de ethiek van Suriname.


  Maak melding

 34. Pony,

  Een beetje narcistische trekjes? Je stelt alleen enkele retorische vragen aan forum leden hier.
  Houd toch op met die nonsens. Wij weten allen dat wij de laatste 40 jaar met een criminele organisatie te maken hebben gehad. Helaas kunnen wij als normale burgers niet 100% alle bewijzen op tafel leggen, ook Jojo niet. Simpel weg omdat wij als burgers de toegang tot de harde gegevens van die “transparante” Overheid ontberen. Dat is iets dat het OM zal moeten onderzoeken en mensen in staat van beschuldiging stellen.

  Je zou je op z’n minst kunnen afvragen hoe gewone hard werkende burgers al dan niet in Overheids dienst van de ene op de ander dag kapitale villa’s, helikopters en vliegtuigen bezitten. Check ook even terloops de verschillende media over de ontslagen personen wegens malversaties, een mini ster die gevlucht en inmiddels onvindbaar is voor het OM etc, etc.
  Kruip eens een keer onder die steen vandaan.
  Je wilt zogenaamd met je vragen naar Jojo toe suggereren dat er niets aan de hand is aangaande de vorige regering.
  Het punt dat je wilt maken in deze is totaal misplaatst. Alleen doorzien anderen jou misselijkmakende misplaatste holle retoriek niet.
  Begin maar vast lekker een hobby te zoeken, waarschijnlijk behoor je zelf ook tot die misselijkmakende paarse partij en zal jij ook eens aan de beurt komen.


  Maak melding

 35. @ Sabaku
  “Alleen doorzien anderen jou misselijkmakende misplaatste holle retoriek niet”.
  Dat het niet geschreven wordt wil geenszins zeggen dat ” de anderen” dit niet doorzien.
  Ik denk dat zij die op deze man reageren dit al lang door hebben, maar hem z’n gang laten gaan


  Maak melding

 36. Beste JoJo, niks nieuws onder de zon wat je te berde brengt. De regering Bouterse negeerde de oppositie totaal, heb ik vaak mogen mee maken life en op you tube. In het parlement heb je toch een commissie van financiën. Ik heb dna lid Gajadien regelmatig zijn misnoegen horen uiten, een enkele keer zijn ze zelf weggelopen uit de vergadering vol van frustratie. Wat ik mij afvraag waarom de oppositie, de VHP, niet tot het uiterste is gegaan om deze onoirbare praktijken in beeld te brengen door hierover een persconferentie te houden of een dossier aan te leggen. Waarom reageer je niet op de opmerking waarom de VHP niet mee deed met protestmarsen tegen de regering. Ik krijg de indruk alsof je een soort crime fighter bent net als onze pres. Als ik de pres was zou mijn eerste prioriteit zijn, onder deze omstandigheden ,eerst een totale hervorming/herstel programma opstellen en laten uitvoeren, de financiën moeten op orde, denk maar aan budgettaire hervorming, zoals BTW stelsel invoeren, belasting naleving en inning, het beheer van de overheidsfinancien versterken, er is veel werk te doen ( Ik kan nog meer mogelijkheden opnoemen) we moeten af van de “klote” leningen ipv los te gaan op de boevenbende van Bouterse. Maar ja onze pres heeft geen econoom in zijn team opgenomen, dat zegt al veel. Groetjes

  ps misschien vindt onze Pico het weer niks


  Maak melding

 37. Sabaku, mijn visie/ stukjes bevallen je niet gezien jouw ongezouten misselijkmakende reactie. Waarom zo zuur wordt je gek van mijn stukjes.Waarom lees je ze ook, hoef niet, en waarom schelden, kun je niet normaal uit je worden komen ( zeker last van je lange nek), ik stel geen retorische vragen, als iemand de indruk wekt veel te weten wat er in su gebeurt en dat doet JoJo, hij weet heel veel, dan ben ik gewoon nieuwsgierig man meer niet, ik ben verre van belangrijk in tegenstelling tot anderen hier op waterkant. Ik leef niet onder een steen, ben je gerust gesteld, je hoeft je geen zorgen te maken. Laat ook een keer je verstand spreken en zegt niet dat ik een narcist bent, want je weet niet eens wat het woord in houdt. Trouwens vrij meningsuiting is niet strafbaar ook voor jouw niet. De groeten

  ps. Ik ben geen ndp’er en zowat als…………..


  Maak melding

 38. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Andy Rusland trekt zich terug uit Raad van Commissarissen bij EBS.

  En vandaag las ik een bericht over de vriend van Andy Rusland.
  Het gaat over Otmar (SIBILO), directeur van (Olibis) N.V.

  Directeur OLIBIS eist intrekking aangifte binnen 24 uur

  Bron:GFC NIEUWS-
  Otmar Sibilo, eigenaar en directeur van OLIBIS, tevens zakenpartner van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) eist dat een aangifte die recentelijk tegen hem is gedaan binnen 24 uur wordt ingetrokken.

  Enkele burgers en vertegenwoordigers van politieke organisaties deden anderhalve week terig aangifte tegen de president-commissaris van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Andy Rusland, en Sibilio.

  Volgens de aangifte zouden die twee zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan overtreding van de Anti-Corruptiewet en zou de EBS enorm zijn benadeeld.

  De aanmerkelijke kans bestaat dat naast vernoemde personen mede-daderschap, dan wel medeplichtigheid van anderen in deze zaak tezamen en in vereniging vereist moet zijn geweest voor realiseren van de grootschalige benadeling van de EBS en/of de Staat.
  Een en ander zal uit het strafrechtelijk onderzoek nader blijken, staat vermeld in de aangifte.

  De financieel belabberde positie van de EBS en de zwakke bestuursstructuren ten gevolge van partijpolitieke bemoeienis binnen de EBS biedt kwaadwilligen de mogelijkheid om hier misbruik van te maken.

  De strategie die dus wordt gevolgd is (1) een aanbesteding organiseren wetende dat er geen financiële middelen ter beschikking zijn om te betalen, (2) best scorende partijen afwijzen op grond van het feit dat zij niet wensen te financieren, en dan (3) kiezen voor partij X omdat die zoals vooraf gearrangeerd wel met een financieringsvoorstel op de proppen komt.

  Er is geen toets van doelmatigheid meer en de plicht van aanbesteding wordt moedwillig omzeild.
  De strategie van OLIBIS is om zich tussen de EBS en de “werkelijke” leveranciers te positioneren en dan gebruik te maken van haar connecties met de EBS.
  Het bedrijf is in feite een lege huls die puur wordt gebruikt om corruptie te faciliteren, werd aangehaald in de aangifte.

  Als een leverancier zaken wil doen met de EBS, wordt zij verplicht met OLIBIS als partner samen te werken.
  OLIBIS verkrijgt het contract met de EBS en huurt de werkelijke leverancier dan in om het werk uit te voeren.
  OLIBIS heeft dan verder geen rol afgezien van ervoor waken dat het geld blijft binnenstromen, staat in de aangifte.

  De advocaten van Sibilo eisen dat de aangifte bij het parket van de procureur-generaal binnen 24 uur wordt ingetrokken.
  Sibilo moet daarbij per deurwaardersexploot op de hoogte gesteld worden, met een kopie van de intrekking.

  Daarnaast moet de intrekking binnen 24 uur publiekelijk gemaakt worden door publicatie daarvan in lokale media en op social media.

  De advocaten stellen dat er rechtsmaatregelen getroffen zullen worden mochten de indieners in gebreke blijven om gevolg te geven aan de sommatie.

  Naast de rechtsmaatregelen zullen ook alle kosten die gepaard gaan met het rechterlijk proces, voor rekening komen te staan van de indieners.

  De indieners worden aansprakelijk gehouden voor alle eventuele schade die Sibilo lijdt als gevolg van de aangifte.
  Sterker nog; de advocaten zullen niet schromen om de waarde van die schade af te wentelen op de indieners.

  Wij blijven het verder volgen als lezers.


  Maak melding

 39. @ Pony

  “Als ik de pres was zou mijn eerste prioriteit zijn, onder deze omstandigheden ,eerst een totale hervorming/herstel programma opstellen en laten uitvoeren, de financiën moeten op orde, denk maar aan budgettaire hervorming, zoals BTW stelsel invoeren, belasting naleving en inning, het beheer van de overheidsfinancien versterken, er is veel werk te doen ..”

  Pony, ik denk dat wij het volledig eens zijn. Je moet voor uit.
  Echter gaan herstellen zonder te weten wat er kapot is leidt tot veel ondoelmatigheid.

  Ik heb 2 spelregels geleend
  1>> George Sayantana “Wie het verleden vergeet is gedoemd het te herhalen”
  2>> Einstein “met de kennis die het probleem veroorzaakt heeft kan het niet hersteld worden”

  Er is een politieke realiteit waarin een partij met 25.000 stemmen bijna de helft van de coalitie vormt. Deze partij wordt niet democratisch bestuurd maar door machtspolitiek.

  Het politieke landschap is een mijnen veld. Als je dan met argumenten en gedragen beleid wilt maken zijn er veel bananenschillen om op uit te glijden of mijnen om je voeten te verliezen.
  Ik denk dat iedereen wel wil maar men in de chaos onvoldoende meedenk en meewerkvermogen heeft dat men vertrouwd. Vertrouwen is het dilemma. Als je belooft te willen samenwerken maar lege kantoren en kassa’s aantreft dan heeft men het even moeilijk.
  Brunswijk is dan ongetwijfeld ijverig maar geen asset.


  Maak melding

 40. Laat de rechters hun werk doen en onmiddelijk sibilio en andy in hechtenus nemen voor 30 dgn voordat zij ook weg glipoen als boefdraad. En Leo hoeft geen 2x rvc want er zijn ook anderen bv Belfor. Denk dat Belfor wel zou passen in een rvc gezien zij academische scholing. Maar ja, politiek is familie en goede vrienden accommoderen, niks anders. Volgende keer niet meer op grote partijen stemmen, geef de kleine zoals Curtis de kans zodat zij ook kunnen deelnemen in de dna poppekast.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.